Yeni bebek ve alışveriş

Giyim,ortu vs seyler ikinci el benim icime sinmiyor hele tanimadigin netten alinirsa.Tanidik verirse ne ala tabi.Onun disinda besik,bebek arabasi,mama.sandalyesi gayet mantikli ikinci el temi, alabilmek.

Öncelikle hayırlı akşamlar
Allah nasip ederse haziran gibi bir evladımız olucak ben fikir amaçlı kıyafet eşya vs bakıyorum bunları bakarkende nedense sürekli temiz ama ikinci el şeyler bakıyorum ilk bebeğimiz olucak çevremdeki herkes hep az olsa bile kendin al bakış açısıyla yaklaşan insanlar oldu böyle bi durumda kendimi sorguluyorum maddi durumumuz çok şükür kötü değil ama böyle bu düşüncelerdeyim örneğin beşik mi temiz neredeyse hiç kullanmayan bebekler yatmadığı için elden çıkaran insanlar var 1000₺ iken 400 500 e alabilirim diyorum sonuçta ne gerek var diye düşünüyorum sonra da ya o herşey ona özel mi olmalı neden ben bukadar hesapçıyım diye düşünüp kendime kzııyorm bu konuda fikirlerinizi belirtirseniz çok mutlu olurum
Bizim de tek çocuk her şey ikinci el aldık, kıyafetler hediye geldi en doğrusunu yaparsınız ikinci el alın. Ona özel olan eşyaları o kadar çok ki ne giydiği değil onun giymesi onun o yatakta yatması özel olan özel olan eşyanın yeniliği değil hoş ben minimalist biriyim hepsini attım kimini de verdim kimini de tanıdık mağazasına satması için hediye ettim .

Yeni eşya almak bize özgü şeyler yurtdışında ikinci el alışveriş oldukça popüler uzun süre kullanacağınız ürünleri yeni 4-5 ay kullanacağınız şeyleri ikinci el alın derim. Örneğin anne yanı beşik düşünüyorsanız ikinci el park yatak alcaksanız temiz bulursanız ikinci el olur yoksa yeni puset uzun süre kullanılmıyor ikinci el alabilirsiniz.Hiç kimseye de kulak asmayın içinizden ne geliyorsa öyle davranın.

İkinci el eşya döngüsünü doğayı korumak, atıkları azaltmak ve tüketimi sınırlandırmak açısından destekliyorum. Evde hiç fazla eşya tutmam bu sebepten, mutlaka elden çıkarırım (satmasam bile bağış yaparım). Onun dışında yıkanılabilen - çok kullanılabilir alternatifi olan her şeyi (buzdolabı poşeti, fırın matı, pipet vs.) tek kullanılabilir alternatiflerine nazaran tercih ediyorum. Kaynaklarımız tükeniyor, ne kadar az atık çıkarsak o kadar iyi...

O kadar mantıklı düşünüyorsun ki. Bizim insanımız malesef gösteriş budalası (özellikle kendi yakın cevremi kasdediyorum) ilk çocukta biri tulum vermeyi teklif etsin, hakaret sayarlar. İkinci çocuk ilkinin donuyla büyür. İyi de o zaman ikinci çocuğun hiç mi değeri yok, madem bebeğinin değeri sıfır malla ölçülüyor...bence alabildigin her şeyi ikinci el al, işin bitince de aynı siteden sat.
Birikim yaptığın parayla da çocuğun için faydalı olacağına inandığın ama butceni aşan bazı şeylerde kullanırsın. Oyun grubu gibi, arasira gelip oyun oynayacak yabancı dil konuşan abla gibi, düzenli pedagog seansı gibi...

Öncelikle hayırlı akşamlar
Allah nasip ederse haziran gibi bir evladımız olucak ben fikir amaçlı kıyafet eşya vs bakıyorum bunları bakarkende nedense sürekli temiz ama ikinci el şeyler bakıyorum ilk bebeğimiz olucak çevremdeki herkes hep az olsa bile kendin al bakış açısıyla yaklaşan insanlar oldu böyle bi durumda kendimi sorguluyorum maddi durumumuz çok şükür kötü değil ama böyle bu düşüncelerdeyim örneğin beşik mi temiz neredeyse hiç kullanmayan bebekler yatmadığı için elden çıkaran insanlar var 1000₺ iken 400 500 e alabilirim diyorum sonuçta ne gerek var diye düşünüyorum sonra da ya o herşey ona özel mi olmalı neden ben bukadar hesapçıyım diye düşünüp kendime kzııyorm bu konuda fikirlerinizi belirtirseniz çok mutlu olurum
Bizimde maddi durumumuz herşeyi sıfır almaya elverişli ama çoğunu ikinci el aldım. Park yatak ve pusetini 2.el aldık ve tertemiz sabunla yıkadık balkonda kuruttuk. İçinin yaylı yatağını ve reflü yataklarını sıfır aldık ama hijyen açısından. Kıyafetlerin çoğunuda bir uygulamadan aldım hatta etiketli geldi yarı fiyatına. Bebeklere zaten kıyafette çok para dökmenin Pek mantıklı olduğunu düşünmüyorum hele bizimkiler ikiz, herşeyden iki tane almak sarsıyor insanı

Yani bence ikinci el yerine uygun fiyatlı yeni eşyalar almaktan yanayım.Çünkü kullanılan eşyanjn temziliğinden tam emin olunamaz gibi geliyor.Ama kıyafet alabilirsiniz iyice yıkarsınız çünkü bebek kendini bilene kadar o yeni alınan kıyafetlerin her tarafı leke oluyor.

