Yengem bana bozulmuş

ıyıde yenge arabayı neden verdın veremezsın dememıs kı
bana hıcbırsey almazken benı ınsan yerıne bıle koymadan kardesıne arac alıyor demıs
yengenın derdı araba degıl zaten adam yengeye asla arabasını vermezmıs arabası cok degerlıymıs kardesıne verebılırmıs bırtek
kadının derdı adam tum hedıyelerı sadece kardesıne alıyor, kadına hedıye almıyormus yengenın mevzusu bu

bırde konu sahıbı ılk abım zaten yengeme hedıye almaz onların sorunu ben ona zorla hedıye al dıyemem kı banane dedı yanı aracı kabul ettı
bız burda kadını ezıp gecme yengeyı ortaya atıp abini fısteklemeden usulunce konus dedık
ondan sonra konusunu guncelledı en son yazdıkları sonrakı gelısme
[/
ıyıde yenge arabayı neden verdın veremezsın dememıs kı
bana hıcbırsey almazken benı ınsan yerıne bıle koymadan kardesıne arac alıyor demıs
yengenın derdı araba degıl zaten adam yengeye asla arabasını vermezmıs arabası cok degerlıymıs kardesıne verebılırmıs bırtek
kadının derdı adam tum hedıyelerı sadece kardesıne alıyor, kadına hedıye almıyormus yengenın mevzusu bu

bırde konu sahıbı ılk abım zaten yengeme hedıye almaz onların sorunu ben ona zorla hedıye al dıyemem kı banane dedı yanı aracı kabul ettı
bız burda kadını ezıp gecme yengeyı ortaya atıp abini fısteklemeden usulunce konus dedık
ondan sonra konusunu guncelledı en son yazdıkları sonrakı gelısme
evet kesınlıkle ne sapık adamlar var orda burda kardesının basına ıs gelmesın kesınlıkle katılıyorum bunu dusunmesıne helal olsun
ama kardesıne bekcı gıbı karısını yollayıp sokakta karısını bırakan bır adamdan bahsedıyoruz bırı kardesse dıgerı es hepımızın sesı buyuzden cıktı nıye sadece kardese :)
kardesıne de yapsın esıne de ıkısınınde hakkı
ZAren sorun sadece burda adamın davranışları bakın kardeşini düşünmesi gerçekten güzel keşke abim olsaydı helede böylesi bi abi ama adam eşini adamdan saymıyor ki arkadaşın dediği gibi bostan korkuluğu olarak görüyor evde hizmet etsın araç onun neyıne hediye onun neyine ilgi onun neyıne resmen

Sonuna kadar haklı yenge bozulmakta. Benim eşim, arabasına elimi dahi sürdürmeyecek ama ikinci arabayı kardeşine anahtar teslim verecek. Hem de hiç bana sormadan, haber vermeden..
çok büyük sıkıntı çıkarırdım.

kardeşine de ayrı bozulurdum, bana hiç haber vermeden arabayı kabul ettiği için, mesele araba değil, hiç danışılmaması, hiçe sayılması. Belki kadın başka bir şey yapmak isteyecek, belki onun parasıyla kendine altın almak isteyecek, belki de abiniz güzel güzel rica etse, onunla beraberhediyemiz olsun diye size verecek.

sizin abinize sormanız lazımdı yengem ne diyor diye, abi yengeme lazım olur, ona danışmadan yapma böyle bir şey diye. Bu düşünmesi çok zor bir şey değil.

Başlığı sanki yenge sıkıntı çıkarmış gibi açmışsınız ama Sıkıntıyı çıkaran abinizle siz olmuşsunuz. Abiniz acilen eşinin gönlünü almalı ve bir daha eşine danışmadan böyle şeyler yapmaması için en başta sizin tarafınızdan uyarılmalı.

kırk kat elin parası değil, sizin anne babanızın malı değil, direk Kendi eşinin parası. Tabi ki karışacak, söz sahibi olacak.

benim eşim dışarı çıktığımızda ablasını da bizimle götürmek istese dahi, önce bana sorar, öyle haber verir. Ben de aynı şekilde. Olması gereken bu. Hele ki böyle önemli bir mevzuda hiç fikrinin sorulmaması olacak iş değil.

eğer arabayı abinize anne babası aldıysa, yine eşine haber vermesi gerekir ama araba sizin hakkınız olur.

belki de şehir dışına gidiyor, yabancı yerde sıkıntı yaşamasını istemiyorum diye güzel güzel anlatsaydı, yengeniz yine kabul edecekti. Her durumda böylesi olmamış.

Sizin suçunuz yok, abinizin davranışlarında hata var. Onların arasındaki mevzu sonuç olarak.

