- 24 Temmuz 2024
- 266
- 123
- 23
- 24
- Konu Sahibi Yorguncicekpcoslu
-
Evet ..çok yüksek kaygın nedeniyle bu duyguları yaşıyorsun .Karar vermek ve bunun sonuçlarına katlanmak,değişim seni rahatsız ediyor çünkü bunun kötü bir durum olduğunu düşünmüşsün bir şekilde .Evden aniden ayrılmanızı ve başka bir ortamda kalmanızı gerketirecek travmatik bir yaşantınız oldu mu geçmişte? İnsanoğlu çok güçlü bir canlı ..bir şekilde uyum sağlıyor yeni duruma bunu bilin..bir şekilde bunu da aşacaksınızTeşekkür ederim tekrar ilaç kullanmaya başladığımda bu takıntım gidecektir değilmi
Merhaba . Günlerdir içimi kemiren ruh halimi sömüren anksiyete yüzünden hayatımı kabusa geçiren bu sorundan bahsetmek yardım almak istiyorum. Bende yer değiştirme anksiyetesi var. Kendi evim dışında hiçbir yere gidemiyorum. Şehir dışlarına dahil Çıktığım zaman içimi bir korku bir panik hali kaplıyor ve sanki yabancı yerdeyim ve beynim hemen geri gitmek istiyor . Ben evlenmeden önce ankara yaşıyordum evlendikten sonra konyaya taşındım ve tabiki şehir ve yer değiştirme sonucunda aynısını yaşadım doktora gittim ilaçlarla alıştım felan filan hâlâ zorluyor ama bu seferde ankara ve konya içinde kendi evim ve babamın evi hariç hiçbiryerde kalamıyorum. Şimdi oturduğum ev kira ben aynı evimin karşısında bir ev aldık alırken hiç böyle hissedeceğimi bilmiyordum ama sanki bu evden çıkmak istemiyorum bu ev benim evim o ev yabancı ev gibi beynim orayı gitmek istemiyor ama bu evde kiracıyım. Evi görmeye gittiğimde ilkinde böyle sorun yoktu ancak aldıktan sonra işler ciddiye binince böyle ieyler yaşadım ve artık çok bitkin hissediyorum depresyonda girmiş gibi hissediyorum sizce o evi kiraya verip burda yaşamaya devammı etmeliyim yoksa tekrar ilaç tedavisiyle eve alışıp o evden bir daha çıkmamak mı eşyaları taşınmak için toplamayı düşünürken bile fena oluyorum ltf yardım edin
Kuzu içinde senin olduğun her ev senin evin.O evi eşsiz yapan koltuğun yeri değil senin o evde olman ..ev bir araç,içinde barınmamız ve güvende hissetmemiz için .Hayatı güzel yapan şey sevdiklerimiz ile yaptığımız sohbetler ,attığımız kahkahalar ..birlikte akıttığımız gözyaşı .Geriye anı kalan şeyler bunlar ..ben hatırlamıyorum bile ilk oturduğum evin kapılarını ..mutfağı küçüktü şöyle çözüm bulmuştuk ..ya da ışığı çok güzeldi bunları hatırlıyorum.Geri kalan şeyler sentetik yani seri üretim.Masa sandalye ,halı ..kapı pencere ..işimize yarıyorsa tamam ..diğer türlü ise bir anlamı yokBirde evin şeklini takıyorum kafaya. Bu ev 3.1 bir düz daire diğer ev 2+1 dublex. Evin mutfağo farklı salonu farklı ama ben her geçtiğiö evde bu evin içini aynısını dizayn edememki. Beynim diyor ki aynı şekil olsun nesne kıpırdamasın yoksa senin evin değil. Ama her ev farklıdır. Kapısı bile aynı banyosu eşim sırf yabancılık çekmim diye aynı siteden aldı yoksa başka satılık yoktu bu sitelerde
İlaçları ağrı kesici gibi düşünün. Sizi kullanırken rahatlatır ama hayatınızda kalıcı değişiklik yaratmaz. İlaçla beraber terapi desteğine de başlarsanız sorununuzu ömürlük olarak çözebilirsiniz. Çünkü düşünce yapınızı değiştirirsiniz. Doktorlar malesef başka mesleklere yönlendirme konusunda ego yapabiliyor ve terapiye yönlendirmeyi ihmal edebiliyorlar. Lütfen terapiyi ihmal etmeyin.Tedavimi yarıda kesmedim doktor kontrolü ile bıraktım doktorumda bırakabilirsin demişti çünkü evimde ARTIK anksiyetem tutmuyordı alıştığım için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?