Yeni evliler bir bakın

Bir yıl oldu evleneli. Biz de evlenirken sadece baza,yatak,dolap,çamaşır makinesi ile buzdolabı aldık. Benim bekar evimde çekyatlarım,televizyonum vs. vardı. 1 yıl sonra taşınacağız diye de önemli olmayan şeyleri almadık. Düğünü de,salonu da her şeyi biz ödedik, aileler karışmadan. Borçlarımızı çeyreklerle, takılan paralarla, maaşlarımızdan biriktirdiklerimizle ödedik. Bir miktar da para kenara koyduk,düğünde takılan ince bilezikleri de bozdurup eşya alacağız. Şimdi daha rahat, koşturmaca olmadan eşyalarımızı alacağız iyi ki önceden almamışız diyoruz.

Merhaba ,

Ben de Nisan da evlendim,çok az borçla evlendik diyebilirim.Bizim yaptığımızı her çift yapmayabilir fakat bizim için maddiyattan çok maneviyat önemli o yüzden mantıklı bir karar verdiğimizi düşünüyorum.Öncelikle nişanda bohça vs takı hariç masraf yaptırmadım kendi aileme de onlara da.Herkes anlayış gösterdi.Çeyizim sıfırdı hiç yoktu.Bir çok şeyimi kayınvalidem yıllar içinde almış almış koymuş,kızım beğenir misin kullanır mısın masraf yapmayın dedi birçok şeyimi kayınvalidemden aldım.Annem de aynı şekilde kullanılmayan evde çift olan herşeyi bana ayırdı.Mutfak banyo yatakodası mobilyalar hariç ıvır zıvır herşey böyle halloldu.Arkadaşlarımdan hediye geldi bazı şeyler.TV yi babam hediye etti,beyaz eşyaları eşimle ben aldık.Yatakodasını ve oturmaodasını sahibinden de aldık.Alırken içim burkuldu ama biz almasak başka biri alacaktı..Yeni evli bir çift ayrılmış eşyalarını satıyorlardı,mobilyalar çok da güzel ve az kullanılmıştı.Yeni gibilerdi.Görmeye gittik,beğendik,aldık :)Çok küçük bir miktar ödedik mobilyalara ve evimizin tamamen eşyalarını almış olduk.Evimiz çok da güzel oldu modern ve samimi :)Sade bir nikah yaptık,eşim her istediğimi yapmaya çalıştı sağolsun..İkimizin de kredi borcu olduğu için bu şekilde çözüm ürettik.Gönül herşeyin en iyisini güzelini ister ama şartlarada uyum sağlamak gerekiyor.Şuan herşey yolunda eşime her dakika şükrederim inşallah bir kaç sene sonra herşeyimizi kendimiz seçip alacağız :)

Benim evlenme serüvenüm bu şekilde umarım ışık olabilmişimdir :)

P Pamukpremsesss
Biz herşeyi kendimiz yaptık hatta ailelerin taktığı bilezikleri dahil
Eşim yanlız yaşıyordu eşyası vardı zaten ben kendi isteğimle değiştirmedim
Sadece yatak odası halı ve perdeler değişti
Eşimin oturduğu ev kiraydı ev sahibiyle konuşup düğünden önce uygun bir fiyata satın aldık
Düğünden sonra baya borç ödedik
Çift düğün yapmıştık iki farklı şehirde
Oldukça masraflı oluyor
Borcumuzu bitirdik dedik
Alışkanlık yaptı heralde araba aldık şimdide onu ödüyoruz
Bitiyor bi şekilde
Gereksiz hiçbirşey almadım
Yeni gelin hevesiyle eşyaya falan dünyanın parasını vermek saçma geliyor
Aileleri ikna edebilsek bi nikah bi yemek yapardım ben hiç borca girmezdik

Kayinvalidem bize ev verdi, dayadi dosedi hatta Allah razi olsun. Isterseniz dugun zamani esyalari yenileriz dedi. Bence gerek yok her sey cok guzel.
Onun disinda benim de nisanlimin da arabasi var. Dugunu aileler yapacaklar, nisanlimin dayisi da hediye olarak balayi veriyor.
Nisani da annemlerle tuttugumuz mekanda yaptik. Insallah hic borcsuz evlenmis olacagiz. Gelinlik damatligimizi nisanlimla alir oderiz galiba orasini bilemiyorum.
Ama 2 kisi calisiyorsaniz borclansaniz da odersiniz, huzurunuz olsun yeter :21:

Canım benim ailemde takı yapıyor onun dışında yatak odası çeyizlerimi annem yapmış önceden. Beyaz eşyayı da babam alacak. Onun ailesi düğün salonu tuttu takı yapacaklar. Biz ikimiz de çalışıyoruz. Memuruz. Artık bizde borçla mobilyaları gelinlik damatlık alcaz. Allah yardımcımız olsun zor işmiş gerçekten. Çok teşekkür ederim.

