Merhaba! bizim ev alma gibi bir durumumuz var.Fakat bir konuda çok kararsız kaldım.Şu an merkeze çok yakın ama en az 20-30 yıllık evlerin olduğu bir bölgede yaşıyoruz.(aylık kirası 600 lira olan 32 yıllık 90 metrekare uyduruk mu uyduruk bir evde oturuyorum fakat şehrin tam göbeğinde her türlü imkana çok çabuk ulaşabiliyoruz).Sizce buralardan bir ev mi alsak yoksa gecekondudan yeni dönmüş ama sıfır evlerin olduğu biraz daha kenar bir semtten mi?burada 20-30 yıllık 100 metrekare evlere 200-250 milyar fiyat istiyorlar ama diğer bölgede o fiyata sıfır 150 metrekare evler var.İlerde çocuğum okula gidecek acaba gecekondudan dönen bir yerde okuması geri kalmasına sebep olur mu?Şu anda yakınında bulunduğumuz okul da çok ahım şahım değil orta seviye sayılır.Sizce eski bir ev ama merkezi bir semt ve orta düzeyde bir okul mu yoksa yeni imara açılmış gecekondudan dönme alt seviyede bir okul ama sıfır ve geniş ev mi?karar veremedim yorumlarınızı bekliyorum.
Merhaba! bizim ev alma gibi bir durumumuz var.Fakat bir konuda çok kararsız kaldım.Şu an merkeze çok yakın ama en az 20-30 yıllık evlerin olduğu bir bölgede yaşıyoruz.(aylık kirası 600 lira olan 32 yıllık 90 metrekare uyduruk mu uyduruk bir evde oturuyorum fakat şehrin tam göbeğinde her türlü imkana çok çabuk ulaşabiliyoruz).Sizce buralardan bir ev mi alsak yoksa gecekondudan yeni dönmüş ama sıfır evlerin olduğu biraz daha kenar bir semtten mi?burada 20-30 yıllık 100 metrekare evlere 200-250 milyar fiyat istiyorlar ama diğer bölgede o fiyata sıfır 150 metrekare evler var.İlerde çocuğum okula gidecek acaba gecekondudan dönen bir yerde okuması geri kalmasına sebep olur mu?Şu anda yakınında bulunduğumuz okul da çok ahım şahım değil orta seviye sayılır.Sizce eski bir ev ama merkezi bir semt ve orta düzeyde bir okul mu yoksa yeni imara açılmış gecekondudan dönme alt seviyede bir okul ama sıfır ve geniş ev mi?karar veremedim yorumlarınızı bekliyorum.
eşim de sizinle aynı fikirde ev için çocuğumuzu heba etmeyelim diyor.bir de ben öğretmenim gideceğim yerdeki okulda çalışacağım,sanırım gecekondudan dönme yerde çalışmak da zor olur.çok kararsız kaldım.tecrübelerimi aktarayım sana. Evlenmeden önce aldık evimizi, yeni olsun geniş olsun istedik. Aynen dediğin gibi kentsel dönüşüm ayağına yeni bir semtten güzel bir ev aldık. Içine de tadilat yaptık istediğimiz gibi olsun diye. Merkezi bir yer de değil doğal olarak. şimdiki aklım olsa merkezi bir yerden alırdım, eski de olsa küçük de olsa. şimdi bunu satıp doğru düzgün bir yerden almaya çalışıyoruz. Inan bana büüyük problem. Biz uyum sağlayamadık buraya bir türlü. Amacım insanları küçümsemek değil ama çok rahatsız ediyorlar. Gecekondu kültüründeki gibi devam ediyorlar hayatlarına. Gece gündüz sokakta kaldırımda oturuyor kadınlar. çay demleyip çekirdek çitliyorlar. Evim zemin üstü ve bunlar tam benim balkonumun karşısında oluyor. Harika manzarası olan geniş bir balkonumuz var ama 2 senedir bir kez çıkıp keyif yapamadık.
Apartmana girip çıkarken kadınlar da erkekler de trene bekar gibi bakıyor. Her hafta en az bir kavga var sokak ortasında. Dışardan baksan nezih semt, içine girince felaket. Uyuşturucu satan bile varmış duyduğuma göre. Büyük konuşmayayım ama burdan taşınmadan çocuk sahibi olmak istemiyorum. Parkta oynayan çocukların ettiği küfürleri duyunca yüzüm kızarıyor inan. Ben kendi çocuğumu nasıl o parka götürebilirim ki?
Evlenmeden önce eşimin oturduğu apartman 1970 tarihinde yapılmıştı. Içinde ilk günden oturan insanlar da vardı yeni taşınanlar da. Yaşlısı genci hal hatır sormadan geçmezdi. Yıllarca bir rahatsızlık duymadık. Ordan ev alma şansımız da vardı ama eski dedik karanlık odası var dedik almadık. öyle pişmanım ki. Her hafta sonu o mahalleye uğruyoruz hala.
Elinin altında yürüyerek gidebileceğin bi market olması bile çok önemli. Burdan ancak araba olursa gidebiliyorum. Eşim işe arabayla giderse bütün gün eve tıkılıyorum.
Bi de abim der ki bir apartmandan ev alacaksan kat kat gez kapıların önüne bak, eğer ayakkabılar kapı önündeyse ordan koşarak uzaklaş.
Bunlar benim tecrübelerim, karar senin iyi düşün doğru karar ver. Dönüşü çok zor çünkü.
eşim de sizinle aynı fikirde ev için çocuğumuzu heba etmeyelim diyor.bir de ben öğretmenim gideceğim yerdeki okulda çalışacağım,sanırım gecekondudan dönme yerde çalışmak da zor olur.çok kararsız kaldım.
eşim de sizinle aynı fikirde ev için çocuğumuzu heba etmeyelim diyor.bir de ben öğretmenim gideceğim yerdeki okulda çalışacağım,sanırım gecekondudan dönme yerde çalışmak da zor olur.çok kararsız kaldım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?