Yeni evlenip borç içinde olan var mı?..:(

Arkadaşlar ben de çok yeni evliyim,dünya kadar borçla evlendik üstüne üstlük 1 ay önce hamile olduğumu öğrendik hiç planlamadığımız halde.Öğrenmemizden 2 gün sonra eşim işten çıkarıldı.Benim de iş sözleşmem 3 ay sonra bitiyor.Hamile olduğum için yenilemiyeceklerde yani mahvolmuş durumdayız.Ama yine de Allah'tan ümit kesilmez deyip yola devam etmeye çalışıyoruz.Şu anda borçlarımızı bbile doğru düzgün ödiyemiyoruz.Bir de ben işten çıkınca napıcam hiç bilmiyorum ..Anlicanız ben de çok zor durumdayım bi yandan mutluyum bebek gelio die bi yandan korkuyorum eşim işe giremezse ben de çıkıcam,borçlar nolucak kirayı nasıl ödices,doktora nasıl gidicem,nasıl geçinicez diye içim içimi yiyor hergün..........

kıyamam canım ya adına çok üzüldüm ama ne güzel umudunu kaybetmemişsin. umarım her şey gönlünce olur. eşin de seni anlayıp destekse ne mutlu sana. bebeciğe şimdiden sağlık diliyorum. ahhh lidyalılar ahhh.... şu para bulmayaydınız iyidi..

mrb arkadasalr bende 8 aylık evlııym 20 mılyar borç ustune evlendım.eşimin durumu iyi degıldı. ailesınden destek yok tek kendı maaşıyla hem duugn yapıp hem ailesını geıcndırdı.benım ailemın duurmu ii.fazla pahalı seylerde aldırmadım. 8 ay gectı.. bılezıkleırm falan duuryor. 13 mılyarlık yatıırm var ama 10 mılyarlık takılarım (toplanan para ve kuuck altınlarım) borclara gıttı. 2 mızde calıısyoruz.. maaslarımız fena degıl.. evıumızde kıra degıl kaynanamla otuuryoruz.. borclarımızın coocunu kapattık. el ele verınce 2 kısı çalıısnca borçlar kapanır uuzlkmeyın.mantıklı davranıp borclar bıtmeden hemen coocuk yapmayyın. bı kaç ay daha sabredıp borçları bıtırıp kendı evımı alıp coocuk yapıcam.. herkes boyle yapsın arkadaslar..

bizde geçenlerde ev aldık 150 bin borç yaptık bunun dışında 10 bin civarında ayrı bir borcumuz var eşim de bende çalışıyoruz ben memurum ama eşim özelde..bazen tedirgin oluyorum ya işten ayrılırsa naparız diye.özellikle son dönemde bazı sıkıntılar yaşadı işiyle ilgili tedirginliğim daha da arttı..allahım korusun.walla umarım ii bişey yapmışızdır ev almakla..

halı + kurutmalık + ütü masası + tuvalet fırçasına kadar şeyler almam gerek ve elimde 1500 tl var. diğer beyaz eşya ve oturma grubunu falan aldık. halı için veya diğerleri için önerebileceğiniz birşeyler var mı?

canım benim sıkma canını bizim daha çok borcumuz vardı ama noldu ödeniyo hepsi hayattta en önemli şey ne biliyomusun ? Ruhunu hasta etme herşey geliyo geçiyo. vardı kayınpeder yamuk yaptı .düğüne kadar ne alınıyosa yavrum alalım birlikte öderiz sıkıntı cekmeyiz vs. düğün oldu benim borçlerım var dedi çıktı işin içinden elini eteğini çekti herşeyden dımdızlak kaldık ortada ama noldu bitti onlar yaptıklarıyla utansınlar.

canım benim sıkma canını bizim daha çok borcumuz vardı ama noldu ödeniyo hepsi hayattta en önemli şey ne biliyomusun ? Ruhunu hasta etme herşey geliyo geçiyo. vardı kayınpeder yamuk yaptı .düğüne kadar ne alınıyosa yavrum alalım birlikte öderiz sıkıntı cekmeyiz vs. düğün oldu benim borçlerım var dedi çıktı işin içinden elini eteğini çekti herşeyden dımdızlak kaldık ortada ama noldu bitti onlar yaptıklarıyla utansınlar.

