Yeni evlenip borç içinde olan var mı?..:(

canım sizin gibi birçok çift var bunlardan biride benim,benim eşimin aileside hiçbişey yapmadı bunu söylediğimde kayınvalidem perdelerinizi diktirdik ya dedi bana,ilk zamanlar çok kafaya takıyordum ama yapacak bişey yok,ilk 2 yıl düğün borcuyla uğraştık 4 yıldırda ev kredisiyle uğraşıyoz,bu borç hala bitmedi bitmeyecek,bazen bende çok sıkılıyorum ama eşimi çok sevdiğim için bu konuda pek konuşmuyorum sadece beni üzen eşiminde ailesini hoşgörüp memur emeklisi napsınlar yapamadılar demesi,oysa eşim evlendiğinde 30 yaşındaydı her ay az da olsa bi kenara koysalardı daha fazla işe yarayabilirlerdi

Aynen senin durumundaydım ben. Düğün salonunun parasını bile takılan paralardan vermiştik. Hiç unutmuyorum 2 gün yemek yememiştik evde, yani ekmek alacak paramız bile yoktu. Çok zor günlerdi. Utancımdan aileme söyleyemiyordum, eşimin ailesi ise hiç bir işe bulaşmıyorlardı.
Allahıma binlerce şükür 1 seneye kalmadı toparladık kendimizi. Gerçekten durumunuz zor ama üzülüp ağlamak çözüm değil. Birbirinize kenetlenecek ve borçlarınızı ödeyeceksiniz. Evet zor günler geçireceksiniz ama bu ikinizin sevgisini dahada güçlendirecek emin ol güzelim.

Borclanmadan dügün yapılsa ne güzel olur.Ama bazı aileler illa israr ediyorlar kendi ve evlatları borcları ödüyor ya ben hic anlamıyorum bu aileleri.Cocuguna iyilikmi yapıyor kötülükmü.

ah be güzelim değermiydi bu günleri görmeye :teselli:
tamam sevmiş olabilirsin ama bu devirde maddiyat kadar önemli bişey yok ne yazıkki senağlama
sevgi aşk hiçbiri para etmez kalıverirsin ortada
sevdiğin adamla dışarda rahatca yemek yiyemedikten sonra
sevdiğin erkeğe omzunu yasladığında huzurlu bir gün geçiremedikten sonra bir arada olmanızın ne anlamı kaldıki :sm_confused:
sen evlenmeden önce bilmiyo muydun borçlanacağınızı bu duruma geleceğinizi
madem çok seviyordunuz bir kaç sene para biriktirip evlenirdiniz borçsuz bi evlilik olurdu
bende evliliğe her anlamda hazır olmadan evlenmekten korkuyorum fisfisfis
sevdiğim erkek sorumluluk sahibi deildi
hiçbir gayreti yoktu ama dili iyi laf yapıyordu
birazcık gayretli olsa insan ekmeğini taştan çıkarır
hem evlensek çok mu mutlu olacağız, ömür boyu sıkıntı içinde yaşayacağız sevgi de aşkta bitecek bi süre sonra diye ayrıldım :çok üzgünüm:
ama sen evlenmişsin bunlara hazırlıklı olman gerekirdi bile bile yapmışsın bunu :1no2:
onun için Allah sabır versin inş en kısa zamanda borçlarınız ödenir
huzurlu mutlu bir yuvanız olur
çocuklarınız olur
ama bari evlendin borçlar bitmeden çocuk yapmamaya özen gösterin derim(tabiki senin kararın ama bence en iyisi bu)
Allah yardımcınız olsun :Saruboceq:

anneciğim ve babacığım aklıma geldi..
annem memurdu babam da öğretmen..nişanlanıp;1 ay içinde de evlenmişler.
nişanlanırken babama halamlar pırlantadan tut da hani uzun zincirler vardır onlara varana kadar aldırmışlar.babam onların borcunu ödemeden düğün telaşı başlamış.
burada çok pahalı bir mobilya mağazası var.annemi oraya götürmüş halamlar.tüm evi düzmüşler oradan..erkeğin alacağı herşeyi fazla fazla çok da aşırıya kaçarak yapmışlar.
nikah peşine yemek yapılmış..
düğün gecesi babam anneme demiş.bunların paralarını biz ödicez.annem tabi şokta..
tüm faturalar ellerinde;altınlarını bozdurmuşlar.
annemin düğününden kalan bir platin saatiyle platin pırlanta karışık sırataş yüzüğüymüş.
daha borçlar tam bitmeden babam askere gitmiş.ben de doğmuşum..
annem ananemde kalarak kalan tüm borçları ödemiş tek başına.
yani 3 yıl sonra kadar tüm borçları bitmiş.
annem derdiki;bir insanın bir dilim ekmeğe muhtaç olduğu günleri yaşadım ben.
sonra ikiside çalıştıları için çok daha şartlara dönmüş hayatları.
ama o zorluğu onlarda yaşamışlar..
sana diyeceğim şu ki arkadaşım;hiç üzülme.Allahım dağına göre kar veriyor..
siz bu borçları ödeyebilirsiniz..yapanı da Allah görüyor.a.s.

