Doğuma Hazırlık yeni doğan bebek için ne marka bez önerirsiniz ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
İlk zamanlarda çok bez gider doğru, ama bez bu her yerde bulunuyor.
Molfixi kesinlikle tavsiye etmiyorum! Ben molfix kullanmıştım hep pişik oldu oğlum. Şimdi prima kullanıyoruz. Yumuşak ve ince. Molfix ise kalın ve sertti. Güya bacak arası daraltılmış: hikaye...
Başka marka kullanmadım...
Bu konuyla ilgili açılmış başlıklar var oraları da oku istersen.

Anladığım kadarıyla bebek bekliyorsun canım,
Bir tavsiye daha bebeğinin poposunu ıslak pamukla sil derim. Islak mendil de dokunabiliyor bazı bebeklere, markası ne olursa olsun. Ben o hatayı da yaptım çok iyi diye bilinen bir markanın mendilini kullandım, cildi çok hassas pişik oldu zor iyileştirdik. Şimdi hala ıslak pmukla siliyorum çok da memnunum.

evet 7. aydayım hamileliğimin. ben erkendir diye düşünüyorum ama çevremizden ve eşimin acele edişleri yüzünden şimdiden almak istiyor.
şimdiden bir sürü bebek kıyafeti oldu :))

ben daha çok ne kullanmam gerek ve işte yıkarken nasıl yapmalıyım diye merak ediyorum işte.

teşekkür ederim.

sizin bebeğiniz kız mı erkek mi ?

erkek canım, dünya tatlısı, çok zor oluyor büyütmek ama bir o kadar da zevkli... Uyuttum şimdi... İyi ki yapmışız diyorum eşime hep...:emir_bebek::emir_bebek:

benim bebeğim de erkek. 6. aya kadar kız dedi doktor..
eşim kız bebek istiyordu hep.
erkek olduğunu öğrenince de
kısa süreli şok geçirdi şimdi 7. aydayım eşim hergün daha bir farklı bir şekilde ilgileniyor bebeğimle sanki
hep erkek istiyormuşda bana çaktırmamış gibi sürekli hazırlık yapma telaşı içinde.
çok güzel bir duygu.:):46::46::46::66:

Umarım sağlıkla dünyaya gelir. Babaların hazırlık telaşı içinde olması çok güzel. Bizim hazırlıkları genelde ben yürüttüm. Babamız da destekoldu tabi...

prıma kullanıyorum ben memnunum cnm.dogmadan once 2 adet yenıbebek 98lık aldık.1 ayın sonunda bıttı.sonra uyu oyna 3-6 almaya basladık.daha 5 aylıken herseyını aldık bız< kızımıızın.herkes soylenıyordu ama doguma kadar herseyımız tamdı.hıc borca gırmedık o yuzden.

primadan şaşma derim...ilk günden beri prima kullanıyorum ve çok memnunum bi kere molfix denedim pakt elimde kaldı ..2 günde pişik yaptı çok sert primaya göre.başka marka denemedim denemeyide düşünmüyorum.bencede ıslak mendil yerine ıslak pamuk kullan ilk aylarda özellikle oğlum 3 aylık hiç pişik sorunu yaşamadım molfix kullandığım birkaç gün hariç..

huggies kullandım ama can bebeden primaya hepsini denedim
huggies dışındakilerin hepsinin orta kısmı yeşil
yani sıvıyı tutucu jeller var bir tek huggieste yok
hem ben ped markası olarak da en pamuksu olduğu için kotex kullanıyordum
ve bir gün bebeğim olduğunda aynı firmanın ürettiği bezi kulanırım demiştim
tesadüf huggies aynı firmaymış

lakin şimdi ne kullanıyorsun diyecek olursan baby neo ve kushies kumaş bez kullanıyorum
baby neo türk malı kushies kanada kushies babyneoya göre daha ince

bebeğim doğdu doğalı hep prima kullandım ve hiç pişik gibi sorunumuz olmadı.

