Yeni eleman kendimi ezdirmisim

Ben kızın yerinde olsam soğuk suyla çay demler, Menemeni tahta kadar kuru yapardim.
Laf edene de 'elimin lezzeti yok' derdim. Bir süre sonra kendileri de istemezdi heralde:)
Bizim şirket de patron şirketi. İnanilmaz olaylar dönüyor, beni gerçekten rahatsız edecek şeyler yaşanıyor. Ama dahil olmamaya calisiyorum.
Misal tüm gün çalışsan bile 3 günde bitireceğim işi bir gün oncesinden büyük olaymış gibi , hayat memat meselesiymis gibi yansıtıp 'iki güne bitmeli' diyorlar. Bunun yanında da zaten her gün yaptığım ve tüm günümü alan işlerimi eksik birakmamami istiyorlar. Oda arkadaşlarim deli gibi, bir yerinden ter çıkana kadar çalışıp gerekirse kaç gün ustuste on bucuga kadar mesaiye kalıyorlar.
Bense 'kafam kaldırmaz bu saatten sonra, yapsam da yanlış yaparım" diye evime ya da arkadaşlarımla buluşmaya gidiyorum.
Aynı şekilde oda arkadaşlarim her olayda 'boyle olmazsa yandık, sunu şunu yapmazsak bittik, bilmemne olursa s.ctigimizin resmidir' gibi saçma sapan konuşurlar. Bense umursamam bile. Onları duymamak için kulaklığımi takarım. Elalemin şirketi için kendimi strese sokup psikolojimi bozamam.
Yapan kendine yapıyor, kimseye de yaranamiyor bence.

@Bayan Matruska aynen cnm kimseye yaranamazsin herşeyi yapsan da en ufak yanlisinda o kadar ise kosturman herşeye yetismen bir anda unutulur gider.Maas olarak da tatmin olmuyorsun bir değer bir kıymet de yok sekretersin ya sanki herşeyi yapmak her işe koşmak normal gözüyle bakıyorlar.
Haybeye boşa zaman kaybı benim olmayan işleri bana yükle maaş yol parası ek haklar düşük olsun durmam için sebep ne hiçbir şey.
Her yer aynı değil bence bir kız vardı bizim plazada o da beş yıldır sekreterlik yapıyor daha önce çalıştığı yerde büyük bir yermis sadece gelen kişileri karşılama telefon kargo email o kadar dedi yönetici asistanı departman asistanı onlar ayrıydı dedi . Şartları da iyidi demek ki her yer bir değil büyük yerde sekretere küçümser gibi ya da her işe kosturacak gözüyle bakmıyor .

Kızı yalanla almak işe, anlattıklarınp harfiyen bekleyecek.
Kız sabaha kadar ben yapmam bana söylenmedi.
Kız yapmazsa işten ayrılır. bir de nedir bu sekterlerden çaycıların hizmetlilerin yaptığı işlerin yapmasını istemek.
O zaman hizmetlileri ise alıp sekreterin yaptığı işleri yaptırsınlar.
Patron yeni aldığı sekreteri denemeye tutuyor ek işleri sonradan veriyor baktı sesi çıkmıyor salak, yıllarca emeğini sömürüyor ssk yatırmıyor ama çatır, çatır patron namazda kılıyor oruçta tutuyor, çok böyle piyasada

Patron yeni aldığı sekreteri denemeye tutuyor ek işleri sonradan veriyor baktı sesi çıkmıyor salak, yıllarca emeğini sömürüyor ssk yatırmıyor ama çatır, çatır patron namazda kılıyor oruçta tutuyor, çok böyle piyasada
Ne diyorsun ben namazını kılıp sekreteriyle birlikte olan kucağında oturtanı biliyorum.
Kızı yaşında asistanı ile olanı, asistanı hanım kız ise hemen işten çıkaranı.

