Doğuma Hazırlık Yeni dogacak erkek bebege hangi beden giysi almali?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

dileksem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2010
21
1
36
Kocaeli
Arkadaslar ocak sonu gibi insallah dogum yapacagim. Bebegim icin giyim alis verisi yapiyorum. Aldigim giysilerin de(kadife ve penye tulumlar) hemen kucuk gelmemesini istiyorum sizce 0-3 mu yoksa 3-6 aylik mi almaliyim?

Bebegının kılosuna baglı canım. Benım kızım 38. haftada 2980 gram yani 3 kılo ıdı.Simdi 39 olucaz yarın.Kendı annem baya gıysı almıs bebegıme.Ozellıkle kıs bebegı olacagı ıcın patıklı pıjama ve daha cok alt ust pıjama almıs.Oyle şatafatlı seyler degıl cunku sureklı degısır ustu altına yapar kusar dıye acık renk takımlar almıs kızıma. Tulumlarını ben kendım aldım. Bunların hepsı yenıdogan ve 0-3 aylık. Ama uyku tulumu gıbı seylerı bıraz buyuk aldık 3-6 aylık fılan.Uzun sure gıysın dıye.Tulumlarını da buyuk almak gerekıyor patıklıyse eger. Annem hep der cocuga alınan mama helal gıyım haram dıye cunku cok cabuk buyuyorlar. Bır de erkek bebekler daha yapılı olur genelde cok kucuk seyler alma bence. 4 kılo 250 gr oldu komsumuzun oglu yenıdogan hastane cıkısı olmadı,0-3 ay aldıgı hıcbırsey olmamıs. Esımın arkadasının esı de dogum yaptı onun bebegı de 4 kılo dogdu,50 gunlukken gıdebıldık zıyaretıne,3-6 aylık uyku tulumu aldık uzun sure gıysın dıye ama tam geldı :D

zederdi tesekkur ederim cevabin icin. Bir kisim zibin, citcitli badi, penye tulum filan almistim. Simdilik onlar yetsin o zaman. Bebegin dogumuna yakin tekrar bakinayim giysi icin. Su an 30. haftadayim. Az daha bekleyeyim.

bencede canım en ıyısını yaparsın. bana kalsa ne gorursem alıcam ama frenleyenler sagolsun.sımdı komsumuzdan goruyorum bı hafta gıydırdıgını ıkıncı hafta gıydıremıyor.

bende her gördüğüme saldırmak istiyorum ama tutuyorum kendimi

0-3 aylıkları çok almadım 2 tane hastane çıkışı
1 tulum 7 tane çıtçıtlı badi (bunlar boy boy 0-3 de var 3-6 da var)
3 patikli 2 patiksiz alt
1 tane gezmelik güzel cici
bol bol eldiven çorap patik patik çok almadım büyüyecek nasılsa 4 örme 3 hazır
2 tane hazır yelek örmelerde var onlar daha büyük
3 tanede pijama
bir iki tanede alt üst takım
bunlar 0-3 aylık artık 3-6 ay ve daha büyüklerine geçtim yeter bence bu kadar.belki bir tane daha zıbın takımı alırım okadar

çünkü çok çabuk büyüyecekler birde kilosunu tahmin edemiyorsun elimde kalsında istemiyorum.doğduktan sonra duruma göre alırım artık

Son düzenleme:
kıs bebegı daha mesakatlı valla. yazın olsa oh ne guzel. kısın olunca hep tedırgınım acaba usurmu dıye. bende de bırsuru yelek hırka var.

oğlum 3400 doğdu. 0-3 ay kıyafetlerini 40 güne yakın giyebildi. 3-6 ya geçtik. çünkü oğlum 40.gün 5.500gr olmuştu. çok çabuk büyüyorlar, 0-3 ay giysilerini az alın. heleki iriyse bbek daha kısa süreli giyecektir.

0-3 aylık değiştirebileceğimiz kadar aldık biz. 3 hastane çıkışı bir-iki de fazla takım aldık. tulumları falan hep büyük aldık.

kıyafet krizi beni fena halde strese sokmuş durumda:)bende ocak sonu doğum yapıcam,kış bebeği o yüzden kıyafeti bol olsun istedik.Annem 0-3 aylıktan baya bir stoklu almıştı.fakat ben bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine gidip büyükleriyle değiştirdim.Eve gelip bir baktımda oğlumun ilk zamanlar giyeileceği birşeyi kalmamış:)) şimdi çıldırmak üzereyim kaç aylıktan kaçar tane almalı bir bilen anlatsın lütfen.
Şimdi 33 haftadayız, 2 hafta önce 1950 gr dı oglum kaç kilo doğar tahmini olan var mı.

Back
X