Yeni evlenip borç içinde olan var mı?..:(

Kimseye anlatamıyorum sizden yardım istiyorum.

5 senelik evliyim. Evlenirken ev eşyalarını herkes üstüne düşeni aldı. Kız tarafı yatak odası mutfak vs... erkek tarafı mobilyalar halılar vs. gibi ... mobilyaların taksidi için eşimin ailesi bize emekli maaşını verdiler. Bir sene sonra ablasının evine taşındık 2 sene kira verir gibi oturduk. Ev almaya karar verdik kredi başvurusunda bulunduk istediğimiz tutarı vermediler.
160. 000 tl'ye ev aldık. Arabamızı sattık 20000 benim annem 15000 kayınvalidem 7000 verdi 50000. TL kredi çektik geri kalanı ablası verdi biz ona kredi öder gibi aylık ödeme yapıyoruz. Eşimin ailesi emekli maaşını evlendiğimizden beri bize veriyor yani tam 5 sene ... Ablsının evinde kira vermeden oturuyoruz. Şimdi ablası bir ev daha almayı düşünüyor ama kredi çekerek. Bugün eşime yazık bizim yüzümüzden faiz ödeyecek dedim ; birazda ailen yardım etsin hep bizimkiler ediyor ne olur yapsalar diyor .. Annemlerin yazlık için biriktirdikleri 40.000. TL paraları var .. Aslında bizim de ablasına tam o kadar borcumuz .. tamam çok haklı onun ailesi daha çok yardım etti ama ben annemlere bunu nasıl söyleyeceğim hayır demezler belki ama eziliyorum çok sıkıldım ne yapayım yardım edin.

ailenden o parayı isteme bence, siz kendinizi ayarlamışsınızdır zaten,
ablası da ödeme planına göre düşünüp taşınıp vermiştir.
ailenden o parayı alcan kimbilir ne kadar süre sonra ödeyeceksin,
tam yaşları yazlık alıp keyif sürsünler, elleme..

evlenmeden önce azda olsa hiç birikim yapmadınız mı canım ya ??? azda olsa yapsaydınız herşey daha kolay olurdu bence.Allah yardımcınız olsun inş.

arkadaşlar benim anlamadığım bir durum var bu yazılanlarda.yani herkes ev almak için kredi çekmiş.yada yeni evlenenler evlenicek olanlar ev almak için kredi çekicez diyorlar.birincisi neden herkes ev alma telaşında anlamadım.daha yeni evlisiniz kirada bir kaç sene oturabilirsiniz.o arada kredi çekmek yerine paranızı biriktirip ev almanız dah aakıllıca olmazmı?zaten eşya vs bir sürü borç oluyor.birde bunun üstüne ev ve araba kredisi alanalara ben gerçekten hayret ediyorum.büyük cesaret.herkes ayağını yorganına göre uzatırsa böyle maddi sıkıntılar aza indirgenir bence.yinede herkes borçlarından kurtulur inş ne diyim..

sence kirada oturarak para biriktirmek kolay mı???kiralar ateş pahası elektrik su doğalgaz eve yemeklik derken ay sonu bir bakıyorsun uçmuş para bence en mantıklısı aile ev almıyorsa kayınvalide yanında sabretmek 2 sene içinde toparlanıyor ev alacak miktara ulaşıyor insan kira hiç ama hiç kolay bişey değil inan...

sence kirada oturarak para biriktirmek kolay mı???kiralar ateş pahası elektrik su doğalgaz eve yemeklik derken ay sonu bir bakıyorsun uçmuş para bence en mantıklısı aile ev almıyorsa kayınvalide yanında sabretmek 2 sene içinde toparlanıyor ev alacak miktara ulaşıyor insan kira hiç ama hiç kolay bişey değil inan...