Ama sizin de onların ortak malı olan arabayı yengesinin rızası olmadan verdiğini bildiğiniz için arabayı kabul etmemeniz daha doğru olur.

Yok istemiyorum yengeme ver demek de bana göre yanlış. Direkt yengenizi hedef göstermiş oluyorsunuz, abiniz biraz kıvrak zekalıysa anlar yengenizin istemediğini öğrenip arabayı kabul etmediğinizi. Gider eşiyle kavga eder bu defa.

Eğer yengemi severim diyorsanız, abinize abi bu büyük bir hediye kabul edemem. Hem benim eşim ben varken gidip kız kardeşine araba verse çok bozulur ve kırılırdım,öncelik ben olayım isterim deyin. Arabayı da benim için yengeme vermeni istiyorum diyebilirsiniz.

Tabiki bu dediğim yengenizle aranız iyiyse geçerli.Evlenince insan daha iyi anlıyor çünkü,sizin kendiniz de araba alabilirsiniz sonuçta. Abiniz size hediye de alabilir ama bir araba en az 30 binden başlıyor, hatta artık o fiyata da doğru düzgün bir araba yok . Evli bir insanın eşine danışmadan öyle bir hediye vermesi doğru değil.

Bu konuyla farklı olsada şöyle bir durum var yanlış anlamayın evet bostan korkuluğu değil evlilik içinde ama eğer abinize aileniz bir araç aldı ilerde abiniz bu aracı size vermesi yanlış olmazdı zira sizin anneniz babanızın parasıyla alınmış sizin almanız gerekir bu seferde sizin aileniz yengenize araba almış oluyor çünkü . Ama burda ki olay ailesinin degıl kendi birikimiyle aldıysa tabi ki eşi karışabilir gayet de hakkı ben olsam abi yengemin hakkı nasıl böyle bir şey dersın derdım . Ama şimdi acaba abisi farklı şehirde yaşıyor kuz başına bir şey gelir başına diye de düşünmüşte olabilir ne sapık adamlar haberlerı ızlıyoruz ben araç aldım barı kardeşim kullansın orda burda başına bi iş gelmesin diyede düşünmüş olabilir çünkü burda insanları tanımadan yorum yapıyoruz detayları kimse bilmiyor ama siz de haklısınız tabi 🤗
isterse çocukluğunda alsınlar arabayı karısı karışır nokta.bekarlık zamanı evlilik birliği içi vs vs çok peşine düşülüyosa olası boşanma durumunda mal mı kaçırılıyor hayırdır? biz olamayan insanlar evlenmesin bi zahmet.ne demek karışamaz?

adam çalışıp kendi parasıyla araba almışken eskisini kime vereceğini kime soracak, haber verir o kadar, kardeşime vericem diye.
çok araba almak isteyen de kendisi çalışacak bir zahmet eşi kendine almıyosa, araba verecek bir abisi de yoksa.
lince hazırım.
kardeşlere karşı çok hassasım.
kimse burnunu sokmasın bi.

Kızlar bu konu ile ilgili son yazışım
Dün gece abim arkadaşının yardımıyla arabaya alıcı bulmuş
Sabah işe giderken beni aradı arabayı satıyorum diye
Sattıktan sonra parasını sana yollayacağım iban numaranı babamdan aldım
Hayır abi böyle bir şey yapma deyince sinirlendi
Ne zamandan beri abimin sözünü dinlemez oldun ben yollayacağım dedim mi yollayacağım kimse artık bana karışmasın ne yapacağımı size mi soracağım senin o aklını karıştıranların da aklını alacağım dedi

Bir şey demedim yengemle kavga etmiş inat olsun diye yollayacak parayı daha karışmak istemiyorum ne halleri varsa görsünler

Yenge haklı.
Abiniz artık bit aile oldu.
Bi zahmet eşine danışsın.
Siz de iyi yapmışsınız.

Ne zamandan beri abimin sözünü dinlemez oldun ben yollayacağım dedim mi yollayacağım kimse artık bana karışmasın ne yapacağımı size mi soracağım senin o aklını karıştıranların da aklını alacağım dedi

Bir şey demedim yengemle kavga etmiş inat olsun diye yollayacak parayı daha karışmak istemiyorum ne halleri varsa görsünler
Al guzelce harca catir cutur ye :D

Abin iyi bi abi olsa da çok tehlikeli biri
Sana akıl veren de KK kadınları hadi gelsin alsın aklımızı 🥴
Bu konuda sadece yengene üzüldüm Allah yardımcısı olsun

Yengemin arabası yok abim kendi arabasını bile vermez
Belki bu yeni arabasını değiştirirse verir
Arabası abim için çok değerli
Senin abinle konuşman lazım bu yaptığın hiç hoş değil abi yarın birgün kocam aynı şeyleri kendi ailesine yapsa üzülsem bi abi olarak ne düşünürsğn diye. Hem sen artık atanmışsın bekarsın kolayca para biriktirip arabada alabilirsin.

