Yengem nasil bi kadin boyle?

Başlık abim nasıl bir adam böyle? olmamalıydı canım çocuklar için çözüm yolu bulmak zor abi - yenge tüm kapıları kapamış anneni sarıp sarmalayacak alışmasıni sağlayacaksınız

Ablacim yarin abim aricaz son umut olarak. Olumsuz olursa ki ole olucak sanirim. Bi sekilde annemi oyalicaz.
Bazen annemle konusmakta mumkun olmuyor..Babamin, abimin sinirini bizden aliyor. Bize bagiriyor bizde napcamizi sasirdik. Annem yanliz kalmasin diye isden ciktim 5 aydir evdeyim.

Merhaba herkese okadar canim sıkın okadar ofkeliyim ki saatlerdir agliyorum.
Sorun abimin karisi yengem.
Yengem cocuklari bize göstermiyor
Bundan 5 sene önce abim annemden 5 bin euro borc istedi annemin o an vericek durumu olmadi icin ogun bugundur abim annemle konusmuyor ki annem onu tek basina babasiz buyutu (abim annemin ilk evliliginden abim 4 yasindayken eski esinden bosanmis annem) abim 13 yasindaykende babamla evleniyor annem.
Annem cok duskun abime ici yaniyo ama bayramda bile aramiyor. Biz yurtdisinda kalıyoruz yengem trden gelme, abim ne kadar konusmuyo olsada yengemle annemin arazi ne iyi ne kotuydu ben ve kardesimde yengemi yenge degilde abla olarak goruyurduk ta ki iki sene önce trde izindeyken yengemlerde izindeydi
Biz eskişehir onlar bursada annesinde kalıyor.
Annem çocukları bir haftalina istedi gelin dedi gelmedi gonderemem cocuklari dedi.
Anem cok aradi hayir dedi ve kavga edio kustuler bende 2 senedir konuşmuyorum yengemle. Kardesim 18 yaşında onla aralari iyi. Annemle babam gecen sene bosandi. Annem cogu zaman trde kalıyor orda emiklisi oldugu. Icin annem torunlarına cok duskun onlar beni hayata tutuyor der hep. Annem tam 9 aydir torunlarini görmüyor. Bu hafta burda okular son ve iki hafta tatil var. Annem bu ay sonu tr gidicek ve ta eylulde gelicek. Görseniz okadar seviniyodu ki torunlarim gelicek diye.
Ama ole olmucak kardesim bugun yengeme yalvararak bi msj atti annem tr gidicek gitmeden kizlari gorsun diye hayir gonderemem konuyu kapat kalbini kirmiyim diye cvp ati.
Ttabiki kardesim tekrar msjlar ati beni ilgilendirmez sizin uzulmeniz yazmis.
Cok agladim anneme nasil dicez kizlar gelmicek göndermiyo diye. Cok uzulecek cok aglicak canim cok yaniyo ablalarim.
Napsam bi yol gosterin
Okudunuz icin tsk ederim.

bütün suç abınde, boşuna yengeni suçlama. çocuklar kaç yaşında?

Son düzenleme:
Bavuluyla gitsin. Kadini kovmazlar ya, o kadar vicdansizlar mi. Bir kere daha denesin. Kalirsa evlerinde bir daha ki sefere annen onlara gitmesin diye cocuklarini gonderirler.

Yengen kardesine para gonderiyorsa bu onunla abinin sorunu. Sizin degil. Sakladigi seylerde sizi ilgilendirmez. Madem cocuklari gormek istiyorsunuz bunun icin cozum bulun. Yengeyle cok dost olmaya, acigini aramaya gerek yok.

Biz onun acigini aramiyoruz ki. Sadece kardesim bugun kavga edince yengemle bize anlati. Bunuda abime yetistirmiczz. Annem gitmez abim annemi 5 senedir aramiyir mesele para. Son umudumuz dedim gibi abimi arayip gerekirse yalvarmak. Yengem icinde solicek bsy bulamiyorum nankor bi insan.

Biz onun acigini aramiyoruz ki. Sadece kardesim bugun kavga edince yengemle bize anlati. Bunuda abime yetistirmiczz. Annem gitmez abim annemi 5 senedir aramiyir mesele para. Son umudumuz dedim gibi abimi arayip gerekirse yalvarmak. Yengem icinde solicek bsy bulamiyorum nankor bi insan.

