Yeni doğum yapacak anneler ve anne adayları okuyun !!

Sadecesen2

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2013
3.104
1.638
133
Tecrübelerinizi paylasa bilirmisiniz doğumunuza ebe dışında doktorlar da gırdımı yoksa sadece doğumu ebe mı yaptırdı ?hastane de dogumun yapılacagı gun doktor varmıydı ?bebegı alamadıkları zaman karnınızın üstune cıkıp tepindıler mi ?Suyu geldıgı halde dogum 9 saat mi sürdü tüm bunlar normal mi ? Dokuz saatın sonunda zorla dogurtulan bebek için ne gıbı kontroller yapıldı?

Bunları okuyunca doğum değil de korku filmi gibi geldi. Normal doğum yapmadığım için bilmesem de böyle olmadığına eminim.
Şayet başınıza geldiyse acilen bebeğe detaylı kontroller yaptırın.

İki cocugum var biri iki biri üç yasında.ilkinde gündüz 15.30 da gittim.doktor 5 gibi geldi.doğum olur diye bekledi 20.00 de dogdu.bir doktor iki ebe vardı.sadece karnımdan biraz bastırılarak.ikincide gece 2 gibi gittik.. doktor yoktu iki ebe vardı.sabah08 de dogdu.doktor sabah 8.30 da geldi.ebeler dogum u yaptırdı..ben devlet hastanesi ne gittim.hastaneden hastaneye sartlar cok değişir.

Doktorlar da vardı evet ama asıl doğumu ebe yaptırdı. Yani doğumda doktor yoktu. Bebek çıkımda ama çıkmayınca karnımdan bastırdılar 3. Bastırmada çıktı. Suyum geldikten sonra tam 9 saat sonra doğumum oldu ki bu ilk doğuma göre gayet iyi bir sure. Kontrolleri yapılmıştır mutlaka doğduktan sonra o kısmını detaylı olarak görmedim. Bahsettiklerim devlet hastanesinde yaşanılanlar. Daha kötü şeyler de var ama anlatarak seni üzmek istemem. Benim zor bir doğumdu. İkinciyi kesinlikle normal düşünmüyorum. Yada normal olacak olursa Epidural normal istiyorum.

Biz de bunu yasadıktan sonra asla devlette dogurmam resmen kendı kendıne doguruyorsun suyun gıdıyor kupkuru bır dogum (bir yakınımız dogumu yapan ) be saatlerce bagırtan agrılar.

Bunları okuyunca doğum değil de korku filmi gibi geldi. Normal doğum yapmadığım için bilmesem de böyle olmadığına eminim.
Şayet başınıza geldiyse acilen bebeğe detaylı kontroller yaptırın.
Bebegın kafasında şekıl bozuklugu oluştu .doktor yok cocuk cıkmasa yapacakları bır mudehalede yok bunu ebelerde belırtmış zor kurtuldular.

Bu arada konum tasınmış bunu da anlayamadım sürekli böyle oluyor dert degıl mı bu da hemen bu bölume alınıyor üzüntü ve şok içindeyken.üstüne bırde ceza verılmiş giremedım steye bu kadar önemlı bır konu varken.

Canım ne gerek var sezaryene. Bebeğin ve senin için en sağlıklı ve doğal olanı normal doğum.

Avrupanın bir çok ülkesinde (orda doğup büyüdüm şimdi Türkiyedeyim) doğumu zaten ebe yapar. Doktor sadece özel bir durum varsa (mesela sezaryenden sonra normal doğum ya da ikiz doğum vs) gelir. 9 saate niye takıldınız anlamadım. Su geldikten sonra 24 saat içinde doğum gerçekleşmesi lazım yani 9 saat normaldir. Ha biraz acele etmişler karnınıza bastırmak fln biraz eski yöntemler bunlar. Daha fazla bekleyebilirlerdi ilk doğum uzun sürer .
Ben evde ebe yardımı ile doğurdum hem de ilk bebeğim tersti yani popo önce doğdu. Ama çok şükür yine de normal oldu yani. Ikincisi düz geldi. Evde doğurmak avrupada çok yaygındır mesela Hollandada her 3 anneden biri evde doğurur.

Neden doğumu doktor yapmak zorunda ki. Iyi bir ebe gayet de doğum yaptırma kapasitesine sahiptir.
Her bebeğin kafasının şekli biraz tuhaftır bu doğum kanalından geçmesini sağlar sonra kafası düzelir. Çocuk gelmezse ne yapacaklardı diye bir şey yok çocuk illa öyle ya da böyle gelecekti zaten. Sadece acele etmişler bu da yanlış tabi ama nihayetinde sağlıklı bir çocuğunuz var ve normal doğurdunuz bence şükredin ve geçmişe takılıp stres olmayın.

