Yeni bebek ve alışveriş

sipsip52

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2008
876
631
303
İstanbul
Öncelikle hayırlı akşamlar
Allah nasip ederse haziran gibi bir evladımız olucak ben fikir amaçlı kıyafet eşya vs bakıyorum bunları bakarkende nedense sürekli temiz ama ikinci el şeyler bakıyorum ilk bebeğimiz olucak çevremdeki herkes hep az olsa bile kendin al bakış açısıyla yaklaşan insanlar oldu böyle bi durumda kendimi sorguluyorum maddi durumumuz çok şükür kötü değil ama böyle bu düşüncelerdeyim örneğin beşik mi temiz neredeyse hiç kullanmayan bebekler yatmadığı için elden çıkaran insanlar var 1000₺ iken 400 500 e alabilirim diyorum sonuçta ne gerek var diye düşünüyorum sonra da ya o herşey ona özel mi olmalı neden ben bukadar hesapçıyım diye düşünüp kendime kzııyorm bu konuda fikirlerinizi belirtirseniz çok mutlu olurum

Bence çok haklısınız.Sıfır alınca ne oluyor yani hiç anlamıyorum bizim insanımızı.Mesela anne yanı beşik 6 7 ay kullanılıyor sonra işe yaramıyor.Mama sandalyesi puset bebek arabası sıfır almaya gerek var mı yok.Yurtdışında insanlar o zenginlikle ikinci el sitesinden alışveriş yapıp yine aynı siteden satıyor.

Bence çok haklısınız.Sıfır alınca ne oluyor yani hiç anlamıyorum bizim insanımızı.Mesela anne yanı beşik 6 7 ay kullanılıyor sonra işe yaramıyor.Mama sandalyesi puset bebek arabası sıfır almaya gerek var mı yok.Yurtdışında insanlar o zenginlikle ikinci el sitesinden alışveriş yapıp yine aynı siteden satıyor.
Kıyafet için yeni alabilirsiniz ama özellikle şu an çok moda soft renkler.Hem inşallah ikinci bebişinizde de kullanırsınız.

Evet bu şekilde düşünüyorum mesela alıyor çocuk doğmadan önce doğduğunda yaza yada kışa denk geliyor giydirmiyor yada en fazla bir defa böyle oluncada tüylenme leke vs olmuyor ee ben aldığımda da aynı şey geçerli 🤨 ama şu insanların baskısı beni strese sokuyor yanlış mı yapıyorum düşüncesine düşüyorum

Kıyafetler sıfır olabilir ya da çevrenizden birisinin bebeğinin eskimemişlerik kullanılabilir bence. Beşik tarzı mobilyalarda 2. El tercih etmek çok mantıklı çünkü uzun ömürlü kullanılıyorlar bir yerden sonra kullanışsız oluyor bence. Hem de ekonomik olarak iyi olur. Bir insanın durumu ne kadar iyi olursa olsun israftan kaçınmak lazım bence

Ben de 2. Ele karşı değilim asla. Bu tüketim kafasiyla yolumuz yol degil yokuş aşağı gidiyoruz. Beşik, bebek arabası vb pahali az kullanilan seyleri ben temiz 2. El alırdım.
Evdeki kahve makinem 2. El mesela iyiki 3 kat para ödememişim, hic geregi yokmuş.

Tabi ozel eşyalar, temizlenmesi mumkun olmayan şeyleri yeni almak şart, ama konu bebek olunca geçen ay giydigini bu ay giymiyor bile. Artan parayla renkli kitaplar alirsiniz bir sürü sey alirsiniz gelişimini destekleyecek

Bir arkadaşım vardı hamile. Bebeğe ikinci el yatak aldı. İçinin takımlarını kumaş aldı dikti vs. Kısa bir süre sonra da yurtdışına tatile gittiler. Biz şaşırmıştık. Benim param varsa bebeğime sıfır alırım dedim. O ikinci el alıp o parayla başka şeyler yapmayı akıllıca buldu demek. Tamamen sizle alakalı. Çok yakınlarımın varsa ben alırdım. Elti, görümce, komsu.. temizse alırdım. Yurtdışında yaşıyorum. İnsanlar çok pis. Hayvan besliyorlar ve o hayvanlar bebeğin yatağında da yatıyor tuvaletini de yapıyor. Yatak bitlense umurlarında değil öyle pisler. Bu bana uymaz mesela. İkinci ele niyet etmem. Size kalmış.. insanlar ne derse desin. Kullanacak olan sizsiniz.

