MERHABA
projelerini biraz inceledim.buzdolabının yanına boy dolap koyup ankastre fırın ve mevcutta kullandıgın mikro dalganı buraya koyabilirsin.Duvarı actıgın kısımdada kemer yapmışsın benim fikrim o duvarı komple kaldırman yine masa olarakda kullanabilecegin geniş tezgah alt dolaplarıda diger alt dolaplardan dar olmalı . Salonla mutfak arasında geciş olsun dersen en az60 cm mesafe bırakıp geciş alanı saglaya bilirsin.Acık mutfagın tek dez avantajı dagınık olmayacak ve iyi bir davlumbaz kullanmazsan yemek kokusu salona dagılır.Bunlarıda gözönünde bulundur derim canım
ilgin için çok tşkkrler. mutfağı tamamen açamıyorum cnm çünkü köşede kiriş ve baca var. sadece komple duvar aç diyosan o zaman da pencere gibi kullanamıycaç benm orda kemer kadar boşluk bırakmamın sebebi mutfak tarafından hasır ya da ahşap storla yemek yaparken ya da dağınıkken felan kapayabilmek. mutfak kapısı yok diceksin oraya da akordiyon kapı yaptırmayı düşünüyorum. böylece storu kapatıp, mutfak kapısını da kapatınca amerikan mutfağın dezavantajlarından kurtulmuş olucam. mikrodalgayı dediğin gibi yerleştirmeyi deniycem ama tezgahatan 20-30cm fazladan gidicek. ondan şüpjeliyim ama gene de ilk fırsatta çizip oşekilde de yerleştiricem. fırını altına koymıycam çünkü burda bi arkadaş daha iyi olur demişti araştırdım acık kullanan arkadaşlardan felan, mutfağın çok küçük bi de amerikan fırında yemek yaparken koku olur aspiratörden de uzak olucaa için havalanmaz dediler. davlumbazın altında olması daha iyi dediler. bu konuda fikri olan varsa paylaşırsanız sevinirim.
yani fırın yanda olunca çok koku olur mu illa davlumbaz altında olmalı mı?