Biz de bunu yasadıktan sonra asla devlette dogurmam resmen kendı kendıne doguruyorsun suyun gıdıyor kupkuru bır dogum (bir yakınımız dogumu yapan ) be saatlerce bagırtan agrılar.
Zaten kendi kendine doğurmalısın. Bebeği Allahın izniyle doğuran sensin bu senin başarın doktorların ya da ebenin değil. Bir kadın dağın başında tek başına bile doğurur çocuğunu bedenimizi Allah buna göre yaratmış. Amerikada artık yeni (aslında eski) bir doğum yöntemi var, unassisted birth yani müdehalesiz doğum. Insanlar artık bilinçlendi normal olanının en doğru olduğuna. Mesela doğarken bebeğe dokunulmaz bazı bebekler bundan ürker ya da refleks olarak nefes almaya çalışır (ki buna gerek yok kordondan oksijen alıyor zaten) ve strese girer. Kupkuru doğum diye bir şey yok suyun gelmesi normal geldikten sonra 24 saatiniz var (bu bilgileri ben Avrupa ve Amerikada yapilan araştırmaları okuyarak öğrendim Türkçede bilgi kaynakları daha az). Bağırtarak acı çekerek doğum yapmak rezalet mi? Hayır doğal olan. Kimi kadın çok sancılanır kimi az bu doğaldır kaderin neyse onu yaşarsın. Ha epidural istiyorsan kendin bilirsin ama tersi iddia edildiği halde bebek epiduralden kesinlikle ve kesinlikle etkileniyor ilaç sonuçta ve epidural ile doğan bebeklerin apgar skoru genelde daha düşük oluyor. Doğal olandan korkmayın acı çekmekten korkmayın geçici acı çünkü ve hayatın kadın olmanın bir parçası Allah böyle yaratmış.

Ben bekarım cocuk benım degıl:) yorumunuz ıcın tesekkur ederım gercekten cok korktuk demekkı normalmış bu ılk dogum olunca zaten bunu öğrenmek için acmıstım konuyu bır yanlışmı yapıldı hastane mı yetersız dıye.

Haa pardon :) Yok normalde bir ebe doğum yapar sorun olmadığı sürece. Tabi çoğu anne yine de doktor olsun ister ama buna gerek yok. Yani o zaman kimse ebe olmasın dimi.. Sadece bastırmak biraz eski yöntem yani onu yapmasalardı daha iyi olurdu yapma ihtiyacı duyulsa da ne yaptığını çok çok iyi bilen çok tecrübeli biri olmalı çünkü yanlış yere basabilir. Mesela benim ebem yapmıyor kendisi 20 yıllık ebe ve ters doğum bile yaptı ama o bastırmaya cesaret edemiyorum diyor yani düşünün. Bir daha doğuracak olursa önden belirtsin bastırmaniza izin vermiyorum desin. Bunu inan sadece acele ettikleri icin yapıyorlar bir an önce bitsin istiyorlar ama bebeğe zarar verebilir yanlış yapılırsa.

9 saate takılmadım zaten aksine bunun ilk doğum için çok normal bir süre olduğunu belirttim.:) Karna bastırmak eski bir yöntem olabilir ama hala kullanıyor. Kullanılmakta zorunda olduğu için kullanılıyor. Bebek artık çıkımda ama çıkmıyorsa bebeğin ve annenin hayatını tehlikeye atmamak adına iyi ki de uygulanıyor bence

Pardon 9 saat hakkındaki yorum konu sahibine idi cevaplarken yanlışlık olmuş. Bir bebek doğum kanalına girdiğinde orda 1,5 saat beklese yani o kadar yavaş milim milim bile ilerlese de hiçbir sorun olmaz eğer ki plasenta hala yerindeyse. Doğum herkesin korktuğu kadar tehlikeli bir şey değil ki bazen ıkınma faslı 2 saat bile sürebilir hemen tehlikeye girmez bebek ya da anne. Inanın Türkiyede diğer biçok ülkeye nazaran aşırı tedbirli davranılıyor ve Türkiye dünyada sezeryan konusunda en önde giden ülkelerden hatta bir ara dünya birincisi idi.

Evrt bebegın kafası görunmuş fakat bır türlü yol katedememişler ve bebegın en son kakası gelmış daha sonra bastırmaya baslamıs ebeler.