Iyi bile yapmışlar canım buna şükür... benim eşim biz nişanlıyken para biriktirdi altın aldı. Ailesinin yaptığı bir iki bilezik ve birkaç parça kiyafetti o da eşimin kredi kartıyla alınmıştı :kızgın:

Gereksiz bütün masraflardan kaçındık hem beğendiğimiz hem kesemize uygun şeyler aldık. Bolca araştırın her zaman uygun birseyler vardir. bolca pazarlık yapın çünkü sektör resmen insanları sömürmek için var :KK12:

Aşırı lüks abartı olmadan ihtiyacın kadarını alırsan, birsey alırken buna gerçekten ihtiyacim var mi bu kullanişli mi, işime yarar mi diye düşünürsen zarar etmezsin....

Biz düğün öncesi inanılmaz tutumlu yaşadık ve evimiz için ne gerekliyse önceden almaya başladık. Mesela mobilyayı aldik taksitlerini ödemeye başladık düğüne bir ay kala mobilya borcunun büyük bir kısmı bitmişti. Kalan şeyler için (düğün salonu gelinlik/damatlık ikramliklar balayi kuafor fotograf vs) kredi çektik 2 yıllığına:işsiz:

Evlendigimizde elimizde cok az bir para kalıyordu ama 8 ayda bütün borclar bitti kredi daha sonra bitti ustelik altinlari da satmadik :halay::halay: :halay:

Simdi de ev bakiyoruz inşallah o da olur. Siz de memurmussunuz... biz de oyleydik iş güç olduktan sonra gerisi kolay :kahve:

Allah sağlık sıhhat versin :dua:

1 senelik evliyim. Beyaz eşyalarımı kayinvalidemler, perdelerimi mutfak gereclerimi annemler, salon takımı halılar yemek odası takımı yatak odası takımıni eşim kredi çekerek aldı. Ayrıca eşim düğünü kendi yaptı kimseden yardım almadık. Şu an ayda bin lira kredi ödüyoruz. 4 aylık bebeğimiz var. Allaha şükür geçim sıkıntımız yok. Ayrıca evimiz de kira

Merhaba ,

Ben de Nisan da evlendim,çok az borçla evlendik diyebilirim.Bizim yaptığımızı her çift yapmayabilir fakat bizim için maddiyattan çok maneviyat önemli o yüzden mantıklı bir karar verdiğimizi düşünüyorum.Öncelikle nişanda bohça vs takı hariç masraf yaptırmadım kendi aileme de onlara da.Herkes anlayış gösterdi.Çeyizim sıfırdı hiç yoktu.Bir çok şeyimi kayınvalidem yıllar içinde almış almış koymuş,kızım beğenir misin kullanır mısın masraf yapmayın dedi birçok şeyimi kayınvalidemden aldım.Annem de aynı şekilde kullanılmayan evde çift olan herşeyi bana ayırdı.Mutfak banyo yatakodası mobilyalar hariç ıvır zıvır herşey böyle halloldu.Arkadaşlarımdan hediye geldi bazı şeyler.TV yi babam hediye etti,beyaz eşyaları eşimle ben aldık.Yatakodasını ve oturmaodasını sahibinden de aldık.Alırken içim burkuldu ama biz almasak başka biri alacaktı..Yeni evli bir çift ayrılmış eşyalarını satıyorlardı,mobilyalar çok da güzel ve az kullanılmıştı.Yeni gibilerdi.Görmeye gittik,beğendik,aldık :)Çok küçük bir miktar ödedik mobilyalara ve evimizin tamamen eşyalarını almış olduk.Evimiz çok da güzel oldu modern ve samimi :)Sade bir nikah yaptık,eşim her istediğimi yapmaya çalıştı sağolsun..İkimizin de kredi borcu olduğu için bu şekilde çözüm ürettik.Gönül herşeyin en iyisini güzelini ister ama şartlarada uyum sağlamak gerekiyor.Şuan herşey yolunda eşime her dakika şükrederim inşallah bir kaç sene sonra herşeyimizi kendimiz seçip alacağız :)

Benim evlenme serüvenüm bu şekilde umarım ışık olabilmişimdir :)
ne güzel yapmışsınız , gereksiz her türlü masraftan kaçınmışsınız. keşke herkes böyle sizin gibi davranabilse , tüketim çılgınlığına bi son verebilsek. umarım çok huzurlu mutlu bi hayat geçirirsiniz eşinizle.

