Aşılama yeni aşılama yaptıracaklar(TEMMUZ 2013)

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
meraba benim içinde doktor aşılama kararı verdi, şu an kistim varmış eritmek için lutenyl verdi 27 ağustosta adet olucam büyük ihtimal ve süreç başlıycak ama çok korkuyorum biraz bilgim var bu konuda ama yinede sizden destek ve bilgi alırsam daha güçlü olurum, kızlarrrrr...... benim en çok korktuğum bazı doktorlar tedaviyi yarım bırakabiliyomuş böyle bişey doğru mu yani fazla yumurta gelişti hadi bu ay git tekrar gel diyebilir mi ?

Jeliboncey bugun test yapacaktın ne oldu merak ediyorum:26:
Ocean sen ne yaptın düşük oldu mü?:50:Paradeisos vardı birde kalan o ne oldu cevaplarınızı bekliyorum ve dualarimdasiniz

Canım merhaba; Sonucu bugün aldım henüz, maalesef negatif! Hayırlısı olsun diyelim...

Son düzenleme:
meraba benim içinde doktor aşılama kararı verdi, şu an kistim varmış eritmek için lutenyl verdi 27 ağustosta adet olucam büyük ihtimal ve süreç başlıycak ama çok korkuyorum biraz bilgim var bu konuda ama yinede sizden destek ve bilgi alırsam daha güçlü olurum, kızlarrrrr...... benim en çok korktuğum bazı doktorlar tedaviyi yarım bırakabiliyomuş böyle bişey doğru mu yani fazla yumurta gelişti hadi bu ay git tekrar gel diyebilir mi ?

Merhaba, surecin simdiden hayirli olsun canim oncelikle korkma, hic korkulacak bir surec degil, cok fazla yumurta gelismesi de cok nadir gorulen bir durum, genellikle en fazla birkac tane yumurta folikulu catlayabilecek buyuklukte oluyor. Zaten kontrole gitmenin amaci da bu, doktor yumurta gelisimine gore doz ayarlamasi yapiyor. Bu arada benim ilk asilamamdi tutmadi ama ilkinde gebe kalanlar azimsanmayacak kadar cok, o yuzden oyle ihtimalleri dusunme bile, hayatina odaklan :) eger sormak istedigin bir sey olursa da, eger biliyorsak veyardimci olabilirsek ne mutlu :) insallah en kisa zamanda saglikla bebeklerimiz olur...

kızlar ben de 12 temmuzda 2. aşılamamı olmuştum ve bu aşılamadan çok umutsuzdum. çünkü eşimin sperm hareketliliği de düşük çıkmıştı benim de kapalı tüpümün olduğu taraftaki yumurtam gelişmişti. ama adet günün 2 gün gecikti, sonrasında da bitmeyen kahverengi lekeler ki hala devam ediyor. adet gecikmesinden 5 gün sonra kan testi 98, 2 gün sonrasında 128 çıktı. dün 397 olmuş; ama beklenen değerlerin çok altında. doktor da ben de dış gebelikten şüpheleniyor. yarın yine kan testi, heralde bu hafta netleşir durumum. ben şimdiden sağlıklı kafayla laparoskopi yaptıracağım yeri ayarladım. umarım bahaneyle kapalı tüpümü de açabilirler. bunları yaşamak, adet olup yine olmadı üzüntüsünden kat kat daha zor. şimdi kurbanlık koyun gibi bekliyorum sonucu. laparoskopiden de korkuyorum. doktor tek tüpümü açmak için önermişti, ben o zaman yine korkup istememiştim, şimdiyse mecburum.

Selam canim, nasilsin diye merak ettim, var mi bir gelisme?

Merhaba, surecin simdiden hayirli olsun canim oncelikle korkma, hic korkulacak bir surec degil, cok fazla yumurta gelismesi de cok nadir gorulen bir durum, genellikle en fazla birkac tane yumurta folikulu catlayabilecek buyuklukte oluyor. Zaten kontrole gitmenin amaci da bu, doktor yumurta gelisimine gore doz ayarlamasi yapiyor. Bu arada benim ilk asilamamdi tutmadi ama ilkinde gebe kalanlar azimsanmayacak kadar cok, o yuzden oyle ihtimalleri dusunme bile, hayatina odaklan :) eger sormak istedigin bir sey olursa da, eger biliyorsak veyardimci olabilirsek ne mutlu :) insallah en kisa zamanda saglikla bebeklerimiz olur...

