yemeyen çocuğa bilmem kaçıncı konu

tabitabi

Bu sefer olacak
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2015
585
2.002
43
Açılmış formları okudum . Ama çözümden çok sorun üzerinde durulmus. 15 aylık bebeğim 3 aydir yemek yemiyor. Ha arada bir kendi istediğini az da olsa yiyor. Kaşık görünce ağzını kapatıyor. Doktora götürdüm çözüm yok. Sizden ricam bu sorunu çözenler yardımcı olsun. Nasıl yaklastiklarini anlatsın. Internetten araştırıp uyguladıklarım var ama çözüm olmadı. Herkese teşekkür ederim.

Dün de buna benzer bir konuya yazdım konu sahibi sinirlendi.

Yemeyen bir çocuktum, annemi sinir hastası ettim. Ortaokul yıllarına kadar neredeyse hiç yemedim diyebilirim. Hala yemek yemek bir zevk değil benim için. Ama büyüdüm, koca kadın oldum, sağlık sorunum yok.

Çocuklarınızı zorlamayın yemek için. Acıkınca yiyecekler zaten. Süt ya da yoğurt vermeye çalışın yeter. Bir de abur cubur vermeyin yemiyor diye.

Hic sallamiyorum desem yeridir. Her gun kahvaltisini eden cocuk bugun kahvaltıdan kaçtı,birkac kez tahin pekmeze banilmis ekmek yiyip. Sütü yumurtasi domatesi her seyi kaldi. Birkac kez cagirdim,gelmedi,ben de "iyi sen bilirsin oglum canın istemiyorsa yeme"dedim valla. Napiyim pesinden kosup kendimi kahr mi edeyim. Acikinca tıpış tıpış geliyor valla. Biraz gamsiz olmak gerek tabii.

Benim oglumda 3 yasinda. Kaç kere oturup ağladığımi biliyorum. Maalesef çözümü yok. Kiyaslamayayim diyorum ama maşallah aynı yaşta yegenim iki tabak yemeğini yoğurdunu meyvesini ard arda tüketirken bizimki ağzını bile acmiyor ya içim acıyor resmen. Sonuçta büyume cagindalar. Denemediğim yol kalmadı. Umarım bana da rehber olur burası.

Kendi haline birakma olayo buyuk cocuk icin dogru ama konu sahibinin cocugu daha 15 aylikmis. Kendi haline birakmasi icin kucuk gibi geldi bana

Benimde 15 aylik bir oglum var yemesi problemli sizinki anne sutu aliyormu yazmamissiniz bizimki anne sutu aliyor ve hala en uzun 2 saatdi emme araligi oyle olunca yemek yemiyordu bi arkadasim bildirc8n yumurtasi onerdi gercekten ise yaradi muhallebisinin icine kiriyorum cok sukur qcti istahini ee doyunca memeye ilgisi azaldi emmedikce daha cok yemk yedi.
Bildircin yumurtasini bir debeyin isterseniz

Dr lar üstüne gitmeyin açıkınca yer diyor bide su içiyorsa meyve falan yiyorsa hiç üstelemeyin
Kuzenim koca kadın hala yemez dr su içiyorsa bişey olmaz demişti 25 yaşında çubuk gibi ama gayet sağlıklı

Evet canım anne sütü alıyor. Ama sütum çok değil zaten . Emzirme aralığı da uzun tutuyorum.

3 ay üstüne düşmedim. Gün boyunca sadece anne sütü aldığı gün çok oldu. Belki yanında bir iki lokma birsey. Neyse boy ve kilosuna baktirdim. 500 gr. Vermiş. Bir de üç ayda 1 cm. Uzamis.

Ben de emin olun gelişimini etkilemese hiç onemsemeyecegim. Ama presentil değeri yüzde 90 dan 50 ye düşünce yavaş yavaş artık sorun etmeye başladım.
Malesef kendi haline bırakmak biz de ise yaramadı.

Sizin de allah yardımcınız olsun. Çok iyi anlıyorum ben sizi.

Benim kızım 13 aylık oldu Allaha şükür yemesi iyiydi bize yaptığım yemekleri onun ağız tadına göre yapıp yediriyorum.