Herşey maddiyat bekleseydin falan diyen arkadaşlara kesinlikle katılmıyorum heleki eşinle yemeğe çıkamadıktan sonra neye yarar lafına hiiç katılmıyorum sakın bunları kafana takma eğer eşini seviyorsan ve sana değer veriyorsa bir şekilde bugünler geçecek ve rahatlayacaksınız borçsuz harçsız evlenip bir müddet sonra bunların insanın başına gelmiyeceği ne malum önemli olan eşinin kendini bilmesi ve de sorumluluk sahibi olması
yorumları okuyunca anladım ki artık hiç bir aile oğullarını evlendirmeye yanaşmıyo (eskiden de ölemiştir belki) çalışıyo kendi alsın diyor, annemle babam da çok zor günler geçirmiş, annem bana süt alacak para bulamamış babam askerdeyken, hatta babannem gelmiş bi gün evimize de odanın birinde kilim minder falan varmış buraya halı alın akrabalar gelcek demiş babam da kızmış anne benim arkadaşlarım gelip oturuyosa ben oturuyosam burda ben kimse için bişey yapmam diye. Ama saruboceqin dediği gibi ikisi de çalışmış çabalamış çok şükür rahata kavuşmuşlar ,

sakın ama sakın bu hayat çekilmiyor bu evlilik yürümüyor diye düşünme evlilik sadece dışarda yemek yiyip gezip tozmak değil ki beraber zorlukları da paylaşmak o zaman evlenmeseydik zaten gezip tozsaydık sadece

Normal gelirli insanlar borclanmadan evlenemiyor bu dogal birsey ,fakat ekstradan borclanmak cok zor o duruma gelmemek lazım ,daha iyi seyler olsun daha pahalı olsun borc nedeni bunlar.Benim cevremdede bu sekilde evlenen cok ...seneler geciyor hala borc ödüyorlar ,burda önemli olan karıkocanın birbirini tutup borclarını kavgasız ödemek artık kac sene ödenecekse.4 aylık evlilikte borctan bıkmak bir insan icin zor olsa gerek ,ama mecbur ödenecek Allah güc kuvvet versin calısıp öderler.

Herşey maddiyat bekleseydin falan diyen arkadaşlara kesinlikle katılmıyorum heleki eşinle yemeğe çıkamadıktan sonra neye yarar lafına hiiç katılmıyorum sakın bunları kafana takma eğer eşini seviyorsan ve sana değer veriyorsa bir şekilde bugünler geçecek ve rahatlayacaksınız borçsuz harçsız evlenip bir müddet sonra bunların insanın başına gelmiyeceği ne malum önemli olan eşinin kendini bilmesi ve de sorumluluk sahibi olması
yorumları okuyunca anladım ki artık hiç bir aile oğullarını evlendirmeye yanaşmıyo (eskiden de ölemiştir belki) çalışıyo kendi alsın diyor, annemle babam da çok zor günler geçirmiş, annem bana süt alacak para bulamamış babam askerdeyken, hatta babannem gelmiş bi gün evimize de odanın birinde kilim minder falan varmış buraya halı alın akrabalar gelcek demiş babam da kızmış anne benim arkadaşlarım gelip oturuyosa ben oturuyosam burda ben kimse için bişey yapmam diye. Ama saruboceqin dediği gibi ikisi de çalışmış çabalamış çok şükür rahata kavuşmuşlar ,

sakın ama sakın bu hayat çekilmiyor bu evlilik yürümüyor diye düşünme evlilik sadece dışarda yemek yiyip gezip tozmak değil ki beraber zorlukları da paylaşmak o zaman evlenmeseydik zaten gezip tozsaydık sadece