Eger yeterli mali bütceniz varsa ve de tek çocuk düşünüyor değilseniz bence iyilerini (pahali demiyorum kaliteli anlamında) alın. Ben ilk kızımda güzel bir yatak ve dolap almıştım. İlk kızım ikin kızım yattı yatakta. Suan üçüncü yatıyor. Bu da büyüdüğünde birine hediye ederim. Bebek arabasını da iyi birsey almıştım. İki çocukla yıprandı ama hala iş görür. Birine heye ettim. Mama sandalyesi kuzenden gelmişti bizden de Baskasına gider. Banyo küveyiydi kangrusuydu hepsi elden ele geziyor. Kimi kullanıp geri veriyor kimi Baskasına. Bebek esyaları elden ele gezmeli bence de. İmkanı olan kişi cevresinde eger birileri varsa satmak yerine hediye etmeli. Oyuncaklar için de aynı durum geceli. Kızlarım büyüdü şimdi de kitaplarını elden ele yapıyoruz. Kızım sevdiği kitapları arkadaslarına veriyor. Okuyunca ver diyor. Geri alıp öteki Arkadasına. Hem aile bütçemiz için hem milli servet hem de doğamız için.

Beşiğini sıfır aldım. Kıyafet olarak belli başlı markaların mont, kar tulumu, bot vs pahalı şeylerini ikinci el aldım. Bir de mana sandalyesini 2. El alacaktım temiz bulmak biraz zor geldi sıfır aldım. Hoppala, ev içinde sürülen ilk bisikletini ikinci el aldım. Yıkanıp temizlenebilecek şeylerini hala 2. El almaya devam ediyorum. Çok şükür durumum var ama tüketim çılgınlığı neden? Oradan kıstığım parayla daha iyi beslenmesi için , daha çok kitap almak için harcıyorum. Ayrıca artık kullanmadığı şeyleri de satıyorum ya da dağıtıyorum.

Bebek mobilya ve oyuncak tarzı şeylerin çok el değişmesi kimyasal içeriğimin aşınması demek oluyor, bu da çok mantıklı. Yurtdışında özellikle buna dikkat eden aileler biliyorum.
bu arada yani millete ne ya, hayret bişi.

Kizim 8,5 yasinda.. neredeyse tum giysileri, park yatak, travel set puset, oto koltugu ve fisher price oyuncaklari kiz kardesimin (gercekten o kullandi, aramizda 22 yas var da) Oda takimini da internetten Cihangirde bir ailede buldum, son derece luks bir markanin biri buyuyen biri buyumeyen 2 yatakli tam oda setiydi. Oyle komik bir fiyata aldim ki!!! Sokup takacak bir mobilyaci ve nakliye sorunu yok ise, gene olsa alirim. Bazi parcalarini hala kullaniyorum. YATAKLARINI SIFIR ALDIM, YASTIK YORGAN NEVRESIM SIFIR, PARAM CEBIMDE KALDIGI ICIN; GERCEKTEN FIYATINA DEGEN CARTERS, GAP, NIKE GIYSILER ALDIM. HALI,PERDE MUHAKKAK SIFIR OLMALI, EV AKARLARINI BULASTIRMIYORUZ BIRBIRINE. EMZIK, BIBERON SIFIR OLMALI. Yurudukten sonraki ayakkabilar sifir olmali.
Kizimin 1 yas buyuk bir de sut kardesi var, once biri giydi sonra biri... Hic de ihtiyac sahibi biri degilim, memleketimiz olculerinde yuksek gelirliyim bile ama makara sistemi ile gurur duyuyorum.
Dogaya fayda, butceye fayda, memleket ekonomisine fayda.. giyip giyecegi 3 ay zaten, onda da 5-6 kere giymiyorlar. Allah deterjanin temizleyemeyecegi leke vermesin :)))

internette her temiz hic kullanılmadı diyene inanmayın. hep aynı şeyi yazarlar aynisı hediye geldiği icin bunu satıyoruz.

tabiki vardir temiz kullanılmamis ama onlardanda neredeyse sıfira yakın fiyat istiyorlar.

oğlum 2 yasındayken sıfirı 300 tl olan chicco mama sandalaliyesini 2 el alayım dedim. hic kullanilmamis yirtigi ciziği yok diye 250 tl ye buldum. elden almaya gittimde posete sariliydi poseti biraz yırttım dogru mama sandaliyesiydi aldim eve geldim poseti tamamen actim ki demirleri is olmus komurluge koymuslar. 1 gun aksama kadar onu yikadim temizledim ben temizleyince pırıl pırıl oldu evet sorunu yoktu yırtığı yoktu ama cok pis kullanilmis ve sonra komurluğe kaldirilmis. sukur kemeri kilifi sokulup yıkaniyordu hepsini 2 ser kere yıkadim demirlerinide kopuk kopuk silip duruladim.

esim degdi mi simdi 50 tl icin keske sıfırını alsaydık dedi haklıydı.

ben az alip öz alıp sıfır almak taraftariyim.