Annenin sütünü içen abin arkadaşım, nankör olan birisi varsa o da abindir asıl.

Siz arayın yalvarın, biraz daha tepenize çıkarın abini. 10 tane daha eş alsa annesini ve kardeşlerini ayağının altına paspas eder. Abin size değer vermiyor ki nankör dediğiniz insandan değer göreceksiniz.

Annenin sütünü içen abin arkadaşım, nankör olan birisi varsa o da abindir asıl.

Siz arayın yalvarın, biraz daha tepenize çıkarın abini. 10 tane daha eş alsa annesini ve kardeşlerini ayağının altına paspas eder. Abin size değer vermiyor ki nankör dediğiniz insandan değer göreceksiniz.

Napalim bu durumda ozaman bi yol gosterseniz.

Şunu anlayamıyorum.

Yengen dünya kötüsü de olsa onu eş olarak seçen abin.

Çocukları annene göstermediğinde sesini çıkarmayan abin.

"Üzülmeniz umrumda değil" diyen abin.

Eşiyle aranızda köprü olacak, iletişiminizi sağlayacak olan abin.

En önemlisi de annenin karnından çıkan abin.

Tüm bu olanlara izin veren de o iken konuyu neden sadece yengen üzerine açtın ki? Yengen ablasına para gönderiyormuş, bunun meseleyle uzaktan yakından alakası yok. Neden sırf yengene bilendin?

Abimle ben hic abi kardes olmadim. Yengemle daha yakindim. Ablam gibiydi ben cok küçükken gelin geldi. Onun simdi boyle yapmazsi koydu bize..
Abim tuaf biri umrunda olmadi hic bi zaman bisey. Yengem hayir dedi mi susar oturur

Napalim bu durumda ozaman bi yol gosterseniz.

Ben olsam yengeyi falan düşünmez önce abime tavır alırdım. Son bir kez arar annemin "annesi" olduğunu hatırlatır, torunlarını görmek istediğini söylerdim. Yalvarmak yakarmak çare değil, insan olan annesini dilendirmez "torunum torunum" diye.

Hala aynı inadı devam ediyorsa annemi teselli ederim. Annen abin konusunda saplantılı mı? Yani bütün bunlara karşı o da senin gibi oğluna değil de gelinine mi tavırlı? Oğlunun yaptıklarını görmüyorsa annede de hata vardır bence.

Abimle ben hic abi kardes olmadim. Yengemle daha yakindim. Ablam gibiydi ben cok küçükken gelin geldi. Onun simdi boyle yapmazsi koydu bize..
Abim tuaf biri umrunda olmadi hic bi zaman bisey. Yengem hayir dedi mi susar oturur

Yenge de para yardımı alamayınca sırt döndü yani.

Dediğin şey "tuhaflık" değil, kişiliksizlik. Yengen dünyanın en kötü insanı da olsa abin onun eline torunlarını babaannelerine göstermeme hakkını vermemeli. Bu abinin elinde. Yengeni ne kadar yakın görürseniz görün o size gerçekte asla abin kadar yakın olamaz, hadi seni geçtim ama annen için bu kesinlikle böyle. Annelik hakkını da mı düşünmüyor bu insan?

Niyetim yengeni suçsuz çıkarmak değil, ama şunu görmelisin ki size asıl kötülüğü yapan abin. Yengenin size karşı hiç bir sorumluluğu yok, sizi düşünmek zorunda değil.Bugün iyi olur, yarın kötü. Ama abin ailesini düşünmek zorunda, eşi ne yaparsa yapsın abin kendi görevlerini yerine getirecek.

Canim annenle abin arasindaki iliskiye pek karismayin bence. Acaba annen 2. evliligini yaptiktan sonra abini ihmal etmis olabilir mi? Bir evlat durduk yere annesine sirt cevirmez cunku. Senin bilmedigin seyler olabilir.

Ben olsam yengeyi falan düşünmez önce abime tavır alırdım. Son bir kez arar annemin "annesi" olduğunu hatırlatır, torunlarını görmek istediğini söylerdim. Yalvarmak yakarmak çare değil, insan olan annesini dilendirmez "torunum torunum" diye.

Hala aynı inadı devam ediyorsa annemi teselli ederim. Annen abin konusunda saplantılı mı? Yani bütün bunlara karşı o da senin gibi oğluna değil de gelinine mi tavırlı? Oğlunun yaptıklarını görmüyorsa annede de hata vardır bence.