Canım benim ailemde takı yapıyor onun dışında yatak odası çeyizlerimi annem yapmış önceden. Beyaz eşyayı da babam alacak. Onun ailesi düğün salonu tuttu takı yapacaklar. Biz ikimiz de çalışıyoruz. Memuruz. Artık bizde borçla mobilyaları gelinlik damatlık alcaz. Allah yardımcımız olsun zor işmiş gerçekten. Çok teşekkür ederim.
İkinizde memursunuz her ay 4500 lira para geciyor elinize nasil borca giriliyor .Biz isci maasiyla ev duzduk borca gene girmedik .Gunluk yasiyorsunuz sanirim yoksa esya dedigin nedir ki .Her ay iki esyani alsan buyuklerden olur biter koltuk takimi 2000 e de var tek basina bir kisi alabilir bunu .Buz dolabi 1500 e de var tek kisi bunu da alabilir yatak odasi takimi 2000 herseyi icinde gayet rahat iki kisi birlesip alabilir .perdesi iviri ziviri ,halasi saymaya gerek yok bunlar pek bir sey tutmuyor .Zaten kiraci adamin butun odalari doldurmasi mantiksiz.

Esim de ben de zaten tek yasiyorduk.
Onda ki ve bende ki esyalardan begendiklerimizi sectik sadece yatak odasi takimini yeni aldik bi de tulleri degistirdik.
Sifir borc cok ta guzel oldu. Paramiz oldukca gozumuze hos gorunmeyen ufak tefek seyler degisti.
Ha ama iki tarafta ailesinin evinde yasiyorsa onlara da allah kolaylik versin diyorum.

Ama bir kere evleniyoruuuuzzz mantığıyla olur olmaz herşeye tonla para dökmeyin.

Hiç kullanmayacağınız özelliklere, sırf daha üst model diye 2 katı para vermeyin.

Çok ve boyut olarak büyük eşya almayın.

Kızlar yuva kurmak çok masraflı bir işmiş. Rabbim yeni evlenenlere tabiki yardım ederAllahın izniyle olacak. Ama borca girecez baya sankii. Kızlar siz nasıl evlendiniz. Ekonomiye katkıda bulunmak için yaptığınız şeyler nelerdi? Bana tecrübelerinizden bahseder misiniz
canım biz her yeri araştırdık lükse kaçmadık hiç ıkeadan gittil aldık birçok şeyi ve gereksiz hiçbirşey almadık. evi görmeden eşya alma sakın aldığın eşyaya göre ev tutmak zorunda kalıyorsun bu sefer.

Ikimizde calisiyoruz, kendi paramizla kucuk bi dugun ve nikah yaptik 50 kisilige yakin. Aileler olmasin abarti olmasin diye gizlice evlendik ama sonra tatmin olmadilar kendileri dugun yaptilar bize, biz de hicbir masrafina karismadik :)

İkinizde memursunuz her ay 4500 lira para geciyor elinize nasil borca giriliyor .Biz isci maasiyla ev duzduk borca gene girmedik .Gunluk yasiyorsunuz sanirim yoksa esya dedigin nedir ki .Her ay iki esyani alsan buyuklerden olur biter koltuk takimi 2000 e de var tek basina bir kisi alabilir bunu .Buz dolabi 1500 e de var tek kisi bunu da alabilir yatak odasi takimi 2000 herseyi icinde gayet rahat iki kisi birlesip alabilir .perdesi iviri ziviri ,halasi saymaya gerek yok bunlar pek bir sey tutmuyor .Zaten kiraci adamin butun odalari doldurmasi mantiksiz.
Ne güzel. Benim günü birlik yaşadığımı nerden biliyorsun acaba? Bunu mu çıkardın. Annemin beyninde tümör var. Ameliyat olacak tekrar. Bu yüzden para biriktiriyor olamaz mıyım? Yargısız infaz yapmayın!