kesinlikle arkadasıma katılıyorum evlılık sadece maddıyat degıl sadece dısarda gezmek tozmak degıllllll........sadece paran var gezıyosun tozuyosun ama evde mutlu degılsın. her gun kaga kıyamet kopuyor evınde yada duzenın yok.Allah dagına gore kar verıyor sen canını sıkma dermansız dert vermezzz.......Allaha ılk once sukret canım saglıgın yerınde calısmak ıcın sana guc saglık sıhhat versınn.....Allah korusun bak ne örnekler vermiş arkadaşlar sen çalışmayabilirdin yine kayınvaliden alıp seni götürüp alışverişi yaptırıp bir dünya borca sokup sizi oğluna sen öde diyedebilirdi bu kadından herşey beklenir .........o size kapılarını kapatanlara da bir şey demiyorum Allah görüyor muhtaçlık nasılmış gün gelir onlar da anlarlar sen hiç canını sıkma neydim demiceksin ne olacağım.....valla 5 senelik evliyim şuan okuyorum ....evlendim evleneli eşimin borcu var o bankadan öbür bankaya koşturup durur....evlenmeden önce yapmış oldugu bir kısım borçları vardı e evlendık harcamalar arttı kredı kartlarına yuklendı ......borç borç borçççç..........bir günde aa paramız var şunu alalım kelimesini duyamadım ben alıştım borçla yaşamaya :).:)):daha ben göreve başlarım uzun uzun yıllar borç öderimm....yani yalnız değilsinnnn üzülme canım....

mrb henüz 4 aylık evliyim dünya kadar borca girip evlendik...20 bin ytl ye yakın borcumuz var...eşimin ailesi hiçbişeye el sürmedi...düğünde takılan altınlarım bileziklerim hepsi gitti...şimdide eşimin işleri ii gitmiyo...boğulmak üzereyim...sabahtan beri iş yerinde ağlamaktan gözlerim şişti...kimseye bişey anlatamıyorum ...ölücem kahrımdan...zaten depresyon rahatsızlığı geçirdim şiddetli...tekrar başa dönücem sanırım...kafamı yastığa koyduğumda rahat uyumayı özledim...haciz gelir herhalde yakında...üstelik borçlar hep benim adıma...ne yapacağımı bilemiyorum gerçi artık yapılacak bişeyde yok...bu borçlar evliliğimide yıkacak böle giderse...öle sevdikki birbirimizi ama daha bi defa yemek yiyemedim eşimle dışarıda...her günümüz hesapla geçiyor...oda bende yorulduk...çare aramak için yazmadım sadece paylaşmak için yazdım...eşimin ailesini bekleseydik ayrılırdık bekleyemedik...hoş bekleseydikte bişey yapmayacaklardı...çok canım sıkkın ya...kabusta gibiyim...bıktım artık mücadele etmekten...

ah canim benim yaaaaaaaa
neden o kadar cok borca girdiniz anlamadim ki
bizimde ailelerimiz hic elini surmedi canim
tek basimiza esimle yaptik herseyi
hatta esime yuk olmayim diye ben arkadsimin tulu yirtik gelinligiyle gelin oldum
balayina kaynananin yanina yazligina gittim
dugun istemdim sadece nikah yaptik
esyalari cok pahali markalardan almadik
fedakarliklar yaptim
simdi 6 sene oldu iki cocugum var ve evlendigimiz aydan itibaren 0 borcla hayatimizi surduruyoruz canim benim
emin ol herseyi esimle ilerde sikinti yasamayalim borc icinde yasamayalim diye cektim.,
bende neler isterdim ama bu gunleri dusundum
simdi 6senedir iki kizimla hic sikinti yasamadan gecinip gidiyoruz canim benim
rabbim yardimciniz olsun canim benim
en kisa zamanda toparlanmaniz umidiyle canim benim
birbirinize sahip cikin olurmu?

canım sizin gibi birçok çift var bunlardan biride benim,benim eşimin aileside hiçbişey yapmadı bunu söylediğimde kayınvalidem perdelerinizi diktirdik ya dedi bana,ilk zamanlar çok kafaya takıyordum ama yapacak bişey yok,ilk 2 yıl düğün borcuyla uğraştık 4 yıldırda ev kredisiyle uğraşıyoz,bu borç hala bitmedi bitmeyecek,bazen bende çok sıkılıyorum ama eşimi çok sevdiğim için bu konuda pek konuşmuyorum sadece beni üzen eşiminde ailesini hoşgörüp memur emeklisi napsınlar yapamadılar demesi,oysa eşim evlendiğinde 30 yaşındaydı her ay az da olsa bi kenara koysalardı daha fazla işe yarayabilirlerdi

aynen canım benimki daha kötü biz çok kazandık şöle yaşadık böle yaşadık ama battık diolar doğru ama oğulları 31 yaşında bi anne baba hiçmi kenara bişey koymaz durmadan gezsinler yesinler...görsen varya kayınvalidemin benden çok kıyafeti vardır...ne kuaförünü eksik eder ne gezmesini...ama yok işte yapacak bişeyde yok ...

