Yeni evlenip borç içinde olan var mı?..:(

bizde aynı durumdayız.evlenirken kredi çekmiştik.eşimin babası yok vefat etmiş.bizdende yardım eden olmadı.baya zor bir durum yani.bebeğim büyüdü bende işe girmek istiyorum nasipse.etrafımda kime baksam herkesin borcu var.biz taksitle ödüyoruz ama yinede zor.boğazına harcıyacağın parayı borca veriyorsun :41:

bende evlenirken ilerde batarmıyız çıkarmıyız diye düşünmüştüm ama şükür bir sorun yaşamadık ihtiyacımız olmadıgı ıcın aılelerdende yardım almadık ..ama madem keske esin soyleyip konussaymıs bu kadar açılırsak bogulur dıye aılesıyle..çünkü eskisi gibi değil artık evlenmek ev döşemek biraz daha rahat şu açıdan rahat diyorum bir çok seçenek ve kampanya var mesela modalife diye bir yer var reklamlarda çıkıyor sürekli 2 bin tl ye uc takım veriyor yada gelin düğün vs paketleri var 4 bin e evi döşüyorlar herşeyinle keşke öyle bir şey yapsaydınız kafanız rahat ederdi kimseyi dinlemeseydiniz keşke..hem 5 bin harcasan ne olur 20 bin harcasan ne olur evine gelen insanlar etiket mi arayacak eşyaların üzerinde ? ama ele karışmak zor işte bin kafadan ses çıkar hep böyle olur ..insanın zaman içinde birşeyleri eşiyle tamamlaması kadarda zevkli birşey yok tabi 20 bin i kayınvalden karşılasaydı o zaman iyiyidi..canını sıkma derim hiçbirşey böyle kalmaz zamanla herşey yoluna girer yeterki birbirinizi para için üzmeyin..olmadı krediye falan başvurur ufak ufak ödersiniz

Son düzenleme:
5 yıl oldu evleneli ama hala YENİ gibi hissettiğim için atladım topiğe :) borç= biz biz= borç demekti her zaman...borç yiğidin kamçısıdır arkadaşlar...:27::52::52::52::52::52::52:

mrb henüz 4 aylık evliyim dünya kadar borca girip evlendik...20 bin ytl ye yakın borcumuz var...eşimin ailesi hiçbişeye el sürmedi...düğünde takılan altınlarım bileziklerim hepsi gitti...şimdide eşimin işleri ii gitmiyo...boğulmak üzereyim...sabahtan beri iş yerinde ağlamaktan gözlerim şişti...kimseye bişey anlatamıyorum ...ölücem kahrımdan...zaten depresyon rahatsızlığı geçirdim şiddetli...tekrar başa dönücem sanırım...kafamı yastığa koyduğumda rahat uyumayı özledim...haciz gelir herhalde yakında...üstelik borçlar hep benim adıma...ne yapacağımı bilemiyorum gerçi artık yapılacak bişeyde yok...bu borçlar evliliğimide yıkacak böle giderse...öle sevdikki birbirimizi ama daha bi defa yemek yiyemedim eşimle dışarıda...her günümüz hesapla geçiyor...oda bende yorulduk...çare aramak için yazmadım sadece paylaşmak için yazdım...eşimin ailesini bekleseydik ayrılırdık bekleyemedik...hoş bekleseydikte bişey yapmayacaklardı...çok canım sıkkın ya...kabusta gibiyim...bıktım artık mücadele etmekten...

Canım benim arkanda biri yoksa borçsuz olmuyor ben de düğünden sonra herşeyimi bozdurmuştum üstelik bırak 5000lirayı takılarım haricinde hiçbir şey yapmadı eşimin ailesi (ki buna rağmen kayınbabam ilk evime geldiklerinde bir kağıt çıkardı bana sizin düğününüz için 5000 lira kredi çektik diye ne yaptınız ki dedim bilezik aldık dedi bozdurduğunda bileziklerim toplam 1500 lira tutmuştu o zaman o kadar :1:) ben koltuk takımımı bu sene alabildim daha eşimin bekarlk koltuklarında oturuyordum 4 senedir :3: Takma kafana ve yaşamayı unutma yemeğe vereceğiniz 50 lira sizi ne oldurur ne öldürür ayda bir kere de olsa çıkın dışarıya

