GÜVEN ENERJİSİ: BU enerjinin eksikliği insanın başarısızlığının en önemli nedenidir.Hiçbir zaman kendinize güvenmemiş olsanız bile,hala birşeyleri değiştirebilirsiniz.Örneğin spor yaparak kendimizi iyi hissedebiliriz,ama iş yerimizde kendimize güvenimiz yoktur.Ya da iş yerinde sorun yoktur,aşk hayatında güvensiz hissederiz.
Güveninizin kaynağı çoğunlukla kendinizi nasıl gördüğünüzden gelir,görüntü bilinç yaratma sürecinde en önemli unsurdur.Kendinizi nasıl gördüğünüz,aslında kendinizden ne beklediğinize bağlıdır.Eğer kendinize bakışınız olumsuzsa,başarısızca hareket edeceğinizi kabul edersiniz ve bu varsayımlar sizin gerçekliğinize dönüşür.Ama olumlu,sağlıklı bir bakışınız varsa,kendinizden en iyisini beklersiniz ve bilinciniz gerçekliği yansıtır.
Geçmişte yaşadığınız ufak da olsa başarısızlıklar beyinde olumsuz görüntüye neden olur.Bu da giderek daha fazla başarısızlığa neden olur.Beyin yaşanan bir olayla canlı hayal gücü arasındaki farkı ayırd edemez.Beklentilerinizin göüntüsünü beyninizde değiştirirdeniz,başarı yolunda önemli bir adım atarsınız.
Kendinizle ilgili görüntüyü değiştirmek
Kendinizle ilgili bazı görüntüleri listeleyin.Sonra bunları olumlu veya olumsuz diye ayırın.Örneğin,kiloluyum-olumsuz,kibar biriyim-olumlu gibi.
Her görüntü için şunları yapın:
-Listenizdeki her olumsuz görüntüye uygun düşen karamsar sonuçları ya da inançları yazın.(Örneğin,çok kiloluyum,asla bunları veremeyeceğim,insanlar kilolulardan hoşlanmaz,bu nedenle başarılı olamayacağım gibi.)
-Her sonuç için bazı rahatlatıcı olumlamalar yazın.(Kilomla ilgili bütün görüntülerden ve yargılardan kurtuluyorum.Olduğum gibi kabul edilmeyi hak ediyorum.)
-Her olumlu imajla ilgili canlı bir tanımlama yapın ve bunu detaylarla süsleyin.(Örneğin her zaman gülümsüyorum,mutluyum ve güvenliyim.)
-Kurduğunuz yeni görüntüleri hayalinizde canlandırın.(Tüm olumlu ve olumsuzdan olumluya çevirdiğiniz görüntüleri detaylıca ve mutluluk içinde hayalinizde canlandirin.)
-Bu sahneyi hergün en az 5-10 dakika tekrar yaşayın.
Kendinizi değerli,yetenekli ve güzellikleri hakeden biri olarak görmeye karar verdiğinizde ışık saçan yeni bir gerçek yaratırsınız.
Karizmatik bir güven için olumlamalar:
-Kendimle ilgili daha olumlu düşünmeyi tercih ediyorum.Bunu hak ettiğimi düşünüyorum.
-Hergün kibar ve sevecen bir dille kendimi onaylıyorum.
-Kendime inanıyorum.Kendimi ve değerimi bir bütün olarak değerlendiriyorum.
-Hayatımı ve kendime karşı sevgi dolu enerjimi seviyorum.Bu halimle değerli ve özel biriyim.
-Kendimle ilgili yalnızca en iyisine inanmayı tercih ediyorum.Kendimi kayıtsız şartsız sevmeyi ve kabul etmeyi öğreniyorum.İstediğimi yaratmak için ihtiyacım olan her şeye sahibim.