yengemiz ede ede çocuk bakıcılığı teklif etti

pelintoprak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2011
1.399
24
118
35
arkadaşlar beni çok sinirlendiren bir şey oldu sizinle de paylaşmak istedim
eşimin büyük amcası maddi olarak çok iyi durumda şöyle diyim orta çapta bir iş adamı
tabi orta çapta diyorum ama bi sürü evleri şirketleri var tabi çocukları da aynı durumdalar her neyse parası pulu onun olsun
mevzu şu ki; bu amcamızın birde oğlu var 38 yaşında evli ve 3 yaşında kızı var. ramazan ayında eşimin küçük amcasının kızı bizi evine iftara davet etti. kendi anne babası bu bahsi geçen amcaoğlu ve eşi birde biz ordaydık.
yemekler yendi mutfakta kahve içiyoruz bu zengin kuzenin karısı benden 7 yaş büyük. şimdiye kadar bi kaç defa aile içinde aynı ortamda olduk daha önceden tanışmıştık o akşamda yine soruyor çalışmayı düşünmüuormusun bende dedim hayır 1 yıldır çalışmıyorum ( bu arada muhasebeciyim) çalışmayı düşünmüyorum dedim ''aslında çalışmayı düşünseydin kızıma bakardın'' dedi. kocasının yanında çalışan bir adam varmış onun karısı bakmış bi süre şimdi işten çıkmış bu hanımefendide bana bu işi teklif etti. önce şaşırdım sonra hiç bozuntuya vermedim ben çocuk bakıcılığından anlamam dedim yapamam eşimde izin vermez dedim. sakın yanlış anlamayın işi küçümsemiyorum benim annemde bu işi yıllarca yaptı ama benim yaptığım iş değil ki bu. üzüldüm kendileri zengin diye paraları bol diye herkesi kendilerinin hizmetlisi sanıyorlar sizce alınganlık mı yapmışım yoksa çok normal mi bu?

Ben olsam ben de alinirdim kizardim. Kendi isimle ilgili bir teklif beklerdim. Haklisin sen de

ramazanda mı oldu bu olay:44:

patavatsızlık etmiş.Zira size güvendiği için bu teklifi yapmış olabilir,ama doğru değil tabii yaptığı. ://

bence alınganlık yapmışsınız.
bahsedilen iş hizmetçilik değil çocuk bakıcılığı ve ücreti de iyi bildiğim kadarıyla.
ben olsam ben de bilmediğim birine emanet etmek yerine öncelikle yakın çevremdekilere sorardım.

Bence siz biraz olayı büyütmüşsünüz.. Konuyu ede ede çocuk bakıcılığı teklif etti diye açmışsınız sonra maddi durumlarının iyi oldğundan bahsetmişsiniz..
Yani yanlış anlamış olabilirim ama sanki o kadar parası var ama bize zırnık koklatmıyo çocuk baktırmak istiyo der gibi..
Ben anlamadım bu işi valla... Ayrıca art niyetle öyle bişey söyledğini sanmıyorum.. İnsanlar çocuğu olunca çok hassas oluyo herkeze güvenemiyo..
Sana güvendiğinden öyle söylemiş..

Bence siz biraz olayı büyütmüşsünüz.. Konuyu ede ede çocuk bakıcılığı teklif etti diye açmışsınız sonra maddi durumlarının iyi oldğundan bahsetmişsiniz..
Yani yanlış anlamış olabilirim ama sanki o kadar parası var ama bize zırnık koklatmıyo çocuk baktırmak istiyo der gibi..
Ben anlamadım bu işi valla... Ayrıca art niyetle öyle bişey söyledğini sanmıyorum.. İnsanlar çocuğu olunca çok hassas oluyo herkeze güvenemiyo..

yok canım ya başlığı bulamadım öyle yazdım onlardan herhangi bir beklentimiz yok. eşime yıllar önce şirketinde istediği pozisyonda çalımasını söylemişlerdide eşim kendi işini bırakıp gitmedi iş başka aile başka dedi. kadın sonradan görme bir kadın her haliyle bunu gösteriyor burnu beş karış havada. size öyle geliyor demeyin herkes söylüyor bunu. her neyse özünde iyi bir insan olabilir beni ilgilendirmez zaten çok sık görüşmeyiz . ama beni daha 3. görüşünde bunu dedi acaba dedim ben ne izlenim bıraktım ki beni bakıcı yaptı

Ben olsam ben de alınırdım.

