yenı doğan bebek ve eş

papatyaa51

Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2017
45
27
8
31
kızlar doğuma az kaldı tecrubesızım baskalarınada sormak ıstemıyorum yenı doğan bebegınızle yatak odasında mı kaldınız yanı anne yanı besıklerı falan oluyo ondan mı alıyım. esım uyur muhtelemen bende uyandırmak ıstemem calıstıgı ıcın bebek odası yaptık orda bebeğiminle birliktemı kalsak acaba alısana kadar?

Biz babamizi salona transfer ettik kizimla yatak odamizda uyuyoruz biraz esime haksizlik oldu ama gece emzirdigim icin mecbur kaldim bir de ilk 4 ay gece gunduz birbirine girmisti esimin uyuyabilmesi icin en mantiklisi oldu gerci aglamalarindan bazen o da uyanabiliyordu. Oda yaptiysaniz uyutup yatagina koymayi deneyin telsiz alabilirsiniz bebegin durumuna gore yol izleyebilirsiniz

Biz babamizi salona transfer ettik kizimla yatak odamizda uyuyoruz biraz esime haksizlik oldu ama gece emzirdigim icin mecbur kaldim bir de ilk 4 ay gece gunduz birbirine girmisti esimin uyuyabilmesi icin en mantiklisi oldu gerci aglamalarindan bazen o da uyanabiliyordu. Oda yaptiysaniz uyutup yatagina koymayi deneyin telsiz alabilirsiniz bebegin durumuna gore yol izleyebilirsiniz
telsız aklıma gelmemıstı tesekkur ederım :)

kızlar doğuma az kaldı tecrubesızım baskalarınada sormak ıstemıyorum yenı doğan bebegınızle yatak odasında mı kaldınız yanı anne yanı besıklerı falan oluyo ondan mı alıyım. esım uyur muhtelemen bende uyandırmak ıstemem calıstıgı ıcın bebek odası yaptık orda bebeğiminle birliktemı kalsak acaba alısana kadar?
biz park yatak aldik kendi yatagimizin yanina koyduk.ilk aylar bebekten ayri odada yatmayin.kusma vb durumlarda mudahale etmeniz gerekir.benim bebegim geceleri uyudugu icin baba acisindan sorun olmadi.bebegin durumuna gore babanin nerde yatacagina karar verebilirsiniz

biz yatak yanı beşiklerden aldık. 3,5 ay aynı odadaydık. kolik bir bebekti. sürekli uyanıp ağlıyordu, eşim de ben de uykusuz geceler geçirdik. yanınızda olmasını tavsiye ederim. arkadaşında dediği gibi acil durumlar söz konusu olabilir. bazen yatağınızdan kalkmadan elini tutmanız bile susmasını sağlayabiliyor. ilk 3 ay yakınlık güven bağının kurulması açısından önemli.

ayrıca eşlerinizi bu kadar şımartmayın :) çocuğu tek başımıza yapmıyoruz sonuçta tamam işe gidiyor ama bebek bakımı zaten büyük çoğunluğu annede. ilk başlarda annede neye uğradığını şaşırıyor. emzirmeye alışmak ayrı bir zorlu. lohusalıkta hormonlar alt üst. e ev temizliği yemek vs. de sizdedir diye tahmin ediyorum bizde öyle çünkü. eğer eşinizin bunlardan daha ağır bir işi yoksa bırakın uyansın, hatta bazen siz uyuyun o uyanık kalsın dönüşümlü olarak ilgilenmeniz bile gerekebilir. bazı günler zorlanılabiliyor. inşallah bebişiniz uslu bir bebiş olur. benimki 4 aylıkken normal bir bebiş oldu canavar gibi bir şeydi cici bir bebiş oldu. :)

sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim. annelik çok güzel her anının tadını çıkarın.

Back
X