kayınvalidemle hiç bir sorunum olmadığı halde onunla oturmaktansa yıllarca kirada kalırım..bu mantığıda hiç anlamam,zaten kiradan fazlasını harcamak zorunda kalırsınız :lepi:

arkadaşlar benim anlamadığım bir durum var bu yazılanlarda.yani herkes ev almak için kredi çekmiş.yada yeni evlenenler evlenicek olanlar ev almak için kredi çekicez diyorlar.birincisi neden herkes ev alma telaşında anlamadım.daha yeni evlisiniz kirada bir kaç sene oturabilirsiniz.o arada kredi çekmek yerine paranızı biriktirip ev almanız dah aakıllıca olmazmı?zaten eşya vs bir sürü borç oluyor.birde bunun üstüne ev ve araba kredisi alanalara ben gerçekten hayret ediyorum.büyük cesaret.herkes ayağını yorganına göre uzatırsa böyle maddi sıkıntılar aza indirgenir bence.yinede herkes borçlarından kurtulur inş ne diyim..

o öyle olmuyor işti, kiralar ateş pahası, ev sahibinin çilesi, ilerde çocuklar olunca evim hazır olsun diyorsun, banka kredisiyle ev için ödenen kira hemen hemen aynı oluyor 10 yılın sonunda

fakat 2. ev konusunda bende senin gibi düşünüyorum

arkadaşım zaten kira ödenecek 2-3 kuruş fazla öde evinin kredisini öde belli bir yıl sonra kendi evinin sahibi ol. yıllarca boşa kira ödenmiş olmamış olunur. biz şuan öyle yaptık kredi ödüyoruz tabi fazla bi miktar ama 10 yıl sonra kendi evimiz olacak o teselli var :))))

Allah bütün kredi ödeyenlerin yardımcısı olsun ödeme kolaylığı versin

kayınvalidemle hiç bir sorunum olmadığı halde onunla oturmaktansa yıllarca kirada kalırım..bu mantığıda hiç anlamam,zaten kiradan fazlasını harcamak zorunda kalırsınız :lepi:

belkide benim çevremdeki insanlar çok sabırlı birsüre kayınvalidesinin yanında oturup çoğu kendi evini aldı hatta eşinin ailesi yardım bile etti yani böyle olunca kirada sürünmek :olmaz: herkes kendi yuvasını kurmak ister ama bazı şeyler için sabretmek lazım...

belkide benim çevremdeki insanlar çok sabırlı birsüre kayınvalidesinin yanında oturup çoğu kendi evini aldı hatta eşinin ailesi yardım bile etti yani böyle olunca kirada sürünmek :olmaz: herkes kendi yuvasını kurmak ister ama bazı şeyler için sabretmek lazım...

bunlar öznel kavramlar..bence o kirada oturmaktır..diğeri ise kayınvalideyle sürünmek.. yerimseniben

Canım ümidini kaybedersen çökersin , bitersin.Allah bu Allah hiç kimseye kapılarını kapatmaz.Bizi yaradan O , inan ki bu durumunuz düzelicek.Bırak şimdi kayınvalideni , bilmemneyi sadece sabır depola ve zamana bırak her şeyi.Siz çalışın gerisi kolay.Merak etme bebeğim halolucak her şey.Bu ekonomik krizden çıktıktan sonra eşinle birbirinize çok ama çok sağlam bi bağla zaten var olan bağınızı pekiştiriceksiniz.Emin ol güzelim geçicek hepsi.Zaman , sabır , dua ve Umut.

ben de 1 senelik evliyim kirada oturuyorum eşimin ailesi ve ailemin yardımcı oldugu kadarına ekleyip bişeyler yapmaya calıştık borclanmadan herşey gayette güzel oldu. borc olarak sadece klima ve ufak tefek ev eşyalarını ödedik taksitle. ilk aylarda elimizde hiç birşey kalmadıgı oluyordu ancak kesinlikle eksilere düşmesine izin vermedim. asla takılarımada dokunmam dokundurtmam da. çünkü bir daha elimize böyle birşey gecmez kendi imkanlarımızla biriktirmek seneler sürer. yazılanlara cok üzüldüm zorda olan arkadaşlara Allah kolaylık versin inşallah çok zor gercekten. benim de bir arakadaşım suan borc içinde bakkala bile 1 milyar borc yapmışlar nasıl olduysa anlam veremedim bir de düşünmeden hamile kalmış, takıları ise hiç kalmamış ama bakınca söyle bi suan da durumum iyi oldugu halde onların gittigi yerlere ben gitmiyorum, gezdikleri kadar gezmiyorum, motorları varken bir de araba almışlar o kadar borcun içinde.. yani biraz dikkat etmek gerekir diye düşünüyorum. ev alma konusunda ben de aceleci olmama taraftarıyım evet kiraya verilen para çöpe gidiyor ama ödemekte zorluk çekilecekse eger cok fazla miktarda kredi çekmekte mantıklı degil. kirayı ödemeyince evden çıkarsın ama krediyi ödemeyince evi elinden alırlar Allah korusun. bence birkaç sene üçbeş biriktirip takılarıda ilave edip öyle kredi çekmek en mantıklı olanı ve tabi ki ev konusunda cok lükse kaçmamak.

