Yengem bana bozulmuş

Hangi mesajdan bunu anladiniz?
Kız basta reddetmiş,
Heveslisi olsa, bulunduğu şehre getirir, orada kalsın demiş.
Gittiğimde izin alarak kullanırım diyor.
Ruhsatı üstüne aldı vs desek o da yok?
Kızın hevesini hangi yazdığından çıkarttınız?
Konu basliginda ki sayfalarda onun tum mesajlarini okursaniz benim ve benim gibi dusunen kadinlarin ne kadar hakli oldugunu anlayabilirsiniz. :işsiz:

Valla ben yengenin yerinde olsam olay çıkarırdım. Kadın bilezik istemiş almamış kardeşinr araba aliyor. size varana kadar madem kendi arbaasi kıymetli eski arabayi karisina vermesi gerekirdi. Onun önceliği artık eşi cunku . Bozuldu diye de hiç uzulmeyin haklı. Danışılmadan size söyleniyor bide bu senin diye .

Arabası abin için değerli olsaydı herkese karşı olurdu.
Karısına karşı değerli size değersiz mi oluyor.
Size verdiğine göre karısına da verebilir. Düşünceniz çok saçma ve yengeniz sonuna kadar haklı.
Ama demekki evliliklerinde bi problem var. Kardeşinden sakınmadığı arabayı karısından sakınmış saçma...

Seçin suçun yok ama abinin var. Yengen abine bozulsun sana değil. Sen mi istedin sanki? Keşke abin teklif ettiğinde yengemin rızası var mı diye sorsaydin.

Sizin ki bayağı istemem, yan cebime koy olmuş. Evet yengeniz ile abiniz arasındaki bir konu ama şahsen sizi de ilgilendiren şeyler var. Ben de görümceyim; abim bana böyle bir teklifle gelse, "Ne münasebet canım, karın dururken ben ne alaka," derdim ve hemen ardından yengemi arar "Abim böyle böyle bir şey teklif etti, haberin var mı? Ben böyle bir şeyi kabul etmem," derdim. Abinin düşüncesizliği bir kenara, zoraki(!) de olsa abimle aramı bozar yine de kesinlikle kabul etmezdim. O arabayı abim bana öyle kafasına göre veremez. Birde yengemin arabası olmayacak, araba bana verilecek abimi b*ka sokar çıkarırdım, net. Eşim, kayınpederim, kayınlarım kızım engelli zorlanıyorum diye bana araba almaya kalktılar -üstelik eltilerim de alınması taraftarıydı- asla kabul etmedim. Bana alınacaksa eltilerime de alınacak, dedim. Çünkü her ne kadar eşimin hesabına yazılacak da olsa şirket parası ile alınacaktı. Sonra bizlere araba alınırken, gelinlerin üstüne yapalım dediler. Yine ben, "Eltilerimin üstüne yapıyorsanız yapın ama ben şirket parası ile alınan arabayı üstüme istemiyorum, şirket üstüne yapın. He benim üzerime yapılırsa ben kendi altınlarımla alayım," dedim. Çünkü hakkım değil. Adil olmaz. Eşimin hesabına bile yazılıyor olsa, bir gün boşansak o arabanın parası şirketten verilmiş. Siz de bunları düşünemeyecek kadar cahil değilsinizdir. Ben bunları düşünürken 20-21 yaşındaydım. Abim yengeme ne zaman haksızlık yapsa abime arkamı gayet dönmüşümdür. Konu beni ilgilendirmese bile karısını ezemez.

Eşimin durumu o kadar iyi olsa ondan önce ben derim eski arabayı görümceme verelim diye, bu bir.

İkincisi, velev ki aralarında sorun oldu, bunun sizinle ne alakası var ki size bozuluyor. Eşini karşısına alsın konuşsun, sizin ne ilginiz var?

Üçüncüsü, halanın koşa koşa size yetiştirmesi de hiç hoş değil.

Neticede yerinizde olsam artık yalvarsalar o arabayı almam. Zorla verseler de ne yapar eder parasını öderim.

Sizi ilgilendiren tek durum, abinize bugüne kadar açıp ağzınızı bir şey dememiş olmanız.
Sizi hediyelere boğarken, yengenize ilgisiz ve düşüncesiz davranıyorsa, yabancınız değil ya, hayirdir abi ya, bu jestler iyi hoş da, eşine de yapsan daha iyi değil mi derdim

Ben gelinimize bayılmam. Ama hakliysa da arkasinda dururum. O da bunu bilir.
kardeşim kendine bir hobi edinmiş, 2 haftada bir haftasonlari yok.
Bu Kısmı onlarin iliski dinamigi. Ben tercih etmem, ama ikisi de mutlu 🤦🏻‍♀️

Kardesimse zaten hafta ici yoğun çalışıyor.
Çocuklarının hasta olduğu bir haftasonu da gitti,
Burnundan getirdim.
Bu çocuğun babası yok mu? Neden kız uğraşsın?
Ki yeğenim de babasına ihtiyaç duyar.

