Yeni ameliyat oldum sürekli kötü hisler içindeyim

Truman Show

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
5.413
21.773
348
Merhaba herkese. Sali günü ameliyat oldum. 3. Gün tamponlarim alindi. Suan 5. Günüm. Buz hic koymadim agri olmadi sadece bir goz kapagim morardi. Yuzun biraz sisti o kadar. Antibiyotik c vitamini igne falan verdi doktor onlari kullaniyorum.
P.tesi gunu de alcim alinacak. Yani 7. Gun alinmis olacak ama arkadasim cok erken degil mi ayak falan kirilinca ne kadar kaliyor alcida dedi zaten karisik olan kafami iyice karistirdi.
Bir de suan burnum sis evet biliyorum ama alci cikinca seklini gorup sok yasamaktan ve uzulmekten cok korkuyorum.
Burun deliklerim sirayla tikanip duruyor her gun burnumla ilgili ruya goruyorum. Yuzum suan cok pis geliyor bandajlar yuzunden falan.
Dertlesmek istedim cok mu abartiyorum durumumu cok mu sabirsizim bilemedim

Son düzenleme:
Kesinlikle bu ameliyatta hersddeyon basi moral kulagini kapa tum olmsuz fikirlere sabir isteyen bi surec iyi dusun iyi olsun basta zaten cok begendim burnumu diyen cok cok nadir cikiyor kalkik oluyor sis oluyor o okuyor bu oluyor zamanla oturacagi icin hicc kendi moralcigini bozma
Alciya gelince bizimde 6.gin tampon aliyor 9. Gunde alci cikariyor doktorumuz
E kimi tamponu ne guzel 2.gun cikarirken ben mecbur beklicem 6 gun simdi ona mi kafami takiyim vardir doktorumun bi bildigi diyorum guveniyorum cunku bu surec sabir ve guven gerektiriyor bence kotu dusunceleri aklindan cikart coookk hos hokka burunlu bi hatun oldun kesin gecmis olsunn ;)

Cok tesekkur ederim. Surekli aynaya bakiyorum sanirim once bundan vazgecmem gerekecek. Insanlarin tepkileri benim kafama takiliyor ama sanirim takmamam lazim cunku boyle begenecegim burnumu bile begenmeyecekmisim gibi geliyor.

Aslinda bende ayni senin gibiyim biri ilan gecmis olsuna gelince hemen biyik ustunude gazli bezle kapatiyorum gostermiyorum burnu
E bilende konusuyo bilmeyende yok kavis var yok kavis az yok cok kalkik yok yamuk yok cikintili ohoooo agzi olan konusur hiiicc firsat verme kimseye iyilesme sureci cok uzun boyle kalmicagini bildigim icin benim icin rahat de kendine
Bak 3.gunum durum suan icin cok ic acici degil ama moralimi bozmuyorum

Eklentiler

• 1476530844309.webp
    1476530844309.webp
    8,1 KB · Görüntüleme: 565
Aralıktada bn ameliyat olucam cok korkuyorum. Ya begenmezsem die. Umarm burnundaki şişlikler inince cok mutlu olursn canımm.

Insallah gonlumuze gore olur umutluyum ben
Ki nornalde cok karamsar ve kafaya herseyi cok takan biriyim ama bu konuda moralimi kimsenin bizmasina izin vermiyorum cunku burun estetiginde iyilesme suresi asil uzun olan isin psikolojik yani bi kere takarsan tamam artik zindan edersin kendine aynalari..hiccc otaraflara meyliniz olmasin yamukta gorunse iste kalkikta olsa kemerde olsa cok erken moral bozmak icin sonucta odemler var hergun hamur gibi bi sekle girebilir diye uyariyor bastan doktorlar
Hele bi aylar gecsin ondan sonra boz illa bozcaksan moralini diye dusunuyorum

