Yeni evlendim evime alışamadım, benim canım çok sıkılıyorrr

sezer06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2010
101
0
46
Konya
merhaba arkadaşlar 8 temmuzda evlendim konyalıyım.ankaraya gelin geldim.2 aydır evde oturuyorum.iş arıyorum daha bulamadık. canım accayip sıkılıyo ailemi özlüyorum bir gün konuşmasam yapamıyorum.gurbete alışmak çok zor.eşime yansıtıyorum ister istemez.yemek yapıyorum ev işi yapıyorum tv izliyorum ama hep içimde bi sıkıntı var.eşimide çok üzüyorum bu yüzden.artık senin ailen benim diyo haklı sonuna kadar.ama bende haklıyım benm burda kimsem yok onunda ailesi burda değil.burda yalnızız.arkadaşımda yok gidip gelsem.ne yapmalıyım arkadaşlar.geçermi b durum sanki burda yapamıycakmışım gibi. hep konyaya gitmek istiyorum.çalışmaya başlayınca geçermi acaba alışırmıyım bu şehre...eşimi çok seviyorum onu üzme istemiyorum.bu durumuma çok üzülüyo.hergün eve geliyo işten çıkar çıkmaz.hafta da iki gün dışarı çıkıyo bunaldığım için sağolsun.
benim gibi yeni evlenen arkadaşar fikirlerinize yaşadıklarınızı duymaya ihtiyacım var

biraz çevre edinmeye çalış....
eşinin iş arkadaşları yokmu ailecek gidip gelseniz....
hem ankara gezilecek yer...
ein olmasada çık dolaş gez...
evet çok zor bi durum...
zamanında bnde yaşadım aynı şeyleri...
ama zamanla alışıyosun...
en kısa zamnada kendine iyi bi arkadaş bulursun inş.

Selam,

sen demissin gerci yeni evliler yazsin ama bende pek fazla olmadi evlenip ayrildim ama sana biseyler yazmak istedim.

ben mesela yatagima alisamamistim,böyle mesela uyandigimda icimden diyordu ki ben nerdeyim yani uyku haliyle o an...ama bi süre sonra alistim canim(bu arada 9 aya kadar evli kaldim).
ilk baslarda tabi ki tuhaf biseydi kendi camasirini yika kendi yemegini yap.yani anne baba yok yapacak.
veya düsün annen ve baban sana güven verir her daim eger tabi bu kosullar mevcutsa,ve birden kendi ayaklarinin üzerinde durup bir yuvayi cekip cevirmelisin sevdigin adamla artik ayni evi paylasiyorsun.

canim tadini cikar hic aklina takma,is bulursun ve zamanla cevrede edinirsin,bunlar hal olacak seyler ama ne kendini nede esini üzmeye deger!!!

birde zamanla bu aranizda belkis sorunlar cikarabilir,,,o yüzden rahat olmaya calis,hobiler bul kendine,illde mesela fazla para gerektiren hobilerde olmak zorunda degil.o kadar cok az parayla yapilacak hobiler var ki(yani benlki calismiyorsun diye maddi olarak esine yük olmak istemiyorsan vs).

yakında yeni yeni sorumlulukların oldukça can sıkıntın geçer merak etme...bende 9 yıldır farklı şehirdeyim ..

inşlh alışabilirim bu duruma geceleri oturuyorum 3 e kadar sırf sabahları geç kalkıyım die deli gibi uyuyoruum saat 2,3 hep bu saatlerde kalkıyorum.bir an önce işe başlasam atlatırmıyım acaba.off işte bulamıyorum başvuru yaptığım hiç bi yerden cvp gelmedi.

