Yeni evliler buraya ! evlenecek olanlar merak ettikleriniz burada..

MıKRODALGA FIRINDA KEK
Az zamanda az ama güzel bir kekim olsun isterseniz hiç durmayın derim.Bizim mikro kekimiz ben yemeği hazırlarken çarçapuk mikrodalgada yerini alıverdi.6 dakikada da pişiverdi.Tam bu vakitlere uygun aslında.Zamandan tasarruf,enerjiden tasarruf haliyle bu keke bence diğer makro kek tariflerinizin yanında bir yer açmalısınız.

Tarif için Mine'ye çok teşekkürler.Şimdi sırada Figen'in mikrodalga kek tarifi var.ılk fırsatta o da denenecekler arasında.

Malzemeler:

*2 yumurta
*1/2 pk.vanilya
*1 su bardağı un
*1/2 pk.kabartma tozu
*Bir tutam tuz
*3/4 su bardağı şeker
*1/2 su bardağı sıvıyağ
*1/2 su bardağı süt
*1,5 yemek kaşığı kakao

Yapılışı:
-Bir bardak un,kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
-Ayrı bir kapta şeker,sıvıyağ,süt ve kakaoyu karıştırarak pürüzsüz bir karışım elde edin.Bu karışımdan 1/2 su bardağı ayırın.
-Kalan karışıma 2 yumurtayı ve vanilyayı ekleyin ve bir el çırpıcısıyla karıştırın.Unlu karışımı üzerine eleyin.
-Mikrodalgaya uygun bir kalıbı hafifçe yağlayın ve unlayın.Unların fazlasını silkeleyip hamuru kalıba dökün.Fırının en yüksek derecesinde 6 dk.pişirin.1/2 bardak sosu sıcak kekin üzerine dökün.30 sn.kadar tekrar fırına verin.

***Fırınım Kenwood.Üzerinde dereceler değil pasta,vegetable,patato,fish,meat vs. tuşlar var.Pasta tuşuna 2 kere basarak 16 dk.dan geriye 6 dk.pişirdim. Tam olarak pişmişdi.ıçi daha ıslak olsun isterseniz fırında daha kısa tutabilirsiniz.

haktann cım hoşgeldin cnm nasılsın? Bitti mi işler?
hoşbulduk canım yorgunum ama iyiyim çok şüküreşyalarımın hepsi geldi ama halılarım bugun gelıyo perdelerimde perşembe gelıyo haftasonuda evi yerleştiricez o zaman işimiz bitecek inşallahsen nasılsın canım ? nası geçti haftasonun?

haktancım hoşgeldinn..
nasılsın? ben çok heyecanlıyım ya

ayyy canım benimmmm
heycanlı olman çok normal 5 günün kaldı
hayatım bende heycandan zıyade bi huzur oluşmaya başladı son gunlerde aslına bakarsan her gün değişiyo duygularım:dance:
senin artık hazırlık derdınde kalmadı dımı*
neler yapıyosun son gunlerde?

hazırlık derdim kalmadı evet bitti ama şimdide dediğim gibi o düğün gününü beklemekten stres olmaya başladı hayırlısıyla bir atlatsak,umarım ikimiz içinde güzel geçer
ben bir haftalık evliyken senin düğünün olucak hep aklıma gelirsin o gün

evet canım son gunler geçmiyo dimikaydirigubbakcemile3
bide ev hazır sizi beklıyoya neler hıssettıgını anlayabılıyorum
inşallah ikimiz için bütün evlenenler için herşey çok guzel olur
bizimde senin düğün günün dualarımız seninle olacak hayatıma.s.

canım benim tşk ederim dualarınızı eksik etmeyin üzerimden

hiç merak etme canım her zman dualrımız bırbırımızle zaten
sen 1 haftalık gelınken ben yeni gelin olucam artık 3 hafta sonra buraya gelir anılarımızı anlatırızkaydirigubbakcemile3

ay dzceel ve haktan benide heyecanlandırdınız tüylerim diken diken oldu vallah
Allah ım sizin yardımcınız olsun
herşey yolunda ve güzel gitsin inşallah
benimde dualarım hep sizinle olcak:Saruboceq:
ve 4 gözle gelmenizi ve anılarınızı anlatmanızı ve resimlerinizi bekliyeceğim canlarım benim:1hug:

Yaralımmmmmmmmmm ve sensi cim nerdeyseniz çıkın ortaya dostlarım :çok üzgünüm:çok endişelenmeye başladım

Son düzenleme:

yaaa angel öyle dedin duygulandım şimdi yaaaa:1rolleyes:
valla dışardan bakınca daha heycanlı oluyo dımı ınsan kendısının olunca pek bişey hıssedemıyo gerginlikmi heycanmı adlandıramıyo işte
ama uzaktan izlemek daha zevklikaydirigubbakcemile3
inşallah herşeyımız guzel geçer size anlatacak guzel anılarımız olur inşallah:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…