benm ne kayınpeder ne kayınvalidenin umrunda değil borç harç takıları verin ödensin diyorlar ne kadar basit demi? ellerindeki bütün parayı gösteriş için harcadılar. affetmiyorum affetmicem. şimdi yüzlerine bakmıyorum umrumda değilller. haa kayınvalidem farkında ama salağa yatıyor. yani ununda umrunda değil. ama çok şükür nişanlımla dün herşeyi konuştum. bana hak verdi içim şimdi çok rahat ayların siniri attım. sildim defterden sadece saygı gösteririrm o da nişanlımı sevdiğim için.

benm ne kayınpeder ne kayınvalidenin umrunda değil borç harç takıları verin ödensin diyorlar ne kadar basit demi? ellerindeki bütün parayı gösteriş için harcadılar. affetmiyorum affetmicem. şimdi yüzlerine bakmıyorum umrumda değilller. haa kayınvalidem farkında ama salağa yatıyor. yani ununda umrunda değil. ama çok şükür nişanlımla dün herşeyi konuştum. bana hak verdi içim şimdi çok rahat ayların siniri attım. sildim defterden sadece saygı gösteririrm o da nişanlımı sevdiğim için.
saf ayagına yatmasalar nasıl mantıklı davranacaklarki..valla ben daha borçlerımı bitirmeden bebeğimiz olmuyodu bebiş icin başka bi şehirde tedaviye başladım.bize para gerekecek die kızına estetik ameliyat yaptırdılar:((( çok bi aciliyeti var gibi ve bize verecekleri para da kalmadı.yeni tüp bebek denememiz oldu hiç sormuyolar bile ne yaptınız bi ihtiyacınız varmı yokmu iyimisiniz .

kötümüsünüz bi geldik tedaviden herseyi ayarlamışız yapmışız bunlar evlerini satmıslar ve hala demiyolar ihtiyacınız varmı die sonradan söylediler sattıklarını....anlat anlat bitermi canım bunlar....

ama gecen gün patladım artık.aramıyonuz sormuyonuz anca kendi bi ihtiyacınız olsa arıyosunuz karnmınız agrısa cağrıyonuz.tabi diyo kime diycez derdimizi bize diyeceksiniz ama dedim bizim derdimiz olduğunda da soıracaksınız dedim....sustu

Son düzenleme:
saf ayagına yatmasalar nasıl mantıklı davranacaklarki..valla ben daha borçlerımı bitirmeden bebeğimiz olmuyodu bebiş icin başka bi şehirde tedaviye başladım.bize para gerekecek die kızına estetik ameliyat yaptırdılar:((( çok bi aciliyeti var gibi ve bize verecekleri para da kalmadı.yeni tüp bebek denememiz oldu hiç sormuyolar bile ne yaptınız bi ihtiyacınız varmı yokmu iyimisiniz .

kötümüsünüz bi geldik tedaviden herseyi ayarlamışız yapmışız bunlar evlerini satmıslar ve hala demiyolar ihtiyacınız varmı die sonradan söylediler sattıklarını....anlat anlat bitermi canım bunlar....

ama gecen gün patladım artık.aramıyonuz sormuyonuz anca kendi bi ihtiyacınız olsa arıyosunuz karnmınız agrısa cağrıyonuz.tabi diyo kime diycez derdimizi bize diyeceksiniz ama dedim bizim derdimiz olduğunda da soıracaksınız dedim....sustu

bak işte onu asla beklemem. kızı olurum oğlunun yanında, oğlu yokken el. inanın nasıl oluyorda bu hale getiriyorlar insanı anlamıyorum hayatımda böyle şeyler bilmezdim hesap kitap hayatları olmuş. elalem ne der diye kara kara düşünürler. oğlum kızım ne der nasıl bir duruma düşeriz demezler. yüzleri görmek içimden gelmiyor. evlenmeden laf sokar oldum. arkadaşlarım çok değiştin diyor. bencil oldum sayelerinde. evliliğimi mutluluğumu aşkımı unuttum. oysa nasılda heyecanlanırdım aşkımı gördüğümde. eskisi gibi onu sevmediğimi düşünüyor nişanlım beni hala seviyor musun diye soruyor. kıyamıyorum ona ama aailesi yüzünden korku sarıyor beni kendim olamıyorum.....