Cünkü bebek esyalari az da kullanılmış olsa cabuk kirleniyor.

Çok yakın çevremden olmadığı sürece ikinci el eşya kullanmam bebeğime. Kullanılmış eşya alma kafası bana göre değil,hele konu bebekse asla bana göre değil.

heleki simdi corona var. tanıdıgıniz temizligine güvendiğiniz yakın kişilerden olabilir ama tanimadığınız insanların evinde duran seyleri almayin derim.

Oglumun mama sandalyesi sifir ayarinda piril piril kullanmistim 2 el 200 tl ye satmistim..yenisi 700 tl idi.. alan kisi biraz tereddut etmisti ama alinca o da inanamadi aldigi fiyata.. tertemizdi cünkü..

Bizim insanimizda biraz kompleks var.. cocuguma 2. El giydirdirmem en iyisi olacak ilk benim cocugum giyecek kompleksi..
Ama gelismis ulkeler yasadiklari cografyaya cok saygi duyuyorlar cilginca tuketim yok.. ego yok.. kompleks yok..zaten görürsünüz kiyafete kendileri icin de cok para vermezler.. yatirim yaparlar cocuklari icin.. ama biz 2. Eli asagilanmis olarak göruruz..
Ben cevreci kisiligimden dolayi her zaman 2. Eli destekliyorum..
böyle yapan insanlara da hayranim gercekten..

Babannem rahmetli hep şey derdi bebeğin giydiği haram yediği helal diye yani mecazi anlamda diyor . Kıyafet neyse de mutlaka geliyor çevreden çok takılmayın çevrenizde varsa bebek arabası vs o da olabilir..

Biberondur,ateş ölçerdir bu tip şeyleri 2.el almaya karşıyım. Ha büyük parçalar alınabilir ama maalesef bizde 2.el demekaldığın fiyata minicik bir indirim yapıp pahali pahalı satmaya çalışmak demek.
Mesela ben oğlum oturmak istemediği için bebek arabası ve anakucağını uygun fiyata satıp yerine bisiklet aldım. İkinci el baktım,1 tane temiz buldum onunda fiyatı sıfır gibiydi gittim Haşim İşcan geçitinden sıfırını o fiyata buldum aldım. Ikinci el alınabilir tabi ama insanlar mallarina aşırı kıymet yükleyip uçuk fiyatlara satmaya çalısıyorlar.
Benim sattığım bebek arabası seti chicco litewaydı,satmadan fiyatlara bakayım dedim benim sıfır aldığım fiyatın üstünde satıyorlardı düşünün
Uygun koydum fiyatını 2.gün gelip aldı bir kadın kucağında bebeğiyle ki yepyeniydi inanın,kadın hemen battaniyesini serip koyabildi bebeği içine.
Uygun bulursanız büyük parçaları alın ama araştırın o fiyata sıfırda bulabilirsiniz. E bebek şubat indirimleri oluyor takip edin,bebek telsizi,oto koltuğu,oyuncak ,giyim bir dolu şeyi çok uyguna aldım ben geçen yıl indirimden.
Ayrıca herşeyi toplu toplu almayın,mesela ben kizima hamileyken süt sağma makinesi bile almıştım sanki dağ başında yaşıyorum gibi,hiç gerek olmadı kullanmadim bile. Lazım olursa alınırdı yani niye koştur koştur almışım onu bilemiyorum,oglumda akıllandim gerekli olanı aldım hep,lazım olan birşey olunca alinıyor dedim,iyi ki de öyle yapmışım. Evde mama sandalyesi var kızimdan kalan mesela,oğlum yürüyene kadar 3 ay oturdu asla kullanamadım,kızım 4 yaşına kadar tepe tepe kullandı sandalyeyi. Salıncak kızima almıştım otomatik sallanan,asla keyif almadı,vermiştim birine,oglum sokakta salıncakta sallanırken uyuyacak kadar salıncak delisiydi bebekken. Kısacası bebeğe de bağli biraz alacaklarınız,bakın duruma ne gerekliyse,ihtiyaçsa onu alın.
Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi.

kiyafette ikinci el olmaz ama buyuk esyalarinda gayette olur 2 sene yatacagi besik icin cok iyi maddi durumunuz yoksa illa sifir esya parasi vermek banada mantiksiz geliyo.
hatta isterseniz size 2.el bebek esyasi satan bir yerin adinida ozelden atayim.
kaliteli ve guzel urunler var temiz olmayan hic bir esyayi kabul etmiyorlar

Back
X