YEMEKLERİM ÇOK LEZZETSİZ...napıcam ben ya

Diyorum ya, çok lezzetli bi sebze diyelim ki domates ben onu yemeğe katınca tadı madı kalmıyor , abarttığımı zannedenler olabilir ama inanın değil. Artık gülüyorum yani. acaba mutfağımı sevmediğim için mi böyle, çünkü yemek yapmayı canım istediğinde de aynı sonuç .

alla allaa... kalitesiz tencere seti mi var acaba içine işliyor, eklediğiniz su musluk suyu mu? damacana kullanın.

bilemedim gerçi, burdakiler olabilir diyor baksanıza, ben de aksine yumurta bile pişirsem çok lezzetli olur ondan herkesi kendim gibi sanıyorum sanırım. :p

şuan ev salçası kullanıyorum ama , bitince tat alacaktım gıda mühendisi biri en sağlıklı hazır salçanın tat olduğunu söylemişti

Biber domates karışıktan al dene bakalım.
Risksiz yemeklerle kendine güvenini pekiştir önce.
Mesela internetten patates puresi tarifini al birebir ölçüyle dene, duduklude eti kavur soğanı sarımsağı kavur sonra bezelyeni havucunu at kavur salcanla kavur sonra suyunu ekle pisir. İkisi birlikte çok lezzetli oluyor ve cok basit bir tarif.
Tuzu da deneye deneye bulursun. Önce bir tatlı kaşığı at mesela iki karistir tadina bak baktin tuzu az eklersin. Bu yöntemle bir sure sonra elinin ayarı olur.
Mutfak el lezzetinden ziyade deneme yanılma işi. Ölçülü deneyerek gidersen kendi lezzetini de bulursun. Gözün korkmasim

Severek yapmakta önemli bence, hamilesin miden hassas bi an önce bitsin diyor olabilir misin...

Bende ne zaman of puf yemek yapsam sası sası olur tadı

Ee normalde niye onları kullanmıyor ki :) Saydiklarin olmadan o yemek,yemek olmazki zaten.

Kullanmadığı zamanlar oluyor, zeytinyağı yerine ayçiçek yağı, salça sevmezdi. Soğan da sevmez mesela yemeklerde kullanmaz. O yüzden güzel yemek yapamaz diyorum ya. Bizi de alıştırdı :) Ama artık yeni yeni kullanmaya başladı.

kıyma kavurdum (dana) sarımsak biber baharat her şeyi tam ama ağzına alıyorsun böyle tamamen lezzetsiz nötr tadı olan bir şey gibi
Yani bahsettğiniz şekilde soğan sarımsak baharat varsa sanmıyorum güzel olmamasını.
Tamam gerçekten kiminin eli lezzetlidir o ayrı daha güzel gelir yemekleri ama bu şekilde de kötü olmaması lazım.
Sizin hamilelikten ötürü olmasın?
Eşinizde mi aynı fikirde?

Selam kızlar, benim yemeklerim çok lezzetsiz oluyor, naparsam yapıyım olmuyor, mesela çok lezzetli bir sebzeyi ben yemek yapınca bütün tadı yok oluyor :) trajikomik resmen. ellerim sihirli gibi ama tersine...
bi ara benimde öyleydi sonra öncünün tatlı biber salçasını kullanmaya başladım şimdi bi lezzetli kii...:kk77:

Mesela yemeğin suyunu nasıl atıyorsunuz?
Azar azar ilave edince daha lezzetli oluyor. Bir de erken yapsanız akşama kadar dinlenince yine lezzetli olur.
Diğer arkadaşların da dediği gibi zeytinyağı ile yapılınca daha lezzetli olur içine bir çay kaşığı da şeker ilave edin.

Yani bahsettğiniz şekilde soğan sarımsak baharat varsa sanmıyorum güzel olmamasını.
Tamam gerçekten kiminin eli lezzetlidir o ayrı daha güzel gelir yemekleri ama bu şekilde de kötü olmaması lazım.
Sizin hamilelikten ötürü olmasın?
Eşinizde mi aynı fikirde?
evet tabi ya yazık ona da, yemekten soğudu benim yüzümden :)

Benimkiler de senin gibiydi canım bi makarna bile pişiremezdim internette Oktay ustanın tariflerinden çok faydalandım tavsiye ederim

Yemek yapmayı sever misiniz? Bence bu da çok etkili. Kayınvalidem nefret eder yemek yapmaktan. Kaç yıllık ev hanımı gerçekten yemekleri lezzetsiz ve ayarı yok. Ya baharatı ya tuzu bir şeyi fazla olur.

Yemek yapmayı sever misiniz? Bence bu da çok etkili. Kayınvalidem nefret eder yemek yapmaktan. Kaç yıllık ev hanımı gerçekten yemekleri lezzetsiz ve ayarı yok. Ya baharatı ya tuzu bir şeyi fazla olur.
şöyle söyleyim, eskiden üniversitede falan güzel yapardım, severek yerdi arkadaşlar. Sonra evlendim kötü yapmaya başladım, 1-2-3 aylar derken asabım bozuldu ve motivasyonumu iyice kaybettim.

Benim de pek iyi sayilmazdi, ama yemek yapma zorunlulugum olmadigindan. Üniversite yillarinda mecbur ogrenmek zorunda kaldim. Ilk başlarda gercekten berbattı. Sonradan anladim ki bir yemege (tabii yemeğe gore degisir) tadini veren gercek ev salcasi. Hazir salcalar hiçbir tat vermiyor.

Ayrica bazi kucuk puf noktalarını bu sekilde yazıp aratarak bulabilirsiniz . Mesela taze fasulyeye piserken (normal su koymayin tadı gidiyor) taze sıkılmış portakal suyu koydugunuzda inanilmaz hos bir tadı olduğunu biliyor muydunuz? :) Bu gibi kucuk nuanslar cok değiştiriyor .

Elinin lezzetin dem de olsbilir yapmak istemedigin icinde olabilir gercekten yemege ozen gosterince guzel oldugunu dusunuyorum
Bizim komsu vardi ramazan da yemege cagirirdi allah razi olsun ama babamda bende gitmek istemezdik o derece yemekler annem cok guzel yemek yapar kadın n3 karistiriyosa guzel olur
Yemek tariflerinin puf noktalarına bakabilirsin nefis yemek tarifleri die site var guzel tarifler oluyo surekli deneyerek alisir heralde elin

Back
X