bak işte onu asla beklemem. kızı olurum oğlunun yanında, oğlu yokken el. inanın nasıl oluyorda bu hale getiriyorlar insanı anlamıyorum hayatımda böyle şeyler bilmezdim hesap kitap hayatları olmuş. elalem ne der diye kara kara düşünürler. oğlum kızım ne der nasıl bir duruma düşeriz demezler. yüzleri görmek içimden gelmiyor. evlenmeden laf sokar oldum. arkadaşlarım çok değiştin diyor. bencil oldum sayelerinde. evliliğimi mutluluğumu aşkımı unuttum. oysa nasılda heyecanlanırdım aşkımı gördüğümde. eskisi gibi onu sevmediğimi düşünüyor nişanlım beni hala seviyor musun diye soruyor. kıyamıyorum ona ama aailesi yüzünden korku sarıyor beni kendim olamıyorum.....

sana hatta kaynanamın bi lafını söleyim ben tedavi için başka bi şehirdeyim ilgilenmek için gelelimmi filan dedi öylesine yok dedim gerek yok ne dese begenirsin ! 'zaten masraf olur demesin. öldüm orda :47:

bak işte onu asla beklemem. Kızı olurum oğlunun yanında, oğlu yokken el. Inanın nasıl oluyorda bu hale getiriyorlar insanı anlamıyorum hayatımda böyle şeyler bilmezdim hesap kitap hayatları olmuş. Elalem ne der diye kara kara düşünürler. Oğlum kızım ne der nasıl bir duruma düşeriz demezler. Yüzleri görmek içimden gelmiyor. Evlenmeden laf sokar oldum. Arkadaşlarım çok değiştin diyor. Bencil oldum sayelerinde. Evliliğimi mutluluğumu aşkımı unuttum. Oysa nasılda heyecanlanırdım aşkımı gördüğümde. Eskisi gibi onu sevmediğimi düşünüyor nişanlım beni hala seviyor musun diye soruyor. Kıyamıyorum ona ama aailesi yüzünden korku sarıyor beni kendim olamıyorum.....

onların sayesinde bakalım daha neler öğrenicez değilmi.nişanlını hala seviyorsundur ama işte hayat şartları diyelim biz buna bazen insanı monotonlaştırıyor yada sevmiyormuşun gibi düşündürüyor.şu sıkıntılar geçsin ailesi sizden elini eteğini çeksin emin ol ne kadar çok sevdiğini hatta öncesinden daha çok sevdiğini göreceksin eminim buna bazen banada oluyor bırakıp kaçmak istiyorum herşeyi herkesi.

onların sayesinde bakalım daha neler öğrenicez değilmi.nişanlını hala seviyorsundur ama işte hayat şartları diyelim biz buna bazen insanı monotonlaştırıyor yada sevmiyormuşun gibi düşündürüyor.şu sıkıntılar geçsin ailesi sizden elini eteğini çeksin emin ol ne kadar çok sevdiğini hatta öncesinden daha çok sevdiğini göreceksin eminim buna bazen banada oluyor bırakıp kaçmak istiyorum herşeyi herkesi.

daha hafta sonu torunlarına bakmanın hesabını yapıyordu. görümcemde aynı gelip gezeceklermiş. kayınpederim de belki bizi istemezler diye zoraki davette... nişanlıma açık açık dedim be kimseye düzenimi bozdurmam diye (ailesi kastettimi ne kadar anladı bilmem)ama karşımdakiler azimli biz ne yapalım:1::1::1:

sana hatta kaynanamın bi lafını söleyim ben tedavi için başka bi şehirdeyim ilgilenmek için gelelimmi filan dedi öylesine yok dedim gerek yok ne dese begenirsin ! 'zaten masraf olur demesin. öldüm orda :47:

yok masrafı düşünmezler bizimkiler gelecek olsalar nasılsa oğluları karşılar ondan eminler. garibim arabalarına binemiyo benzin almam gerekecek diye çünkü düğün borcu yüzünden cebinde para kalmadı.evlenince evden çıkamıcaz diyor bir müddet. çünkü dahah düğün olmadan borcunu ödeyemiyoruz.

yok masrafı düşünmezler bizimkiler gelecek olsalar nasılsa oğluları karşılar ondan eminler. garibim arabalarına binemiyo benzin almam gerekecek diye çünkü düğün borcu yüzünden cebinde para kalmadı.evlenince evden çıkamıcaz diyor bir müddet. çünkü dahah düğün olmadan borcunu ödeyemiyoruz.