bizde ilk 3 sene kırada oturduk..çok şükür rabbıme düğün borcu falan ödemedık..aılelerımız yaptı herseyi..bızde kredıyle ev aldık..bende inş..nasıp olursa taksıtler bıtınce bızım olacak ümidiyle bakıyorum..allah herkesın yardımcısı olsun..

bende evlilik konusunda şanslı olanlardanım ailem ve eşimin ailesi bize hiç borç bırakmadan düğünümüzü yaptılar((1yıl önce) düğündeki altınlar bize kaldı ama büyük bi kısmı eşimin bekarlık döneminden kalma kredi borcuna gitti 20000 kadar onları ödedik üüzerine para biriktirdik para biriktirirkende ayda 800 lira kiraa ödedik ve arabayı değiştirdik 5000 lira falan fazladan ödeme yaptık. geçen ay boşu booşuna kira ödemeyelim kendi ecimiz olsun diye ev aldık.ev aldığğımız muhit biraz pahalı bi muhit olduğu için 2+1 ev alabildik tabi tabi üçte ikisini kredi çektik aylık 2800 liralık kredi ödememiz var artık şimdili ödeyebiliriz diye düşünüyoruz ama eşim daha askerlik yapmadı bu bi sorun bnm içinde o askere gittiğinde kredileri ödemek için para biriktirmemiz gerekiyor ve kemerleri sıkmamız gerekiyor yani borcu olan arkadaşlar yalnız değiller

evliliğimin ilk zamanlarında ben de yazdım buraya (1 yıl oldu evleneli),ilk hafta başladık ödemeye,hala ödüyorum,çok şükür ödeyecek gücümüz var,ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz.
biraz okudum geçmişi,canım sıkıldı herkesin derdi aynı.ben de düşündükçe sinirleniyorum.
düşünebiliyor musunuz arkadaşlar,benim kayınpederim eşyalar iç,in bize borç verdi yaaa!!!hani olmasa neyse.düğünden sonra takılarımı bozdurup verdik borcumuzu.siz söyleyin şimdi bu durumda onlar bana bilezik takmış mı oluyorlar??kayınvalidem bi de ahkam keser her şeyleri dört dörtlük oldu diye,uyduruk bi sehpayı zor aldı çeyiz hediyesi olarak.

Dünden beri bu mesajımı arıyordum, hatırlıyorum bir zamanlar yazdığımı nihayet buldum:)
Durum bildirimi yapmak istedim sizlere:))) Geçen gün eşime telefon ettim canım balık istiyor diye. Neyse almış getirmiş. Yerken eşime ne kadar aldın balığı diye sordum, 1 kg aldım azmı almışım dedi. Gülmeye başladım bende. Eşime o "tek çuprayı" hatırlattım. Bütün yemek süresi boyunca güldük, "biz artık sosyete olmuşuz" diye:)))

Bu arada evimizide aldık kredi çektik elbette ama uzun süreli degil kredimiz. Allah utandırmadan o kredimizide bitiririz inşallah.......