canım çok sağol, insan kuruntu yapıyor işte o kadar korkuyorum ve heyecanlıyım ki, allah sana da bana da tüm isteyenlerede sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah bu sefer ki aşılaman tutar sana da dua edicem, bi de benim alttan muayene sorunum var olamıyorum onu yenmem gerek aşılama yaparken sedasyonla uyutacakmış doktor ama muayenelerde mecburum tabi, bi de bişey sorcam ilaca hangi gün başlanıyor adetin hangi günü ilaca başlamıştın sen

canım çok sağol, insan kuruntu yapıyor işte o kadar korkuyorum ve heyecanlıyım ki, allah sana da bana da tüm isteyenlerede sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah bu sefer ki aşılaman tutar sana da dua edicem, bi de benim alttan muayene sorunum var olamıyorum onu yenmem gerek aşılama yaparken sedasyonla uyutacakmış doktor ama muayenelerde mecburum tabi, bi de bişey sorcam ilaca hangi gün başlanıyor adetin hangi günü ilaca başlamıştın sen

Hmm kontrollerde de alttan muayene yapiyor ama cok kisa suruyor. Sadece yumurta buyuklugune bakiyor. Aslinda asilama da 5 dklik bir islem, sedasyonla bile olsan en fazla 5 dk uyursun. Bana adetimin ikinci gunu igneye basladilar, 9 gun gonal-f, 10. Gun de catlatma ignesi oldum. 36 saat sonra da asilamam yapildi.

sorma canım hala yavaş yavaş artuyor değerlerim. 560 olmuş, hastaneye yatırmaya kalktılar takip altında tutmak için ben istemedim. özel hastanelere çok yakınız, acil bir durumda kendim gidebileceğim için istemedim. yarın yine kan tahlili, özel doktorum bu değerlerle dış gebelik demek için erken rahimde gelişen sağlıksız bir gebelikte olabilir dedi.kısacası değerimin 1000 civarına gelmesi bekleniyor. dış gebelikse ya iğneyle düşürtüceklermiş ki ben pek taraftar değilim çünkü kemoterapi ilacı olarak kullanılıyor bu ilaç ve çok fazla yan etkisi var. 2. yöntemse laparoskopi, cesaretimi toplayabilirsem yaptırmak istiyorum. hem belki kapalı tüpümü de açabilirler. beklemedeyim anlayacağın, her şey yolunda olsaydı dün 6. hafta mı doldurmuş olacaktım. kısmet ne yapalım elden bir şey gelmiyor.

Hmm kontrollerde de alttan muayene yapiyor ama cok kisa suruyor. Sadece yumurta buyuklugune bakiyor. Aslinda asilama da 5 dklik bir islem, sedasyonla bile olsan en fazla 5 dk uyursun. Bana adetimin ikinci gunu igneye basladilar, 9 gun gonal-f, 10. Gun de catlatma ignesi oldum. 36 saat sonra da asilamam yapildi.

inşallah hepimizin sağlıklı bebekleri olurda bunlara değer, senin aşılama bi daha olacakmı canım

Bu ay ara verip bir sonraki ay tekrar asilama yapacagini soyledi doktor :) ne malum belki kendiliginden oluverir bu ay :21::emir_bebek:

inşallah inşallah inşallah canım benim, dilek kapımız açık olsunda dileğin tutsun inşallah :) yalnız ben bunu çevremde çok duyuyorum böyle beklemedeyken tutan çok hatta yakın arkadaşlarımdan biri pko luydu aşılamaya gittiğinde doktor bi bakmış hamile :)))) sende öyle olursun inşallah

bugünkü hcg değerim 950 olmuş, çok küçük bir ihtimal sağlıklı bir gebelik olabilir diyorlar. onun dışında pazartesi yeniden kan tahlili... hala dış gebelik mi rahimde gelişen sağlıksız bir gebelik mi belli değil. ama ilk defa bu hcg artışımı 2 doktorumda çok beğendi. bu arada gitmişken düşüklerin nedenleri araştırılsın diye eşimle beraber genetik bölümüne de başvurduk. onun içinde 6 tüp kan verdim. 2 ay sonra çıkacak sonuçları... yani tüp bebeği uzun bir süre ertelemeyi düşünüyorum.

insallah hersey yolunda gider canım hepimiz için hayırlısı olsun...

bugünkü hcg değerim 950 olmuş, çok küçük bir ihtimal sağlıklı bir gebelik olabilir diyorlar. Onun dışında pazartesi yeniden kan tahlili... Hala dış gebelik mi rahimde gelişen sağlıksız bir gebelik mi belli değil. Ama ilk defa bu hcg artışımı 2 doktorumda çok beğendi. Bu arada gitmişken düşüklerin nedenleri araştırılsın diye eşimle beraber genetik bölümüne de başvurduk. Onun içinde 6 tüp kan verdim. 2 ay sonra çıkacak sonuçları... Yani tüp bebeği uzun bir süre ertelemeyi düşünüyorum.

Canım inşallah seninde sağlıklı gebeliktir beklemezsin bebişini Allah ım gönlüne göre versin inşallah.kızlar benimde eylüle kaldı aşılama.1 eylülde adet olacağım bakalım iğneleri aldım bekliyorum.puregon 300 verdi 3 kutu bide çatlatma iğnesi yeni başlayacaklar için duyurulur raporlu 280 tuttu ilaçlar.

