Yeni eleman kendimi ezdirmisim

huvese

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2017
1.407
383
123
Selam kızlar.Bildiginiz gibi bir gümrük müşavirliği firmasında sekreterlik yapıyordum iki buçuk sene çalıştım burda daha öncede başka bir firmada iki buçuk sene çalışmıştım.Su an ayrıldığım isyerinde sekreterlik için bir kız aldılar iki üç gün ona işi gösterdim.Neyse ben herşeyden bahsettim.Cayci abla saat dörtte çıkar patronun bazen misafiri gelir çay kahve ikramını sen yaparsın bazen yemek siparişi de söyler hazırlarsin.Abla bazen yarım gün gelmez okul ya da hastane işi olur izin alır yıllık izinde sabah biraz erken gelip kahvaltıyı sen hazırlarsin patrona ve müşavire üç kişiler cayi sen demlersin dedim.
O da ben niye hazırlıyorum kahvaltıyı evde ya da dışarda yapıp gelsinler.Daha ilk günden kendi isi neyse onu yaparım mantığında haklı olarak.Ben de kendi içimden kendimi ne kadar ezdirmisim dedim .Sadece telefon kargo uçak bileti alımı olacak diye söylemişler kıza iş görüşmesinde patron.
Benim çıkma sebepimde hersye evet demem iyi niyetli davranmam.Ama artık son zamanlarda dayanamadigim için bıraktım.Kurye yonlendirme çay kahve zil sesi maaşın yolun düşüklüğü hepsi etken oldu.
Bundan sonra sizce biraz daha mı mesafeli olayım başka işler verildiğinde anlamıyorum benim işim değil gibi mesela yeni ise başladığımda.
Yeni gelen kıza da detayları bunları söylemediği için şaşırdı ama mecburen o da yapmak zorunda.İs görüşmelerinde hep üstünkörü anlatırlar çoğu zaman.Herseyi açıkça söylemezler.

Yeni başlayacağınız işte önden görev tanımınızda neler olduğunu sorun. Onlar ne söylerse onu yapın, onun dışına çıkmayın. Sonradan istekleri olursa bu işin görev tanımınızda olmadığını söylersiniz, ısrar ederlerse ücret artışı gibi karşılığını alma karşılığında yapabileceğinizi belirtebilirsiniz. Kızın yaptığı doğru bence, patronu yapacağı şeyleri başta söylemiş, o da haliyle başka şeyleri neden yapayım diyor.

Astoria Astoria kız doğru olanı söyledi kızın şaşkınligi görüşmede bana böyle birşey söylenmedi dedi ben de dedim bu burda yapilmasi gereken birşey maalesef kahvaltıyı hazirlamazsa akşam misafiri gelince ikram yapmazsa sorun çıkar dedim burda .

Simdi siz ayrilinca o kizin ilerideki durumunu bilemeyiz belki cay kahve de goturur mecburen isi kaybetmemek icin
Ama cok fazla taviz vermeme konusuna katılıyorum
Ben kamudayim bizde öyle net görev tanımı yok, herkes her isi yapıyor. Müdüre cay götürmek biraz uç noktada bir durum bizim.icin ama yeri geliyor kendi odamizi bazen kendimiz de supuruyoruz (hizmetli izindeyse ya da bisey doktuysek)
Genel olarak belli bir duruş sergilemek, ilkelerinin olması iyi bir seydir

Astoria Astoria kız doğru olanı söyledi kızın şaşkınligi görüşmede bana böyle birşey söylenmedi dedi ben de dedim bu burda yapilmasi gereken birşey maalesef kahvaltıyı hazirlamazsa akşam misafiri gelince ikram yapmazsa sorun çıkar dedim burda .

Bilemezsin ki. Belki ona da yaptıracaklar, kabul edecek. Belki kız hayır ben bunları yapmam, iş tanımımda yok diyecek ve yaptırmayacaklar. Sen her dediklerine okey dediğin için aynı maaşla yığabildikleri kadar yığmışlar, doğrusu bu. Zamanında ben de iş kaybetmemek için "Ne iş olsa yaparım" dedim ama hata etmişim, ne yaptığım işin değeri bilindi ne benim. Yeni iş tecrübelerimde "Benim şu şu eğitimlerim mevcut, şunları şunları yapabilirim" diye belirttim ve hiçbir zaman görev tanımım dışında iş yüklenmedi.