güzelim bu gelip gitme olayını nişanlına değilde ailesine açık açık söyle bence başta tavrını koyki sonradan sorun olmasın

allah yardımcınız olsun canım zor hakkaten
canım benimde öyle gösterişi seven bir kayınvalidem var ama onlar herşeyi kendileri ödedi :54:olan benim aileme oldu tabi bizimkiler ellerinde ne var ne yok ortaya koydu allah razı olsun:19: iki yılı geçti dügün olalı daha babam kendine yeni geldi maddi olarak ama biz iyiyiz hiç borç harç koymadılar bize eşimde bize yetecek şekilde maaş alıyo dügünün ve dogumun altınlarını birleştirip bide bize uygun araba aldık iyyiyz allaha şükür şimdi:34:
:53: ben bu yardımda bulunmayan hatta dügünde takılan altınları bile alan ailelere çok kızıyorum yaa böyle aile olunmaz kievladına destek olan gerekir böyle durumda:27::27:

arkadaslar ıyıkı acmıssınız bole bı konu ıcım o kadar dolu kı neden bu kadar zor hersey bu kayınvalıdeler neden bıze kan kusturuyor ben 10 aylık evlıyım severek evlendım söz olayı olduktan sonra hanımefendı değişmeye basladı bı kaprısler bı havalar daha neler neler ayrılmayı cok dusundum ama esıme kıyamadım oda yıldı ben gıbı oda bıttı neyse evlendık kayınvalıdemın yanına evlendım esım askerden gelınce ev alacaktık esımın ne annesı ne babası 1 krs harcamadı duğune altına yemeğe kadar esım yaptı sonra bunların adı düğün yaptık oldu sonra kıskanclıklar laflar sozler aynı evın ıcınde kose bucak kacar oldum gecelerı sabaha kadar ağlardım psıkolojım bozuldu esımle aram acıldı cınsellıkten soğudum mutfağa bıle gıremez olmustum esım kaç kez sınır krızı gecırdı sonra kendı aıleme durumu anlattım konustular baktılar yıne aynı hersey babam bıze ev aldı uzerı odemeli sımdı kendı evımdeyım esım üzerıne kalan borcu ödüyor düğün borclarımız ve ev borcumuz kaldı sımdı rahatım ama yınede benı ve esımı herekese rezıl ettı gıtsen yüreğım kalkıor gıtmesen gelmezler dıe laf çöktük resmen allhım herkesı aydınlıklara cıkarsın ımkanımız olsada yasadığımz sehırden gıdebılsek bıktım artık lafdan sözden.......:50:

güzelim bu gelip gitme olayını nişanlına değilde ailesine açık açık söyle bence başta tavrını koyki sonradan sorun olmasın

torununa gelip bakacakmış falan hiç sesimi çıkarmıyorum kendini övüyor sürekli hiç gülümsemiyorum bile. soğuk davranıyorum. sorularına cevap vermiyorum duymamazlığa geliyorum. ilk gördüğümde ben uzun misafirliklerden hoşlanmam falan mı desem? eşya alamadık sonuçta para yok diye söyledim ama diyorum ya umurlarında değiliz. nişanlıma söyledim ailesinin yaptıklarını ama sonuçta gelmesinler diyemem gelmelerini kesmk için soğuk davranmaktan başka ne yapabilirim bilmiyorum yardımcı olur musun? işine geleni anlıyo işine geleni anlamıyor. bendeki soğukluğu fark etti ama yolda tanıdıklar ile karşılaştık yanağımı sıkıyor, elimi tutmak istedi vermrdim ah kızım üşüdün mu falan dedi. millet gelinyle arası iyi desin diye bile gelebilir sırf. gösteriş el ne dere o kadar önem veriyor ki. nişanlım da hastalar diye üzerilerine gidemiyor off offf beni neler bekliyor....umarımın nişanlımın dediği gibi bunlara güleriz ileride. garibim benimmmm

Bende evlendiğimden beri çalışıyorm..kayınvademle kalıyoruz..bodrumdan istanbula gelin geldim daha evlenmeden istanbulda işimi buldum evlendigimin 3. Gunu işe başladım. Sadece yatakodası aldık onun borcunu evlendikten sora ödedik. Eve kalorifer yapıldı ödedik eşimin babasının borcları cıktı ödedik.3 ay sora hamile kaldım cocuk derken masraflar hala var birde 5 aylık hamileyken ev aldık hala borç hala çalışmak.. Eşimle ben her daim çalışıyorz. Kızım 40gunlukken işe başladım tekrar cünkü taksitler krediler cocuk maması ahh neyse.. şuan çalışıyorm gene :):) hemde sabah 7den aksam 9 a kadar sade pazar tatil ama kendimiz için inanınki feraha cıkacagız. Sizde cıkıcaksınız ve üstüne kendniz ilersi için borç yapacaksınız..herkezde doyumsuzluk vardır ınanın ve tek maaşla bizim ülkemizde gecinilmiyor malesef..

