Yeni evli olup psikolojisi bozulan varmı?

herkesin yaşadığı bi durum
bnm arkadaşım da altı yıl çıltığı biriyle ewlendi ama şimdi o da seninle aynı fikirde.
aslında bende de olmuştu beni artık sewmiyor fikirleri.
ama bunlar ilk yıl buhranları bence şimdi çooooooooook şükür mutluyum.
sadece daha az hasarla atlatmaya çalış çünkü biz boşanmaktan döndük allahımsenkoru

BURCUHAYAL..canım şuanda sana ne desem faydası olmaz biliyorum..ama derin tecrübelerime dayanarak yine de diyecem...
...[/SIZE][/B]
Kendini boş yere üzüyorsun...severek evlenen çiftlerin genellikle yaşadığı bir durum bu....özellikle de bayanların.İnsan,evlenmeden önce yaşadığı romantik hayatın devamını bekliyor..ama bunun mümkün olmadığına inanmak zaman alıyor...
Aynı şeyleri yaşayan biri olarak şimdi kendime gülüyorum..öyle günlerim olmuştu ki eşimle dışarda buluşmak için randevulaşır..eski gittiğimiz yerlere gitmek isterdim...
Yıllar geçince insan daha farklı düşünmeyi öğreniyor..şuanda bunu anlaman zor..
Tavsiyem..eşinin üstüne fazla düşmüş görüntüsü vermemeya çalış...evin başka bir yerinde başka uğraşı bul kendine..o tv izliyorsa..sen git kitap falan oku...O SENİ ARASIN.
Canım hepsi geçecek sakın ilerde yada 10 yıl sonra kimbilir ne olucak diye düşünme...10 yıl sonra emin ol herşey çok güzel olacak.
.[/SIZE][/B]

benim evliliğim 3 yılına girdi çok şükür
bende çok sorun yaşadım biz görücü usulu evlendik ve nişanlılık döneminde
farklı şehirlerdeydik birbirimiz hiç tanıyamamışız
evlenince anladım
çok yoğun bir iş temposu var eşimin
yrgun argın geliyor dinlenmek kafa dinlemek istiyor ama ben sürekli
evd eolduğum için onu bekliyorum falan sorunlar başlıyor
şimdi bu duruma alıştım
kendime bir çevre kurdum burda
hamileyim inş. bebek olunca eşimden beklentim dahada
azalacak.
şuan birşey canımı sıkıyor tartışmıyorum bile kendime
sıkıntı yapmamak için.emin ol sabret sende böyle olacaksın .
bol dua ve uğraş canım
zamanla herşey güzel olacak inş.

evlenince eskisi gibi olamıyor(muş!) erkekler. herkes öyle diyor. bu yüzden evlenmeden önce anne-babanızı veya cevrenizdeki yıllardır evli olan çiftleri gözünüzün önüne getirin ve öyle evlenin. erkekler romantizmi falan sevgiliyken bizi kazanmak için yaptıkları kurlar gibi görüyorlar. evlenince de ortada kazanacak bişey kalmadıgından dolayı bitiyo romantizm. ama evliliğin de baska güzel tarafları vardır eminim. o güzelliklere yönelseniz? umarım sıkıntını aşarsın canım :7:

Canim sapkam yokki cikartip saygi durusunda durayim
bu guzel yazin icin:(
evet cok dogru tespitlerin var ben soyle aciklamak istiyorum
benim evliligim ilk aylarimdan daha guzel bir hale geliyor
ilgi manyagi olan ben ilk aylarda kitabimi alip yatak odasina cekiliyordum
yada bazi sorumluluklari goz ardi ediyordum
adaptasyon sorunu yasiyordum
esim bunu saygisizlik olarak goruyor ve uzuluyordu
"benden ilgi istiyorsun ama sanki tek basina yasiyormus gibi hareket ediyorsun"
diyordu
benim basimdan bir evlilik gecti bu yuzden bu evlilikte bazi oyunlar oynamayi ogrendim!
kendimi cekiyordum ama surat asmadan
tavir aldigimi gozune sokmadan
uzgun bakislar atiyordum neyin var dedigimde gulumseyerek hic derdim
bu sefer sykiliyormusun diye sorar
bosver askim sen dinlen derdim boynumu bukerek :)
kendisi disari cikartmak icin zorlardi
cikarttigi zaman abartili mutlu olurdum
ilgiyle bogardim tesekkur ederdim
boyle boyle alistirdim simdi biraz ilgimi ceksem
sevindirmek icin ugrasir
"sen benimle ilgilenmiyorsun" diye kizacagima
"ilgilenmeyecek kadar yorgun olmana uzuluyorum" derdim
yok ben yorgun der sirnasir gonulumu alir..
eleferanin dedigi gibi kesinlikle kizmamak sikayetini her daim dile getirmemek gerekir
ben esime beni mutlu ettigi takdirde sirnasir simartirim
yani bana bir adim atsin ben ona uc adim atarim mantigiyla
boyle alistik artik
ama bilesinki evililigin ilk aylari hatta ilk senesi gercekten zor oluyor
herseyi ayni anda isteme bence

Elefera ve bir_kadın tek kelimeyle müthiş yazmışsınız. Keşke yorumlarınızı çok çok önce okusaydım...

