• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yemin ediyorum öldürücem kendimi artik

yelizzce1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2016
1.575
1.538
63
Sinirden ağlayarak yazıyorum. Annem artik beni delirticek yemin ediyorum yaşlandim onun yüzünden inadı yüzünden ya.

Bir haftadır hasta, boğazları şiş öksürüp duruyor. Ve hastaneye gitmemek için inat ediyor. Arkadaştan arabayı aldım bu sabah hastane uzak olmamasına rağmen üşümesin diye. Emrivaki yaptım ama gitmedi, bu nasıl bir inattir ya ciddi ciddi gitmedi.

Neyse bugün izin almıştım işe de gitmedim. Allahtan gitmemisim. Komşuyla telefonda konuşmuş limonlu ballı bi tarif öğrenmiş o boğaza iyi geliyormuş. Onu içti sonra mutfaktan garip sesler duydum. Hani boğulma sesleri gibi can çekişiyor bildiğiniz. Boğazına o içtiği şeyden kaçmış. Nasıl çırpınıyor. Öyle bi paniğe kapıldım ki anlatamam. Ne yapacağimi da bilmiyorum o anda, ağlayarak sırtına vura vura su icire icire geçti boğulması.

Benim elim ayağim titriyor tabi hala. Olayın şokundayim. Gitmiş dünden kalan biberli çorbayı isitmiş yahu içme şunu diyorum bana bağırıyor senden bir şey isteyen yok gir içeri öleceksem de ben kendim ölürüm diyor. Sebebi sabah hastaneye gitmedi diye kavga ettik o . ve o çorbayı içtikten sonra yine ayni sekil oldu. Yine boğulmaya başladı genzine tükürük kaçıyor Heralde. Yine su içirdim geçti.

Artik bir şey diyemiyorum. Bağıra bağıra ağlıyorum artik neden bu kadar delirtiyor beni, en sonunda kabul etti yarin hastaneye gideceğiz. Ama bu gece nasıl uyuycam ben ya uyurken yine olursa ? O halde insanin elinden bir şey de gelmiyor.

Su bir haftada yemin ediyorum yaşlandim ya. Ne kendini düşünüyor ne beni.

İnatçı insanla uğraşılmaz. Sen ikna etmeye çalıştıkça daha da inatlaşiyor kendi haline bırakın.

Olsun annedir bi şey olmaz . Sen hazır ikna etmişken şimdi al götür hastaneye , yarın yine cayabilme ihtimali çok yüksek çünkü .
Geçmiş olsun .

Saat daha erken şimdi niye gitmiyorsunuz? Çok ciddi bir şeyi yoktur muhtemelen ama içiniz rahat eder en azından. Yarın iyileştim ben daha iyiyim diye gitmemeye karar verebilir.
Dedim gidelim diye, anne nolur hadi acile gidelim dedim. Sizce sabah arabayı ayağının altına getirdiğim zaman gitmeyen kadın simdi gider mi? Bir de şu an şikayet ediyor komşuya "vallahi ölüyorum bitiyorum " diye. Sen doktora gitmeyip cahil cahil hareket edersen hem kendini hem beni diri diri mezara koyarsjn. Yemin ediyorum sinir küpüyüm şu an.

Bir arkadasımin annesi bu sekilde davranirdı. Hasta olur doktora gitmez, surekli boğulma tehlikesi atlatir evde yalniz kalmak istemez. Ağir ruhsal sorunlari vardi onun teshis konulan. Eşi yoktu ve tüm ilgiyi evlatlarindan almak icin surekli ilgi cekmeye calişiyordu. Kendinizi yormayin herkes kendi sorunlarini yansitip kendimizi suclu hisseemize neden oluyorlar. O sizin ananiz el ustunde tutun ne yaparsa yapsın bas taci edin ama asla kendinizi hirpalamayin cunkü sorun sizde değil. Ona ilgi gostermeye devam edin o sizi terslese bile eger duygusal olarak etkilenmezseniz bunu yapabilirsiniz. Tek bir gercek var o anne ve bu yaptiğı her tuhafliğı haklı çikarıyor :))

Inadi anneden mi aldiniz? Bogazim sosti diye ben de hastaneye gitmem mesala evde gecmesi icin ugrasirim. 2 kere genzine bir.sey kacmis bunun hastalikla ilgisi yok ki. Yetiskin insan sonucta ne zaman doktora ihtiyaci olacagini bilir.