haklısınız canlarım ya...dün çok gergindim artık patlama noktasındaydım ve bütün gün ağladım...ama bugün çok iim allah yardım edicek biliyorum dün gece kendi annemde kaldım öle içimi ferahlattıki anlatamam size...insanın ailesinin olması çok güzel bişey ya ...allah kimseyi ayırmasın kocamı çok seviyorum kazandığı parada hayat şartlarına göre gayet ii sayılır benimkide öle...ve ben onunla parasını düşünerek evlenmedim...biz çalışır yaparız dedim...nasip olursa mali müşavir olucam o zaman herşey daha farklı olucak inş.biraz zaman lazım dua edin nolur ...

canım Allah yardımcın olsun.

borç yüzünden huzurunu kaçırma.herkesin borcu var.
borç olmadan mal sahibi olunmuyor bu dönemde.siz de bir yuva kurmuşsunuz.borçsuz yapılması zaten çok zor.
annem babam evlenirken çok zorluk çekmişler.evlendikleri günün ertesin de evde ağıza atıcak lokma yokmuş...ama şimdi Allah a şükür mal mülk sahibi oldular ikisi de.beni okuttular kardeşim okuyor hala.bi de beni evlendirdiler.borçlarını ödüolar şimdi.eşim ailesi de aynı şekildeler.

bende borç ödüyorum eşimle ve daha 98 ay ödemeye devam edicez.biz de kısıyoruz birçok şeyden.evde geçirioruz vaktimizi ya da öle dolaşıyoruz.illa dışarda yemek yemek şart değil.her gün yemek masanı arı sütüyle donatmanda şart değil.

eşim bazen strese giriyor.nasıl ödicez nasıl olucak diye farkındayım bunun.ben bunu fark edince takma kafana hele bir günü gelsin Allah yardım eder diyorum.gerçekten böyle durumlarda Allah a sığın.

ayrıca borçlar elbet bitecek.borç yiğidin kamçısı güzelim.herşeye daha sıkı tutunman lazım.sabah 6 da uyanıyorm akşam 19,30 da eve geliyorum.borcu olmayan geçim derdi olmayan biri çoktan işten ayrılıdırdı.

bil ki sen yalnız değilsin... sadece bunalmışsın.bu bunalımı aşmanın en güzel yolu da iyi düşünmek ve hayal kurmak.inan ki çok içten dilersen Allah dileğini hayalini yapabilmen için seni kolluyor...

canım allah yardımcın olsun.

Borç yüzünden huzurunu kaçırma.herkesin borcu var.
Borç olmadan mal sahibi olunmuyor bu dönemde.siz de bir yuva kurmuşsunuz.borçsuz yapılması zaten çok zor.
Annem babam evlenirken çok zorluk çekmişler.evlendikleri günün ertesin de evde ağıza atıcak lokma yokmuş...ama şimdi allah a şükür mal mülk sahibi oldular ikisi de.beni okuttular kardeşim okuyor hala.bi de beni evlendirdiler.borçlarını ödüolar şimdi.eşim ailesi de aynı şekildeler.

Bende borç ödüyorum eşimle ve daha 98 ay ödemeye devam edicez.biz de kısıyoruz birçok şeyden.evde geçirioruz vaktimizi ya da öle dolaşıyoruz.illa dışarda yemek yemek şart değil.her gün yemek masanı arı sütüyle donatmanda şart değil.

Eşim bazen strese giriyor.nasıl ödicez nasıl olucak diye farkındayım bunun.ben bunu fark edince takma kafana hele bir günü gelsin allah yardım eder diyorum.gerçekten böyle durumlarda allah a sığın.

Ayrıca borçlar elbet bitecek.borç yiğidin kamçısı güzelim.herşeye daha sıkı tutunman lazım.sabah 6 da uyanıyorm akşam 19,30 da eve geliyorum.borcu olmayan geçim derdi olmayan biri çoktan işten ayrılıdırdı.

