Yeni doğan bebeğimin bir bacağını ileri itmiyor

Anneeda

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2025
4
0
1
28
Bebeğim şuan 16 günlük sağ bacağı aktif şekilde hareket ettiriyor ama sol bacağı genel olarak karnına çekili duruyor. Elimizle bacaklarını açtığımızda tekradan kendi karnına çekiyor. Sol ayağını gıdıklarsak tepki gösteriyor, parmakları sağ ayağa göre biraz zayıfta olsa hareket ediyor ama sağ kadar aktifliği yok sol bacağını ileri itmiyor ne yapmam gerekiyor? Kollarda bir sıkıntı yok her iki tarafta aynı güçte hareket ediyor.
Doktora gittik 2 ayrı çocuk doktoru gördü birşey olmadığını söylediler. Çocuk nörolojisi doktoru gördü o doktorda birşey göremedi küçük olduğu için MR çekilmedi sadece ultrason ile kafasına bakıldı gördüğü kadarıyla temiz dedi, 2 hafta somra tekrar bir kontrole getirin dedi. Böyle bir olay başına gelen oldu mu? Normal doğum oldu zorlanılmadan.

Bence zamanla düzelir benim bebeğimin de elleri yamuk duruyordu hani zarar görmüş gibi ve sarılıktan dolayı elinin üstünden bastırarak çok kan aldılar ben ondan dolayı olduğunu düşünerek çok üzülüyordum keşke izin vermeseydim diye. Zamanla düzeldi çok şükür. Bacaklarında da eğrilik vardı uzun boylu doğduğu için karında pozisyonundan kaynaklı ama düzelir dediler. Çok şükür o da düzeldi. Yani düzeliyor bir şekilde Allahın izniyle. Bir sıkıntı olsaydı doktorlar fark ederdi.

Çok teşekkür ederim sağolun İnşallah bizim bebeğimizde düzelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…