Yeni evli olup İş bulamamak

applepie13

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
4
Puanlar
6
Herkese merhaba,
Okuduğu mesleği yapamayıp başka dallara da giremeyip veya girip başarısız olmuş olan var mı benim gibi? Evlilik sebebiyeti göstererek en sonki işimde zorla çıkış verildi yeni bir iş de bulamadım çalışıp kazanmam gerek. İleride gebelik vs olursa izinler geri dönüş vs benim gibi düşünen bu durumdan geçmiş veya önerisi olan hanımlar varsa yardımcı olabilir mi ne önerirsiniz yada hangi dal hanımla için daha iyidir

Çok fazla insan, okuduğu eğitimini aldıpı meslek dışında işlerde çalışıyor. İş, çalışma alanı değiştirebilirsiniz.

Evinize yakın iş olanaklarına göre karar almaya bakın. Avm yakındır, orada satış danışmanı işine girersiniz, zamanla mağaza müdürü olursunuz. Hastane-eczaneler yakındır, bir eczanede kalfa olursunuz ya da hastanede sekreter işi. Kreşler, okullar yakındır buna göre sınıf ablalığı yaparsınız. İki yıllık önlisans okursunuz belki. Bulunduğunuz yere göre size uygun olanı seçmeniz daha önemli.

O benim kardeşim. Mezun oldum, hep farklı dallarda çalıştım ama bir baltaya sap olamadım.. üç kuruş para için kendimi heba ettim. Benim cevre sıkıntılı idi. Özellikle narsist bir annem var. Zor şartlarda okudum, lisans bitirdim. Çoğu kez kpss ömrümü verdim ama yok tüm sınıf atandı, bir ben kaldım. Nasipsizlik midir büyü müdür nedir. Bu sene tekrar denedim ve yeni evlendim. Yani 1.5 yıl olacak. Evlenirken işten ayrıldım. Hiç bu kadar ezildiğimi hatırlamıyorum. Sonra tekrar iş aradım üç ay daha çalıştım ama dayanilacak gibi değildi. Yine aynı döngü. Artık bir yerden sonra depresyona girdim. Sonra kabullendim, savaşmayı bıraktım. Annemle en son konuşmamızda bana dönüp şey dedi. " Emek verenler hep kazanıyor, böyle boş oturanlar senin gibi kocasından para dahi isteyemiyor. Bir elbise alırken kırk defa düşünüyor" dedi. Bende o gün dua ettim. Rabbim hiçbir kadını benim durumuma düşürmesin anne dedim, çünkü ben hiçbir kadının bu psikolojik durumu yaşamasını istemem. Güldü bana. Sadece o da değil tüm çevrem öyle. Teyzem bayramda herkesin içinde "boş boş oturuyorsun boş işler ile uğraşıyorsun. Annen boşuna okuttu sizi"dedi. Sonra bu durum duygusal açlık yarattı, iyice kilo aldım. Kayınvalide tarafimdan da kilo lafları yedim. İyice dibe girdim, bakalım kpss sonuç bekliyorum umudum yok ama arada ilanlara bakıyorum. Sabrı öğrendim. Sinirlenmiyorum artık. Sadece örgüye taktim bu ara kafayı, bir butik var orayla anlaştım. Satıyorum. Bir de eski abiyelerimi götürüp, kiralayan dükkanlara sattım. Çoğu şeye cesaretim kırıldı. Belki senin cesaretin vardır. Bence bir şeyler tasarlayıp ,satis yapabilirsin.

Kocanız çalışmamanızı sorun ediyor mu? Size karşı pinti mi? Eğer bunlar yoksa sizde dalga geçin "ben koca parası yiyorum, ev hanımıyım böyle mutluyuz" falan deyin, niye bı kadar ezdiriyorsunuz kendinizi? Her okuyan çalışmıyor ki.

Maşallah erkekler de iyi bakiyorlar işsiz kadınlara.tam tersini biz yapamıyoruz.yapınca da linç ediliyoruz.(bütün kadınlar olarak).öyle bir hayalim yok da erkeklerin de hakkını yememek lâzim diye düşünüyorum.çalişan bir kadın olsaydı koca linçleniyor çünkü.