Insallah gonlumuze gore olur umutluyum ben
Ki nornalde cok karamsar ve kafaya herseyi cok takan biriyim ama bu konuda moralimi kimsenin bizmasina izin vermiyorum cunku burun estetiginde iyilesme suresi asil uzun olan isin psikolojik yani bi kere takarsan tamam artik zindan edersin kendine aynalari..hiccc otaraflara meyliniz olmasin yamukta gorunse iste kalkikta olsa kemerde olsa cok erken moral bozmak icin sonucta odemler var hergun hamur gibi bi sekle girebilir diye uyariyor bastan doktorlar
Hele bi aylar gecsin ondan sonra boz illa bozcaksan moralini diye dusunuyorum
Kesinlikle katılıyorum. Bnde konyada bilsev inceye ameliyat olucam . Bu surede sizler gibi tecrübeli insanların yasadıkları psikolojik drumları bni cok ilgilendryo. Ameliyattan snraki o zor sürec nasıl atlatılır. Şişlilkler içn neler yapılmalı bunlara odaklandım. Ztn dedgn gbi en az 3 ay beklemen gerek ödem ve iltihaplarn gecmesi içn. Ztn asıl şekli 1 yıl snra oluşuyor. Canım Bantlar cıktıktan snraki halini de atarsın umarım .. Bnce bantlı hali bile hoş duruyo kavisli bi burnun olmş. Bnm istedgm gbii

bigunmutlaka bigunmutlaka gayet guzel gozukuyosun canim. Benim alnima dogru alcim. Bir de ben septorinoplasti oldum. Sen 3. Gune gore gayet iyisim. Dediklerini dikkate alicam. Bir de doktor ameliyatta burnumdan aldigi parcalari bir kavanoza koyup vermis az once gordum :kusmuk: ne gerek vardi diyorum:KK53:

Ben tum sureci resimlerle yasadiklarinla anlaticam hep buralardayim suan cok kalkik ama ben diger hastalarinda ilk hallerinin cok kalkik oldugunu sonra hep memnun kaldiklarini bildigimden sakin olmaya calisiyorum 3 gun sonra tampon ciksin resim yine aticam her anin ne kadar gunden gune fark ettigini daha iyi gorsun olmak isteyenler diye hep paylasicam

bigunmutlaka bigunmutlaka gayet guzel gozukuyosun canim. Benim alnima dogru alcim. Bir de ben septorinoplasti oldum. Sen 3. Gune gore gayet iyisim. Dediklerini dikkate alicam. Bir de doktor ameliyatta burnumdan aldigi parcalari bir kavanoza koyup vermis az once gordum :kusmuk: ne gerek vardi diyorum:KK53:
Ayy gercekten gereksiz olmus :) hatira kalsin dedi demekki baktikca doktorunu hatirlarsin diye :)
Banada hem kemik egriligini duzeltti hem ucu tam gargamel gibi sarkikti gulunce agzima gircek gibiydi ucunu torpuledi vede baya cok et cikmis onlari yakmis tabiki bi gunde iyilesmez onun icin :)
Yaa ben suan tampondan rahatsizim bide cok kalkikligindan ama guveniyorum doktoruma cok hastasiyla itibata gecip cok ince eledim sık dokudum iyi olcak hepimizin kide eminim ben

Ayy gercekten gereksiz olmus :) hatira kalsin dedi demekki baktikca doktorunu hatirlarsin diye :)
Banada hem kemik egriligini duzeltti hem ucu tam gargamel gibi sarkikti gulunce agzima gircek gibiydi ucunu torpuledi vede baya cok et cikmis onlari yakmis tabiki bi gunde iyilesmez onun icin :)
Yaa ben suan tampondan rahatsizim bide cok kalkikligindan ama guveniyorum doktoruma cok hastasiyla itibata gecip cok ince eledim sık dokudum iyi olcak hepimizin kide eminim ben
Eski burunlarimiz benziyormus. Tamponlar olunca zaten dolma gibi sis oluyor ici. Gunden gune kalkikligi farknedecek imsallah bir iki haftaya