Bir kac tane yemek dışında seçmez ama bu ara annesutune kafayı takmış durumda saat başı olmadan karnı tok olsada emmek istiyor.

Gece uykusu zaten kac kere emmek icin bölünüyor artik saymiyorum. Muhallebiyi anca bir iki kaşık alır bırakır o yüzden yapmıyorum.

Bıldırcın yumurtası uyumasını düzene sokar mı?

Kac kilo acaba zayifken uzerine birde kilo verdiyse yazik yavruya dr. Istah acici birsey onermedi mi vitamin takviyesi felan

Hani acliktan uyaniyorsa bildircin yumurtasiyla istahi acilir doyarsa az uyanir ama direk etkisi olacagini pek zannetmiyorum. Disleri sikistiriyordur belki ondan cok uyaniyor olabilir

Hani acliktan uyaniyorsa bildircin yumurtasiyla istahi acilir doyarsa az uyanir ama direk etkisi olacagini pek zannetmiyorum. Disleri sikistiriyordur belki ondan cok uyaniyor olabilir
Onuda takip ettim açlıktan değil kesinlikle dogdugundan beri böyle.

Aslında iştahlı bir bebek kilosu 9600 boyu 75 cm yerinde herşeyi ama gece uykusuna ne yaptıysam çözüm bulamadım malesef..

Onuda takip ettim açlıktan değil kesinlikle dogdugundan beri böyle.

Aslında iştahlı bir bebek kilosu 9600 boyu 75 cm yerinde herşeyi ama gece uykusuna ne yaptıysam çözüm bulamadım malesef..
Yardimci olabilmeyi cok isterdim ama ne benim bir bilgim nede cevremden gozlemledigim bisey yok bu konuyla ilgili. Benim oglumum dis donemleri disinda cok sukur uykusu iyiydi hep sartlari gozden gecirin belki sicaktan,soguktan uyumuyordur yatak rahat degildir, susuyor olabilir gece vermiyorsaniz su vermeyi deneyin, erken uyutuyor olabilirsiniz gunduz cok uyuyorsa gece uyumak istemiyor olabilir aklima helen ihtimaller bunlar insallah duzene girer uykulariniz

Evet su an sıcaktan zor dalıyor uykuya su iciriyorum sürekli. Gece sürekli kalkmasın diye ne yapmam lazım onu bilmiyorum.
Teşekkür ederim :)

benim oğluma anneanne bakıyor . yemesi içmesi az da olsa çok şükür . 3 çocuk büyükmüş annem asla yeme konusunda ısrarcı olmadı ne bize ne oğluma.
ben pazar günü sabah kahvaltı için nasıl zorluyordum hiç değilse ben yediriyim diye hiç bir pazar yemek yemedi annem en sonunda sen ısrar ettikçe yemekten soğuyor ısrar etme acıkınca yer dedi . gerçekten öyle ısrar etme soğutma acıkınca yer mutlaka tabi dayanmak zor ama sinir kat sayı yükselip daha da zorlayıp o hiç yemezse sıkıntı .

Ben acikinca yer lafina hic inanmiyorum bazi cocuk sabah uyaniyor kahvalti yapmiyor ogle oluyor yemiyor eeee hani acikinca yerdi benim yegenim oyleydi...cocuga yemek verme sadece su ile yasiyordu ablam deli oldu neler denedik olmadi biraktik acikirsa yer mantigiyla yook yemedi....

En son bir gun bir kalbiii carpmaya basladi 5 yasinda kus gibiydi gogsu pir pir dr hemen goturduk yemedigi icin vucud direnci dusmus dedi hemen serum takildi..sonra dr dedi en sevdigi selerden verin boyle olmaz en sevdigi sey hamburgerdi kiii onunda yarisini yerdi....

Annem ben ablam bir olduk cocuga kekler makarnalar kemik sulu yemeklerle oyunlarla yedirdik midesi buyudu cok sukur simdi yiyor.....

Benim kizim oldu herkes aman zorlama yerse yer birak dediler..hic kimseyi dinlrmedim yedirdim oyunla sarkiyla ..yeri geldi kustu yarim saat sonra bidaha yedirdim cok sukur yeme sorununuz yoook..mide buyumesi lazim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…