Yeni bebek ve alışveriş

Kıyafet dışında ikinci el alın.
Kıyafeti de büyüdüğünde ikinci el alırsınız, şimdi bebekken kendi giysin.

İnanın bunları çocuklarına dünya masraf yapmış bir insan olarak söylüyorum, çok pişmanım.
Evim eşyadan da cihazdan da geçilmiyordu.
En gerekli şey bebek kamerası, olmuyorsa iyi bir telsiz.
1 anne yanı beşik ve sonra yatacağı yatak.
Gerisi hep ıvır zıvır lüzumsuz şeyler.

tecrübelerinizden faydalanmaya geldim efenim. Evlenirken de gereksiz eşya almamay kasan evime çöp bile almayan bir tane süs eşyası koymayan eşyaların kölesi olmamaya çalışan bir kişiliğim.
Anne yanı beşik çok hayat kurtarıcı mı gerçekten? Esas karyolasını kendi yatağıma yakın bir yere koymam yetmez mi? Bu beşikler 6 ay kullanılabiliyor ya. 6 ay sonra nereye sokucam o beşiği sonra mesela? Gerçekten önemli bir konfor sağlıyor mu?

Boyle bir donemde bebegime asla ikinci el kiyafet almam durumunuzda musaitmis cimrimisiniz acaba? İnsan ilk cocuguna daha bir ozenir hem. Besik bebek arabasi gibi seyler ikinci el alinabilir ama kiyafet asla. Bende ogluma herseyi sifir aldim ama cok pahali bir oto koltugunu ikinci el aldim temizdi yikanabiliyordu hemde cidden cok ucuk bir fiyatincok uyguna geldigi icin oyle aldim ancak bu sekilde olabilir bence

Şimdiki aklım olsaydı birçok şeyi ikinci el alırdım. Kıyafet değil ama beşik, bebek arabası gibi eşyaları. Ozaman öyle düşünmüyordum tabii. Herşeyi yeni olsun falan filan. Çoğu şeyi ikinci çocuğumada kullanmama rağmen eskimedi bile, kaç çocuk daha büyütür hepsi. Kıyafetleri ve oyuncakları sürekli ihtiyacı olanlara verdim/veriyorum. Büyük eşyalarıdı ikinci el sitelerinde sattım, evin içinde yer açıldı. Kalabalıktan başka birşey değil.

Bebek kıyafetlerini ikinci el almak çok gerekli değil bence. Onun yerine ihtiyacı kadarını alırsınız, aşırıya gitmezsiniz çeşitte daha iyi olur.

Kıyafet harici eşyalarda da, ikinci ele değecek ürünler almak lazım onlardan iyi markaların, kaliteli ürünlerin ikinci elleri olabilir, araştırıp bulmak lazım.

Maddi durumun ne kadar iyi olduğuna bağlı.
gerçekten geçim sıkıntınız yoksa, maaşınız iyi ve kirada değilseniz ben şahsen ikinci el almam. Yani kazancım iyi evim arabam vs varken bebeğime harcamayacam da napcam. Kimiside yanlış yada saçma gelebilir. Ama ben bu dünyaya para biriktirip evler arsalar almaya gelmedim. 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

Yurt disinda yasiyorum.Kuzenim kendi kizinin kiyafetlerini bize verdi.Geri kalan bir cok seyi ikinci el aldim.Burada cocuk pazarlari var ve cok ragbet görüyor.Bir sürü cocuk pazarina gittim gayet kaliteli ve güzel ürünleri cok kücük paralara aldim.Buradaki insanlar gelir durumuna bakmaksizin yüzde 90'i ikinci el ürünü bilerek tercih eder.Türkler ve araplar ikinci eli tercih etmiyorlar.Onlarin cocuklari ikinci el kaliteli giyecegine yeni cicili bicili , kötü üretilmis , malzemesi kaliteli olmayan ürünü tercih ediyorlar.

Halbuki ikinci el de kiyafetler ve esyalar kullanildigi, yikandigi icin bebeginizin hassas teni daha az zarar görür.Buraya yazan hanimlarin kaci aldiklari ürünün mensei hakkinda bilgi sahibiler.Neredeyse bütün ürünlerde zararli kimyasallar var.Ben alacagim her ürünün menseine bakardim.

Tipik türk mentalitesi disardan nasil göründügü cok önemli bir de millet ne der meselesi.Buradaki mültecilerin bir cogu da ikinci el kiyafet kabul etmez.Savastan kacip geliyorlar ama her sey yeni ve parlak olmali.

Konu sahibi bence hic düsünmeden alin ikinci el.Buradan tasarruf ettiginiz parayi cocugunuzun baska masraflarini karsilarsiniz.Cocuklar zaten onlara ne alindiginin farkinda degiller.Cocuklara bu bilinci veren biziz.Cevreye duyarli, tüketim delisi olmayan cocuklar yetistirmeniz dilegiyle...