Merhaba herkese. Sali günü ameliyat oldum. 3. Gün tamponlarim alindi. Suan 5. Günüm. Buz hic koymadim agri olmadi sadece bir goz kapagim morardi. Yuzun biraz sisti o kadar. Antibiyotik c vitamini igne falan verdi doktor onlari kullaniyorum.
P.tesi gunu de alcim alinacak. Yani 7. Gun alinmis olacak ama arkadasim cok erken degil mi ayak falan kirilinca ne kadar kaliyor alcida dedi zaten karisik olan kafami iyice karistirdi.
Bir de suan burnum sis evet biliyorum ama alci cikinca seklini gorup sok yasamaktan ve uzulmekten cok korkuyorum.
Burun deliklerim sirayla tikanip duruyor her gun burnumla ilgili ruya goruyorum. Yuzum suan cok pis geliyor bandajlar yuzunden falan.
Dertlesmek istedim cok mu abartiyorum durumumu cok mu sabirsizim bilemedim

Merhaba arkadasım,

Bende 8 ekimde ameliyat oldum. Kendimi nasıl göreceğim hakkında bi ton fikrim vardı, iyice kendimi hazırladım bu duruma çünkü ameliyat olan herkes bunları yasıyor bende yaşayacağım dedim. Ben normalde çok evhamlı ve sabırsız biriyim. Ama kendimi çok iyi kodladım.

Ameliyattan çıktığımda yanlara doğru kocaman geniş, ucu donuzcuk burnu diye tabir ettiğimiz bir şekildeydi. Ben bunun ihtimalini veriyordum. Çok çıkık olmasa da geniş bir burun kemiğim vardı, törpülendi yanlardan burun daraltması yapıldı ucu hafif kaldırılıp hafifte kavis verildi. Simülasyon ameliyatları izledim o kadar işlem görüyor ki burun bu tepkiler çok normal. En kötüsü söyle düşünelim, elimiz kesildiğinde ve derin olduğunda haftalarca geçmiyor, şişiyor, acıyor ve tara kapanana kadar hassaslaşıyor. Burunda onca kıkırdak kemik ve Etten oluşuyor. Acık ameliyatlarda bildiğiniz gibi Eti kemikten ayırıp işlem yapılıyor bu sebepten çok normal seyir bu şişmeler, morarmalar. Söyle düşünün, sadece sizdeki endikasyınları değil herkes yasıyor.

Benim bugün alçım, dikişlerim ve tamponlarım alındı. Gözlerimi kapadım. Hocam ben görmek istemiyorum hemen bantlayın dedim. Hayır aç gözlerini ve bak burnuna dedi. Çok şiştir Hocam biliyorum dedim hayır aç sesi. Açtım baktım, derim çok kalın değildi benim ama ince de değildi. Üst kısmı iyiydi burun ucum geniş ve deliklerim de biraz büyüktü. Daralacak değil mi dedim, elbette dedi. Yuzun hala şiş, içerden ve dışardan burnun şiş dedi. Geçecek dedi ben zaten kendimi bunlara hazırladığım için İnan'ın bir nebze olsun acaba demedim.

Doktorunuza güvenin. Olmayacak birşeyi olacak demez, hergun biraz daha iyi olacak diye düşünün bu iyileşme sürecinizi de etkileyecek. Kötüyü çekmeyin, farklı şeylerle ilgilenin biraz,odaklanmayın.

Arkadaşınız bacak kemiği ile burun kemiği arasındaki doku ve yapı farkını bilmiyor olacak ki, böyle maalesef cahilce diyeceğim sizin canınızı sıkmış. Size moral Lazım, fikir değil şu aşamada. O doktorun ilk ameliyatı da siz değilsiniz, bu ameliyatı ilk olanda. Moral veeen insanlarla, bu sürecin normal olduğunu size her düştüğünüzde hatırlatacak insanlarla olun. Çok geçmiş olsun.

Merhaba arkadasım,

Bende 8 ekimde ameliyat oldum. Kendimi nasıl göreceğim hakkında bi ton fikrim vardı, iyice kendimi hazırladım bu duruma çünkü ameliyat olan herkes bunları yasıyor bende yaşayacağım dedim. Ben normalde çok evhamlı ve sabırsız biriyim. Ama kendimi çok iyi kodladım.