Yok eşim hallediyor, eşimin maddi durumu zaten yerinde. Ezdirmemeye calışıyorum da bazen insan yoruluyor. Yok zaten sinir krizlerimden sonra hepsi geri çekildi. Yine de insanda derin yara kalıyor.ve kapanmıyor.

Yok eşim hallediyor, eşimin maddi durumu zaten yerinde. Ezdirmemeye calışıyorum da bazen insan yoruluyor. Yok zaten sinir krizlerimden sonra hepsi geri çekildi. Yine de insanda derin yara kalıyor.ve kapanmıyor.
Bende eşiniz mahçup ediyor da aileniz bunu kullanıyor sandım ya.

Bence bi kendinize gelin artık, size böyle destek olan eşiniz varken bir sürü gereksiz depresyona girip kendinizi salmışsınız ama kimsenin umurunda değil olan size ve evlilik hayatınıza oluyor.

Verin ağızlarının payını geçin. Ne demek bi elbise için on kere düşünüp alamıyorsun diyor anneniz? Bunu nereden çıkarıyor ya da?

Hayatınızın keyfini çıkarın artık bunu da gözlerine sokun bence.

Sizin de her konudan erkekleri haklı çıkarma çabanız hiç bitmiyor

yapmayın bunu kendinize pırıl pırıl bir kalbiniz var.

size bu hisleri yaşatan anne ve teyze olan insanlar koç mu sabancı mı?

insanın başarısı sadece çalışmak mı? böyle insanları hala hayatında kan bağı için bile tutan insan esas kahraman bence. bu size yükledikleri olumsuzlukları atın üstünüzden lütfen. siz değerlisiniz ve siz doğmasaydınız bu dünya eksik kalacaktı. çok güzel düşünceleriniz var öyle bir anne ve teyze gibi insanlara rağmen özünüz hala çiçek gibi. kendinizi korumuşsunuz çirkinliklerin üstüne bulaşmasından. bakın çok güzel adımlar atmışsınız ve devam edin lütfen.

bakalım Allah ne kapı açar ve belki emeklerinizin karşılığını alırsınız kpss ile. inşallah her şey gönlünüzce olur.

konu sahibi arkadaş da umudunu korumalı herkes. bugün gece ama elbet güneş doğacak. biraz daha emek verin. başvuru en kolayı her size uygun işe başvuru yapın. diğer el beceriniz varsa ya da kurs ile sertifika ile yapabileceklerinize odaklanın lütfen. gençlik ve sağlık olsun gerisi yolunu bulacak.kimse başarısız değil. çabalamak ve emek vermek değerli.

pes etmeyin hiç sadece. bir kapı açılacak

Eee maddi durumu yerinde koca bulmak da bir başarı. öyle söyle annene.millet işsiz adamlara bakiyor.allah bir yerden kısiyorsa bir yerden veriyor işte.ben buna çok inanıyorum.

Ben çocuktan sonra bulamadım baktım olmuyo tekrar yaptım bi daha da çalışma hayatına dönmeyi düşünmüyorum sanırım gelen dönüşler de çok geç oldu bana artık iş bulmak zor alanın ne bilmiyorum ama

Eşim bir şey sakınmaz, haklısınız. Ben evlenmeden öncede bu olaylar vardı. Eşim fark ettikten sonra beni geri çekti. Hatta kendi konuştu.. o konuda yüzüm güldü.. yok kimsenin umurunda değil dediğiniz gibi..farklı yollar deneyip, sürekli ayağa kalktım ama bazen de yoruldum. Şimdi öyleyim. Gözlerine sokmuyorum çok sadece.. Eşim al der,yap der. Lakin babam çok cimriydi. Öyle büyütüldük. Ben de her şeyin hesabını kitabını yaparım. İşte en son dediğiniz gibi evlilik hayatına oluyordu. Sonra duzeldik. Yoksa uçurum gibiydi.. şuan iyiyim ama aklımda her şey ve bana yapılanlar.. hala da ukte meslegimi yapamamak. Konu sahibi de derdini paylaşmış var mı böyle biri diye evet var.

Ne güzel işte durumunuz güzel eşiniz destek oluyor, sizde biraz özgüven kazanıp keyfinize bakın. Spor salonuna gidebilirsiniz mesela, avm lere kahve içmeye, alışverişe falan. Eşinizle aktiviteler, geziler düzenleyebilirsiniz.

Geçmişi bırakıp elinizdekilere odaklanıp yaşamanız daha iyi olmaz mı?

