of yaa bir ben değilmişim demek1,5 yıl oldu evleneli eşimin ailesinden(anne baba ayrı)sadece 4bin lira yardım aldık. onun dışında ben kendi çeyizimi almıştım.eşim beyaz eşyayı tamamladı.evlenmeden bikaç ay evvel babam yatakodası takımı eşim koltuk takımı aldı.5 bin lira kredi çektim düğün için perdeydi halıydı gelinlik kuafördü derken salona 5 kuruşsuz girdik.eşimin ailesinden kimse gelmedi düğüne salon parasını çıkaramayacağız diye elimiz ayağımız titredi.takı merasiminden sonra biraz rahatladık.salon parasını takılarla ödedik.çok az bi para kaldı elimizde onunla bir ay idare ettik.kalan bikaç altını acil borçlara yatırdık.eşimin kredi kartı limiti dolmuştu ek hesaba para yatırmaktan elimize maaş kalmıyordu.o zamanlar 2 kişi çalışmamıza rağmen yetiştiremedik eşim bi kredi daha çekti 6 bin lira.kaynım evlendi kayınvalidemin yanına taşındık.3 bin lira kredi daha çektik ev berbet haldeydi badana boya kırılan eşyaların yerine yenisi tadilat tamirat nakliye derken yine kredi kartı devreye girdi .1 aydır işsizim.7. ayda borçların büyük bir kısmı bitecek şu anda her ay 1200 lira ödememiz var.eşim 1000 lira alıyor.kredi kartlaarını 200-300 eksik yatırıyoruz.bir ay birini bir ay birini idare ediyoruz. eve yardım etmiyoruz.o açıdan biraz rahatız.
bu borç içinde yüzerken en acısı ne biliyormusun tatlım.
kayınvalidemin 2 evi vardı birinde şu anda mecburen beraber oturuyoruz.ama diğerini sattı diğer oğluna verdi ki diğer oğlunu durumu bizden 10 kat iyi.onun 1 aylık maaşı eşimle benim maaşımın toplamının 3 katıydı eşinin keza öyle.o o parayla evini aldı düğününü yaptı borçsuz harçsız çıktı bizde kayınvalide kahrı çekiyoruz.ama inan ki borç harç değil yapılan ayrım insanın kalbini sızlatan.
Canım bak kredi kartlarına karşı çok dikkatli olun çünkü kredi kartlarının ceza faizi banka kredisinin faizinden çok daha yüksek iyice araştırın bence kredi kartlarında cezaya kalmaktansa tekrardan kredi çekip kredi kartlarının borcunu toptan kapatın. Sonra da yavaş yavaş banka kredisini ödeyip bitirirsiniz inşallah.