torununa gelip bakacakmış falan hiç sesimi çıkarmıyorum kendini övüyor sürekli hiç gülümsemiyorum bile. soğuk davranıyorum. sorularına cevap vermiyorum duymamazlığa geliyorum. ilk gördüğümde ben uzun misafirliklerden hoşlanmam falan mı desem? eşya alamadık sonuçta para yok diye söyledim ama diyorum ya umurlarında değiliz. nişanlıma söyledim ailesinin yaptıklarını ama sonuçta gelmesinler diyemem gelmelerini kesmk için soğuk davranmaktan başka ne yapabilirim bilmiyorum yardımcı olur musun? işine geleni anlıyo işine geleni anlamıyor. bendeki soğukluğu fark etti ama yolda tanıdıklar ile karşılaştık yanağımı sıkıyor, elimi tutmak istedi vermrdim ah kızım üşüdün mu falan dedi. millet gelinyle arası iyi desin diye bile gelebilir sırf. gösteriş el ne dere o kadar önem veriyor ki. nişanlım da hastalar diye üzerilerine gidemiyor off offf beni neler bekliyor....umarımın nişanlımın dediği gibi bunlara güleriz ileride. garibim benimmmm

Çocuk meselesinde önce nişanlını ikna etmen gerekir sanırım.Benim de aynı olayım var kayınvalide şimdiden hesap yapıyormuş(bana öyle bir şey söylemedi ama nişanlım söylüyor)Ben nişanlıma şey diyorum mesela ben çocuğuma kimseye bırakmayı düşünmüyorum bir müddet kendim bakıcam daha sonra gerekirse kreşe vericem ne senin annen ne benim annem bakmasını istemiyorum diye.Sende böyle bir şey söyleyebilirsin sadece onun annesine has bir durum olmadığını çocuğunu annelerden birine bırakmak istemediğini bırakmayacağını anlamasına faydası olur.Birde evini bir artı bir alabilirsin kalacak yerimiz yok bak sen nerde yatıcan nerde kalıcan diye.zaten iki kişi olacaksınız çocuk bir iki yaşına gelene kadar küçük ev yeter size.Bu durumlarda ilk zamanlar önemlidir nasıl alıştırırsan nasıl alışırsan öyle gider

Çocuk meselesinde önce nişanlını ikna etmen gerekir sanırım.Benim de aynı olayım var kayınvalide şimdiden hesap yapıyormuş(bana öyle bir şey söylemedi ama nişanlım söylüyor)Ben nişanlıma şey diyorum mesela ben çocuğuma kimseye bırakmayı düşünmüyorum bir müddet kendim bakıcam daha sonra gerekirse kreşe vericem ne senin annen ne benim annem bakmasını istemiyorum diye.Sende böyle bir şey söyleyebilirsin sadece onun annesine has bir durum olmadığını çocuğunu annelerden birine bırakmak istemediğini bırakmayacağını anlamasına faydası olur.Birde evini bir artı bir alabilirsin kalacak yerimiz yok bak sen nerde yatıcan nerde kalıcan diye.zaten iki kişi olacaksınız çocuk bir iki yaşına gelene kadar küçük ev yeter size.Bu durumlarda ilk zamanlar önemlidir nasıl alıştırırsan nasıl alışırsan öyle gider

anneanne ile babaanne ile büyüyen çocuk çokşimarık oluyor ben öyle olsun istemiyorum dedim nişanlım bana hak veriyorlar da karşımdaki işine geline anlıyor, ev meselesinde bende aynı fikirdeyim ucuz olur 1+1 tut dedim ama 2+1 tutcaz mecbur yok çünkü. birde oturma odası yapmadım aslında eve kim gelirse gelsin yatacak yer yok gerçekten beni korkutan şimdi bile akrabalarına gidiyorlar gittikleri evdede yatacak yer yok ama haftalarca kalabiliyorlar 3kişi . ilginç demi? yoksa bu konuda elimden gelen kısıtlamayı yapıyorum.

Back
X