yemin ve otesine gitmek gayet basitmi

024

..alnımın yazısı yarim..
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
1.291
817
Kizlar konu kardesim,bi hatasini yakaladim.. hatasini anlatsam bi konuda ona acmam gerekir, ama soyle soylim, hangi abla, aile ferdi gorse mudahale gerektiren bi konu diyim..

bu nedir dedim, kurana el basti cikti isin icinden..

dini icerikli konuyami giriyor bilmiyorum ama kitaba el basmak benim icin olasi bisey deil..

merak ediyorum gercekten varmi etrafinizda, esi kardesi yemin edip hatta dahada otesine gidip yinede yalan soyledigi ortaya cikan..cevaplariniza ihtiyacim var cunku ya guvenmekle guvenmemek arasinda kaldim..bunaldim kac gundur

Kizlar konu kardesim,bi hatasini yakaladim.. hatasini anlatsam bi konuda ona acmam gerekir, ama soyle soylim, hangi abla, aile ferdi gorse mudahale gerektiren bi konu diyim..

dini icerikli konuyami giriyor bilmiyorum ama kitaba el basmak benim icin olasi bisey deil..

merak ediyorum gercekten varmi etrafinizda, esi kardesi yemin edip hatta dahada otesine gidip yinede yalan soyledigi ortaya cikan..cevaplariniza ihtiyacim var cunku ya guvenmekle guvenmemek arasinda kaldim..bunaldim kac gundur

Ben yemin ederim, çünkü bağlayıcılığına inanmıyorum.
çok sıkıştığım bi zamanda bastım kurana elimi.
o yüzden yemin çok da ciddiye alınmamalı "bence".
mesela kadın kocasının başkasıyla olduğundan şüpheleniyor.
adam karısını inandırmak için kitaba el basar bence. yoksa işin sonu kötü yere varacak. ee bas elini kurtul o durumdan. bence her yemin edene inanmamak lazım.

hahaa biz buna allahla aldatmaca diyoruz...Artık çok da yadırgancak bir şey değil maalesef,Herkes sıkıştığında Manevi güçlere sarılıyor.Doğru mu tabiki değil?

Tabii ki çıkabilir, kardeşinize güvenmek için kıstasınız bu olmamalı.

Ben yemin ederim, çünkü bağlayıcılığına inanmıyorum.
çok sıkıştığım bi zamanda bastım kurana elimi.
o yüzden yemin çok da ciddiye alınmamalı "bence".
mesela kadın kocasının başkasıyla olduğundan şüpheleniyor.
adam karısını inandırmak için kitaba el basar bence. yoksa işin sonu kötü yere varacak. ee bas elini kurtul o durumdan. bence her yemin edene inanmamak lazım.
Anladim.. :KK43:(( nasil bir yol izlemeliyim bilemiyorum

Benim icin oluru yok cunku, muhtemelen yalan yere yemin etsem vicdan azabindan ince hastaliga tutulur õlurum..

inanmam
kaç kere burada konuya denk geldim aldatıldım ama kocam kurana el bastı yapmadığına dair diye
sonuç:aldatılıyorlar ama yalan yani..inanmam...

Anladim.. :KK43:(( nasil bir yol izlemeliyim bilemiyorum

sadece açıkça konuşun. çok özel bir durumsa ve kardeşiniz çocuk değilse de yargılamayın. konuyu bilmediğim için bu şekilde yorum yapabiliyorum.
benim yemin etme sebebim babamın benim sevgilimle cinsel yaşantımı öğrenmek istemesiydi. böyle mahrem bir konuda tabiki bastım elimi "yok öyle bişey" dedim.

Benim icin oluru yok cunku, muhtemelen yalan yere yemin etsem vicdan azabindan ince hastaliga tutulur õlurum..
Canım bu kişinin yemini ne kadar ciddiye aldığına bağlı. Kiminin umrunda olmaz, ota çöpe yemin eder, kimi için ise senin gibi yemin çok şey ifade eder.

Mesela inancı olan bir insanın yok yere vallahi billahi diye yemin etmemesi lazım. Çünkü sen orada Allah şahidimdir diyorsun. İpten saptan bir mesele için Yaradanı şahit tutmak tek başına sorun zaten, yalanına ortak etmeyi sen düşün...

Kardeşini en iyi sen tanırsın. İnaç hususunda da, yalanla dolanda rahatlığı kısmında da.

kişiden kişiye değişir.ben yemin ettiğim zaman inanılmıyorsa çok sinirlenirim.neden yalan yere yemin edeyim ki.kişiyi çok iyi tanımak lazım.ben kv yemin üstüne yemin edip getir kurana basayım demişti %100 yalan olduğunu bildiğim bir konuda.inancı ne ki yemini ne olsun

kişiden kişiye değişir.ben yemin ettiğim zaman inanılmıyorsa çok sinirlenirim.neden yalan yere yemin edeyim ki.kişiyi çok iyi tanımak lazım.ben kv yemin üstüne yemin edip getir kurana basayım demişti %100 yalan olduğunu bildiğim bir konuda.inancı ne ki yemini ne olsun
:KK43:(( gittide zivanadan cikiyoruz

Kardeşinizin karakterini, değer yargılarını biz bilemeyiz. Siz daha iyi tanırsınız. Mesela ben yemin etsem yada Kurana el bassam inanmayacak kimse yok. Çünkü değer yargılarım belli.

Var öyle bi tanıdığım.Akla hayale gelmicek yeminler artı kurana el basmalar.Hatta şimdi bi düşününce iki tanıdığım var böyle :rolleyes:Yani bencede çok bağlayıcı değil.Ben yinede yalan yere yemin etmem ama,her yemin edenede inanmıyorum açıkcası.

X