Yeni annelere bilenler yardım etsin, zira çok panikliyoruz kızlar.

Zinco'yu bende aldım ama kızım çok küçük olduğu için mecbur kalmadıkça kullanmıyorum. Uykusunun düzene girmesi için bekleyeceğiz yani, eee şaka-maka neredeyse 20 günlük oldu bile, Allah sağlık versin bunlarda düzelecek.

0-3 ay: Yeni doğan bebeğiniz ilk haftalarda günde 17-18 saat uyur. 3. ayda ise uykusu günde 15 saate düşer. Ancak bu uyku hiçbir zaman gece olsun gündüz olsun aralıksız olarak 2-3 saati geçmez. Böylece bu dönemde siz de hiçbir zaman 2-3 saatten fazla aralıksız uyuyamazsınız. Ya beslemek için, ya altını almak için veya sadece oynamak için uykunuz mutlaka bölünecektir. Bu durum çoğu bebekte 5-6.aya kadar sürer.Bu süre içinde size düşen görev bebeğinizin uyku alışkanlıklarını yerleştirebilmek için alıştırmalara başlamaktır.

Bebeğiniz uykusu geldiğinde gözlerini ovuşturmak, kulaklarını çekiştirmek gibi birtakım hareketler yapar. Bu hareketleri öğrenin.

Bebeğinize gece ve gündüzün farkını öğretmeye başlayın.Buna 2 haftalıkken başlayın.Gündüz onunla oynayın, konuşun, ilgilenin. Gece uyku vakti geldiğinde ışıkları karartın, oynadığınız oyunları mümkün olduğunca yavaşlatın. Onun ilgisini çekecek tüm aktiviteleri sınırlayın. Çamaşır, bulaşık makinesi vs. aletleri çalıştırmayın.
UMARIM YARARI OLUR CANIM ;)

öncelikle bebeginiz anneli babali büyüsün insaallah bende ilk kez anne oldum 3,5 aylik sana önerecegim sunlar var uyutmak icin kenarlaina süekli yastik birak yumusacik olsun cok sessiz konus sev onu gözlerinin icine bak cok gazi olursa aykta getit götür sirtina ufak ufak masaj yap

Sanada teşekkür ederim adar, herkesin fikirleri önemli benim için. Zira yaş kaç olursa olsun bu benim ilk bebeğim olduğu için cahilim.

bende 15 gunluk anneyım ve aynı problemı yasıyorum aslında problem degıl olması gereken bu sanırım.gece 4.30dan sonra tamamen uyanıgız ve sureklı emıyoruz bende tabı sersem oluyorum sanırım yapacak hıcbır sey yok:)40 cıkana kadar sabret dıyorlar ınsallah 40 bıtınce duzelır...

Gece benimki de sürekli aranıyor ama dün www.uzmantv.com da bir çocuk doktorunu dinledim. Canı yandığı için aranırmış ve emdikçede gaz çoğalır diyor, yani açlıktan değil. Birde ilk emdiği sütü hamsetmeden yeni süt emdiğinde sindirimde zorlaşırmış, bende ağladıkça emziriyordum ama şimdi biraz oyalamaya çalışıyorum. Zaten ne kadar çok emerse o kadar çok hava alıyor. Offf sürekli soruyorum okuyorum ama sanırım tam bir çözümü yok bunun, Allah başka dertler vermesin.

Selam kızlar, ben çok yeni (1.5 haftalık) bir anneyim ve maalesef çok acemiyim, panikliyor, bocalıyor ve kendimi çaresiz hissediyorum, eminim benim gibi hisseden bir sürü anne vardır. Bebeğin dilini öğrenmek zaman alacak bu süreci daha rahat geçirmek için bilmediklerimiz hakkında (emin olduğunuz konularda) tecrübelerinizi paylaşmanızı istiyorum.
Biz yeni anneler sorunlarımızı ve sorularımızı buraya yazalım, ben başlıyorum.

Bebekleri gece uykusuna alıştırmak için yapabileceğimiz neler var?

Bebeğimizin ufak tefek huzursuzluklarının sebeplerini nasıl anlarız. Mesela ayaklarını toplarsa gazı var, bunu hemen öğrendik. Ama gaz için yeni doğan bebeklerde neler kullanabiliriz.

Ya bir sürü şey var aklımda ama ilgilenen olmazsa boşa yazmış olmak istemem. Umarım ilgi görür ve yeni annelere yardımcı sürekli bir başlık haline gelir. Hepinizi öpüyorum

canım benim 2,5 aylık kızım var ve bu zamana kladar hep gaz sıkıntısı yaşadık bizim en etkili ilacımız milupa rezene çayı ve karnına masaj...birde zinco gaz damlası ve sap diye ilaç var bunları veriyorum çok güzel gazı çıkıyor...

Back
X