Son düzenleme:
Jeliboncey bugun test yapacaktın ne oldu merak ediyorum:26:
Ocean sen ne yaptın düşük oldu mü?:50:Paradeisos vardı birde kalan o ne oldu cevaplarınızı bekliyorum ve dualarimdasiniz

kız ben gebe kalmadım ki düşük olsun:27:
maalesef tutmadı aşılamam guzum.

biz de bu ay ilaçsız yumurta takıbindeyiz.
kendimiz deneyeceğiz yarın kontrolüm var yumurta takibi için.
zaten eylül başında tatile gidicez o zamana kadar doktor bakacak ve ilişki günleri önerecek.
sonra ver elini tatil... bir güzel dinlenecem gezecem tozacam.
sonra gelince bir aşılama daha isticem ama bu sefer biz de deneyecez.
bize 3 gün yasak demişti ilişki için.
yine diyecek ama ben dinlemicem. gün aşırı fafenk:27:
çünkü ben geç çatladığımı düşünüyorum.
iğneden 5 gün sonra catladım bana göre ateşime göre de.

Ocean canim aynen oyle oldu, son kontrolde bakti, su gun su saatte catlatma ignesi yap dedi ve asilama gunu kontrol etmeden dogrudan asilama yapti. Catlatma ignesinin bir gece oncesine kadar iliski serbest dedi, sonra asilmaya kadar perhiz, asilamanin oldugu gece ve ertesi gun mutlaka iliski , sonrasi size kalmis ama iliski esnasinda salgilanan sivilar, dollenmeyi kolaylastiran sivilarmis bir de henuz catlamamis yumurta varsa diye... O yuzden oneriyorlarmis asilamada

peki yumurtaların kaç mm idi?
benim en büyüğü 17mm diğeri de ona yakın ama biraz daha küçüktü.

bazi doktor öneriyor bazısı da önermiyor.
bizimki önermedi rahmi serbest bırakıcaz zorlama yok dedi.
ağır kaldırma aşırı yürüyüş spor yapma dedi.
bir dahaki aşılama da dinlemicem ben doktoru.
aşılama günü değil sonraki günler full ekşın yapıcaz:27:

Merhaba canim oncelikle test sonuclarinin iyi cikmasi guzel birsey. demekki gunlerini denk getirememis olabilirsiniz 7 ay kisa bir sure ins bebegine kavusursun . Canim asilama cok basit birsey igne kullaniyosun sonra asilama yapiliyo birgun dinlen tamam. ama ikiz cocuk isi sans canim aldigin igneler fazla yumurta olusturabilr ama kesin degil. zaten doktorun seni aydinlatir canim simdiden hayirli olsun...[/QUOT

Merhaba sıze acil bırsey sormam lazım kızlar ben kendım doktordan bu ay klomen talep ettm oda adetın 3.günü başla dedı ama ben kacırdım neyse 4.günü basladım
su an adetımın 7.günü ve hala adetım bıtmedı ve 7 gündür de cok sancı cekıyorum benım adetım tarıhte 7-8 gün sürmemıs her zaman 5gün sürer biterdi klomen adetımı uzattı neden acaba doktor benım klomen bıtınce 2gün sonra gel yumurtalıklarına bakalım dedı ama hala bıtmedı canım sıkıldı artık ne yapsam acaba

Arkadaşlar ben 3 buçuk yıllık evliyim ilk günden itibaren bebek istiyoruz eşimle ama malesef bir kez bile hamilelik duygusunu henüz tadamadım :( yapılan tüm tahlillerim normal çıkıyor eşimin de öyle.. bir kez çatlatma iğnesi oldum ama işe yaramadı ve aşılamaya karar verdik kısmetse ocak ayının ilk günlerinde aşılama olucağım için çok heyecanlıyım ilk aşılama da tutma şansı çok düşük biliyorum baştan çok umutsuzdum ama gün yaklaştıkça umutlanmaya başladım tefriciye okuyoruz bana lütfen dua edin.. kendim balıkesirde oturuyorum ama aşılamam İzmir de olucak inşallah tepecik eğitim ve araştırma hastanesinde.. lütfen dua edin yalvarıyorum size beni en iyi sizler anlarsınız yaşamayan bilmez tanımadığınız birine ettiğiniz duaların sevabı tartışılmaz bende isteyen herkese dua ederim bir yasin bile okuyup göndermek nelere kadir olabiliyor dünya duayla ayakta duruyor arkadaşlarım Rabbim isteyen herkese de bizlere de nasip etsin inşallaah anne olabilmeyi kimsenin kucağını boş bırakmasın.. amiiiiiiiiiiiiiin...

Back
X