• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evli ve hamile

Aldırıp aldırmamak sizi ilgilendirir tüm yükümlüğü hem sizi hem de eşinizi bağlar ,esinizide konuya dahil ederek. Ancak keşke 1.5ay içinde doğru düzgün korunsaydiniz ve belli ki adet düzensizliginize guvenmissiniz ,adet düzensizliğini de baz almanızı tavsiye ederim ileride çocuk istediğiniz zaman hemen olacağı normalde meçhul iken böyle bir duzensizlik mevcut iken bir düşünün derim. Adet düzensizliği bu planlanmamis hamileliğe dahil değilken planlanmışa nasıl dahil olsun muhtemelen pcos hastasisinız,bir daha aynı şansı yakalamayabilirsiniz ,bu kadar kolay hamile kalamayabilirsiniz

Son düzenleme:
Bir de bir arkadaşım zorunlu kürtaj oldu. İlk iki üç gün çok ağrısı oldu. Eşinize ne diyeceksiniz. Anlayınca tepki göstermeyecek mi? Bu kararı tek başınıza veremezsiniz. Bu karşı taraf için güven kırıcı.

Madem eşinizle konuştunuz öncesinde, o da istemiyordu çocuk neden kürtajı ondan gizli yaptırmak istiyorsunuz?
Sonradan öğrenirse o kendisine doymadan çocuk istemiyorum dediğiniz kocanızla ciddi sorun yaşamanız büyük ihtimal. Bu tarz şeylerin gizlisi,saklisi olmaz.

Ha bir de korunma yöntemi diye eşiniz geri mi çekiliyor? Bu bir korunma yöntemi değil ki. Hadi size göre öyleyse bile daha sidiğini koskoca klozeti ortalayarak yapamayan kapağa attıran adamlara geri çekilmede nasıl güveniyorsunuz?

eşinize söylemeseniz bile yoğun cinsel hayatınızda uzun süren regle hazırmı eşiniz? aklına başka şeyler gelir kesinlikle söylemeniz gerekiyor 1.
2. si, bu kadar istemiyorsanız keşke çift yöntem vs korunsaydınız yazık günah sabiye. kocanızın doktorasını yoğunluğunu düşündüğünüz kadar, içinizdeki canlıyı da düşünebilseydiniz keşke.

Toplu halde cevap veriyorum:

Hap ile korunduk ama maalesef gebe kalmama engel olmadi. Olacagi varmis.
Esime de su yönden demek istemiyorum, üzüleceğini düşünüyorum. Bana beklerim dese bile baba olmaya can attığını biliyorum, sadece ben suan cok hevesli degilim, bunu da biliyor tabii ki. Üzülmesini istemiyorum, bunca yoğunluğunun arasinda birde buna kafa yormasin istiyorum. Ve sanırım kendisi kürtaja pek sicak bakmayacak, yine karari bana birakacagindan eminim, secimlerime ve bana karsi herdaim saygılı ve anlayışlı davrandi. Ama onun üzülmesi de beni ve vicdanımı yoracak, bunu da ben biliyorum. Öte yandan söylemesem de belki baska türlü öğrenecek ve bu daha büyük üzüntülere yol açabilir. Yarin dr la konuşup onun uzman görüşü dogrultusunda hareket edecegim, zaten kendi basima karar verebilecegim bir mesele değil bu.