Neydi şu ''sizi paramla döverim'' diyen kadının adı

Hah buldum Şahika :)
Aklıma o geldi birden :)

Son düzenleme:
yok canım ya başlığı bulamadım öyle yazdım onlardan herhangi bir beklentimiz yok. eşime yıllar önce şirketinde istediği pozisyonda çalımasını söylemişlerdide eşim kendi işini bırakıp gitmedi iş başka aile başka dedi. kadın sonradan görme bir kadın her haliyle bunu gösteriyor burnu beş karış havada. size öyle geliyor demeyin herkes söylüyor bunu. her neyse özünde iyi bir insan olabilir beni ilgilendirmez zaten çok sık görüşmeyiz . ama beni daha 3. görüşünde bunu dedi acaba dedim ben ne izlenim bıraktım ki beni bakıcı yaptı

Tabi sizi ve o kişiyi kişilik olarak tanımdağımdan böyle bi anlam çıkardım... Ama her neyse sen yinede çok takılma bu söylediğine..:39:
Sonuçta ağzı olan konuşuyo...
:50:

bence alınganlık yapmışsınız.
bahsedilen iş hizmetçilik değil çocuk bakıcılığı ve ücreti de iyi bildiğim kadarıyla.
ben olsam ben de bilmediğim birine emanet etmek yerine öncelikle yakın çevremdekilere sorardım.

ne kadar iyi niyetlisiniz kızlar. kendi başınıza bu tarz bişey gelse böyle düşünür müydünüz acaba?

haklısın arkadaşım bence. ben olsam çok kırılırdım ve kızardım. ama yine de sen takma kafana. herkes davranışlarıyla kendini gösterir.
tabiki bunun küçümsemeyle alakası yok ama herkesin bi uzmanlık alanı var.senin de mesleğin var. çok saçma bir teklif

ya bir taraftan, yabancıya emanet edeceğime akrabama güvenirim diye düşünülebilir, öte yandan bizim durumumuz sizden iyi, bu göze sokulmaya çalışılmış diye düşünülebilir. başlığı okuyunca ben sandım ki, sizden ücret talep ediliyor. gerçi akrabayla, eş dostla iş yapmak riskli. aslında kısaca, güzel canınızı sıktığınıza değmez =)

alınganlık yapmamışsın canım ben olsam bende alınırdım ve kırılırdım. evet çocuk bakıcılığı kötü bir iş değil küçümsencek bir iş asla değil. ama bu bizim için öyle. öyle zengin insanların çoğu küçümsüyolar bana göre bakıcıları hizmetçileri. madem hanfendi seni düşünüyo şirketleri var. şirketinden bir iş teklif etsin. o zaman bizde diyelimki evet gerçekten düşünüyo seni. :31:

hayır aradan 2,5 ay geçmiş bu konuşma üzerinden de şimdi konu açtığınız için hatırlatmamı oldu dedim:34:

pardon anlamadım başta :) yok hatırlatma olmadı aklıma geldikçe sinir oluyordum bayramda yine karşılaşcaz da aklıma ordan geldi yine yazmak istedim

Şahsen ben de kızardım.. 'Çalışmayı düşünsen şayet tanıdığım birisin kızımı sana emanet edebilir miyim?' diye sormak var ki bana böyle sorulsa hiç kızmam insanlar şanslarını deneyebilirler..Nede olsa başka meslek icra ediyorsunuz?
'çalışmayı düşünseydin kızıma bakardın' tarzında emrivaki yapmak ayrı....

3. Kez gorusumuz diyorsunuz hani samimi oldugunuz insanlar olsaydi normal karsilayabilirdiniz. Belki onlar sizin samimiyetinize inanmis sormakta cekince bulmamislardir. Ayrica cocuk bakmak herkese guvenilecek bir durum degil demekki onda cocugunu emanet edecek kadar bir guven duygusu olusturmussunuz. Bence fazla alinganlik yapmissiniz.

pardon anlamadım başta :) yok hatırlatma olmadı aklıma geldikçe sinir oluyordum bayramda yine karşılaşcaz da aklıma ordan geldi yine yazmak istedim

anladım,boşver takma cevabını vermişsin zaten:34:

Back
X