Merhaba arkadaşlar
Ben de 3 senedir bebeğim olsun die uğraşanlardanım:) 1 kez aşılama yaptırmıştım özel bi hastanede ama tutmadı. Geçen ay 2. kez aşılama yaptırmaya karar verdim ve 3 yıldır gittiğim doktorumu değiştirdim. Şİmdiki doktorum zaten yakın bi aile dostumuz ve Zeynep Kamil'de çalışıyor. Özel bi muayenanesi var ben oraya gitmeye başladım 1 ay önce. Zaten elimde tüm raporlarım testlerim vardı herşey normaldi sorun yoktu ama bebek de yoktu. Uzatmıyorum aşılama yapılmasına karar verdik.
2. aşılamam Zeynep Kamil'de yapıldı. Ben çok şaşırdım çünkü 1. aşılamaya göre çok farklı yapılmıştı. Mesela 2. seferinde idrarımı tuttum ve ultrasonla yumurtların yerini tespit ettiler ve spermleri yumurtalara yakın bir bölgeye bıraktılar. İlk aşılamamda böyle bir işlem olmamıştı ve rastgele spermleri enjekte etmişlerdi içime. Ayrıca ilk aşılamamda çok kanamam olmuştu sonrasında lekelenmelerim filan olmuştu 2. sinde kesinlikle hiçbir lekelenme kanama filan olmadı. Anlayacağınız ilk aşılamam düzgün yapılmış olsaydı büyük ihtimalle tutacaktı.. Kısmet ama insan kızıyor hem onca parayı veriyoruz özel hastanelere hem de baştan savma yapıyorlar. sormak lazım neden acaba? Bir daha gidip bir daha paramızı alsınlar die heralde!!!
Geleyim bendeki belirtilere belki bekleyen arkadaşlara yardımcı olabilirim. Aşılamamın yapıldığı ilk günden idrara çıkarken hafif yanma hissi duyuyordum. Bu bi belirtimidir bilmiyorum ama bende 2 hafta kadar sürdü. Şunu belirtmek isterim ki kesinlikle insan hamile kalıp kalmadığını hissediyor ve rüyalarda malum oluyor. Bunu hep söylerlerdi de insanın başına gelmeyince anlamıyormuş. 3 yıl içinde defalarca hayal kırıklığına uğradım, psikolojik çok belirti yaşadım, kesin hamileyim dediğim aylarda hasta oldum çok üzüldüm. Ama bu kez garip bir şekilde rahatlık vardı ve tuttuğunu hissediyordum. Belirtiler varmı die kendimi dinliyordum ama inanır mısınız hiçbir belirti gözlemlemedim. Ne öyle göğüslerim çok acıdı ne kasıklarıma kramplar girdi. Hiçbişi olmadı. Daha doğrusu herşey adet öncesi belirtisi gibiydi. Adetime 2 gün kala kasık ağrılarım başladı ama bildiğimiz adet sancıları yani farklı bi ağrı değil. bendeki tüm umutlar söndü diyebilirim rahatlığım gitti. Aha dedim gene olmadı, adet günüm 2 gün geçti ama bende hala adet olcakmışım gibi sancılar hafif göğüs ağrısı ama bu da adet dönemlerimde olan bişey olduğu için hiç ihtimal vermedim. Adet olmayı bekliyordum. Tek belirti şu diyebilirim; Sürekli bi uyku halim vardı ve hayatımda hiç yapmadığım bi şekilde gündüzleri uyuyabiliyordum. Sonunda 3. gün geçince dayanamadım gidip kan testi yaptırmaya karar verdim, idrar testi yapmak aklıma bile gelmedi gariptir. Oysa ben adetim 1 gün bile geçse koşup idrar testi yaptıran birisiydim:)) Kan testimden de çok umutsuzdum ama 5 haftalık hamile olduğumu öğrendiğimde gözyaşlarına boğuldum. Tam ezan vaktiydi ve dua ettim Allah'ım isteyen herkese bu duyguyu yaşat, isteyen herkesi evlat sahibi yap diye. İnşallah benim gibi bekleyen herkes zamanı geldiğinde bu mutluluğu yaşar. Tüm kalbimle dualarım sizinle.
Biraz uzun oldu ama sonuç olarak şunu da belirtmek istiyorum; Devlet hastanelerine güvenmek gerektiğini öğrendim. Özel hastanede beklediğim kadar bile beklemedim devlet hastanesinde. Bir de şu gerçeği unutmamak lazım sanırım, özelde aşılama işlemini bi doktor günde 5 kez yapıyosa devlet hatanesinde 50 kez yapıyor ve belli bir uzmanlık sağlanmış oluyor. Ayrıca devlet hastanesi sizin oraya tekrar gelmenizi istemiyor çünkü 5 kuruş paranızı alamıyor:) Neyse ben yaşadıklarımı sizinle paylaşmak istedim çok uzun oldu biliyorum ama başıma gelenler bunlar daha yazacak çok şey var ama zaman zaman paylaşırım sizinle. Şuan 7 haftalık hamileyim ve herşey yolunda inşallah bebeğimi sağlıkla sıhhatli bir şekilde kucağıma alırım. Allah herkese hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah..
sevgiler