Bir yerde haksızlık olduğunu düşünürseniz yada empati yaptığınızda kotu hissederseniz, bir şeyler yanlış gidiyordur.
Varsa imkanınız, düzeltirsiniz.
En azından denersiniz.

Bence konu sahibinin "haklinin yaninda olma" zorunlulugu da yok. Ha abisinden bizzat agziyla araba istemiş olsa ya da nebileyim abisinden devamli beklentide olsa huzur kacirsa o zaman başka olurdu ama adam aldigi yaptigi şeyleri kendisi yapiyorsa konu sahibi yengeyi dusunmek zorunda mi diye dusunuyorum?
Yengeme de sor, yengeme de bilezik al, yengemi de kiskan mi diyecek? Gorumcenin lafiyla ittirilen davranişlardan ne cikar.

Sizin yaptiginiz ilk bakişta iyi niyetli gorunuyor ki zaten yaparken iyi niyetli yapiyorsunuzdur eminim ama benim de gorumcelerim var ve eşim onlarin sozunu benimkinden ustun tuturak, onlar biseyleri yap et diyince yapacaksa hicbisey yapmasin istemem cidden daha buyuk ariza yaratirdim.
Bu da ayri bir degersizlik durumu olusturuyor cunku, şu konudaki adam esini ne kadar insan yerine koymuyorsa, baskasinin lafiyla biseyleri yapan adam da karisini o kadar insan yerine koymuyordur.

Yeri geldi biz de eşimle sorunlar yasadik ama disardan kimse bunu bilmez, oldu da bir
sekilde bilseydi ve ben sonsuz hakli bile olsam kimse esimin burnundan filan getiremez, kimseyi ilgilendirmiyor cunku. Simdiye kadar herseyimizi kendimiz cozduk.
Bir evlilikte disardan birileri gelip hakli haksiz savuculugu yapiyorsa o evliligin temeli saglam olamaz.

Bence yengeniz size darılmakta haksız abinize darılsın.Yengeniz abinize darılmakfa haklı. Ve arabayı abiniz tek başına bekarken aldıysa size hediye etmesinde de sakınca yok. Abiniz yengenizle ortak aldığı bir şeyi hediye etse o zaman kabul etmeyin derdim.

Bence konu sahibinin "haklinin yaninda olma" zorunlulugu da yok. Ha abisinden bizzat agziyla araba istemiş olsa ya da nebileyim abisinden devamli beklentide olsa huzur kacirsa o zaman başka olurdu ama adam aldigi yaptigi şeyleri kendisi yapiyorsa konu sahibi yengeyi dusunmek zorunda mi diye dusunuyorum?
Yengeme de sor, yengeme de bilezik al, yengemi de kiskan mi diyecek? Gorumcenin lafiyla ittirilen davranişlardan ne cikar.

Sizin yaptiginiz ilk bakişta iyi niyetli gorunuyor ki zaten yaparken iyi niyetli yapiyorsunuzdur eminim ama benim de gorumcelerim var ve eşim onlarin sozunu benimkinden ustun tuturak, onlar biseyleri yap et diyince yapacaksa hicbisey yapmasin istemem cidden daha buyuk ariza yaratirdim.
Bu da ayri bir degersizlik durumu olusturuyor cunku, şu konudaki adam esini ne kadar insan yerine koymuyorsa, baskasinin lafiyla biseyleri yapan adam da karisini o kadar insan yerine koymuyordur.

Yeri geldi biz de eşimle sorunlar yasadik ama disardan kimse bunu bilmez, oldu da bir
sekilde bilseydi ve ben sonsuz hakli bile olsam kimse esimin burnundan filan getiremez, kimseyi ilgilendirmiyor cunku. Simdiye kadar herseyimizi kendimiz cozduk.
Bir evlilikte disardan birileri gelip hakli haksiz savuculugu yapiyorsa o evliligin temeli saglam olamaz.
burda mevzu kocanın gorumce sozu dınlemesı degıl ama zaten , o bambaska oyle adamlar esı dısında herkesın sozunu dınler zaten .

es olarak sız esınızı kardes olarak bızde kardesımızı tanırız
bazen bazı seylerı dusunemez es olarak sızın bunu ıfade edıs bıcımınızı es tartısması olarak algılarken kardes de ya sunu nıye boyle yapmıyorsun yapman gerek yapsana derse ozaman erkegın beynı aydınlanabılıyor

bır erkekten bahsedıyoruz ,sız kadın olarak dusunuyorsunuz haklısınız kafasını calıstırsın kendı yapsın bırının ıttırmesıyle degıl ama burda konu bır erkek :KK70: bunu es gecmeyelım .