Dugun masrafımiz k.b ve babam gildendi.. Ev kiraladıktan sonra. Annem 1000 euro verdi onla beyaz eşamı aldım, dugunde el öperken eşime ve bana gönulerinden ne koparsa para veriyorlar 1500 tl mi ne tutmustu onlada yatak odamı aldım. 6 metrelik halımı eşim onceden almış. Bir kac ay yerde oturduk para biriktirdik 800 tl ye kanepe aldim idare ederiz diye daha halen kulaniyorum 2 cocugum var degisecek artik :KK48:. Tv yi ben kendim almıştım. Tv bir kac ay yerde kaldi sonra gine para biriktirdik 500 tl ye tv sehbasiyla yaninda konsolmu deniliyordu uzunluna giden dolap gibi onu aldik. Yeterki saygı , sabır ve sevgi olsun gerisi kolay :KK39:..

e bunun neresi zor? bence çok iyi işte her şey... mutluluklar şimdiden

ben 2011 yılında evlendim
2000 tl paramız vardı
1000 tl si ile ikinci el eşyalar aldık
150 tl nikaha verdik
400 tl ev kiraladık
150 tl nakliyeye verdik eşyalar için
kalan parayla da o ayki muftak masrafını gördük :)

Dugun masrafımiz k.b ve babam gildendi.. Ev kiraladıktan sonra. Annem 1000 euro verdi onla beyaz eşamı aldım, dugunde el öperken eşime ve bana gönulerinden ne koparsa para veriyorlar 1500 tl mi ne tutmustu onlada yatak odamı aldım. 6 metrelik halımı eşim onceden almış. Bir kac ay yerde oturduk para biriktirdik 800 tl ye kanepe aldim idare ederiz diye daha halen kulaniyorum 2 cocugum var degisecek artik :KK48:. Tv yi ben kendim almıştım. Tv bir kac ay yerde kaldi sonra gine para biriktirdik 500 tl ye tv sehbasiyla yaninda konsolmu deniliyordu uzunluna giden dolap gibi onu aldik. Yeterki saygı , sabır ve sevgi olsun gerisi kolay :KK39:..
Sizi gerçekten tüm içtenliğimle tebrik ediyorum :)

Ne kendi ailemin ne eşimin ailesinin ileride bize yaptıkları yardımlar, aldıkları eşyalar, benim dekorasyon zevkime, ne kadar para harcadığıma burunlarını sokmamaları için kredi çektim. Eşyalarımı alırken de önce kendime sordum, sonra eşime. Ve şimdi düşünüyorum da en iyisini yapmışım. Kendi ailemin karışma ihtimali %99.9du adım gibi emindim. Eşimin ailesinden de emin değildim o zamanlar. Karışmadı eşimin ailesi ama bundan sonra da kimse tek laf edemez. Herşeyi tek başıma yaptım..

Ekonomiye en güzel katkı uygun fiyata alışveriş yapmak oluyor. Mobilyalarımı paket olarak aldık.beyaz esyamı yıllar önce almıştım sadece 100 200 vererek yeni model aldım. Gelinlik de ikinci el al sana ekonomi :)) herşeyin pahalısına gitmezsen çok borç olmadan halledersiniz zamanla o eşyalar değişir Rabbim sağlık ve mutluluk versin.

Sizi gerçekten tüm içtenliğimle tebrik ediyorum :)
Cok sagol :KK36: 1.5 senedir calıştım birikimim vardı euro olarak, altınlarımı katarak, ve Bankaya faiz ödemektense ailemden ve yigenim den borc aldık. Onlada ev aldık. Yigenimin borcunu 1 senin icinde tamamlamak lazımdı ,annem gil gine yardim edip ilk once yigenimin borcunu kapatik. Sonra annemin gilin cok şükür. Ev borcu bitik ten sonra arabaya kalkıştık. Arabadada k.b gilden borc aldık, 2017 de bitiyor arabamizin borcu. Sonra k.b ya başlıcaz. Bu arada sade eşim calışıyor. Annenize cok uzuldum allah şifasını ve tez zamanda insallah hemen igleşir.

Birikim şart birikimi olan bir erkek zaten en az borçla bitiriyor işi.
Aile desteği diye bir şey zaten yok artık.
Yine dediğim gibi birikim şart.
Sıfırdan çok çok zor bu iş.

Back
X