Beşik konusunda kesinlikle haklısınız biz alırken hem bebek odası ayrıca sepet beşik aldık yatak odasına koyarız diye ama fırsatlar uymadı beşiğe toplamda 3 kere yattı boştan yere almışız şimdi sataqcağım ben de mecburen yer kaplıyor sıfır ürün bebek arabasını patronum verdi sıfır almadım mama sandalyesi aynı patronum verdi gayette güzel kaliteli ilk çocuğum diye sıfır almadım tek beşikte pişman oldum

Öncelikle hayırlı akşamlar
Allah nasip ederse haziran gibi bir evladımız olucak ben fikir amaçlı kıyafet eşya vs bakıyorum bunları bakarkende nedense sürekli temiz ama ikinci el şeyler bakıyorum ilk bebeğimiz olucak çevremdeki herkes hep az olsa bile kendin al bakış açısıyla yaklaşan insanlar oldu böyle bi durumda kendimi sorguluyorum maddi durumumuz çok şükür kötü değil ama böyle bu düşüncelerdeyim örneğin beşik mi temiz neredeyse hiç kullanmayan bebekler yatmadığı için elden çıkaran insanlar var 1000₺ iken 400 500 e alabilirim diyorum sonuçta ne gerek var diye düşünüyorum sonra da ya o herşey ona özel mi olmalı neden ben bukadar hesapçıyım diye düşünüp kendime kzııyorm bu konuda fikirlerinizi belirtirseniz çok mutlu olurum
Maddi durumunuz iyiyse ve ilk bebeğiniz olmasına rağmen çok hevesli olmanız gerekirken ikinci el eşyalar bakıyorsanız bence biraz cimrisiniz. Mesela yürütecin ikinci eli alınır ama kıyafette özellikle kardeş düşünüyorsanız alın temiz temiz giydirirsiniz ikisine de.

Kesinlikle ikinci el alın derim.Ben kızımın mobilyalarını, kıyaferlerinin büyük kısmını ikinci el almıştım.Dünyayı ve kaynaklarını daha fazla kirletmeyelim.

Ikinci el kullananlari cimrilik ile itham edenler olmus.Aslinda olayin mantigini anlayamamislar..Bakin örnegin; ben bu yil kis icin mont alacagim diyelim.Ayirabilecegim max bütçem 500 tl.Simdi ben bu 500 tl ile gidip, herhangi bir magazadan mont olabilirim.Ancak ben daha kaliteli bir kumasa sahip, koruyuculugu daha iyi, daha fonksiyonel ve daha iyi bir markadan mont almayi tercih etmek istiyorum.Ancaaak bu daha iyi bir markanin montu 1000 tl..Benim param yetmez.Ben de gidip ikinci elini aliyorum iste..Yani cimrilik degil yaptigim, ayirabilecegim butce zaten 500 degisen bisey yok yani..Daha kaliteli, nefes alabilen bir mont giymis oluyorum boylece..Cimrilik dedigin sey bu degil bence..

Bende haziranda anne olucam. Maddi durumumuz bebek için yeterli. Eşin dostun kıyafetini bile istemiyorum ben herşeyini yeni alıcam. İlk bebeğim asla içime sinmez başkasının kullandığı bi şeyi kullanmak.
Bebek büyüyünce eşyalarını ihtiyacı olan birine vericem. Onlarıda satmaktansa ihtiyaç sahibi birine vermek daha mantıklı.
Yani bu kadar hesap kitap yapmayın bence bebek büyüdükçe bir sürü masrafı olacak kendinizi hazırlayın.

Öncelikle hayırlı akşamlar
Allah nasip ederse haziran gibi bir evladımız olucak ben fikir amaçlı kıyafet eşya vs bakıyorum bunları bakarkende nedense sürekli temiz ama ikinci el şeyler bakıyorum ilk bebeğimiz olucak çevremdeki herkes hep az olsa bile kendin al bakış açısıyla yaklaşan insanlar oldu böyle bi durumda kendimi sorguluyorum maddi durumumuz çok şükür kötü değil ama böyle bu düşüncelerdeyim örneğin beşik mi temiz neredeyse hiç kullanmayan bebekler yatmadığı için elden çıkaran insanlar var 1000₺ iken 400 500 e alabilirim diyorum sonuçta ne gerek var diye düşünüyorum sonra da ya o herşey ona özel mi olmalı neden ben bukadar hesapçıyım diye düşünüp kendime kzııyorm bu konuda fikirlerinizi belirtirseniz çok mutlu olurum
hijyen ürünleri, biberonlar, atletler, süt sağma pompaları gibi şeyleri bence sıfır almakta fayda var. imkanınınz varsa bebeğin giysilerini de sıfır alın. yada varsa eş dost tanıdıktan alabilirsiniz. ekonomik olsun diyorsanız bir tavsiye vereyim. ilk 3 ay bebekler aşırı hızlı büyür. bir atleti 1 hafta giydirebildiğimi, bazı yenidoğan kıyafetlerini ise giydiremeden küçüldüğünü bilirim. hastane çıkışı 2 tane yenidoğan kıyafeti alın derim. gerisini biraz büyük tercih edin. daha uzun süre giyer.
ama bunlar dışında beşik gibi silinebilir mobilyaları 2 el alabilirsiniz. benim de durumum çok şükür iyi. ama bebek mama sandalyesini internetten 40 liraya aldım mesela. 2. eldi. normalde onun fiyatı 100 civarıydı. bol klorakla sorunu çözdüm. zten temizdi. yıpranmış bir ürün de değildi. benim oğlan da 6 ay anca oturdu. hiç sevmedi. ne zaman oturtsam ayağa kaltı inmeye çalıştı filan. iyi ki çok para vermemişim. şimdi ben de elden çıkartıyorum mesela.