Selam kizlar,
bu yazi bir iç dokus olacak sanirim. İnşallah kisa keserim, kesemesemde kusura bakmayin lütfen. Öncelikle Allah isteyen ve kendini maddi manevi hazir hisseden herkese hayırlı saglikli evlatlar nasip etsin. Bana nasip oldu, fakat kendimi suan için maddi manevi hazir hissetmiyorum. 1,5 aylik evliyim, yoğun bir cinsel hayatımız var fakat korunuyorduk ve benim uzun zamandır adet düzensizliğim var. Herneyse, dün hamile olduğumu öğrendim test yoluyla, ondan önce hafif kuşkularım da vardı. Sorun su ki, evliliğim oturmadan, esimle birbirimize doymadan çocuk sahibi olmak istemiyordum. Bunlari esimle de oturduk konuştuk evlenmeden önce, anlaştık. Yarin kadin dr terminim var, kürtaj hakkinda bilgilendirme alacagim. Bunlari eşime anlatmayi düşünmüyorum, kendisi doktora sürecinde ve yoğun çalışıyor, hemen cocuk yapma düşüncesi yoktu kendisinde de. Kendi bilgim dogrultusunda yurtdisinda kürtaja es onayı gerekmiyor, bunlari yarin dr dan öğrenirim zaten. Bebek aldirip kalıcı hasar yasayan oldu mu aranizda, bedensel olarak? Cevaplarınız icin şimdiden teşekkürler.
Sonra da doyarsınız inşallah ömür boyu evlisiniz.
Korunmaya rağmen olmuş vakti öyleymiş.
Evliyken yeni evlendik daha doymadık vs için kürtaj bana aşııııırı saçma geliyo.
Evliliğin her yılı ayrı bir aşama yani iki sene doyayım evliliğim otursun derseniz o iş öyle olmuyo.Her sene ayrı bir şekilde oturuyo evlilik

Ayrıca aldırırsanız bu evlilikten hayır gelmez.Hiiiç hayır gelmez.

Birde eşine söylemeden böyle bir şey yapmayı düşünmen akıl alır gibi değil.
Baştan sonra yanlış kararlar silsilesi

kürtaj icin bisey demiyorum sizin karariniz amaaa esinize soylemelisiniz. Demekki duysa izin vermicek ve isticek o cocugu buna hakkiniz yok. Ozaman duzgun korunsaydiniz nasil korunuyorsunuz geri cekilme falanmi o korunma yontemi degilde o yuzden.

kendisi doktora sürecinde ve yoğun çalışıyor, hemen cocuk yapma düşüncesi yoktu kendisinde de
Tamam işte kendi fikrini kendisi de söyleyebilir. Onun adına düşünmenizden ve harekete geçmenizden hoşlanmayacaktır. Zaten sonrasında neyiniz olduğunu açıklamanız gerekebilir, yine mi yalan söyleyeceksiniz? Yeni evlisiniz, karşılıklı dürüstlüğü tavsiye ederim. Beraber karar verin, istemiyorsanız aldırın tabii ki. Kalıcı bir hasar olmaz normalde, korkmayın, normal dışı durum varsa zaten dr söyler.

Eşten habersiz kürtaj olma boşanma gerekçesidir. Böyle birşeyi ondan saklayamazsınız, o da ilk aylarda çocuk istemiyormuş zaten. O zaman neden korkuyorsunuz?
Ayrıca ilk aydan hamile kaldığınıza göre korunma yönteminiz hiç güvenilir değil, kürtajdan sonra tekrar hamile kalmamak için korunma yönteminizi gözden geçirin .

Toplu halde cevap veriyorum:

Hap ile korunduk ama maalesef gebe kalmama engel olmadi. Olacagi varmis.
Esime de su yönden demek istemiyorum, üzüleceğini düşünüyorum. Bana beklerim dese bile baba olmaya can attığını biliyorum, sadece ben suan cok hevesli degilim, bunu da biliyor tabii ki. Üzülmesini istemiyorum, bunca yoğunluğunun arasinda birde buna kafa yormasin istiyorum. Ve sanırım kendisi kürtaja pek sicak bakmayacak, yine karari bana birakacagindan eminim, secimlerime ve bana karsi herdaim saygılı ve anlayışlı davrandi. Ama onun üzülmesi de beni ve vicdanımı yoracak, bunu da ben biliyorum. Öte yandan söylemesem de belki baska türlü öğrenecek ve bu daha büyük üzüntülere yol açabilir. Yarin dr la konuşup onun uzman görüşü dogrultusunda hareket edecegim, zaten kendi basima karar verebilecegim bir mesele değil bu.
kürtaj olursanız eğer, bundan sonra hapı saati saatine ve hatta dakikası dakikasına almalısınız bir gün bile atlama yapmanız ilacın etkisini yok eder. aklınızda olsun isinize yarayacak bir bilgi

Back
X