merhaba arkadaşlar 8 temmuzda evlendim konyalıyım.ankaraya gelin geldim.2 aydır evde oturuyorum.iş arıyorum daha bulamadık. canım accayip sıkılıyo ailemi özlüyorum bir gün konuşmasam yapamıyorum.gurbete alışmak çok zor.eşime yansıtıyorum ister istemez.yemek yapıyorum ev işi yapıyorum tv izliyorum ama hep içimde bi sıkıntı var.eşimide çok üzüyorum bu yüzden.artık senin ailen benim diyo haklı sonuna kadar.ama bende haklıyım benm burda kimsem yok onunda ailesi burda değil.burda yalnızız.arkadaşımda yok gidip gelsem.ne yapmalıyım arkadaşlar.geçermi b durum sanki burda yapamıycakmışım gibi. hep konyaya gitmek istiyorum.çalışmaya başlayınca geçermi acaba alışırmıyım bu şehre...eşimi çok seviyorum onu üzme istemiyorum.bu durumuma çok üzülüyo.hergün eve geliyo işten çıkar çıkmaz.hafta da iki gün dışarı çıkıyo bunaldığım için sağolsun.
benim gibi yeni evlenen arkadaşar fikirlerinize yaşadıklarınızı duymaya ihtiyacım var

yat kalk dua et bence ben alanyadayım 7 ay oldu evlenelı nefret ettım burdan heryer ing turist kaynıyor türk çok az kışın hıckımse yok sıkıcı bıyer ama alanya dıyınce millet oo dıyor gelde bana sor bıde....kımseler yok ne ark ne bişey ne dogrudurust kurs ne de başka aktıvıte...hersey pahalı..off daha neler neler işte....o yuzden yıne şanslısın.....

yat kalk dua et bence ben alanyadayım 7 ay oldu evlenelı nefret ettım burdan heryer ing turist kaynıyor türk çok az kışın hıckımse yok sıkıcı bıyer ama alanya dıyınce millet oo dıyor gelde bana sor bıde....kımseler yok ne ark ne bişey ne dogrudurust kurs ne de başka aktıvıte...hersey pahalı..off daha neler neler işte....o yuzden yıne şanslısın.....

Benden kötüleride varmış desene:( napıcas peki nasıl alışcas çalışmıyosun sanrım ailen nerde alanyadamı?

Benden kötüleride varmış desene:( napıcas peki nasıl alışcas çalışmıyosun sanrım ailen nerde alanyadamı?

yok cnm onlar baska yerdeler 9 saat uzakta:/ çalısmıyorum sınava hazırlanacam napım butun gun evde kk da dolanıyorum temızlık vs ıle ugrasıyorum....

ne sınavı kpss felanmı.valla bende hergün temizlik yapıyorum vakit geçsin die.evim eskiycek:) baya uzaktalarmış sizinkiler.peki hiç bunalmıyomusun ben çok bunalıyorum ve eşime yansıtıyorum sorun yaşıyoruz.

bende 7 saatlik yoldan ankaraya gelin gelicem ve hiçkimsem yok orada. bende düşünüyorum ne yapıcam tek başıma diye. bide daha önce hiç ailemden uzak kalmadım.

kazan mubarek olsun tatlım zor günler seni bekliyo eğer çalışmıyosan.benim 2 ayım bitti hala alışamadım zor geliyo.sabahta aileim yanına gidicem konyaya pazara kadar ordayım içim hiç rahat değil eşimi bırakmak istemiyorum ama napıyım annemleride ösledim :( biliyorum orda gitmemden rahatsız aklım burda kalıcak ordada huzurlu olamıycam kafatı yemek üzereyim

tatlım su anda arkadasın olmadıgı ıcın ve calısmadıgın ıcın canın sıkılması cok normal .evlenmeden once de bunlar eksık olsaydı yıne canın sıkılırdı .ama zamanla oturur hersey cevre edınırsın bır ıkı tane de arkadas edındıkden sonra canın sıkılmaz .hem ıs de bakıyorsun ıs ortamından ıllakı arkadasın olur .bu arada mutluluklar dılerım cnm :54:

