Yeni doğan bebek bakımı zor mu?

Yeni doğan ilk 2 ayını kastettim pardon. Hamileliğin ilk 2 ayı değil. Bebek doğduktan 2 ay sonra bakımı zor mu, annenin yardıma ihtiyacı olur mu?

Durumdan duruma degisiyor. Doguma da bagli. Benim ilk dogumdan sonra annem benimle ilgilendi. Bebek bakimini tamamen kendim yaptim, ama yemekler felan annemden di hep 😄 Ablamin dogumu daha zor gectigi icin annem bir süre yaninda kaldi yardimci olmak icin. Bence "yedekte" birinin olmasinda fayda var. Ama kimse aylarca kalmamali saglik sorunu yoksa

Yeni doğan ilk 2 ayını kastettim pardon. Hamileliğin ilk 2 ayı değil. Bebek doğduktan 2 ay sonra bakımı zor mu, annenin yardıma ihtiyacı olur mu?
Hayır olmaz normal koşullarda. Ama sorunlu gebeliklerde doğum sonrası destek gerekebiliyor anlamında söyledim. Mesela tüp bebeklerde anne daha çok yardıma ihtiyaç duyabilir. Ben normal bir gebelik geçirdim,kimseye ihtiyacım olmadı ama herkes bir olmaz tabi

Dogumuna bağlı, sağlık sorununa bağlı…
Ben ogluma cok zor gebelik+ doğum+ ameliyat oldum.
Oğluma bakamadım.
Bakmayı bırak musluk gibi terleyip yataktan kalkamıyordum. Ölücem diye şehadet getiriyordum.
Sorunların yanında + yürüyememe sorunum da vardı.
4 ay sonra iyileştim.

Fakat kızım da gebeliğim sıfır sorun, doğumdan sonra hiç zorlanmadım.
İki çocuğumada zorlanmadan baktım.

eğer kolay bir normal doğum yaparsanız (sezeryan hakkında bilgi sahibi değilim, o yüzden o konuda bir şey diyemiyorum) fiziksel olarak aslında birinin yardımına ihtiyaç duyulmayabilir. çoğunlukla bebekle vakit geçirerek, arada da yemek çamaşır gibi işleri halledebilirsiniz. fakat sürece adapte olmak, yataktan çıkmayı becermek biraz zaman alıyor. en başından kendinizi o kadar zorlamamak bence daha faydalı olur, yoksa “allahım ben neyin içine düştüm” derken bulabilirsiniz kendinizi.

Dogumla ilgili. Normal dogum ile hastaneye yattim 5 doz epidural anestezi verildi, acilmam olmayinca sezaryene aldilar. Sezaryen icin yine lokal anestezi verdilwr uyusmadim. En son genel anestezi ile sezaryen oldum. Aldigim anesteziyi vucumdan atmam 1 ay suruyormus, gercekten cok uykusuzdum. Yemek bile yemezdim, karnimdan sesler gelmesine ragmen uyumaya giderdim. Ustune Meme reddi, mastit derken ilk 1 ay gerçekten cok zordu.
Ancak sezaryen olup eve gelip temizlik yapan bile varmış.

Bu kişiye göre değişir
Ben iki çocuğuma da tek başıma baktım, bana göre çok kolay bebek bakmak ama genelde kadınlar o dönem nazlanmayi pek seviyor gördüğüm kadarıyla 🙈 insanların annesi falan gidip yerlesiyormus , bende burada forumda gördüm bunu ilk defa
Bizim ailede ve çevremde bebek doğduğunda anne ile baba bakar , kimse öyle yatılı gelip de yardım etmez , bu tamamen sizinle ilgili bir durum

Doğumun kolaylık derecesi dışında bebeğin durumu daha kritik. Açsa, sancısı varsa ağlayıp duracak. Uykusuz kalacağınız zamanlarda desteğe ihtiyacınız olacak. Bir de ağır kanlıysanız kendinize vakit ayırmak neredeyse imkansız olur. Mutfağa ayak bile basamayabilirsiniz. O zaman da bir süre size destek verilse o süreci rahat geçirirsiniz.

İlk iki hafta destek alınsa iyi olur sonra anne tek başına bakabilir. Ne kadar kısa sürede bebekle baş başa kalırsanız o kadar rahat bağ kurarsınız. Gün içinde gelinip yardım edilebilir ama yatılı yardım iki haftayı geçmemeli. Hele hele ben anneme yerleşeyim annem ikimize baksın sakin sakın... Tabii bunlar normal gebelik süreci ve sorunsuz doğum için geçerli. Allah korusun başka durumlar çıkar onu bilemiyorum

Sezeryan olursa 15 20 gun biri olsun dikişler kalkma vs sorun oluyor .ama uykusuz geceler olacagi icin yardimci olursa sizin icin daha iyi olur istediginiz anlasacaginiz biri ise 2 ay kalsin .ben tek baktim 1 hafta durdular yanımda kraldim hizmet vardi .ama yanınıza gelecek kisinin size hizmet etmesi gerekir sizden hizmet almasi degil bazi konularda ky lar oturuyormus torun yanında baska bisey yok

Ben kendim baktım kızıma. Gece uykusuz kaldığımda gündüz eşim baktı. O arada ben uyudum. Bakıcı tutmuştum. Güvenemedim. Annem zaten “Ben yaşlıyım, bakamam” dedi. Doğumdan sonraki 3 aya 4. Trimester deniliyor. Anne bebeğe, bebek dünyaya alışmaya çalışıyor. İlk 3 ay zor.

Back
X