arkadaşlar aynı sıkıntıları yaşamaya başlamış biri olarak ben de kayıtsız kalamadım bu konuya.Temmuz ayında nişanımız oldu ve nisanda düğünün yapılmasına karar verildi.Nişanda geline alınan herşeyi nişanlım çektiği kredi ile aldı şimdi 230 Ytl onu ödüyoruz.Beyaz eşyaları aldık onun borcu 355 Ytl onuda ödüyoruz.Daha bu evlenmeden düğün olmadan borcumuzdu taki bugüne kadar.Kendimizi biraz zorlayalım bir ev alalım kira öder gibi onu ödeyelim dedik nişanlımla.Kredi çekerek aldığı arabayı sattı 11 milyara 6 milyar babamlar verdi onun babası 6 milyar koydu (nasıl oldu hala şaşıyorum) 2 milyarda aşkımda vardı 25 milyar nakit hazırladık.40 milyarda kredi çektik.Şimdi birde ev kredi borcumuz olacak 230+355+890 =1475 Ytl tutuyor. Ve bu borç daha düğün masrafları ve eşyalar hariç.Krediyi babası çetiği için ev onun üzerine oldu.(maaşlarımız asgari ücretten göründüğü için bankalar bize vermiyor) şimdi sağda solda ben onlara ev aldım diyormuş.Nasıl ağrıma gidiyor anlatamam o verdiyse benim babamda verdi kız babası olarak.Benimkilerde desin o halde ben kızıma ev aldım diye.Biz nisana kadar bu 1475 Ytl yi ödeyelim diye düşünüyoruz ama erkek tarafı olarak onlar eşya almaktan gelinlikten falan hiç bahsetmiyorlar ne yapacağımı bilemiyorum.Bu kadarda cimrilik olmaz ki,babası eve masa almanıza gerek yok kalabalık birileri geldiğinde plastik masada 2-3 kişi yer diğerleride çekyatta yer demiş geçen gün.Allah'ım nefes alamayacakmışım gibi oluyorum.Birde bu evin borcu ( 5 sene sonra) bittikten sonra ben aldım evi 6 milyar verdim deyip evi bizim üzerimize vermezse ne yaparız biz.