alışırsın canım merak etme.bende konya'da öğrenciliğim de hep Ankara'yı özledim :1: iş bulana kadar kendine uğraşlar bul.yazık değil mi yeni bir evliliğin var böyle şeylerle neden evliliğini mutsuz ediyorsun,engüzel günlerini karartıyorsun.sonra pişman olursun.konya'da her şey yakın,herkes daha içiçe.oyüzden burada biraz daha yabancı hissedersin kendini.ama bunlar kafaya takılıpta,evliliği huzursuz edecek şeyler değil inanki.ben ankaralı olduğum halde ailem akrabalarım burada olduğu halde evimde uzun süre yalnız kalınca sıkılıyorum. :8: kendine yapacak şeyler bulmalısın.hem bak işe girme durumunda varmış.evde olduğun günlerin tadını çıkart bence,evinle ilgili uğraşlar bul kendine,evini süsleyecek şeyler falan yap.hafta sonları zaten eşinle birarada olursunuz.

bende ist ye gelin geldım bundan beş yıl önce hiç kımsem yoktu ailem ankarada bütün cevrem ankaradaydı.burda kayınvalıdem oturuyodu onla aramızda baya vardı.sık sık gidip gelemıyoduk halıyle.evlendıkten 3 ay sonra kursa yazıldım kurs bana iyi gelmışti arkadaş ortamı felan yaptım ama kurs bitince koptuk çok zorluklar çektım anlatamam eşimle hep kavga ediyoduk bu yanlızlık yüzünden onunda yapacak bişeyi yoktu tabi.sonra bi kaç daireden komşuluklar kurdum ama kafama görede yoktu yaşları büyüktü.öyle böyle dedim en iyisi çocuk yapım sıkıntım hafifler dedim oyalar benı diye düşündüm hamıle kaldım hamıleliğimde panık atak geçirdim ailemı kardeşlerimi çok özlüyodum çok zor gerçekten yaşayan bilir.samımı bi arkadaşım yoktu iki çıft laf edelim bunalıma girdim resmen.çalışamıyorumda . bebeğim doğdu zamanımı tamamını onunla geçiyodu iyikide yapmışım.sıkıntım biraz hafiflemıştı.yinede tam anlamıyla alıştım denemez sevemedım gitti yani bu şehri.:61:

seni en iyi ben anlarim herhalde , bende evlenip almanyaya geldim , ailem turkiyede.
sen yine sanslisin , ben ne dil biliyorum ne birsey. oyle yasayip gidiyorum!!

oy oy hemşerim keşke bende yalnız başına evimde otursam ayagımı uzatarak yalnız başına kimse gelip gitmese evimi hergün temizlesem silsem süpürsem mis ama yok ne gezer ne bayramın tadı var nede diğer günlerimin
yalnız yaşamak güzeldir canım keşke bende yalnız olsam keşkeeeeeeeeeeeeeeeee:20::20::20::20::20::20::20:
evde birkaynana kanepe bana hiç düşmez sinir şey bide köy yeri gibi bir yer gezecek yer yok tozacak yer yok çocuk yok oyalanam desen dert çok
ekmek yap kova doldur kocan gelir ona ayrı bi yemek kaynanaya ayrı bi yemek
daha bide ölen görümcemin oğlu burda ona ayrı bi yemek gelde dellenme püffffffffffffff
bu aralar bunalımdayım hemşeri bunalımdayımmmmmmm:43::43::43::43::50::50::50::50::50:

canım zamanla herseye alısıcaksın ben evlenelı 2 sene oldu bende uzun sure alısamamıstım alısınca ınan kendı evını arıcaksın ordan baska yerde rahat edemıceksın ben annemlere gıderdım donerken ıcın ole bır acırdı kı anlatamam onlarla vedalasmak benım artık baska bır evde yasamam ınan oyle bır huzun verıyodu kı bana annem yada ablam bana gelırdı donerken vedalasırdık arkalarından bakardım el sallardım ınan hungur hungur aglardım ama sımdı ole degıl onlarda alıstı benım yokluguma bende alıstım evıne alısırsın cok normal bu yasadıkların ve hepsı gecıcı gecmeseydı kımse evlenmezdı demı ama:6::6::6::6:

Back
X