Bir arkadasımin annesi bu sekilde davranirdı. Hasta olur doktora gitmez, surekli boğulma tehlikesi atlatir evde yalniz kalmak istemez. Ağir ruhsal sorunlari vardi onun teshis konulan. Eşi yoktu ve tüm ilgiyi evlatlarindan almak icin surekli ilgi cekmeye calişiyordu. Kendinizi yormayin herkes kendi sorunlarini yansitip kendimizi suclu hisseemize neden oluyorlar. O sizin ananiz el ustunde tutun ne yaparsa yapsın bas taci edin ama asla kendinizi hirpalamayin cunkü sorun sizde değil. Ona ilgi gostermeye devam edin o sizi terslese bile eger duygusal olarak etkilenmezseniz bunu yapabilirsiniz. Tek bir gercek var o anne ve bu yaptiğı her tuhafliğı haklı çikarıyor :))
Yok anneminki ilgi çekmek vs değil. Çünkü simdi desem anne bu gece arkadasimda kalicam iyi kal der. Hic düşünmez gece ben yine fenalaşirsam ne yaparım diye. Gereksiz derecede "kader kısmet ecel" ci. Ama geride birakacaklarini zerre umursamaz. Bana bir şey olsa benim kızım ne kadar üzülür ne kadar bunalıma girer diye düşünmez. Öyle biri iste . en çok buna kiziyorum

Evladın olduğu gibi ana babanın da hayırlısı var.
Sanırım dikkat çekmek için böyle inatlaşıyor.
Benim babam da "sana ne can benim değil mi. Öleceksem ben öleceğim" diyor.
Allah akıl fikir versin. İnsanın elini kolunu bağlıyorlar.

Inadi anneden mi aldiniz? Bogazim sosti diye ben de hastaneye gitmem mesala evde gecmesi icin ugrasirim. 2 kere genzine bir.sey kacmis bunun hastalikla ilgisi yok ki. Yetiskin insan sonucta ne zaman doktora ihtiyaci olacagini bilir.
Sadece boğaz değil, öksürük de var. Bir haftadır öksürüyor ve iui değil devamlı hastayım hastayım diyor. Kendi kendine gecen bir şey olsa bir haftada geçerdi.

Evladın olduğu gibi ana babanın da hayırlısı var.
Sanırım dikkat çekmek için böyle inatlaşıyor.
Benim babam da "sana ne can benim değil mi. Öleceksem ben öleceğim" diyor.
Allah akıl fikir versin. İnsanın elini kolunu bağlıyorlar.
Kesinlikle. İşte "o can sadece sana ait değil sorumlu olduğun insanlar var, sen öldüğünde aci çekecek insanlar var" demek lazim, tabi anlayan olursa.

bence anneni şımartıyorsun, ve sen böyle yaptıkça çocuk gibi zıt gidiyor olabilir, bazı insanlar hastaneye gitmez, sonuçta kanser değil ya boğazı şişmiş geçer, çok panik yapıyorsun gibi geldi, daha bunun yaşlılığı, daha ciddi hastalıkları olcak daha dur bakalım

Sağlık ocağına gidebilirsiniz en azından
Sağlık ocağı ve hastane nerdeyse eşit mesafede. İkisine de gitmiyor. Ben daha iui bakılması için hastaneye götürmek istedim. Zaten sıra yok bir şey yok. Hadi yorulacak desem araba buldum arabayla goturucem. Ama inat iste.

bence anneni şımartıyorsun, ve sen böyle yaptıkça çocuk gibi zıt gidiyor olabilir, bazı insanlar hastaneye gitmez, sonuçta kanser değil ya boğazı şişmiş geçer, çok panik yapıyorsun gibi geldi, daha bunun yaşlılığı, daha ciddi hastalıkları olcak daha dur bakalım
Canım annem zaten 64 yasında. Ben iyi olmasını istiyorum sadece çünkü sürekli oram agriyor buram agriyor deyip öksürmesi kotu geliyor , biraz da bugun boğulacak gibi olması can çekişmesi korkuttu.

Canım annem zaten 64 yasında. Ben iyi olmasını istiyorum sadece çünkü sürekli oram agriyor buram agriyor deyip öksürmesi kotu geliyor , biraz da bugun boğulacak gibi olması can çekişmesi korkuttu.

annen sürekli hastayım diyorsa beslenmesinde sorun vardır, o yaşlar yaşlı sayılmaz bence, yalnız senin gibi kızım olmasını isterdim ha ne yalan söyliyim :) osman müftüoğlu bile diyorki kızı olan uzun yaşar :)
uzun mutlu ömürler analı kızlı

Back
X