Hayir yengeme olan tavri sadece cocuklardan dolayi.
Yoksa baska sorunlari yoktu.
Dediginiz gibi ozaman yarin abimi arar kardesimle konuşuruz. Onun disinda yapcak bisry kalmiyo.
Annemi nasil teseli ederim bilemiyorum yarin duydugunda cok kotu olucak biliyorum

Yenge de para yardımı alamayınca sırt döndü yani.

Dediğin şey "tuhaflık" değil, kişiliksizlik. Yengen dünyanın en kötü insanı da olsa abin onun eline torunlarını babaannelerine göstermeme hakkını vermemeli. Bu abinin elinde. Yengeni ne kadar yakın görürseniz görün o size gerçekte asla abin kadar yakın olamaz, hadi seni geçtim ama annen için bu kesinlikle böyle. Annelik hakkını da mı düşünmüyor bu insan?

Niyetim yengeni suçsuz çıkarmak değil, ama şunu görmelisin ki size asıl kötülüğü yapan abin. Yengenin size karşı hiç bir sorumluluğu yok, sizi düşünmek zorunda değil.Bugün iyi olur, yarın kötü. Ama abin ailesini düşünmek zorunda, eşi ne yaparsa yapsın abin kendi görevlerini yerine getirecek.

Abim huyu asla kendinden ödün vermez ona gore herseyi en iyi bilen o. Annelik hakki diyosunuz ya o bilmiyo iste ya hic mi ozlemiyo annem trdeyken be' bi hafta sonra kokusunu ozluyorum allaha havale ediyorum. Cünkü onun yuzunden annemin ciğeri yaniyo

Canim annenle abin arasindaki iliskiye pek karismayin bence. Acaba annen 2. evliligini yaptiktan sonra abini ihmal etmis olabilir mi? Bir evlat durduk yere annesine sirt cevirmez cunku. Senin bilmedigin seyler olabilir.

Hayir ablacim.
Annemle eski esi bosaninca. Abimin babasi abimi hic aramamis annem abime bakmak icin gece gunduz calismis. Abim benim babama baba diyor.
Evlenene kadar bizle kaldi. Annemle babam dugunu yaptilar. Aldigi evin yarisini annem odedi yeni evli diye. Hic bi sorun yoktu. Abim yengemle evlenince bu kadar degisti. 24 yaşından sonra sigarayz basladi neymis yengemde iciomus. Bi 5 bin euro icin küstü o saniyo ki vardı da vermedi annem. Tabiki bu arada cok kavgalar oldu.
Abimden yengemden okadar nefret ediyorum ki. Bigun anneme bsy olursa allah korusun nasil yasar bilemem.
Sabah olsun allahin izniyle aricaz kardeşimle. İnshallah gonderirlerde evde bayram havasi olur.

Abim nasıl bir insan böyle demeliydiniz..
Para için annesine küsen adamda sorun öncelikle.
Anne olarak çocukları göndermek istemeyebilir, kopamayabilir
arkadaşların dediği gibi..
Belki abiniz yengenize baskı yapıyordur bilemeyiz..
Bazı kadınlar eşlerinin sözünden çıkmaya korkar.
Kocasına uymak zorunda hissediyordur, olamaz mı?

Bence mesajları yengenize atacağınıza abinizle iletişime geçin.
Yanlışını anlamasını sağlayın, çözüm evlattan gelmiyorsa
El kızından mı gelecek?
Gelin el kızıdır malum:ssz:

çoçukları bır şehirden bir şehire göndermemek yanlış değil.açıkcası bende göndermezdım. ama burda gelın görun derdim. eve almıyorsa gıtsenız dışardada olsa görsenız olmaz mı
bu arada abın ıçın dıyecek laf bulamıyorum pes....ama ilk eşden olma olduğu ıçın belkıde kendını dışlanmış gördu çok. neler yaşadığını bılemeyız ama her ne olursa olsun torunlarına hasret bırakması çok yanlış