Herkes bütcesine göre hareket etse borçsuzda evelenilir.
1 Lira borç ödemedik yeni evli sayılırız.
Parana göre takı alırsın parana göre beyaz eşya alırsın parana göre koltuk takımı alırsın.
Paran yoksa evlenmezsin beklersin biriktirirsin .
Ozaman hiç zorluk çekilmez 2 yıl 3 yıl borç ödemek zorunda kalınmaz.
Çok mu zenginiz hayır sadece olanla sahip olduklarımızla yetinmeyi bildik.
Çok şükür taksitle bile bi parça eşya almadık

evet herkes ayağını yorganına göre uzatmalı katılıyorum bizede eşimin ailesi hiç yardım etmedi sadece altınları aldı geri kalan herşeyi benim ailem ve eşim yaptık ailem üstüne düşeni yaptı gerisini eşim biriktirdikleriyle yaptı gösterişe kaçmazsan borç olmaz biz de 2yıllık evliyiz sadece 3ay beyaz eşya taksidi ödedik okadar altınlarımda duruyor borç insanı yıpratıyor eskisin birdaha alırız yenileriz dedim ben ne çok iyi nede çok kötü orta karar aldım herşeyi iyi kide öyle yapmışız çimdi çocuğum olacak istediğim gibi alışveriş yapıyorum ona :)
tavsiyem evlenirken ne anne ne kayınvalide dinlemeyin onlar herşeyin en iyisi en gösterişlisi olsun istiyor ama parada vermiyor siz alacaksanız karıştırtmayın işinize:)

ama ilginçtir, borç batağından iflas edenleri duydum da hiç evlenerek borçtan iflas edeni duymadım. Allah yardım ediyor gerçekten

mrb henüz 4 aylık evliyim dünya kadar borca girip evlendik...20 bin ytl ye yakın borcumuz var...eşimin ailesi hiçbişeye el sürmedi...düğünde takılan altınlarım bileziklerim hepsi gitti...şimdide eşimin işleri ii gitmiyo...boğulmak üzereyim...sabahtan beri iş yerinde ağlamaktan gözlerim şişti...kimseye bişey anlatamıyorum ...ölücem kahrımdan...zaten depresyon rahatsızlığı geçirdim şiddetli...tekrar başa dönücem sanırım...kafamı yastığa koyduğumda rahat uyumayı özledim...haciz gelir herhalde yakında...üstelik borçlar hep benim adıma...ne yapacağımı bilemiyorum gerçi artık yapılacak bişeyde yok...bu borçlar evliliğimide yıkacak böle giderse...öle sevdikki birbirimizi ama daha bi defa yemek yiyemedim eşimle dışarıda...her günümüz hesapla geçiyor...oda bende yorulduk...çare aramak için yazmadım sadece paylaşmak için yazdım...eşimin ailesini bekleseydik ayrılırdık bekleyemedik...hoş bekleseydikte bişey yapmayacaklardı...çok canım sıkkın ya...kabusta gibiyim...bıktım artık mücadele etmekten...

konuyu açalı 4 seneye geliyor acaba şuanda durum nedir burcu merak ettim?

Bende 8 sene kavuşmak için bekleyen biri olarak mantıklı ve sabırlı olmak gerektiğini düşünüyorum bekarken çalıştım bütün beyaz eşyalarımı çeyizimi altım eşimde öle tv buzdolabı flan bitek mobilyalar ve düğün kaldı onlarda azar azar ödeyerek bitirdik 5 yıllık evliyim bu arada demek istediğim acele etmemek gerek tabiiki insan sevdiğine bian önce kavuşmak ister ama en güzel günleri sıkıntılı geçirmek istemez dimi kimse?bekarken herşeye katlanıyor insan ama evlenince mutlu olmak ister...

merhaba

aralık ayında evlendik neredeyse senesi gelecek...
benim ailemde maddi imkan olmadıgı için eşimin ailesi de para harcamak istemedigi için herşeyi biz yaptık...

hem banka kredisi cektik hedme eşimin işyerinden para cektik. ocak ayında evlilik kredisi borclarımız bitiyor cok şükür:)

kendi kendine evlenmek zor hemde cok zor bi durum ama en azından hiç kimse aldıgımız esyalara karısmadı fikirlerini söylemedi kimseyi mobilya alışverişine götürmedik o yüzden biraz da rahat oldu acıkcası

ama en kötüsü ay sonuna yaklastıkca bide böyle yeni evliyken cepte para kalmaması....

neyseki bu günlerde yavas yavas geciyor... gerci bu borc bitince bir başkası başlar kesin

bende 3 aylık evliyim. evimizin bir sürü eşyasını ailem aldığı halde dünya kadar borcumuz var. eşimin bankalarla sicili iyi olmadığı için bütün borçlar benim üstüme. erkek tarafı hiçbirşey yapmadı, eşimin birikmiş parasını kendilerine kullandılar ama herşeyede havasını attı. takılarımıza kadar kendimiz yaptık, sözden itibaren hiçbirşeyde destekleri olmadı. ve eşim 2 aydır işsiz. tek başıma ev kirasınımı ödeyeyim kredilerimi kredi kartlarını mı mobilya borçlarını mı bilmiyorum.
geçen ay gün parası geldi küçük altınlarım vardı rahattık, bu ay da yeni bir kredi çektim ama Allah sonumuzu hayır etsin. ve içkili araba kullanmaktan ehliyetine el konulduğu için bu kadar rahat ama daha 2 ayı var ehliyeti almasına. o zamana kadar dayanabilirmiyim onu bilmiyorum işte.

borc odemek cok zor allah yardımcınız olsun en ıyısını yapmıssınız ben sıkıntı cekmedım ama insanın zamanı gelınce basına kalkılıyor ...

