• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni bir hayatın başlangıcı..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

leylalarr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2022
1.903
2.292
83
Kızlar selam..
Öncelikle depremi hissetmiş maddi manevi bunun psikolojisinde olan biri olarak yazıyorum satırlarımı.
Son bir haftadır boşlukta hissediyorum kendimi maddi ve manevi hayatımı sorguluyorum ve her şey çok anlamsız geliyor.Maneviyata yönelme kararı aldım kendi içimde. Ondan başka her şeyin boş , bomboş olduğunu düşünüyorum.Son 5 senedir hep namaz kılmaya çalıştım ama tam anlamıyla bunu hiç başaramadım. Kendi adıma miladımı yazmak istiyorum.Yeni bir hayat istiyorum ömrüm bittiğinde ölümden korkmayacağım , arkama dönüp baktığımda Rabbim için geçirmiş olduğum bir ömür istiyorum. Nerden başlayacağım değil de devamlılığı nasıl sağlayacağım konusunda sizden yardım istemeye geldim. Şimdiden teşekkür ediyorum..

Mesela eve eşyalar doldurmak, kullanmayacağımız kıyafetler alıp durmak, her şeyin en iyi modelini istemek çok boş gelmeye başladı bana artık. Kendi adıma israftan ve maddi doyumsuzluktan kesinlikle kaçınacağım. Kefenin cebi yokmuş gerçekten.
Çok haklısın. Her şeye boş boş bakar oldum.Bütün dünyevi hırslarım gitti. Tüy gibi hafif hissediyorum kendimi…

Bu yasadigini hic unutma devam etmene motive olur.Surekli aklina Allah n rizasini kazanmayi getir.Ben bu dusuncelere ölü dogum sonrasi basladim .Nasil devam ettiririm.Onun rizasini nasil kazanirim falan filan hep bunlari dusunup arastrmaya basladim.Arastirdkca iyice dustum alistim.Simdi bu durumun icinden cikinca iyice sigindim Rabbim e .Teslimiz ona.

Çok haklısın. Her şeye boş boş bakar oldum.Bütün dünyevi hırslarım gitti. Tüy gibi hafif hissediyorum kendimi…
bu kısa süreli bir şey
maksimum 6 ay sonra eski hirslariniz geri gelecek.
Dünyada büyük acı yaşamış herkes dünyevi hirslarindan arinsaydi ,
dünya bambaşka bir yer olurdu

Bu yasadigini hic unutma devam etmene motive olur.Surekli aklina Allah n rizasini kazanmayi getir.Ben bu dusuncelere ölü dogum sonrasi basladim .Nasil devam ettiririm.Onun rizasini nasil kazanirim falan filan hep bunlari dusunup arastrmaya basladim.Arastirdkca iyice dustum alistim.Simdi bu durumun icinden cikinca iyice sigindim Rabbim e .Teslimiz ona.
Bunun için çalışacağım. Ve bende erteleme var bunu nasıl yenebilirimm

Öncelikle kararınızı tebrik ederim. Acizane tavsiyem maneviyatınızı çoğaltan sohbetler dinlemek oralarda bulunmak. Diyanetin Kur’an kursuna başlayabilirsiniz. Ve arkadaş çok önemli. Maneviyatınızı artıracak arkadaşlar edinin. Zaten maneviyatınız arttı mı ibadetler zor gelmez
İnşaAllah çok istiyorum.Şöyle beş vakit namazlı , kuranla abdestli olmayı.. Allahım nasip etsin

Çok güzel bı karar almissiniz ve inanıyorum başarıcaksiniz ...

Hepimize ders oldu yaşananlar emin olun
Yaşayanlar kadar. Olmasa da hepimiz perisaniz 🥺

Evet maddi kadar manevi kuvvetinde artması gerekiyor artık neryee kadar doyumsuz bı millet olcaz.

Ben elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum ibadetlerimi açıklamayı pek sevmem düzene koymaya çalışıyorum
Allah kabul etsin inşallah

Ve bazı durumlar da aksattigimda olmuyor değil hala

Ama vazgeçmiş değilim

Tesettürume çeki düzen vermeye daha da hırslaniyorum herkes gibi değil
İslam'a göre kapanmak istiyorum mesela

Ve buna göre üretim yapn bı yer buldum inşallah ona göre yol almaya calisicam

Birden değil ama yavaş yavaş bakalım

Ananemin duasidr Allah İslami yaşatsın
Gerçekten de öyle bisileri yaşamamız lazım artık

Tesettür den yaşayış şekline kadar

Ben kendimi tamamen herşeyi düzgün yapıyorum diyemem
Ama artık yapmak istiyorum yazdıklarım önce kendim için geçerli sonra herkes icinn..