Açıkçası sizlik bir şey yok diyenleri zerre kadar anlamayamadim. Gayet sizlik bir şeyler var. O kadar zaman abinizin adaletsizligine göz yummussunuz. Hala da devam ediyorsunuz.
Abinizin durumunun iyi olması değil ki mevzu. İyiyse dahi karısına vermiyor? Onun arabası yok. Ama size veriyor hem de ona danışmadan.
Büyük konuşmak istemem ama eşim bana yapsa benim için boşanma sebebi olabilirdi.

Yengenin arabası yok siz bunu biliyorsunuz ve sözüm ona istemeye istemeye arabayı kabul ediyorsunuz öyle mi simdi? Kusura bakmayın ama "yok abi alamam yeaa" deyip istemem yan cebime koy yapana kadar, "abi yengemin arabası yokken bana neden veriyorsun o benden çok yengemin hakkı" diyemediniz mi. Siz de az değilsiniz premses adı altında yapacağınızı yapıyorsunuz gayet 🐍

Açıkçası sizlik bir şey yok diyenleri zerre kadar amlamayamadim. Gayet sizlik bir şeyler var. O kadar zaman abinizin adaletsizligine göz yummussunuz. Hala da devam ediyorsunuz.
Abinizin durumunun iyi olması değil ki mevzu. İyiyse dahi karısına vermiyor? Onun arabası yok. Ama size veriyor hem de ona danışmadan.
Büyük konuşmak istemem ama eşim bana yapsa benim için boşanma sebebi olabilirdi.
benı konuda irrite eden su oldu
abımın arabası cok kıymetlı yengeme zaten vermez dıyor
ama kendısıne vermıs
sımdı su cumleden bıle bazı seyler anlasılıyor

bırde dıyor kı yenge bana bozulmus
yengesının ben gorumceme bozuldum dıye bır tek cumlesı yok
dert ortagı olan halasına demıs kı esım ne bana hedıye alıyor ne ılgılenıyor bana bırsey yapmazken almazken ılgılenmezken tum ılgısını kardesıne verıyor buna bozuluyorum demıs

yanı esıyle sorununu anlatmıs bunda bıle konu sahıbı yengem bana bozulmus dıye kendıne pay cıkarıyor halbukı yengesının derdı kocası , kocasının onu ınsan yerıne koymaması

Ve benim eşim böyle bir şey yapacak aklını alırım, çalışıp didineyim ben katkı yapayım ama araba görümcemin olsun oldu canım başka diye sorarlar adama

Arabayi kabul ederseniz abinle yengenin arası açılır.
Şöyle düşün yengenin bir arabasi var ve yeniliyor eskisini kizkardesine veriyor abinin haberi sonradan oluyor. Senin tepkin ne olurdu?enaz 30 bin liralari çöp oldu diye düşünebilirsin. Ya eli dara düşerse abimim .yengem nasil boyle bonkör olur dersin dimi?

Bence bu işten nasıl siyrilabilirsin bi düşünelim. Arabaya ihtiyacinin olmadığından baslayip kazası belasi bakımı bilmem nesi var diyerek sanki sen gerçekten istemiyormuş gibi yapabilirsin. Ama şöyle bir şeyde ekleyebilirsin size geldiğimde arabayla gezmeme müsade ederseniz çok makbule geçer diyebilirsin.

Cirilla şöyle bir şey var. Benim de iki abim var, biri evli. Karısını (kendi çekirdek ailesini) bizden, benden daha aşağı gören adamın bana vereceği hiçbir şeyi kabul etmem. Karısına alsın diye değil, öyle bir adamdan bana abi olmayacağı için. Bekar abime de hep söylerim, "Abi olarak sana kefil olurum ama eş olarak olmam. Yarın bir gün eşinin kalbini haksız yere kırarsın, yapmazsın da hani oldu elin kalktı, eşine haksızlık ettin sakın yanında olmamı bekleme." Ben desim diye zaten eşine iyi davranmasın ama bende nerede durmam gerektiğini bilmeliyim. Mesela sen abinin eşinin arabası yokken, abin zorla dahi olsa sana araba vermeye kalksa tepkin ne olur?

abiniz yengenize karşı cidden ilgisiz ve cimri mi ? yani yengenizin kendi aracı varsa çok da bozulacak birşey değil. ama elbette habersiz olması hoş değil.

abinize bunu anlatsanız skabak tamamen size patlar. bence bir şekilde yengenizi rahatsız etmek istemediğinizi belli edin abinize.

Tabiki haklı empati yapsana biraz allah aşkına eşin senin araban yokken gidiyor kardeşine arabayı hibe ediyor hem de sana danışmadan olacak iş mı bu? Sizin yapmanız gereken o arabayı yengeme vermen daha çok yakışır demek

Back
X