Bil ki sen yalnız değilsin... Sadece bunalmışsın.bu bunalımı aşmanın en güzel yolu da iyi düşünmek ve hayal kurmak.inan ki çok içten dilersen allah dileğini hayalini yapabilmen için seni kolluyor...

canim benim çok saol...allah sizinde yardimciniz olsun inş.bakalim ödenicek bi şekilde...birazda kimseyle paylaşamadiğim için böle patladim sanirim :( zor ama geçicek inş.dört gözle bekliyorum artik bitmesini...

ben evleneli 1 yıloldu evlendigimizde aynı bizimde öelydi. gene senin eşinin ailesi 5 bin vermiş bizimkiler saolsunlar sadece dugune geldiler. biz herseyi eşimle yaptık. ama biz hersey gsuel olsun istedik bile bile borca girdik. ikimizde çalışıyoz çok şükür yavaş yavaşazalıyo 2 yıllık krdimiz var inş. oda bititcek. evlenip borcu olmyanı görmedi mcnm ben. sakin olmaya calış ferah ol..

canım aynı sorunu bende yaşıyorum eşimin ikinci evliliği diye ailesi 1 kuruş para harcamadı altın bile almadılar onu bırak 50 ytl para bile takmadılar ilk başta bu yüzden çok sorun yaşadık ailesi yardım etmediği için ben daha çok bunalıma girdim millet işte yeni gelinsin bileziklerini niye takmıyorsun deyince borç içine batmışım bilezik mi düşünüyorum derdim oydu sanki neyse sıka sıka 1 senede 10 milyar falan ödedik geçen ay tüp bebek tedavisi için 7,5 milyar çekti eşim annesi yardım edicez demiş bebek tutmadı onamı üzlüelim yardımı bırak aramadılar bile onamı üzlelim eşimde sedef var sıkıntıya gelince azıp her yerinde yara gibi çıkıyor şimdi sitresten azdı ben uyuyamıyorum bugün sabah 6 da yattım 7 de eşimi işe gitmesi için uyandırdım anlıycan bu devirde evlenmek artık canım cicim değil sadece para olmuş para olmayınca dertde sıkıntıda huzurda kalmıyor canım napalım burda dertleşerek en azından sıkıntı atıyoruz

canım allah yardımcınız olsun.herşeyin başı sağlık bunu sakın aklından çıkarma:teselli:
borç alabileceğiniz kimse yok, kredi çekemiyorsunuz...bence yapılacak en mantıklı şey ek iş yapmak.ne olursa olsun.garsonluk, kasiyerlik, şoförlük....başka bir çare yok gibi görünüyor.eşinle elele verip bu durumu atlatacağınıza inanıyorum.yeter ki sağlığından ödün verme ve evliliğini bırakma.her gecenin bir sabahı vardır unutma canıma.s.

yeni evlenipte borçlu olmayan varmı acaba tirilyonluk adam olacanda hiç borcun olmayacak bende 5 aylık evliyim borç içinde boguluyoruz bizimde 15 milyar borç var ama altınlarıda verdik kayınbabama borçları ödesin die oda vermemiş napacamızı bilmiyoruz bizde çok zor durumdayız allah borçlu kullarına yardım etsin ne diyim.

yeni evlenipte borçlu olmayan varmı acaba tirilyonluk adam olacanda hiç borcun olmayacak bende 5 aylık evliyim borç içinde boguluyoruz bizimde 15 milyar borç var ama altınlarıda verdik kayınbabama borçları ödesin die oda vermemiş napacamızı bilmiyoruz bizde çok zor durumdayız allah borçlu kullarına yardım etsin ne diyim.

allah yardimcimiz olsun canim ya ne diyeyimki dicek bişeyde bulamiyorum...hiç bişey bilmiyorum ya valla tam sakinleşmiştim eşim evde babasiyla birlikte çalişiyolar iş yok die evde pazartesiden beri oysa onun aldiği haftalikla geçiniyoruz biz şimdi onuda alamicak...ne yapicaz bilmiyorum ya....

canim biz yeni evlenmedik yani 3 yil bitti ama borc hala bitmiyo birde burda hersey dahada pahali herseyi taksit yaptik ama cok sükür kocamin isi iyi yinede ne zaman bitecek bu borcccclar bende cok üzülüyorum ama insallah borc bitince bende gülecem insallah sende gülersin

Back
X