Yengem bana bozulmuş

Afrodita9405

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2019
142
17
13
31
Merhaba kızlar şu sıralar çok konu açıyorum ama buradan gerçekten mantıklı fikirler alıyorum.
Abimin durumu çok iyi (ALLAH daha çok versin)
Ben ise öğretmenim daha yeni atandım
Dün abim bana yeni arabasının resmini attı
Kendine yeni araba almış hayırlı olsun dedim ben de
Eski arabasının anahtarının resmini atıp artık bu da senin demiş
Yok abi teşekkür ederim bu büyük bir hediye kabul edemem dedim
Olmaz dedi.Bu sene atanıp öğretmen oldun bu senin ödülün
Peki dedim ama yaşadığım yere getiremem memlekete döndüğümde kullanırım dedim
Tamam dedi bütün anahtarları sana vereceğim arabanın artık senin o tamamen dedi
Sabah beni halam aradı yengem bu duruma çok bozulmuş
Bir bilezik bile almadı bana kardeşine araba aldı diye sitem etmiş
Halbuki araba almadı eski arabayı bana verdi
Bu durumdan yengemin haberi var sanıyordum
Bu olay dışında abim beni çok kıskanır çok boğar ve bu durum beni çok rahatsız ediyor
Başka bir şehire atandığım için mutluyum bu yüzden
Yengem bu durumu da sorun etmişti beni hiç kıskanmıyor merak etmiyor kardeşini kıskanıyor diye arkamdan konuşmuştu
Sizce normal mi bunlar?
Ne yapmalıyım nasıl tepki vermeliyim?

Kızlar abimle konuştum
Yengemin haberi olmadan arabayı bana vermenin yanlış olduğunu söyledim
Ona arabayı ver ben nasılsa geldiğimde babamın arabasını kullanıyorum
Yengeme ver arabayı dedim

Çok sinirlendi ne dedi sana kabul etmiyorsun arabayı
Niye sana her aldığıma laf ediyor bu kadın
Sen bir genç kızsın gece dolmuşa binme diye arabayı vermek istedim(İşte abimin kıskançlıkları!!)
Ben de yok abi dedim ben babamın arabasına alıştım zaten senin arabanı süremem dedim
O zaman arabayı satıyorum kimseye vermem dedi
Ben de sen bilirsin dedim

Güncelleme:
Kızlar bu konu ile ilgili son yazışım
Dün gece abim arkadaşının yardımıyla arabaya alıcı bulmuş
Sabah işe giderken beni aradı arabayı satıyorum diye
Sattıktan sonra parasını sana yollayacağım iban numaranı babamdan aldım
Hayır abi böyle bir şey yapma deyince sinirlendi
Ne zamandan beri abimin sözünü dinlemez oldun ben yollayacağım dedim mi yollayacağım kimse artık bana karışmasın ne yapacağımı size mi soracağım senin o aklını karıştıranların da aklını alacağım dedi

Bir şey demedim yengemle kavga etmiş inat olsun diye yollayacak parayı daha karışmak istemiyorum ne halleri varsa görsünler

Son düzenleme:
arabayi kabul etmemelisiniz
abiniz artik evli vereceksede esinin rizasi olmaliydi
abim bekarken aldigi arabayi doguya giderken burda birakti zaman zaman isim oldukca ben kullaniyordum evlenince 1 sene daha doguda kaldilar araba yine bizim kapidaydi ama ben her seferinde esini arayip izin aldim abla arabanizi kullanabilirmiyim isim var diye
artik onlar ayri bir ev ve hayatlari birlikte müsterek abiniz size bir jest yapmak istemis ama yengeniz hakli maalesef

Abiniz yeni araba alırken eskisini satmıyorsa demekki durumu gayet iyi. Bn yengenizin yerinde olsam eğer benim de aracım varsa eşim bana cimrilik yapmıyorsa arabayı verebilir. Ama benim yokken gidip de veremez yengeniz o durumda haklı siz kendinizi onun yerine koyun. Demekki yengenize bir bilezik almıyor içinde kalmış. Bn olsam kabul etmem sonrası kötü olur araları bozulur abiniz düşüncesiz

arabayi kabul etmemelisiniz
abiniz artik evli vereceksede esinin rizasi olmaliydi
abim bekarken aldigi arabayi doguya giderken burda birakti zaman zaman isim oldukca ben kullaniyordum evlenince 1 sene daha doguda kaldilar araba yine bizim kapidaydi ama ben her seferinde esini arayip izin aldim abla arabanizi kullanabilirmiyim isim var diye
artik onlar ayri bir ev ve hayatlari birlikte müsterek abiniz size bir jest yapmak istemis ama yengeniz hakli maalesef
Haklısınız arabayı kabul etmedim ilk başta ama çok ısrar etti abim
Zaten ara sıra izin alarak kullanırım

Abiniz yeni araba alırken eskisini satmıyorsa demekki durumu gayet iyi. Bn yengenizin yerinde olsam eğer benim de aracım varsa eşim bana cimrilik yapmıyorsa arabayı verebilir. Ama benim yokken gidip de veremez yengeniz o durumda haklı siz kendinizi onun yerine koyun. Demekki yengenize bir bilezik almıyor işinde kalmış.