Mesela eve eşyalar doldurmak, kullanmayacağımız kıyafetler alıp durmak, her şeyin en iyi modelini istemek çok boş gelmeye başladı bana artık. Kendi adıma israftan ve maddi doyumsuzluktan kesinlikle kaçınacağım. Kefenin cebi yokmuş gerçekten.
Bazen kefen bile yok 😔

Çok güzel bı karar almissiniz ve inanıyorum başarıcaksiniz ...

Hepimize ders oldu yaşananlar emin olun
Yaşayanlar kadar. Olmasa da hepimiz perisaniz 🥺

Evet maddi kadar manevi kuvvetinde artması gerekiyor artık neryee kadar doyumsuz bı millet olcaz.

Ben elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum ibadetlerimi açıklamayı pek sevmem düzene koymaya çalışıyorum
Alaj kabul etsin inşallah

Ve bazı durumlar da aksattigimda olmuyor değil hala

Ama vazgeçmiş değilim

Tesettürume çeki düzen vermeye daha da hırslaniyorum herkes gibi değil
İslam'a göre kapanmak istiyorum mesela

Ve buna göre üretim yapn bı yer buldum inşallah ona göre yol almaya calisicam

Birden değil ama yavaş yavaş bakalım

Ananemin duasidr Allah İslami yaşatsın
Gerçekten de öyle bisileri yaşamamız lazım artık

Tesettür den yaşayış şekline kadar
Çok istiyorum gerçekten. Hep karar aldım hiç faaliyete koyamadım hep 1-2 gün sürüp gitti ama kararlıyım vazgeçmeyeceğim inşaAllah..

Öncelikle geçmiş olsun, bir an evvel sağlıklı güzel günlere dönmenizi dilerim. Hepimiz için öyle...
Hepimiz kendimize göre dersler aldık bu felaketten. Kendi adıma değiştireceğim, unutmayacağım şeyler oldu, heybeye koyduk bakalım.
Zamanla tesiri azalacak malesef, insanın fıtratı bu. Fakat yine de unutulmayacaktır ve bazı şeyler alışkanlığa dönüşünce hayat ona göre şekillenecektir.
Maneviyatınızı arttırmak için maneviyatlı yaşayan insanlarla arkadaş olun.
Sosyal medyada öyle insanları takip edin, videolar izleyin.
Kuran okuyun. Mealini okuyun, anlayın. Bilmiyorsanız Arapçasını da öğrenin,dinleyin.
Sizi rahatlatacak şeyler yapın. Tefekkür edin.
Bir buluta, bir ağaca bakmak bile çok derin düşüncelere daldırabilir insanı.
Tefekkür için doğa yürüyüşleri tavsiye ederim.
Hayat sizin için istediğinizden de güzel olsun🌹

Ama benim için kazanç olan her şeyi Mesih uğruna zarar saydım. Dahası var, uğruna her şeyi yitirdiğim Rabbim İsa Mesih'i tanımanın üstün değeri yanında her şeyi zarar sayıyorum, süprüntü sayıyorum. Öyle ki, Mesih'i kazanayım ve Kutsal Yasa'ya dayanan kişisel doğruluğa değil, Mesih'e iman etmekle kazanılan, iman sonucu Tanrı'dan gelen doğruluğa sahip olarak Mesih'te bulunayım. Ölümünde O'nunla özdeşleşerek O'nu tanımak, dirilişinin gücünü ve acılarına ortak olmanın ne demek olduğunu bilmek ve böylece ne yapıp yapıp ölümden dirilişe erişmek istiyorum.
(FİLİPİLİLER 3:7‭-‬11)

Kutsal Kitap'ta çok sevdiğim bir bölümdür, umarım size de dokunur. 🙏🏻

Oncelikle tavsiyem burdaki dua grupları zikir grupları zikir ve hatim grupları o kadar iyi geliyor ki
Telefondan da dinleyeblrsiniz
Namazla.kuranla ilgili sohbetleri

Öncelikle geçmiş olsun, bir an evvel sağlıklı güzel günlere dönmenizi dilerim. Hepimiz için öyle...
Hepimiz kendimize göre dersler aldık bu felaketten. Kendi adıma değiştireceğim, unutmayacağım şeyler oldu, heybeye koyduk bakalım.
Zamanla tesiri azalacak malesef, insanın fıtratı bu. Fakat yine de unutulmayacaktır ve bazı şeyler alışkanlığa dönüşünce hayat ona göre şekillenecektir.
Maneviyatınızı arttırmak için maneviyatlı yaşayan insanlarla arkadaş olun.
Sosyal medyada öyle insanları takip edin, videolar izleyin.
Kuran okuyun. Mealini okuyun, anlayın. Bilmiyorsanız Arapçasını da öğrenin,dinleyin.
Sizi rahatlatacak şeyler yapın. Tefekkür edin.
Bir buluta, bir ağaca bakmak bile çok derin düşüncelere daldırabilir insanı.
Tefekkür için doğa yürüyüşleri tavsiye ederim.
Hayat sizin için istediğinizden de güzel olsun🌹
Aminnn… tüm dediklerinizi uygulamaya çalışacağım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X