1 yılı geçti ben evleneli yani çok aşırı bir deneyim sahibi değilim ama bizimde buna benzer durumlarımız oldu.ya foruma baktıkça nekadar çok kişi nekadar aynı şeyi yaşıyor deyip şaşırıyorum.
benim eşimde böyle netten dizi izleme ve bilgisayar oyunu oynama hastalığı var.evlenmeden öncede vardı ve saatlarce kopardı çocuk arardım duymazdı teli.evlenmeden önce derdim dalga geçerek bunu bunu yapmayacaksın,izleme oynama.ama evlendik busefer istiyor biliyorum oynamak,kaptım bende laptopumu oturdum yanına birlikte oynamaya başladık.izlediği dizileri izleyip ona yetiştim birlikte izlemeye başladık.ben kitap okumayı çok severim,o hayatı boyunca bir kitabı bitirmemiştir.oturdu yanıma oda benimle kitap okudu.gidip birlikte bilgisayar oyunu alıyoruz,oda beni alışverişe götürüyor.kısacası biribirmizin isteklerini yerine getiriyoruz.ama bunları 7/24 mü yapıyoruz? elbette hayır.işten gelir yemekleri hazırlarım.hemen çay içmek ister ben mutfağı toparlar çayı hazırlarım,mutfaktaki işlerimi bitiririm o içerde uzanıp dinlenir.sonra giderim bende yatarım yanına tv izler bir iki sohbet muhabbet.sonra ben giderim pc başına o gider pc başına birsüre öyle kendi haline bırakırım sonra gelir benimle ilgilenmeye başlar.
bazen abartırsada benimle oynaaa diye dudak bükerim gelir ilgi gösterir.yada hadi şunu yapalım,şuraya gidelim derim bişekilde ortayı buluruz.yani benim eşim böyle.senin eşin çocuk gibi olma diyorsa sende farklı şekillerde beklentilerini dile getir,kendine de zaman ayırsın.sende kendine bir şeyler bul oyalayacak o gelir zaten ilgilenir seninle.ama oturupta nezaman gelecek nezaman beni sevecek,nezaman ilgi gösterecek diye bekleme akşamlarının keyfini çıkar,kendini eğlendir onun hobileri varsa ortak ol,oda gelip seninle eğlenir.
ama kırıcı olma,erkekler nekadar hata yaparlarsa yapsınlar,kendi karakterlerinden asla ödün vermedikleri gibi karakterlerine,kişiliklerine söylenen en ufak lafıda çok ağır algılarlar.hele hele sevginin bitmesi gibi bir durum sakın düşünme.eski ilgi olmadığı için sana öyle geliyor.şimdi yarın çıksa elinde çiçeklerle gelse o gününüz harika geçse sende yeniden aynı duygular uyanır.sonuçta bu insani evlenecek kadar çok sevmişsin oda seni tabiki.daha çok yeni evlisin.birbirinizi tanımanız huylarınızı öğrenmeniz gerekir.aynı evde yaşamak kolay değil.insan abisine ablasına tahammül edemiyor yeri gelince.insanlar kendi özel zamanları olsun ister bazen.kendince kendi istediği şeyler yapmak ister.ve sen onu nekadar yalnız bırakırsan bunlar okadar artar.bir süre sonra ise sadece ev arkadaşı olursunuz.oyüzden ortak alanlar bulmaya çalış belki işe yarar.