1 yılı geçti ben evleneli yani çok aşırı bir deneyim sahibi değilim ama bizimde buna benzer durumlarımız oldu.ya foruma baktıkça nekadar çok kişi nekadar aynı şeyi yaşıyor deyip şaşırıyorum.
benim eşimde böyle netten dizi izleme ve bilgisayar oyunu oynama hastalığı var.evlenmeden öncede vardı ve saatlarce kopardı çocuk arardım duymazdı teli.evlenmeden önce derdim dalga geçerek bunu bunu yapmayacaksın,izleme oynama.ama evlendik busefer istiyor biliyorum oynamak,kaptım bende laptopumu oturdum yanına birlikte oynamaya başladık.izlediği dizileri izleyip ona yetiştim birlikte izlemeye başladık.ben kitap okumayı çok severim,o hayatı boyunca bir kitabı bitirmemiştir.oturdu yanıma oda benimle kitap okudu.gidip birlikte bilgisayar oyunu alıyoruz,oda beni alışverişe götürüyor.kısacası biribirmizin isteklerini yerine getiriyoruz.ama bunları 7/24 mü yapıyoruz? elbette hayır.işten gelir yemekleri hazırlarım.hemen çay içmek ister ben mutfağı toparlar çayı hazırlarım,mutfaktaki işlerimi bitiririm o içerde uzanıp dinlenir.sonra giderim bende yatarım yanına tv izler bir iki sohbet muhabbet.sonra ben giderim pc başına o gider pc başına birsüre öyle kendi haline bırakırım sonra gelir benimle ilgilenmeye başlar.
bazen abartırsada benimle oynaaa diye dudak bükerim gelir ilgi gösterir.yada hadi şunu yapalım,şuraya gidelim derim bişekilde ortayı buluruz.yani benim eşim böyle.senin eşin çocuk gibi olma diyorsa sende farklı şekillerde beklentilerini dile getir,kendine de zaman ayırsın.sende kendine bir şeyler bul oyalayacak o gelir zaten ilgilenir seninle.ama oturupta nezaman gelecek nezaman beni sevecek,nezaman ilgi gösterecek diye bekleme akşamlarının keyfini çıkar,kendini eğlendir onun hobileri varsa ortak ol,oda gelip seninle eğlenir.
ama kırıcı olma,erkekler nekadar hata yaparlarsa yapsınlar,kendi karakterlerinden asla ödün vermedikleri gibi karakterlerine,kişiliklerine söylenen en ufak lafıda çok ağır algılarlar.hele hele sevginin bitmesi gibi bir durum sakın düşünme.eski ilgi olmadığı için sana öyle geliyor.şimdi yarın çıksa elinde çiçeklerle gelse o gününüz harika geçse sende yeniden aynı duygular uyanır.sonuçta bu insani evlenecek kadar çok sevmişsin oda seni tabiki.daha çok yeni evlisin.birbirinizi tanımanız huylarınızı öğrenmeniz gerekir.aynı evde yaşamak kolay değil.insan abisine ablasına tahammül edemiyor yeri gelince.insanlar kendi özel zamanları olsun ister bazen.kendince kendi istediği şeyler yapmak ister.ve sen onu nekadar yalnız bırakırsan bunlar okadar artar.bir süre sonra ise sadece ev arkadaşı olursunuz.oyüzden ortak alanlar bulmaya çalış belki işe yarar.

Son düzenleme:
kızlar hepiniz doğru söyliüyorsunuz biliyorum ama işte insan bir boşluğa düşmüş gibi oluyor.çıkmak çok çok daha güzelmiş:)

bunları bende yaşadım..aynen senin dediğigin gibi yıllarca cıkıp..ole evlendim ama tam bir boşluk içinde buldum kendimi...nasıl ya nasıl olur bu diye yiyip bitirdim kendimi..bizim başka sorunlarımızda vardı...şimdi daha iyiyiz bizde 7 aylık evliyiz ama düzliecek umut ediyorum...çünkü zamnla anlıyo rahatsizliğini...üzülme..surat asma..çok üztüne düşme...zamanla fark edecek

Şu anda sizi o kadar iyi anlıyorum ki bende bir karar aşamasındayım şu anda. az önce bir konu açtım orada uzun uzun anlattım dertlerim.8 aylık evliyim.Yıllardır aşık olduğum adamda çok daha farklı bir var şu an karşımda.Birçok insan evliliğinde sorunlar yaşıyor ne yazık ki.Umduğunu bulan insanın az olması ne kadar üzücü.Ama anladığım kadarıyla çok ciddi sıkıntılarınız yok, eğer konuşabileceğiniz sizi anlayacak bir eşiniz varsa konuşmayı deneyin.Ben bu kadar şanslı değilim ne yazık ki...Umarım sorunlarınızı çözümlersiniz...