Bebek dogum kanalına gelmıs kafasını gormuşler oraya kadar bır sey yok en son benek kakasını yapınca bastırmaya baslamıslar panıkle.Normal dogum saglıklı fakat cok zor bır sürec .

Ebeler de doktorda vardi itme vesair olmadi fakat zaten dediginiz gibi durum varsa itmek zorunda kalmislar olarak anladim ben bebeklerin kafa sekli dzeliyor zaman gectikce daracik yerden cikiyor tabiki sezaryandeki gibi top seklinde cikmamasi normal olan

Verdiğiniz bilgiler muhteşem. Teşekkür ederim.

Bebek dogum kanalına gelmıs kafasını gormuşler oraya kadar bır sey yok en son benek kakasını yapınca bastırmaya baslamıslar panıkle.Normal dogum saglıklı fakat cok zor bır sürec .
Kafası gözükürken kaka yapıp yapmadığını görmek pek mümkün değil yani kafa vajinadaysa etrafından nasıl sızmış kakalı su o da değişik... Tabi gerçekten endişe edip bastırmaya karar vermiş olabilirler.

Verdiğiniz bilgiler muhteşem. Teşekkür ederim.
Rica ederim. Maalesef doğum konusunda Türkiyeyle batı ülkeleri arasında dağlar kadar fark var. Benim en üzüldüğüm kültür farkı hamilelikte aşırı ve gereksiz sıkı takip ve doğumun (normal doğum da olsa) böyle çok ciddi bir ameliyat gibi hastanelik doktorluk bir olay haline gelmiş olması. Epiduraller damar yolu acmalar serumlar aletler bilmem neler..Noluyoruz yaa. Bir de o seruma ne giriyor size haber vermiyorlar ki. Mesela tedbir amaçlı antibiyotik. Annenin ruhu duymuyor bile. Ee sebep? Ha biz hastane olarak önlem alalım da sonra sizin yüzünüzden çocuğum enfeksyonlu doğdu diyen anneyle uğraşmayalım, bas antibiyotiği! Rezalet. Insanlar da o aletleri serumları monitorları herşeyi normal sanıyor onlarsız doğum olamaz sanıyorlar doğurmak için doktora muhtaç olduklarını düşünüyorlar. Halbuki doğumda tek ihtiyacınız olan iyi bir ebe, onun talimatları yeter. O sadece alttan ölçüm yapar evet ıkınmaya başlayabilirsin der ve seni yönlendirir, gerekirse farklı pozisyonlarda denetir (bazı kadınlar afedersiniz tuvalet yapma pozisyonunda rahat eder bazısı dört ayak doğurur ya da yan yatar yani herkes sırtüstü doğurmak zorunda değil) ve doğum esnasında yapacağı tek şey bebeğin kafası çıktıktan sonra boynuna kordon dolaştıysa hemen çözmek ve en fazla sadece kafa çıktıktan sonra bebek kendi yan dönmüyorsa hafifçe o tarafa itmek. Bebek kendi çıkar zaten. Ebe de alır hemen annenin kucağına koyar (9 ay karnında kalmış annenin nefesine kalp sesine memesine ihtiyacı olan bebek rengi nefes alışı iyi normal ise asla ve asla alıp saçma sapan aciliyeti olmayan kontröllere götürülmez düpedüz zulüm) ve plasentanın gelmesi beklenir. Ebe de gerekirse dikiş atar. Ayrıca plasenta beklemek de bazen 1 saat sürebilir ama genelde doktorlar oksitosin iğnesi yapar plasenta çabuk gelsin diye halbuki buna gerek yok beden onu ne zaman gerekirse o zaman atar çünkü ondan daha bebeğe kordondan kan can vitamin gidiyor. ne zaman ki plasenta çıktı ve kordonun rengi beyazlaştı o zaman kordon kesilir (daha kordondan bebeğe kan pompalanırken kordon mor koyu renkli olur o kan çok değerlidir bebek için ve kordon erken kesilirse o kan boşuna akar gider.. sonuç olarak birçok bebek kansız doğar ve demir takviyesi verirler...ilaç endüstrisi kazanır yine) Bunu bilen doktorlar beklemek istemez ve çocuk doğar doğmaz o kanlı kordonu keser bebeğe gidecek olan kanlar akar gider çöp olur.
Ay çok uzattım kusura bakmayın kızıyorum çok bilinçsiz halk ama eğiten de yok ne yapsin millet doktor ne derse öyledir sanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…