• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni Evli olmak ve çocuk istegi...

Evliligimin başından beri çocuk sahibi olmak istedik tedaviler tüp bebek yöntemi hepsi olumsuz sonuçlandı ve 5.yılımzda kendilignden hamile kaldım ve bir ay önce 24 haftalık erken dogumla bebegimi kaybettim Rabbim isteyen herkese (banada)saglıklı hayırlı evlatlar nasip etsin.Maddi durumumuz çok şükür iyi ama içim yanıyo gözüm görmüyo hiçbişeyi :(

2,5 senelik evlıyım
36 Yasındayım ve hala çocuk yapmaya karar veremıyorum.

Evliliğimin 8. yılında çocuk düşündüm ve hamile kaldım.
Maddi ve manevi olarak hazır olduğumuza inandığımda hamile kaldım daha erken olamazdı.

Çocuk kısmetiyle gelir olayına inanmıyorum.
Eğer öyle olsaydı bez alamadığı için çocuğun altını poşetle bağlayan anneyi görmezdim haberlerde.
Ya da hastanede bebeği sofra bezine saranı hem de kar ortasında.

Bu arada 2 aylık evli insanlara bebek sormak nedir.
İnsanlar iyice şaşırmış artık.

Çocuk sahibi olmak çok korkunç birşey gibi gorunuyor ben oradan bakınca...
Not: Cocuk kismetiyle gelmez.

Aceleye gerek yok

Çocuk olduktan sonra çocuksuz hayata geri dönüş yok ama bir süre çocuksuz evlilik sonra çocuk imkanı var

Bir de çocuklu hayatta da iki ayrı görüş var mesela ben hayatımı çocuğa göre evrilttim bazıları da bana ne çocuk
Benim yaşam tarzıma uyacak diyor

Örneğin bu havada bebeğimi alıp arkadaşım ile kahve içmeye ben çıkmam ama geçen gördüm çıkanları

Yani tek doğru yok sen Nasıl bir hayat kurarsın çocuk öncesi ve sonrası bunu değerlendirmelisin

Fakat bu değerlendirme için de önce en az bir yıl geçsin o evliliğimiz oturdu sandık ama hamile olunca eşim ilgisiz konuları da maalesef acele etmekten açılıyor

hep bebek kalmayacak. Gün ve gün ihtiyaçları artacak. Poposuna bezi , hastalandiginda ilacı, beslenmesi.... bunları kim temin edecek ?

Sorumluluğundan bahsetmeye bile gerek yok.

Evet benimde evladım var. 5 yıl sonra isteyerek sahip oldum şükür Allah a. Maddi manevi sıkıntı yoktu.Ama çok çok zor ,Saldım çayıra büyümüyor bu bebeler. Doğmadan önce doğduktan sonra eşinizle ilişkiniz ister istemez etkileniyor. cok dusunup tarymak lazim bence. O yüzden 2 aylik evlilik çok çok çok erken bence. Önce tadını çıkarmak lazım evliliğin.

Bekarlığımdan beri çocukları çok seviyordum anne olmak istiyordum evlendim 4.ayimda hamile kaldim tedavi ile pkoluydum 4 ayda bile soran soranaydi bizim ki hemen oluyo yok senin ki niye olmuyo diyen bile oldu..şu an iki aylik bi oğlum var Allahim bağişlasin hepimizinkini ama çok zormuş anne olmak uzaktan sevmek gibi değil büyük sorumluluk..

Ben acele karar verip yapanlardanım. Tanışmamız, evlenmemiz, hamileliğim, bebenin doğumu hepsini toplayınca 2 yıl bile etmiyor.
:KK53:

Maddi durumumuz da eh işte, ihtiyaçlarını karşılayabiliyoruz çok şükür.

Yalnız herifin her gün yeni bi huyu çıkıyor ortaya. "Yeni evlilik" kontenjanından yiyoruz şimdilik hadi hayırlısı.