merhaba herkese okadar canim sıkın okadar ofkeliyim ki saatlerdir agliyorum.
bundan 5 sene önce abim annemden 5 bin euro borc istedi annemin o an vericek durumu olmadi icin ogun bugundur abim annemle konusmuyor ki annem onu tek basina babasiz buyutu (abim annemin ilk evliliginden abim 4 yasindayken eski esinden bosanmis annem) abim 13 yasindaykende babamla evleniyor annem.
Annem cok duskun abime ici yaniyo ama bayramda bile aramiyor. Biz yurtdisinda kalıyoruz yengem trden gelme, abim ne kadar konusmuyo olsada yengemle annemin arazi ne iyi ne kotuydu ben ve kardesimde yengemi yenge degilde abla olarak goruyurduk ta ki iki sene önce trde izindeyken yengemlerde izindeydi
biz eskişehir onlar bursada annesinde kalıyor.
Annem çocukları bir haftalina istedi gelin dedi gelmedi gonderemem cocuklari dedi.
Anem cok aradi hayir dedi ve kavga edio kustuler bende 2 senedir konuşmuyorum yengemle. Kardesim 18 yaşında onla aralari iyi. Annemle babam gecen sene bosandi. Annem cogu zaman trde kalıyor orda emiklisi oldugu. ıcin annem torunlarına cok duskun onlar beni hayata tutuyor der hep. Annem tam 9 aydir torunlarini görmüyor. Bu hafta burda okular son ve iki hafta tatil var. Annem bu ay sonu tr gidicek ve ta eylulde gelicek. Görseniz okadar seviniyodu ki torunlarim gelicek diye.
Ama ole olmucak kardesim bugun yengeme yalvararak bi msj atti annem tr gidicek gitmeden kizlari gorsun diye hayir gonderemem konuyu kapat kalbini kirmiyim diye cvp ati.
Cok agladim anneme nasil dicez kizlar gelmicek göndermiyo diye. Cok uzulecek cok aglicak canim cok yaniyo ablalarim.
Napsam bi yol gosterin
okudunuz icin tsk ederim.

evden koavacak değil ya çıksın gitsin evlerine kurulsun oturdun kaynana değilmi :))
torunlarla annenin arası iyiyse torunlarda ona düşkünse bu şekilde bi yol izlesin o ağlayıp üzüldükçe bu kadın iyice b...nu çıkarır işin

kimbilir görümce kaynana birlik olup kadına neler çektirdiniz de şimdi size tepki gösteriyor yoksa durup dururken hiçbir kadın çocuklarını saklama gereği duymaz.

Merhaba herkese okadar canim sıkın okadar ofkeliyim ki saatlerdir agliyorum.
Bundan 5 sene önce abim annemden 5 bin euro borc istedi annemin o an vericek durumu olmadi icin ogun bugundur abim annemle konusmuyor ki annem onu tek basina babasiz buyutu (abim annemin ilk evliliginden abim 4 yasindayken eski esinden bosanmis annem) abim 13 yasindaykende babamla evleniyor annem.
Biz eskişehir onlar bursada annesinde kalıyor.
Anem cok aradi hayir dedi ve kavga edio kustuler bende 2 senedir konuşmuyorum yengemle. Kardesim 18 yaşında onla aralari iyi. Annemle babam gecen sene bosandi. Annem cogu zaman trde kalıyor orda emiklisi oldugu. Icin annem torunlarına cok duskun onlar beni hayata tutuyor der hep. Annem tam 9 aydir torunlarini görmüyor. Bu hafta burda okular son ve iki hafta tatil var. Annem bu ay sonu tr gidicek ve ta eylulde gelicek. Görseniz okadar seviniyodu ki torunlarim gelicek diye.
Napsam bi yol gosterin
Okudunuz icin tsk ederim.

Insanlarin iki kuruş için yapmayacaği yokmuş, bende yeni yeni inanıyorum bu tür şeylere.
Fakat sorun yengende degil, abinde. Kesin o istemiyordur. Ayrica bir hafta bence anne ve babalarindan uzaklaşmalari çok uzun bir süre. Ben olsaydım bende bu kadar uzun bir süre göndermek istemezdim. Hata 2 gün bile çok.

Bence sorun zadece para konusu değil gibime geliyor..
Başka şeylerde olmalı. .

Belki anneniz gidebilir bir günlüğüne de olsa görmeye.
Sürekli yalvarıp yakarmak doğru değil.
Yine de bazı arkadaşların dediği gibi , kaynana değil misin git kurul evlerine tarzı bir durumu doğru bulmuyorum.
Bu ilişkileri germekten öte bir şeye yaramaz.
Umarım sakinlikle çözülür herşey .

bu tür durumlarda iki tarafı da dinlemek gerekiyor.
tek taraflı yorum yapmak pek sağlıklı olmasa gerek

Back
X