Ya senin kalbinde çiçek gibi. Ne güzel yazmışsın. Bunlar önceden oldu, dediğin gibi kurslara gidiyorum. Farklı etkinliklere katıldım. Bazen tek başına aşmak zor oluyor, bir de hassas kalp ise depresyona meyilli olabiliyorsun; panik atak sendromu olabiliyor. Hepsini de geçirdim.. ilaç da kullandım.. Ruhunu hasta ettikten sonra seni rahat bırakıyorlar. İnsanlar ilginç.. En son bir ameliyat geçirdim, artık ölümden döndüm. Baktım ki kimsenin zerre umrumda değil, ben hayatları boyunca arkalarını topladığım o kişiler etrafımda yok. Hepsiyle hesaplaştım, ha şuan bir bağ gibi değiliz. Ben mesafeliyim farkındalar. Yani bahsettiğin o bağı koparıyorlar. Hep de öyle dua ettim, çünkü ben açıkçası akraba dahi olsam olmasam da hiçbir kadına zarar vermek istemem.. Hiçbir kadını da yalnız bırakmak istemem.. Hep de öyle dua ettim , baskası yaşamasın diye. Sonuç olarak kendime uygun yer bakıyorum, farklı etkinliklere gidiyorum..

Kesinlikle pes etmeyin. Elbet zamanı vardır, yeni kapılar açılacaktır. İş hayatınızı düzene sokmadan çocuk da yapmayın bence. Her kadın çalışmalı bana göre. Evlendim nasıl olsa eşim bakar diye de düşünmeyin. Çabalamaktan vazgeçmeyin

Spor salonunu bu hafta yazıldım , eşimde haftasonu sinema yapalım dedi.. geçmişi bırakmak için elimden geleni yapıyorum, yeni yeni toparlanıyorum.. valla daha iyi olur. Umarım bırakır, dediğinizi yaparım.. tavsiyeleriniz için teşekkür ederim zaten ilk işim özgüven. Özgüvenim yerle bir ettiler, onu tekrar toparlamam gerekiyor haklısınız

çok geçmiş olsun ve geçmiş gitmiş olsun hepsi.

sağlığınıza iyi bakın lütfen. doğru tedavi ile çoğu hastalığın tedavisi var ve en önemlisi iç huzurunuz ve mutluluğunuz.

insanlar cidden garip bu teknoloji çağı ile daha garip olduk bence. herkes sizin gibi düşünse hayat ne kadar kolaylaşır. etrafındaki kadınlara el veren kadınlar bir insanın hayatına gülümseme,aydınlık olabilen kadınlar o kadar değerli ki. şu zamanda olgun düşünenler insanlar ilaçlık.

kendiniz düştüğünüzde hep kendi başınıza kalktığınız için kimseye minnet duygunuz da yok ne güzel. siz hayata sarıldıkça hayat da size sarılacak inanın. böyle kötü olaylar gibi iyi olaylar ve sizin hayatınıza güzellik katan insanlar da olacak.

siz olduğunuz gibi olun yeter ki böyle

Aaaa ikinciye mi hamilesin? Hayırlı olsun

Beybi tam olarak ne okudun ne yaptın da olmadı yazsana?

Ben hiç yalnız olduğunu düşünmüyorum bu arada.
Bundan 30 yıl önce benim annem bile eğitimini aldığı işi yapamamış. Ama o dönem bence her şey çok daha kolaymış.
Şimdi ara ara bende işimi değiştirmeyi düşünüyorum. Hatta çok istiyorum değiştirmeyi çünkü mizacıma uygun olmadığını düşünüyorum. Ama bir yandan da yılların emeği çöpe gidecek duygusundan sıyrılamıyorum.
Dünyanın gidişatı ile ilgili önünü görememek çok zor geliyor bana. Ben biraz kontrol delisi de olduğum için sanırım ne tutunduğum dalı bırakabiliyorum ne yeni bir dala tutunabiliyorum öyle sallanıyorum işte. Gelecek kaygım da çok yoğunlaştı bu aralar. Bilmiyorum ne olacak ama yalnız değilsin

Teşekkür ederim 7 haftalık daha
Yaaa çok keyifli bir hamilelik ve doğum diliyorum Sağlıkla mutlulukla gelsin bebiş

`