Ben olsam o parayla yengeme bi bilezik alır içimden geldi derdim abim kızarsa da sana ne benim param derrdim.

Araba en ucuz 30 etse bilezik 5 etse 25 yine senin olsun

Ama.sen böyle bi şey yapar mısın ASLA

isterse çocukluğunda alsınlar arabayı karısı karışır nokta.bekarlık zamanı evlilik birliği içi vs vs çok peşine düşülüyosa olası boşanma durumunda mal mı kaçırılıyor hayırdır? biz olamayan insanlar evlenmesin bi zahmet.ne demek karışamaz?
Bakın ben sizinle kibar konuşuyorum kusura bakmayında benım bekarlığımda olan param mülküm ne eşimi ne başkasını enterese eder kimseyı enterese etmez ıstedıgımı yaparım nokta. Ha söylerım şunu yapıcam dıye ama sırmam eşime valla şurda bır kadın bekarlığından parası arabası olsa kardesıne aılesıne verse kımse gıkını çıkaröazdı kocası karıştıgı ıcın lınclerdık adamı bakın adam haksız zaten ama sızın söylediğiniz şeylerde gerçek hayatta mantıksız tabı kı evlılık bırlıgıne belli kurallarla kanunlarla evlenıp hakkımız korunuyorsa bunlarda da pek ala hukuki bakarız . Eşiniz o zaman bı zahmet gelsın sızın mulklerınızde hak sahıbı olsun

evet kesınlıkle ne sapık adamlar var orda burda kardesının basına ıs gelmesın kesınlıkle katılıyorum bunu dusunmesıne helal olsun
ama kardesıne bekcı gıbı karısını yollayıp sokakta karısını bırakan bır adamdan bahsedıyoruz bırı kardesse dıgerı es hepımızın sesı buyuzden cıktı nıye sadece kardese :)
kardesıne de yapsın esıne de ıkısınınde hakkı
Bu konu sahibi hani öğretmen bir kız vardı. Abisi, karısını konu sahibinin peşinden yollamıştı da konu sahibi gecenin bir vakti yengeye durakta bırakıp eve gitmişti. Gelin de öyle kalmıştı. Bir de yenge konu sahibiyle mi, abiyle mi ne kavga etmişti de konu sahibi herkes ona sırtını döndü köpek gibi tuvaletin önünde yattı sabaha kadar demişti. Hani abisiyle kaçarak evlenmişti yenge, ailesi sahip çıkmıyordu bunlar da ele düşmüş kadını top gibi ailecek bir oyana bir bu yana savuruyorlardı. Hatta konu sahibi yengesini sürekli aşağılıyor; abim onu istemiyor falan diyordu. Abisine ağzını açamıyordu da sürekli yengesine patlıyordu. O konu sahibi de öğretmendi, bu konu sahibi o konu sahibi mi?

Bu konu sahibi hani öğretmen bir kız vardı. Abisi, karısını konu sahibinin peşinden yollamıştı da konu sahibi gecenin bir vakti yengeye durakta bırakıp eve gitmişti. Gelin de öyle kalmıştı. Bir de yenge konu sahibiyle mi, abiyle mi ne kavga etmişti de konu sahibi herkes ona sırtını döndü köpek gibi tuvaletin önünde yattı sabaha kadar demişti. Hani abisiyle kaçarak evlenmişti yenge, ailesi sahip çıkmıyordu bunlar da ele düşmüş kadını top gibi ailecek bir oyana bir bu yana savuruyorlardı. Hatta konu sahibi yengesini sürekli aşağılıyor; abim onu istemiyor falan diyordu. Abisine ağzını açamıyordu da sürekli yengesine patlıyordu. O konu sahibi de öğretmendi, bu konu sahibi o konu sahibi mi?
ben o bu dıye bılıyorum :)

Hmmm parayi alir yoluma bakarim diyorsun..

Gercekten bu durumda yengen icin bir kadin olarak empati yapip uzuntu duysan o para geldigi gibi gider yengene bilezik alirsin. En azindan o paranin yarisiyla. Ama kurdugun cumlelerden anliyorum ki sen bunu asla yapmazsin. Arabayi reddederken bile yengeni hedef gosterip abini ustune salmissin kadinin..

Bu durumdan en ufak bir haz duyuyorsan emin ol ki Allah sana da abin gibi, hatta daha beter bir es nasip edecek. Herkes kalbinin ekmegini yer ve kimsenin yaptigi yanina kar kalmaz.. Ben bunu bilir bunu soylerim.. Iyi oku bu mesajimi cunku ilerde bir gun her bir kelimesini hatirlayacaksin 😏

Back
X