Abime git yengeme de bilezik al diyemem ki
Sananr benim param derse ne derim

Abiniz yeni araba alırken eskisini satmıyorsa demekki durumu gayet iyi. Bn yengenizin yerinde olsam eğer benim de aracım varsa eşim bana cimrilik yapmıyorsa arabayı verebilir. Ama benim yokken gidip de veremez yengeniz o durumda haklı siz kendinizi onun yerine koyun. Demekki yengenize bir bilezik almıyor içinde kalmış. Bn olsam kabul etmem sonrası kötü olur araları bozulur abiniz düşüncesiz

Yengemin arabası yok abim kendi arabasını bile vermez
Belki bu yeni arabasını değiştirirse verir
Arabası abim için çok değerli

Haklısınız arabayı kabul etmedim ilk başta ama çok ısrar etti abim
Zaten ara sıra izin alarak kullanırım
araba dediginin en kotusu 30.000 esim kardesine araba verse bozulurum kardesine vermesine degil ilerde dogacak cocugumun riskida oldugu icin verilen hediye bir cep telefonu bir bilezik yada kolye degil koskoca araba abinizde olsa israrda etse almamalisiniz

Abime git yengeme de bilezik al diyemem ki
Sananr benim param derse ne derim
Ama bu abinizle yengeniz arasında hep problem olacak ve size de yansıyacak. Ama siz bedava araba buldum ne yaparlarsa yapsınlar diyorsunuz. Abiniz düşüncesizlik yapmış. Ama siz kadın olarak anlayıp kabul etmemeniz lazım. Çünkü yenge çok dert etmiş ve abinizde biraz bu konuda kötü. Anlamamış. Abinize kin tutmasın.

Yengemin arabası yok abim kendi arabasını bile vermez
Belki bu yeni arabasını değiştirirse verir
Arabası abim için çok değerli
İşte sorun bu ona vermez kardeşine verir bu inat bu kin boşanmaya bile gider. Ama size hava hoş bedava araba. Ama onda yengenizin de hakkı var. Abin geri alamaz ama en onurlu hareket iade etmek.abi kabul etmez yengeyle beraber söylerim bn

Burada yengeniz şuan haklı. Yani eşim bana sormadan kardeşlerine birşey veremez ne münasebet oturulur ortak karar alınır.
Ama bana sorarsa onay veririm. Çok elim açıktır zira. Kardeşinden birşey esirgetmem.
Maddiyat çok başka bir durum. Ama sevgisini ilgisini esirgetiyorsa yengeniz (Benim yengem gibi) o zaman siz haklı olursunuz.
Bıçak sırtı konular bunlar. Her ailede değişiklik gösterir.

Yengeniz bozulmakta haklı ama sizin ne suçunuz var, gitsin kocasına bozulsun.
Bunu halaya söylemesi, halanın size söylemesi ne kadar saçma.
Siz istememişsinizki.
Karı koca arasında halledilmesi gerekir.

Benim de canımı sıkan durum bu.
Gelip bana da diyebilirdi

Şöyle aslında sizlik bir durum yok ama yengeniz çok ama çok haklı. Sizde kadınsınız eşiniz size danışmadan böyle birşey yapsa hoş olmazdı asla sorun sizr vermesi değil bence yengeniz icin onu takmayıp onun fikrini umursamayıp arabasini vermesi . Bence en doğru ve en güzeli sizide çok nazik gösterir hem bu durum. Yengenizi arayın yenge abim böyle bisey dedi arabayı bana hediye etmiş teşekkür ederim demeniz lazım. Kibarca söylersiniz hem seni bu durum üzecekse ben almam falan diye zaten yengeniz yok demez .En azından size karşı kırgınlığı olmaz .çünkü cidden hoş değil abinizin yaptığı karısını çiğnemesi hoş değil.

Benim de canımı sıkan durum bu.
Gelip bana da diyebilirdi
Iyide size ne desin arabayı alma mi desin kadın yoksa aman sans niye hediye edildi mi desin ? Iki türlüde sizi kırar ki kadının derdi size araba hediye edilmesi değil kendisinin hiçe sayılması. Gidip halaya dert yanmış içinde mi patlasin. Kusura bakmayın biraz görümcelik oluyor bu düşünce.

Back
X