Herkese tekrar hatırlatmak istiyorum: "sabrın sonu selamet"......

arkadaşım....
ne de güzel bir cümle ile bitirmişsin...
sabrın sonu selamet...inanıyorum ve bunun için sabrediyorum ben de...

bu cumartesi....24 temmuz'da yani 3 aylık evli olmuş olacağız....
biz de borç ödüyoruz....bize de erkek tarafı yardım etmedi....
ve ne ilginçtir ki herkesin belirttiği gibi benim ailem ellerinden geleni yaptılar...
1100 tl kredi...
ev için alınan eşyalar,kombi,koltuk takım.....vs...vs.....
onlarla birlikte 2000 tl'yi buluyor sanırım aylık borcumuz....
5 yıl içinde bu 1100 tl. bitecek hayırlısıyla ve biz bir ohhhh çekeceğiz...
evet inanıyorum sabrın sonu selamet...

Son düzenleme:
ben buraya ilk defa yazıyorum pazar günü düğünümüz var ve şuan görünürde 30.000 tl borcumuz var, nişanlımla ilk göreve geçtiğimiz zaman çok konuştum tamam ailene yardım et ama azda olsa kıyıda köşede bir birikimimiz olsun dedim dinlemedi o birikim yapmadığı için bn de yapmadım o ne kadar ailesine yardım ettiyse ben de kendi aileme yardım ettim düşünün geçen ekim ayında abisi evlendi ve abisinin düğünü için ordan burdan borç aldı neyse ocak ayında biz nişanlandık ve nişanımız için abisinden borç aldı, mantıklı gelmiyor değilmi şimdi bizim düğünden sonra ödeyeceğimiz 30000 tlnin 10.000 kadarı absine harcadığı paralar ayrıca 3000 tl de nişanda verdiği borç var,
Ara ara sinirleniyorum nişanlıma hem onu evlendirdin hem o borç verdi diyorum kızıyo bana ben abime yapmadım babam için verdim o parayı diyo ben parayı babama verdim babam abim için kullandı diyo,

susuyorum artık içimden tamam diyorum ikimizde memuruz 30.000i çalışır öderiz diyorum ama yeter inşallah bu kadarla kalırlar biz evlendikten sonra madi olarak uzak dururlar bizden yoksa huzurumda evliliğim de tehlikeye girer Allah'ım yardım et nolur bir yıl sonra bende bu yazdıklarımı okuyunca o günler geride kaldı diyebilirim

empatik_,öncelikle Allah yardımcınız olsun.borç elbette ki ödenir,biter.ama eşin tavrına dikkat etmeli,tamam ailelere yardım edilmeli ama gerektiğinde..öyle sürekli oraya buraya para harcarsa huzurunuz kaçar.bu konuda otoriteyi eline almalısın.nasıl başlarsanız öyle gider unutma.

ah be canim sen 4 aydan bahsediyorsun ben 13 yildir borc ödüyorum. 8 yil adamin sorada ev aldik evin borcu esya borcu valla yasadigin müddetce taksit bitmiyor. evlilik böyle bir olay. evin eksigi bitmiyor. tam oh diyorsun yeni bir olay cikiyo. ya araba degisir ya arabasini tamir ettirir ya modeli eski yenisini ister. rahat nefes almak yok anlayacagin. bir sey söyledin mi de ben calisiyorum kazaniyorum aliyorum der yani ömrüm taksitle geciyor. caniniz sag olsun biraz zorlanirsiniz ama sonucta kendiniz icin almissiniz. ya bir de baskalari icin borc ödeseydin? bu günlerde gecer :teselli:

soru Yeni evlenip borç içinde olan var mı?..:( yerine evlenipde borcu olmayan varmıydı olmalıydı :(

benim de düğünüm oldu kızlar. 8500 lira borcumuz var. 1 yıl içinde biticek. bana kalırsa çok değil. aslında biz biraz fazla harcama yaptık. daha tasarruflu gitsek o borç da olmazdı. iki ailede uzakta olunca uçak bileti masrafı çok oldu. iki düğün o bu balayı falan derken öle geldi geçti. Allaha şükür fazla borç yok. ama şimdi ev taşıyıcaz. beni ev kirasından çok asıl üzen şey çalıştığım yere uzak olduğum için aylık yol masrafımız.nerdeyse ol bile bi kirayı bulacak.
eee biraz borcu azaltıp araba alalım diyeceğiz bi de ona borç olur bi miktar.ama takılarımız duruyor şimdilik
Allah yardımcı olsun herkese. çok şükür sabit işimiz var ikimizin de

Back
X