Son düzenleme:
Onlarıda satmaktansa ihtiyaç sahibi birine vermek daha mantıklı.
Bende böyle düşünüyorum. Durumu iyi insanlar 2.el tercih edip işleri bitince onlarıda satıyor tekrar.
Rabbime şükürler olsun kendi kendimize yetiyoruz eşimle. Kızımın kıyafetlerini satmayı bir kere bile düşünmedim. İhtiyaç sahiplerine karşılıksız verdim hepsini.
İhtiyacı olan satsın tabiki ama yazılanlara bakıyorumda durumum iyi ama ikinci el alıyorum yinede ve onuda satıyorum işim bitince demişler.

bir de eklemek istiyorum. ilk hamilelikte insan çok özeniyor gerçekten. yatak odası takımını halam ben vereyim dedi. torunu hiç yatmadı gerçekten biliyorum. ama olmaz istediğim gibi olsun dedim dekore ettim falan. sonuç 1 kez bile yatmadı daha 2 yaşında olacak nerdeyse =) süslemeleri de alıp br çoğunu ya kırdı yada oyuncak yaptı. şimdi kuzenlerden gelen onların çocuklarına küçük kalmış montları giydiriyorum valla. yeni de alıyorum tabi ama geleni de düzgün temiz kullanılmışsa kullanıyorum. eskiler der ya çocuğun yediği helal giydiği haram diye. hakikaten de öyleymiş. çok sonra anlıyorsun

Ben titiz de huylu da değilim o yüzden alırdım 😂😂

250 tl verip x markanın saçma sapan sıfır ama hurda gibi ürününü alacağıma.
300 tl verip y markasının on numara ürününü ikinci el alırım.

1000 tl vermeden 2-3 defa kullanılmış bir ürünü 300 e almak beni ne daha az anne ne de cimri yapar. 😂😂

Ha çok zengin olsam misal valla ne işim olur gider o güzel markanın sıfırını alır. İşim bitince de bağışlardım.

bir de eklemek istiyorum. ilk hamilelikte insan çok özeniyor gerçekten. yatak odası takımını halam ben vereyim dedi. torunu hiç yatmadı gerçekten biliyorum. ama olmaz istediğim gibi olsun dedim dekore ettim falan. sonuç 1 kez bile yatmadı daha 2 yaşında olacak nerdeyse =) süslemeleri de alıp br çoğunu ya kırdı yada oyuncak yaptı. şimdi kuzenlerden gelen onların çocuklarına küçük kalmış montları giydiriyorum valla. yeni de alıyorum tabi ama geleni de düzgün temiz kullanılmışsa kullanıyorum. eskiler der ya çocuğun yediği helal giydiği haram diye. hakikaten de öyleymiş. çok sonra anlıyorsun
İyi de yatak odası takımında tabii ki hemen yatmayacaktı. Ha benimki bir yaşında yatmıştı mesela, şimdi yedi yaşında, büyüyen karyolayı açtık, onda yattı, şimdi kardeşi var , ablaya ikea’dan bin liraya karyola aldık, buna kardeşini yatırdık. Yani sekiz senelik takımda iki çocuk büyütüyoruz. İlk iki sene kullanmadınız diye ıskartaya çıkaracak değilsiniz

İyi de yatak odası takımında tabii ki hemen yatmayacaktı. Ha benimki bir yaşında yatmıştı mesela, şimdi yedi yaşında, büyüyen karyolayı açtık, onda yattı, şimdi kardeşi var , ablaya ikea’dan bin liraya karyola aldık, buna kardeşini yatırdık. Yani sekiz senelik takımda iki çocuk büyütüyoruz. İlk iki sene kullanmadınız diye ıskartaya çıkaracak değilsiniz
ıskartaya çıkarmadık zaten. sadece ilk zamanlar özeniyorsun, acele ediyorsun. benimki de büyüyen karyola. ama yatmıyor. oyun oynamak için kullanıyor mesela. şuan düşününce halamın verdiğini alıp çocuğu 4 yaşına kadar onda tutup 4 yaşından sonra da oğlumun kendi severek kullanmak isteyeceği araba modelli bir yatak alabilirdim diyorum.
çünkü bu büyüyen karyolaya aklı daha da ersin burun kıvıracak. çevremde çok gördüm. benim aldığımın üstünde ayıcıklar var bildiğin bebek karyolası. kreşe giden çocuk bundan çok hoşlanmayacak. şuan ki aklım olsa o dönem böyle yapardım. kastettiğim buydu.

Back
X