huggies kullandım ama can bebeden primaya hepsini denedim
huggies dışındakilerin hepsinin orta kısmı yeşil
yani sıvıyı tutucu jeller var bir tek huggieste yok
hem ben ped markası olarak da en pamuksu olduğu için kotex kullanıyordum
ve bir gün bebeğim olduğunda aynı firmanın ürettiği bezi kulanırım demiştim
tesadüf huggies aynı firmaymış

lakin şimdi ne kullanıyorsun diyecek olursan baby neo ve kushies kumaş bez kullanıyorum
baby neo türk malı kushies kanada kushies babyneoya göre daha ince

Ne güzel çevreyi de düşünen bi annesin. Ben de çok istiyorum ve epey araştırdım kumaş bezleri, ama çalıştığım için izin bittikten sonra bakıcı bunlarla hayatta uğraşmaz, uğraşsa da yalapşap temizler eder diye hazır bez kullanacağım sanırım :( Günde 7-8 tane bez atacağız yaaa :(((

molfix , prima yada başka bi bilgisi olan var mı ? ve ilk zamanlarda çok mu bez gider ?

canım bende prima dan çok memnun kaldım. ilkten 2 numara kullandım 1 numaraya gerek yok. eşimin ısrarıyla almıştık 50 li 1 numara almıştım ama gereksiz küçük zaten premütereleriçinmiş 1 numara. benden sana tecrübeli tavsiyesi prima bez ve ıslak pamukları var primanın beyaz renkli kabı. hatta carrfour da indirim var ordan bezde al silmek için bezde al derim ben.

Ne güzel çevreyi de düşünen bi annesin. Ben de çok istiyorum ve epey araştırdım kumaş bezleri, ama çalıştığım için izin bittikten sonra bakıcı bunlarla hayatta uğraşmaz, uğraşsa da yalapşap temizler eder diye hazır bez kullanacağım sanırım :( Günde 7-8 tane bez atacağız yaaa :(((
ben en başından beri kullanmak istiyordum hem çevre hem bebeğimiz için en iyisi
başta toptan aldığın için pahalı geliyor ama uzun vadede düşünürsen daha hesaplı
2. çocuğa da kullanırsın annem ve kayınvalidem uğraşamazsın diye hevesimi kırmışlardı :50: ama sonunda tak dedi ve aldım temizliği çok zor değil çünkü makine yıkıyor karbonatlı suda bekletiyorsun ve makinede yıkıyorsun inan zor değil :82:

ben en başından beri kullanmak istiyordum hem çevre hem bebeğimiz için en iyisi
başta toptan aldığın için pahalı geliyor ama uzun vadede düşünürsen daha hesaplı
2. çocuğa da kullanırsın annem ve kayınvalidem uğraşamazsın diye hevesimi kırmışlardı :50: ama sonunda tak dedi ve aldım temizliği çok zor değil çünkü makine yıkıyor karbonatlı suda bekletiyorsun ve makinede yıkıyorsun inan zor değil :82:

Ben uğraşırım, üşenmem böyle durumlarda o sorun değil de dediğim gibi bakıcı istediğim gibi ilgilenmez diye korkuyorum..
Ne marka aldın, babyneo mu? Bu kadar pahalı olmasalar 3 aylığına da olsa kullanmak için alırım ama bütçem de sınırsız değil malesef :(

İlk zamanlar günde 10'a yakın bez kirletiyorlar. Ben ilk zamanlar canbebe kullandım, az ve sık yaptığı için benim ihtiyacımı karşıladı, ara ara molfix kullandım, ondan pek memnun kalmadım, şu an oğlum 7 aylık prima kullanıyoruz, çok ve sulu yaparsa kenarlardan çıkıyor ona hiç bir markada çözüm bulunamaz. Ama prima gayet ince emici en iyisi o bence...

Back
X