Son düzenleme:
Bugün tam bir ay oldu evleneli. Bence konunun başlığı "yeni evlenip borcu olmayan var mı" diye sorulmalı :) Çünkü benim bildiğim yeni evlenen herkesin kesinlikle borcu var. Anlatacaklarım da hemen hemen aynı şeyler. Ne eşimin ailesi ne benim ailem bişeye karışmadı herşeyi hatta takılamızı bile kendimiz aldık. Eşya için borçlandık kartlar aldı başını gitti vs. vs...

Önceden hergün hesap yapardım artık hiç yapmıyorum bi şekilde ödenir deyip geçiyorum yoksa ciddi şekilde psikolojim bozuluyo. Evet dışarda yemek yiyemiyorum, evet istediğim gibi alış-veriş yapamıyorum ama çok şüükür kimse çıkıpta "ben sana şunu yaptım benim sayemde oldu" diyemez. Bunun rahatlığı da hiçbişeye değişilmez :)

Allah herkese sağlık sıhhat bol kazanç versin borçlarımız çabucak bitsin inşallah :)

4 aylık evlıyım evımıze 3.100 tl para gırıyor aylık

800 banka kredisi

150 evkur taksıdı

200 beyaz eşya taksidi

368 evkur taksidi

150 bulaşık makınası taksıdı

200 kredi kartı

475 ev kirası

150 elektrık su dogalgaz cep

200 tl sigara kalan para 407 tl ama göremıyoruz çunku aklıma gelmeyen ıvır zıvırlarımız var

Bugün tam bir ay oldu evleneli. Bence konunun başlığı "yeni evlenip borcu olmayan var mı" diye sorulmalı :) Çünkü benim bildiğim yeni evlenen herkesin kesinlikle borcu var. Anlatacaklarım da hemen hemen aynı şeyler. Ne eşimin ailesi ne benim ailem bişeye karışmadı herşeyi hatta takılamızı bile kendimiz aldık. Eşya için borçlandık kartlar aldı başını gitti vs. vs...

Önceden hergün hesap yapardım artık hiç yapmıyorum bi şekilde ödenir deyip geçiyorum yoksa ciddi şekilde psikolojim bozuluyo. Evet dışarda yemek yiyemiyorum, evet istediğim gibi alış-veriş yapamıyorum ama çok şüükür kimse çıkıpta "ben sana şunu yaptım benim sayemde oldu" diyemez. Bunun rahatlığı da hiçbişeye değişilmez :)

Allah herkese sağlık sıhhat bol kazanç versin borçlarımız çabucak bitsin inşallah :)

Selam arkadaşlar başlığı görünce dikkatimi çekti.
Açıp bakayım dedim iletinizi gördüm.
Bence konunun başlığı "yeni evlenip borcu olmayan var mı" diye sorulmalı :) demişsiniz, bizim de aileler tek iğneye karışmamasına karşın biz borçsuz evlendik.
YAklaşık 1,5 sene kadar, hazırlığımızı yaptık da evlendik,tabi Allah da yardım etti.
Ama evlilik ilerledikçe bu borçlar biter, başkaları çıkar.
Hayat gailesi bitmiyor.

Selam arkadaşlar başlığı görünce dikkatimi çekti.
Açıp bakayım dedim iletinizi gördüm.
Bence konunun başlığı "yeni evlenip borcu olmayan var mı" diye sorulmalı :) demişsiniz, bizim de aileler tek iğneye karışmamasına karşın biz borçsuz evlendik.
YAklaşık 1,5 sene kadar, hazırlığımızı yaptık da evlendik,tabi Allah da yardım etti.
Ama evlilik ilerledikçe bu borçlar biter, başkaları çıkar.
Hayat gailesi bitmiyor.

Senin adına çok sevindim keşke Allah herkese böylesini nasip etse... Ama hayat şartları böyle olmasını gerektiriyo

23 yaşımda tanıştım ve 4 sene bekledik evlenmek için. Hiçbişeyde aşırıya kaçmadım nişanım evde oldu tek lüksüm düğün yaptım diyebilirim oda baya ucuz bi salonda oldu yemekli falan yapamadık yani :) Biriken paralar ev peşinatına gidince ev kredisiyle beraber baya borç oldu açıkçası :) düğünde fazla takı falanda takılmadı düğünü anca karşıladı diyebilirim. Şu anda ev kredisi ve eşya için aldığım krediyle birlikte 150000 TL borcum var ve 8 yıl ödemek zorundayım yani beklemekte bi işe yaramadı :)

Back
X