Yeni bir sayfa

Hem de şimdiye kadar baba da destek oluyormuş. Boşanınca baba niye desteği kesiyor anlayamadım. Ayrıca niye ayrı şehire gidiyorlar ki
Babam sorunlu bir insan şuanda da destek olmuyor. Normal ev ihtiyaçlarını karşılıyor aynı evde yaşadığımız için. 5 kuruş vermez

Benım arkadaşımın ailesinin durumu çok kötüydü, diş hekimliğinde okurken bir yandan çalışıyordu. İlk okul oğrencileri ile ödev yapmaktan, stand işlerine kadar her işi yaptı. Bölüm birincisi ve Dus'ta derece yaptı. Herkes aynı olacak diye bir şey yok tabi ama direk olmaz diye kestirip atmayın

Günlük eventlerde garsonluk işleri falan oluyor ajanslar yönlendiriyor onlara bakabilirsin. Part time AVM’lerin oyun bölümlerinde çalışabilirsin onlar sadece hafta sonu çağırıyor. Mesela D&R’ın part time anlayışı ise farklı günde üç ya da dört saat çalışma şartı sunuyor. Yani bir hafta sonu senden bir şey götürmez ki canım. Ben de çalışıyordum çünkü. Benim de bölümüm zordu. Hem diş çok masraflı, zaten sırf annenin parasıyla çok az gezebilirsiniz. Zamanın olsa da paran olmaz. Eğer çalışırsan zamanın olmaz paran olur. Emin ol ikinci seçenek daha iyi, hem arkadaş edinirsin iş yerinde deneyim kazanırsın.

Babanıza anneniz boşanma davası açarken sizde yardım nafakası için ayrı dava açın aile mahkemesinde, hukuk okuyormuşsunuz bilmeniz lazım, 18 yaşını bitiren çocukar eğer eğitimleri devam ediyorsa ve anne babaları destek alamıyorsa ana karşı böyle bir dava açma hakkına sahip, üniversite okuduğunuz için alabilirsiniz.

Annem boşanmayı düşünüyor artık. Bu yaz gibi dava açacak. Ama sorun şu. Annem emekli memur. 2 üniversite öğrencisini tek başına desteksiz okutabilir mi? Emekli maaşı malum.Sadece 50 bin kadar birikmiş paramız var.Sizce bambaşka bir şehirde hiçbir şeyimiz olmadan hayata tutunmayı başarabilir miyiz? Düşünmekten kafam patlayacak.
İlk merak ettiğim nokta neden yazı bekleyecek anneniz?? Boşanma sebebi boşanmayı erteleyecek kadar hafif mi?? Diğer mevzuya gelince kocaman evlatları varmış elbette yapabilirsiniz.. Hem şuan geri ödemeli ya da ödemesiz burs veriliyor her üni öğrencisine burs ya da kredi her neyse size destek olacaktır.. Sizde annenize destek amaçlı biraz harcamalara dikkat edersiniz şu şartlarda çok para değil belki ama birsürü öğrenci biliyorun sadece aldığı o parayla idare eden..

Bir başka merak ettiğim şey ise babanızı neden hesaba katmıyorsunuz?? Anneniz ile arasında ne olursa olsun sizden desteğini asla çekmemeli.. Bazı çocuklar var annesi ile babası boşandı diye ben onun parasını istemiyorum deyip baba desteğini reddeden.. Umarım siz onlardan değilsiniz.. Tabi tercih sizin ama bana saçma geliyor bu mantık..

Annem boşanmayı düşünüyor artık. Bu yaz gibi dava açacak. Ama sorun şu. Annem emekli memur. 2 üniversite öğrencisini tek başına desteksiz okutabilir mi? Emekli maaşı malum.Sadece 50 bin kadar birikmiş paramız var.Sizce bambaşka bir şehirde hiçbir şeyimiz olmadan hayata tutunmayı başarabilir miyiz? Düşünmekten kafam patlayacak.
Çalışabılırsınız ınsanlar kuruşu yokken boşanıyorlar.Annenız huzurlu olsun.Bence paradan daha degerlı

Back
X