Ben olsaydım şahsen almazdım sıfır olsun illaki diye değil, arkadaşım maddi durumundan dolayı az kullanılmış 2.el aldı tahtakurusu varmış evi sardı çok çekti 500 tl kar edeyim derken mobilyaları talan oldu defalarca ilaçlama ile zor kurtuldu.
Kıyafet olabilir az kullanılmış bence ama oda tanıdık yakınlardan çünkü cilt hastalığı vs bişey olabilir ki maddi durumum varsa hiç ikinci el almazdım.

Bir arkadaşım vardı hamile. Bebeğe ikinci el yatak aldı. İçinin takımlarını kumaş aldı dikti vs. Kısa bir süre sonra da yurtdışına tatile gittiler. Biz şaşırmıştık. Benim param varsa bebeğime sıfır alırım dedim. O ikinci el alıp o parayla başka şeyler yapmayı akıllıca buldu demek. Tamamen sizle alakalı. Çok yakınlarımın varsa ben alırdım. Elti, görümce, komsu.. temizse alırdım. Yurtdışında yaşıyorum. İnsanlar çok pis. Hayvan besliyorlar ve o hayvanlar bebeğin yatağında da yatıyor tuvaletini de yapıyor. Yatak bitlense umurlarında değil öyle pisler. Bu bana uymaz mesela. İkinci ele niyet etmem. Size kalmış.. insanlar ne derse desin. Kullanacak olan sizsiniz.
Oyle elden düşme seyler ucuz koysalar satilmiyor bile inan. Yani alırken temiz olmasi en birinci öncelik

Ama tabi yaşadığınız ulkede kültür aliskanliklar farkliysa bilemiyorum

Bence beşik, bebek arabası gibi eşyalar alınabilir sonuçta bebek çok çabuk büyüyor ve bu eşyalar eskimiyor. Kıyafet vs tabi ki yeni olur. Ama büyük eşyaları 2 elden satılan siteden sıfır gibi olanları var onları almak çok mantıklı. Bir bebek 1-2 yılda beşiği ne kadar eskitebilir ki

Bebek ürünlerinde çevremdeki anneler özellikle kaliteye önem veriyor. Zaten bu tip ürünler de birkaç bebeğe rahatça yetiyor, uzun yıllar dayanıyor.

Sıfır ama vidaları oynak bir beşik yerine, kaliteli bir ürünü ikinci elden çok daha uyguna alabilirsiniz.

İyice hijyenik temizleyici ile silin, varsa nevresimleri yüksek ısıda yıkayın veya kılıflarını vb değiştirin.

Temizlenemeyecek nispeten ucuz şeyleri (biberon emzik nevresim vb) sıfır alırsınız, bebek arabası/beşik vb şeyleri ise ikinci elden bakarsınız. İşi bitince tekrar satışa koyup paranızın bir kısmını geri alırsınız yeter ki özenli kullanın.

Laf söyleyen olursa artırdığım parayla bebeğime çeyrek alıp kenara atacağım dersiniz, evet gerçekten çeyrek alacak kadar kar etme şansınız yüksek bu arada çok pahalı bebek malzemeleri çok.