Patidostu Patidostu maalesef öyle cnm kahvaltı hazırlıyoruz çaycı olmayınca patronun misafiri bazen aç gelir menemen ya da kahvaltılık birşeyler hazırlayın der.Yapmasan orda tutmazlar patronunun işi olduğu için her halükarda evet demek zorundasın maalesef

_Sitare_ _Sitare_ aynen cnm sesini cikarinca zaten tersine gidiyorlar en ufak şeyde senin üstüne geliyorlar onların dediğini yapmadiginda açığını arıyorlar en ufak yanlısinda.Kurumsal yerlerde herkesin bir görevi var şartlar insanı tatmin ediyor.Kucuk yerlerin birçoğu böyle herkes her isi yapar mantığındalar.

Şaşırmadım, genelde sekretere ek olarak yapılacak işler söylenmez,
Ve işe girmeden neyle karşılaşacağı bilinmez
Girdikten sonra işine gelmiyorsa ayrılırsın

_Sitare_ _Sitare_ aynen cnm sesini cikarinca zaten tersine gidiyorlar en ufak şeyde senin üstüne geliyorlar onların dediğini yapmadiginda açığını arıyorlar en ufak yanlısinda.Kurumsal yerlerde herkesin bir görevi var şartlar insanı tatmin ediyor.Kucuk yerlerin birçoğu böyle herkes her isi yapar mantığındalar.
Sizi çok iyi anlıyorum benzer durumlardan bende şikayetçiyim malesef her yerde bu gibi sorunlar oluyor , şimdi hamileyim doktor için izin alma problemi başladı ek olarak

ema1 ema1 aynen cnm daha önceki yerlerde de öyle olmuştu küçük yerlerde en dandik şeyler olur olmaz hersey sekreter yapar maaşa gelince hep aynıdır

Kızı yalanla almak işe, anlattıklarınp harfiyen bekleyecek.
Kız sabaha kadar ben yapmam bana söylenmedi.
Kız yapmazsa işten ayrılır. bir de nedir bu sekterlerden çaycıların hizmetlilerin yaptığı işlerin yapmasını istemek.
O zaman hizmetlileri ise alıp sekreterin yaptığı işleri yaptırsınlar.

Kıza hak verdim açıkçası. İş mülakatlarında net anlatılmıyor. İşe başlıyorsun '' Bana bu söylenmedi ki, anlatılmadı ki'' oluyor. Sonra ya işi kaybetmemek için göz yumup yapıyorsun ya da tatsızlıklar çıkıyor. Benim de başıma geldi bu :( O yüzden iş mülakatlarında hep soru sorarım sonradan sıkıntı olmasın diye.
Size de hak veriyorum insan kendini şapşal gibi hisseder (çok afedersinizde mantıken öyle hissediyorsun). Sonraki işlerinizde dediğiniz gibi mesafeli olun. Şimdiki firmalar ''nasılsa her verilen işi yapıyor'' mantığıyla işin dışında da iş veriyor. Mesafeyle yaklaşmakta fayda var :(

Önceki işimde benim de öyleydi. Tıbbi sekreter olarak çağırdılar normal sekretere çevirdiler :skandal:

Beni de bezdiren “yaa bu şimdi beni ne ilgilendirir” oldu ve çıktım işten. Eski işimi özlüyor gibiydim, iyiki açtın bu konuyu. İnsan bir süre sonra kötü anıları hafızadan siler ya hani, ben de silmişim bi anda hatırladım teşekkür ederim.

Bu birçok yerde böyle çünkü kimse ihtiyaç sahibi olduğu için sesini çıkarmıyor. Ben de bi yere girmiştim başta dediler ki yalnız gelen misafire çay ikram edersin onun dışında herkes kendisi alır yıkar kaldırır. Ama hiç öyle olmadı sürekli benden bir şeyler istendi bunu diyen baita olmak üzere ve ben asıl işimi yapamaz duruma geldim millet bir eleman alayım iki eşemanın işini de yaptırayım peşinde ne yazık ki

Ben de bir dönem işe sekreter olarak girmiştim. Benden önce tüm kızlar yemek yapmış, çay servis etmiş, wc yıkamış vs.
Ben bunların hiçbirini yapmam çünkü farklı alanlar, eğer ücretini verirseniz yaparım demiştim. Patron şaşırdı tabi.
Sonra bana saygı duydu ve işim dışında hiçbir işi benden beklemedi.
Kararlı durmak gerekir diye düşünüyorum.

Back
X