@Bayan Matruska aynen cnm kimseye yaranamazsin herşeyi yapsan da en ufak yanlisinda o kadar ise kosturman herşeye yetismen bir anda unutulur gider.Maas olarak da tatmin olmuyorsun bir değer bir kıymet de yok sekretersin ya sanki herşeyi yapmak her işe koşmak normal gözüyle bakıyorlar.
Haybeye boşa zaman kaybı benim olmayan işleri bana yükle maaş yol parası ek haklar düşük olsun durmam için sebep ne hiçbir şey.
Her yer aynı değil bence bir kız vardı bizim plazada o da beş yıldır sekreterlik yapıyor daha önce çalıştığı yerde büyük bir yermis sadece gelen kişileri karşılama telefon kargo email o kadar dedi yönetici asistanı departman asistanı onlar ayrıydı dedi . Şartları da iyidi demek ki her yer bir değil büyük yerde sekretere küçümser gibi ya da her işe kosturacak gözüyle bakmıyor .
Ben sekreter değilim , ama iş tanımı olmayan, bir patron şirketi olmasi bakımından tanıdık geldi konu.
Bizim iş yerindeki temizlik ve çaydan sorumlu ablayi mesela patron şehir dışından gelecek diye adamın evine gönderdiler,temizliğe:duduk::duduk::duduk:
Yani hiç olacak iş mi?
Sekreter abla desek telefonlara bakar, fişleri faturalari ayarlar, kargoları alır gönderir, kırtasiye alışverişinden sorumludur, giriş çıkış kartlarıyla falan o ilgilenir. yetmez bir de baska ilçeye arşive gider her hafta. Ama kadın halinden memnun görünüyor. Ne verseler yapıyor, ve ne verseler yapmaya devam edecek. Bu yüzden hiç çekinmeden kadının iş tanımını genişletip duruyorlar..
Ve evet yabancı ya da kurumsal şirketlerde bu işler boyle değil. Başka bir alanda bilindik bir şirkette çalışıyordum. Herkesin görev tanımı belliydi. Bir rahatsızlık duydugunda ya da mobbinge ugradiysan insan kaynaklarına çıkıp şikayetini iletebilirdin. Onlar da Sana alakasız görev veren kişi işini sana mı yıkıyor yoksa eleman yetersizliği mi var sorgularlardi.
Ama patron sirkerinde kimi kime şikayet edeceksin?

*ya bazı ofisler çok acayip. Geçen yıllarda bir işe başlamıştım (5. Günde ayrıldım) Her masada telefon olduğu halde yan odadan birbirlerine bağırarak konuşuyordu herkes. Oysa bedava telefon var, bizim Karadeniz'in köyünde telefonlar çekmez. Evler birbirine uzaktır. Ben mesela gittiğim zamanlardan alışkınım bir yerden cook uzaktaki bir insanla bağırarak iletişim kurmaya. Ama ofiste ne yaaa... :)

Selam kızlar.Bildiginiz gibi bir gümrük müşavirliği firmasında sekreterlik yapıyordum iki buçuk sene çalıştım burda daha öncede başka bir firmada iki buçuk sene çalışmıştım.Su an ayrıldığım isyerinde sekreterlik için bir kız aldılar iki üç gün ona işi gösterdim.Neyse ben herşeyden bahsettim.Cayci abla saat dörtte çıkar patronun bazen misafiri gelir çay kahve ikramını sen yaparsın bazen yemek siparişi de söyler hazırlarsin.Abla bazen yarım gün gelmez okul ya da hastane işi olur izin alır yıllık izinde sabah biraz erken gelip kahvaltıyı sen hazırlarsin patrona ve müşavire üç kişiler cayi sen demlersin dedim.
O da ben niye hazırlıyorum kahvaltıyı evde ya da dışarda yapıp gelsinler.Daha ilk günden kendi isi neyse onu yaparım mantığında haklı olarak.Ben de kendi içimden kendimi ne kadar ezdirmisim dedim .Sadece telefon kargo uçak bileti alımı olacak diye söylemişler kıza iş görüşmesinde patron.
Benim çıkma sebepimde hersye evet demem iyi niyetli davranmam.Ama artık son zamanlarda dayanamadigim için bıraktım.Kurye yonlendirme çay kahve zil sesi maaşın yolun düşüklüğü hepsi etken oldu.
Bundan sonra sizce biraz daha mı mesafeli olayım başka işler verildiğinde anlamıyorum benim işim değil gibi mesela yeni ise başladığımda.
Yeni gelen kıza da detayları bunları söylemediği için şaşırdı ama mecburen o da yapmak zorunda.İs görüşmelerinde hep üstünkörü anlatırlar çoğu zaman.Herseyi açıkça söylemezler.

Sekreterin cay kahve gel goturunu yaptigi, kahvalti hazirlayip, ikramlarda bulundugu tek ulke Turkiye herhalde. Turkiye'deki patronlari, is sahiplerini kendinden alttakini ezmeye oyle merakli ki. Ben yurtdisindayim ve liseye giderken bir Turk'un yaninda staja baslamistim 3 ay. Stajyerim ya ezecek Turk kafasi nerde olursa ayni calisiyor. Ben senin hizmetcin degilim, buraya stajyer olarak ise girdim dedim. Burda boyle dedi oyle mi dedim vurdum kapiyi ciktim. O gunden sonra da yemin ettim asla bir turkun yaninda calismamaya. Calismadim da. Yabanci gidiyor kahve makinasindan cayini kahvesini aliyor buyukluk taslama derdi yok. En azindan ben boyle tecrube ettim. Ama bizim bu kafa zor degisir.

Başta söylememiştir.

Zaten ortam malum

İş bulmakta zor eleman bulmakta.

Geçmiş gitmiş artık geriye bakıp kendimi ezdirmişim diye düşünme.

O kızın da ne şartlar altında çalışacağını bilmiyorsun.

Öyle tabi aynen cnm aslında kim olursa olsun yapacaktı benim yaptığım şeyleri yapmadigin zaman zaten en ufak yanlışını açığıni ariyip sürekli üstüne gelmeye çalışırlar.

Back
X