Umarım atlatırım sizin tecrübelerinizi dinliyorum ona göre sabırla bekliyorum ama nolurdu sanki erkekler bukadar değişmeseydi bazen çok korkutuyor beni bu durumlar

merhaba canım; biz 1 yıla yaklaştık ve bunun 2 ayı ayrı ülkelerde geçti iş gereği;
birkaç ay öncesini hatırlıyorum da; senin gibi ghissettiğim çok dönemler oldu...
çatışmalarda kendime çok güvenirdim o yüzden psikologa gitmeyi baştan kabullenemedim ama sonra baktım çözemiyoruz yurtdışındayken bile benimle tartışıyor bir psikologla anlaştım ve sanal ortamda yazışarak kendisine sıkıntılarımı anlattım.
uzman birine anlatmak inanılmaz rahatlatıyor insanı; annen eşin dostun tam anlamıyla tarafsız olamayabiliyor ama 2nizi de hiç tanımayan biri tarafsız olarak seninle konuşuyor ve hem rahatlıyorsun hem de önerilerinden aklına yatanları uyguluyorsun.
ben psikologla yüzyüze görüşemediğimden yazmaktan sıkılıp çabuk bıraktım ama yazdığım sıkıntılar üoldukça hafifletti beni.
söylediklerinden en çok hoşuma giden; insan beyni 3 olumsuzdan fazlasına kapılarını kapatır. tartışırken sürekli olumsuzlukları konuşur ve birbirimizi suçlarız sonunda bir yere varamayız demişti...

bu konu çok çetrefilli tatlım; diyorum ya; ben de çok uğraştım; sonra baktım ki ömrümüz geçip gidiyor 1 gün küs kal 2 gün küs kal nereye kadar? ona kırgınlıklarımı tatlı tatlı anlatmaya başladım. baştan çok zor geldi; hem kabahati olan o hem alttan alan ben ohh ne ala diye düşünüyordum ama sonradan yola gelmeye başladığını gördükçe motive oldum açıkcası.

biz kadınlar haklı olduğumuzu bilince çok inaçı oluyoruz galiba. kafamızda bir cümle kurup onun söylemesini bekliyoruz. halbuki kimin haklı olduğunun önemi yok aslında, sizin anlaşabiliyo olmanızın önemi var. haklı da olsan tatlı dille ve üzüldüğünü ifade ederek anlatmayı dene. biraz naz biraz< cilve de iyi gelir. eğer eşin benimki gibi inatçıysa uzun sürcektir ama pes etme. sevdiğin adamla mutlu olmak için tabi ki emek vereceksin bunu yenilgi gibi görme.

biz bi ara bi dosya hazırlamıştık rahatsız olduğumuz konuları yazıp her hafta okuyorduk.

son yöntemimiz birbirimize terapi yapmak :) sanki karıkoca değiliz de o benim psikologum gibi :)

merhaba canım; biz 1 yıla yaklaştık ve bunun 2 ayı ayrı ülkelerde geçti iş gereği;
birkaç ay öncesini hatırlıyorum da; senin gibi ghissettiğim çok dönemler oldu...
çatışmalarda kendime çok güvenirdim o yüzden psikologa gitmeyi baştan kabullenemedim ama sonra baktım çözemiyoruz yurtdışındayken bile benimle tartışıyor bir psikologla anlaştım ve sanal ortamda yazışarak kendisine sıkıntılarımı anlattım.
uzman birine anlatmak inanılmaz rahatlatıyor insanı; annen eşin dostun tam anlamıyla tarafsız olamayabiliyor ama 2nizi de hiç tanımayan biri tarafsız olarak seninle konuşuyor ve hem rahatlıyorsun hem de önerilerinden aklına yatanları uyguluyorsun.
ben psikologla yüzyüze görüşemediğimden yazmaktan sıkılıp çabuk bıraktım ama yazdığım sıkıntılar üoldukça hafifletti beni.
söylediklerinden en çok hoşuma giden; insan beyni 3 olumsuzdan fazlasına kapılarını kapatır. tartışırken sürekli olumsuzlukları konuşur ve birbirimizi suçlarız sonunda bir yere varamayız demişti...

