- Konu Sahibi AdayAnneyim
Yok hayir bilmiyorum tekstil ortami nasildir? :44:
Yalniz $u var arkada$lar, bir de $u tarzda yorumlar aliyorum etrafimdan:
"Üzerine fazla gitme bence bebek her türlü toza, bakteriye, vs... ali$mali ilerde çok sorun ya$arsin."
$imdiden bunlari dü$ünmek belki erken ama $öyle bir$ey de var kizlar ben her$eye alerjisi olan birisiyim. E$imde alerjik durumlar yok... Bebi$imin de bu yönden babasina çekmesini çok istiyorum örnegin alerjik durumumdan ötürü bazi yiyemedigim meyveler sebzeler felan var yani... ki, ben hamileyim yemeliyim. Bu vitamini ba$ka $eylerden aliyorum.
O yüzden de biraz sanki fazla titiz olmak sorun çikarabilirmi diye dü$ündüm sizlerle konu$mak istedim.:92:
evet bebek, toza ve mikroplara elbette alışmalı bünyesinin güçlü olabilmesi için ama bu tekstil tozu ve kimyasalları için geçerli değil :) bebek ürünlerinde yumuşatıcı kullanılmasının bile sakıncalı olduğunu düşünürsek yıkamak iyi bir önlemdir.
ben her şeyleri (çoraplar ve önlükler de dahil) elde yıkama programında granül sabunla yıkayıp çok sıcak ütüyle de ütüledim. hatta bir tanesinin tersini çevirmeye üşendiğim için baskısını mahvettim :))
bir de allerji ve hassaslık konusunda bebek odasına halı sermeyin toz olur; antibakteriyel ve antiallerjik yatak kullanın gibi öneriler okudum bazı sitelerde ama bence bunu yapmak çocuğu toz ve mikroplara karşı daha hassas hale getirecek. odasını düzenli olarak havalandırmak ve temizlemek yeter bence... eğer doğuştan bir allerjisi olursa zaten o zaman her türlü teçhizatı alırız.. ben de aşırı korumacı olup bebeğimin bağışıklık kazanmasını engellemek istemiyorum...