Merhaba ,
Ben de Nisan da evlendim,çok az borçla evlendik diyebilirim.Bizim yaptığımızı her çift yapmayabilir fakat bizim için maddiyattan çok maneviyat önemli o yüzden mantıklı bir karar verdiğimizi düşünüyorum.Öncelikle nişanda bohça vs takı hariç masraf yaptırmadım kendi aileme de onlara da.Herkes anlayış gösterdi.Çeyizim sıfırdı hiç yoktu.Bir çok şeyimi kayınvalidem yıllar içinde almış almış koymuş,kızım beğenir misin kullanır mısın masraf yapmayın dedi birçok şeyimi kayınvalidemden aldım.Annem de aynı şekilde kullanılmayan evde çift olan herşeyi bana ayırdı.Mutfak banyo yatakodası mobilyalar hariç ıvır zıvır herşey böyle halloldu.Arkadaşlarımdan hediye geldi bazı şeyler.TV yi babam hediye etti,beyaz eşyaları eşimle ben aldık.Yatakodasını ve oturmaodasını sahibinden de aldık.Alırken içim burkuldu ama biz almasak başka biri alacaktı..Yeni evli bir çift ayrılmış eşyalarını satıyorlardı,mobilyalar çok da güzel ve az kullanılmıştı.Yeni gibilerdi.Görmeye gittik,beğendik,aldık :)Çok küçük bir miktar ödedik mobilyalara ve evimizin tamamen eşyalarını almış olduk.Evimiz çok da güzel oldu modern ve samimi :)Sade bir nikah yaptık,eşim her istediğimi yapmaya çalıştı sağolsun..İkimizin de kredi borcu olduğu için bu şekilde çözüm ürettik.Gönül herşeyin en iyisini güzelini ister ama şartlarada uyum sağlamak gerekiyor.Şuan herşey yolunda eşime her dakika şükrederim inşallah bir kaç sene sonra herşeyimizi kendimiz seçip alacağız :)
Benim evlenme serüvenüm bu şekilde umarım ışık olabilmişimdir :)