Görünce inanamıyoruz, avuç kadar elbise koca yetişkin kıyafetinden pahalı olabilir mi yahu? 😱

Oyle elden düşme seyler ucuz koysalar satilmiyor bile inan. Yani alırken temiz olmasi en birinci öncelik

Ama tabi yaşadığınız ulkede kültür aliskanliklar farkliysa bilemiyorum
Çok farklı. Ne sabun ne su kullanırlar öyle pis bir millet. ucuzu olsun az kaliteli olsun ama sıfır olsun benim olsun. İkinci el araba vs de alamazsın tanıdık bildik olmadıkça.

Öncelikle hayırlı akşamlar
Allah nasip ederse haziran gibi bir evladımız olucak ben fikir amaçlı kıyafet eşya vs bakıyorum bunları bakarkende nedense sürekli temiz ama ikinci el şeyler bakıyorum ilk bebeğimiz olucak çevremdeki herkes hep az olsa bile kendin al bakış açısıyla yaklaşan insanlar oldu böyle bi durumda kendimi sorguluyorum maddi durumumuz çok şükür kötü değil ama böyle bu düşüncelerdeyim örneğin beşik mi temiz neredeyse hiç kullanmayan bebekler yatmadığı için elden çıkaran insanlar var 1000₺ iken 400 500 e alabilirim diyorum sonuçta ne gerek var diye düşünüyorum sonra da ya o herşey ona özel mi olmalı neden ben bukadar hesapçıyım diye düşünüp kendime kzııyorm bu konuda fikirlerinizi belirtirseniz çok mutlu olurum
Hak veriyorum nitekim ben de öyle yaptım. Geçen gün arkadaşlarla bunu konuştuk mesela ben 200 liralık sıfır yürüteç aldım oturak kısmı yamuk çıktı. Arkadaş 1.000 liralık yürüteci ikinci el 400 liradan almış fıstık gibi diyor.
Yani kısaca ikinci elde kaliteli ürünlere makul fiyata ulaşmak mümkün oluyor, hijyen konusu genelde akla takılıyor ama fabrikadan çıkan sıfır ürün çok mu temiz sanki. Özellikle süngerler için çok kötü şeyler duydum.
Ya da biz büyükler için söyleyeyim, bir kişi tarafından alınıp birkaç kez giyilmiş sonra yıkanıp satılmış ceket mi daha pis, yoksa mağazada belki 30 kez denenmiş hiç yıkanmadan satın aldığımız ceket mi daha pis.
Velhasıl oğluma çok sayıda giysi aldım ikinci el, anne yanı beşik, ikea beşik, puset, oyun halısı. Hepsi ikinci el ama temiz öyle dökülür halde değil. Hepsine de iyi ki diyorum ♥️

Kıyafet dışında ikinci el alın.
Kıyafeti de büyüdüğünde ikinci el alırsınız, şimdi bebekken kendi giysin.

İnanın bunları çocuklarına dünya masraf yapmış bir insan olarak söylüyorum, çok pişmanım.
Evim eşyadan da cihazdan da geçilmiyordu.
En gerekli şey bebek kamerası, olmuyorsa iyi bir telsiz.
1 anne yanı beşik ve sonra yatacağı yatak.
Gerisi hep ıvır zıvır lüzumsuz şeyler.

Çok farklı. Ne sabun ne su kullanırlar öyle pis bir millet. ucuzu olsun az kaliteli olsun ama sıfır olsun benim olsun. İkinci el araba vs de alamazsın tanıdık bildik olmadıkça.
Nerdesiniz gerçekten merak ettim.Şu an bende hamileyim ve yurtdışındayım.Özellikle bir site var ikinci el satan oradan anne yanı beşik ve bebek arabası bakıyorum.Yani adamlar küçücük bir çiziğin fotosunu bile koyuyor alırken sıkıntı olmasın diye.zaten beşik içi yatağını falan istersen sıfır alabilirsin ama dışı sağlamsa ikinci el alınabilir diye düşünüyorum.Tabi türkiyede çok iyi incelemek lazım genellikle biz de satacağımız eşyanın bir yeri çizik olsa onu saklamak için uğraşırız.😂

Back
X