Ameliyattan çıktığımda yanlara doğru kocaman geniş, ucu donuzcuk burnu diye tabir ettiğimiz bir şekildeydi. Ben bunun ihtimalini veriyordum. Çok çıkık olmasa da geniş bir burun kemiğim vardı, törpülendi yanlardan burun daraltması yapıldı ucu hafif kaldırılıp hafifte kavis verildi. Simülasyon ameliyatları izledim o kadar işlem görüyor ki burun bu tepkiler çok normal. En kötüsü söyle düşünelim, elimiz kesildiğinde ve derin olduğunda haftalarca geçmiyor, şişiyor, acıyor ve tara kapanana kadar hassaslaşıyor. Burunda onca kıkırdak kemik ve Etten oluşuyor. Acık ameliyatlarda bildiğiniz gibi Eti kemikten ayırıp işlem yapılıyor bu sebepten çok normal seyir bu şişmeler, morarmalar. Söyle düşünün, sadece sizdeki endikasyınları değil herkes yasıyor.

Benim bugün alçım, dikişlerim ve tamponlarım alındı. Gözlerimi kapadım. Hocam ben görmek istemiyorum hemen bantlayın dedim. Hayır aç gözlerini ve bak burnuna dedi. Çok şiştir Hocam biliyorum dedim hayır aç sesi. Açtım baktım, derim çok kalın değildi benim ama ince de değildi. Üst kısmı iyiydi burun ucum geniş ve deliklerim de biraz büyüktü. Daralacak değil mi dedim, elbette dedi. Yuzun hala şiş, içerden ve dışardan burnun şiş dedi. Geçecek dedi ben zaten kendimi bunlara hazırladığım için İnan'ın bir nebze olsun acaba demedim.

Doktorunuza güvenin. Olmayacak birşeyi olacak demez, hergun biraz daha iyi olacak diye düşünün bu iyileşme sürecinizi de etkileyecek. Kötüyü çekmeyin, farklı şeylerle ilgilenin biraz,odaklanmayın.

Arkadaşınız bacak kemiği ile burun kemiği arasındaki doku ve yapı farkını bilmiyor olacak ki, böyle maalesef cahilce diyeceğim sizin canınızı sıkmış. Size moral Lazım, fikir değil şu aşamada. O doktorun ilk ameliyatı da siz değilsiniz, bu ameliyatı ilk olanda. Moral veeen insanlarla, bu sürecin normal olduğunu size her düştüğünüzde hatırlatacak insanlarla olun. Çok geçmiş olsun.

Cok tesekkur ederim cok iyi hissettirdiniz kendimi. Ameliyatim kapali teknikle oldu. Daha rahat toparlayacagimi soyledi doktorum. Pazartesi gunune ayni sizin gibi kendimi hazirlayarak gidecegim cok haklisiniz.

Varya insanlar oyle tuhafki anlam veremiyorum yani cahillik mi dersin kotu niyet fesatlikmi dersin her kafadan bi ses cikmasi bu donemde cok can sıkıcı oluyor yazdiklariniz cok guzel banada moral oldu ben kendi moralimi yuksek tutarken birileride yok cok mu kalkik acaba yok cok mu sis gibi sacmalayinca sinir okuyorum herkese icinde tampon okdugunu incegini anlatmak biseyleri ispat etmek ister gibi konusma yapmak yoruyor valla
Keske bu surecte kimseyi gormemek mumkun olsa diyorum

Bugun daha iyiyim ama yuzumu gozumu yikayamamak cok kotu kendimi hic bu kadar pis ve yagli hissetmemistim:110:

Ayy hepimiz yasiyoruz aynilarini canim yikanmayinca kirli hissediyosun arti sac bas darman duman makyaj yok yanaklar tombik gozler ufo :) ama sonuc guzel okunca bu gunleri gulerek hatirlicaz insallah guzel olurda deger tum bunlara

Aynen oyle goz altlarim sari sari boyle :D insallah donusumuz muhtesem olacakkk:KK50:

Gayet hos gorunuyor darisi basima tamponun yarin cikcak daha alciya 4 gun var
Gule gule kullan hem dogal hemde hos gorunuyo walla

Back
X