Anlamış değilim yeni evlenen çiftlere hemen çocuk soruyorlar buna bende dahilim. Maddi durumun iyi bile olsa hemen çocuk düşünülmemeli. Hani bu eşi tanımakta değilde çünkü hemen taninmiyor. Bir şeyler oturur birlikte zaman geçmiştir anlaşıyorsundur çocuk yapalım dersin onun gibi işte.
+1

İstiyorsanız yapın ya kimseyi dinlemeyin. Boşanan insanlara soruyorum iyi ki diyorlar . Ortam kötü dünya kötü ama kadrr diye de bir şey var kimse olcakkarın önüne geçemiyor kötü ortamda ölmez durduğu yerde ölür kalp krizi başka bir neden vs. Çocuk güzel bir şey maddi manevi hazırsanız olsun bence:)

Bende 27 imde evlendim 2 yil cocuk istemiyordum evliligim otursun diye
1 yil gecti esim cok istedi 2. Ayda hamile kaldim 2 bucuk yillik evliyim 5 aylik bebisim var gercekten zor eslerin birbirine ayirdigi vakit minumuma dusuyorr
Bence en az bir yil gecsin inanin cook zor hamilelik de oyle once bir yeni evliliginizin tadini mitlaka çıkarin derim

Evliligimin başından beri çocuk sahibi olmak istedik tedaviler tüp bebek yöntemi hepsi olumsuz sonuçlandı ve 5.yılımzda kendilignden hamile kaldım ve bir ay önce 24 haftalık erken dogumla bebegimi kaybettim Rabbim isteyen herkese (banada)saglıklı hayırlı evlatlar nasip etsin.Maddi durumumuz çok şükür iyi ama içim yanıyo gözüm görmüyo hiçbişeyi :KK43:
Allah sabır versin

Bir şey diyeyim mi bu ülkeye bu dünyaya çocuk getirmek delilikten başka bir şey değil :) can güvenliğimiz yok ki.

Bende o delilerden biriyim.biz maddi ve en önemlisi manevi olarak hazır olduktan sonra bu kararı vermiştik.

Çocuk kismetiyle gelir diyenlerden değilim eğer öyle olsaydı açlıktan sefaletten ölen masumlar olmazdı.
Tabiki 9 cocuk dogurmaktan bahsetmiyoruz.ölen masumlar genelde 9 kardes oluyorda...

Merhabalar,
Ben 27 yaşındayım ve 2 aylık evliyim. Bu aralar herkes bebek soruyor.aslında ben uzunca bir süre çocuk hiç istemiyordum.Ama hem yasimin geçiyor olmasi hem de eşimin ara sıra istemiş nedeniyle benim de kafam karisti.Allah nasip edecek mi onuda bilmiyorm.Hemen olur mu onuda bilmiyorm.Bir yandan evliliğin rayına otursun, iyice birbirimizi tanıyalım hem de maddi durumumuz biraz duzeltsin istiyorm hem de eskisi kadar bu fikre uzak da degilim açıkçası.
Sizler bebek fikrine nasıl karar verdiniz? Maddi durumunuz elverisli miydi yoksa kismetiyle gelenlerden misiniz?
Evliliginizin ne kadarlık süresinde bu kararı verdiniz?
Bana yardımcı olur musunuz?

Yaşınız genç, acele etmeyin. 2 ay nedir ki ? Önce bir bayram, bir tatil görün. Aile ziyareti veya yatı varsa yaşayın. Borcunuz varsa bitirin, biraz başbaşa zaman geçirin, gezin tozun. Evlilik istediğiniz gibi gitmezse hamilelik ve çocuk elinizi kolunuzu bağlar.

Teşekkür ediyorum bütün yorumlar için ben de şu an gerçekten erken olduğunu dusunuyorm.kayinvalidem 1 kere söyledi ben de düşünmüyoruz diye kestirip attim

Back
X