bu konu çok çetrefilli tatlım; diyorum ya; ben de çok uğraştım; sonra baktım ki ömrümüz geçip gidiyor 1 gün küs kal 2 gün küs kal nereye kadar? ona kırgınlıklarımı tatlı tatlı anlatmaya başladım. baştan çok zor geldi; hem kabahati olan o hem alttan alan ben ohh ne ala diye düşünüyordum ama sonradan yola gelmeye başladığını gördükçe motive oldum açıkcası.

biz kadınlar haklı olduğumuzu bilince çok inaçı oluyoruz galiba. kafamızda bir cümle kurup onun söylemesini bekliyoruz. halbuki kimin haklı olduğunun önemi yok aslında, sizin anlaşabiliyo olmanızın önemi var. haklı da olsan tatlı dille ve üzüldüğünü ifade ederek anlatmayı dene. biraz naz biraz< cilve de iyi gelir. eğer eşin benimki gibi inatçıysa uzun sürcektir ama pes etme. sevdiğin adamla mutlu olmak için tabi ki emek vereceksin bunu yenilgi gibi görme.

biz bi ara bi dosya hazırlamıştık rahatsız olduğumuz konuları yazıp her hafta okuyorduk.

son yöntemimiz birbirimize terapi yapmak :) sanki karıkoca değiliz de o benim psikologum gibi :)

tşk ederim canım biliyorum bazen okadarmutluyum ki göklerin ustunde ucuyorum bazen yere yapışyorum inanki hem bu kadar mutlu eden bi insan aynı derecede nasıl bu kadar üzebilir bilmiyorum.evet kocam inatçı ama ben ondan beter inatçyım illa beklediğim hareketi yapması lazım diye düşünüyorum belkide o başka hareketiyle belki çoktan belli ediyo suçluluğunu da ben senin deiğin gibi takılı kalıyorum.çok doğru sölüyorsun bu konuda ama şu var ben çok sinirlensem dahi kırıcı kelimeler kullanmamaya çalısırken o nasıl iç rahatlığıyla kullanabiliyor hayret ediyorum ve hala çıktığımız zamanları yaşıyor olmak evlilik hayallerimizi kurmaya devam ediyor olmak isterdim.

yıllarca başka şehirlerden ilşkiyi yürüt sonra evlen .aynı durumdayımherşey eskiden daha güzeldi .özlem vardı sorunlar daha azdı ya da aralarda unutuluyordu özlem baskın geliyordu.şimdi aynı evde eskisi gibi değil,eskisi gibi görünmüyor,eskisi gibi konuşmuyor.bazen acanba evlenmesemiydim diyorum.yaşananlar aynı ben de ekstra bide çocuk sorunu var.eşimin çocuğu .çok sıkıntılı .:41:

tşk ederim canım biliyorum bazen okadarmutluyum ki göklerin ustunde ucuyorum bazen yere yapışyorum inanki hem bu kadar mutlu eden bi insan aynı derecede nasıl bu kadar üzebilir bilmiyorum.evet kocam inatçı ama ben ondan beter inatçyım illa beklediğim hareketi yapması lazım diye düşünüyorum belkide o başka hareketiyle belki çoktan belli ediyo suçluluğunu da ben senin deiğin gibi takılı kalıyorum.çok doğru sölüyorsun bu konuda ama şu var ben çok sinirlensem dahi kırıcı kelimeler kullanmamaya çalısırken o nasıl iç rahatlığıyla kullanabiliyor hayret ediyorum ve hala çıktığımız zamanları yaşıyor olmak evlilik hayallerimizi kurmaya devam ediyor olmak isterdim.

biz ilk aylarımızda yeni bir ülkeye geldik, kimseyi tanımıyoruz ve İzmir'den sonra bu kasaba gibi bir yerde yaşamaya alışmak için çok sıkıntı çektik.bu sıkıntılarla bir süre birbirimizi yedik. en son ben ağlaya ağlaya konuştum, evlenirken sadece ona güvendiğimi, onu istediğimi, birlikte kurduğumuz hayallerin hep aynı çatı altında yaşadığımız günlere ait olduğunu söyledim. şimdi bunları yapma şansımız varken, birbirimize sarılmamız, tutunmamız lazımken niye birbirimizi tükettiğimizi anlamadığımı söyledim. çok şükür o son oldu. benim ağlamama dayanamadı, çünkü o güne kadar hep güçlü kadını oynayıp hiç ağlamamıştım, söylediklerimin de doğru olduğunu kabul etti.

ondan sonra düzeldik, çıkarken hayal ettiğimiz şeyleri yapıyoruz artık. playstation oynuyoruz birlikte, beraber film seçip izliyoruz, alışveriş merkezlerini gezip evimiz için küçük küçük şeyler alıyoruz. bence sizin de hayaliniz olan bir ortamı hazırlayıp süpriz yap eşine. bence gerekli mesajı alır:70::70:

Back
X