Yeni evliler ! evlilikte lisans yapmış bayanların tavsiyelerini dinleyelim mi?

Matruska

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2011
1.027
95
318
İstanbul
Bunca zaman burada hep dertleri sorunları dinledik..ama ben şunun farkına vardımki,benim gibi yeni evliler başımıza ne gelirse kendımıze dert yaratıyoruz buraya yazıyoruz SİZCE NE YAPMALIYIM?, EŞİMMİ HAKLI BENMİ?, SİZ OLSAYDINIZ NE YAPARDINIZ? gibi bir sürü sorular soruyoruz.tek nedenide evliliğin gereklerini tam anlamıyla bilemiyoruz bence...aramızda yıllardır evli olan ve sorunlarını o kadar güzel çözen bayanlar varki onlara imreniyorum...Bu bayanlar evlilikle ilgili doğru-yanlış, iyi-kötü fikirler verebilirmi...bizde evliliğimizi iyi sürdürebilmemiz için neleri alttan almalıyız veya kavga anında neler söylersek geri dönülmez yaralar açılır.Tabiki herkese göre değişen konular bunlar ama siz deneyimli evlilerin tavsiyelerini dinlemek bize bişeyler katacak gibi....

günaydınlarr,evet bende 3 haftalık evlı bırı olarak neye nezaman ne sekılde tepkı vermelıyım,ilerleyen zamanlarda aynı evde 2 yabancı seklıne dönüşmeyi istemıyorum,
bende tavsıye fıkır ve önerılere açığım:)

iki evlilik yaptım

öğrendiğim bazı şeyler

çok beklentin olmazsa çok kırılmazsın

ezildikçe ezilirsin

bir kere izin verdinmi,bütün kişiliğini ellerine alırlar

sen kendine kıymet verirsen onlarda sana verirler

dünya onların etrafında dönmüyor

seninde kuralların olabileceğini,bağırmak isteyebileceğini,bir kalbinin bir sabrının olduğunu kafalarına kazımalısın

asla yapman gereken herşeyi yapmadan evi terketme

yatağını terketme

ara sıra orantılı olarak gerekirse gözünü korkut

sadece kendin için birşeyler yaptığını ona göster

çok fazla kıskanç olma bu seni küçültüyor

maaşına el koymasına izin verme ve seninde aylık giderlerin olabileceğini göster

sev

şefkat göster

hakaret etme

haklıysan kendini savun ama sakinleştikten sonra

ASLA KÖRÜ KÖRÜNE AŞIK OLMA

VE İSTEKLERİNİ YAPTIRMAK İÇİN YATAĞI KULLANMA

bu konular da açılıyor da bir derdim vara açılmıyor
yanlış yere açmışsın konunu
burada derdi olanlar içerik dahilinde konu açıyor

Bunca zaman burada hep dertleri sorunları dinledik..ama ben şunun farkına vardımki,benim gibi yeni evliler başımıza ne gelirse kendımıze dert yaratıyoruz buraya yazıyoruz SİZCE NE YAPMALIYIM?, EŞİMMİ HAKLI BENMİ?, SİZ OLSAYDINIZ NE YAPARDINIZ? gibi bir sürü sorular soruyoruz.tek nedenide evliliğin gereklerini tam anlamıyla bilemiyoruz bence...aramızda yıllardır evli olan ve sorunlarını o kadar güzel çözen bayanlar varki onlara imreniyorum...Bu bayanlar evlilikle ilgili doğru-yanlış, iyi-kötü fikirler verebilirmi...bizde evliliğimizi iyi sürdürebilmemiz için neleri alttan almalıyız veya kavga anında neler söylersek geri dönülmez yaralar açılır.Tabiki herkese göre değişen konular bunlar ama siz deneyimli evlilerin tavsiyelerini dinlemek bize bişeyler katacak gibi....

Ben yükseklisansımı bitirmek üzere olduğum icin tavsiye verebilirim :1:

Tartışma anında geçmişi açmak ilişkileri yaralar. Olaylar sıcağı sıcağına çözülmeli, biriktirip patlamak daha büyük yaralar acar. Geri dönmesi, yutulması zor olan cümlelerden kacınmak gerekir.

Karşılıklı saygı aslolandır. Eşler cahildir, tecrübesizdir, farklı hayal dünyaları vardır ama onu sevdiğimize göre o şekilde kabul etmeliyiz.

En büyük yanlışlardan bir tanesi de eş değiştirme çabasıdır. Sevdiğimiz/adamı kadı değiştirmeye çabalamak o adam/kadından başka bir insan yaratma ve evlilikten soğuma çabasından başka birşey değildir.

Eşlerin ailelerine de özen gösterilmek zorunda. Hep bana hep bana olmaz. Bizim anne babamız ne kadar kıymetli ise, eşimizin ailesi de o kadar kıymetli, biz ailelerimize ne kadar objektif olabiliyorsak eş de o kadar objektif olabilir.

Ve benim en cok kullandığım yöntem ben dili. Ben dili suclamayı önler. "Sen beni cok üzdün" yerine " cok üzüldüm" gibi cümleler olası kavgaları önler.

Uzman Dr. Elmayra Ankaradan bildirdi :1:

asla eşine ailesini şikayet etme. tatlı tatlı sitem et, ama şikayet boyutuna getirme. kimse malım kötü demez.

asla eşini, kendi ailene şikayet etme. sen unutursun onlar hiç unutmaz.

evlendim nasıl olsa, alan aldı beni diyerek kendinizi salmayın. evlenmeden önce nasılsanız evlendikten sonrada aynı olun. bakımlı olmak şart.

herşeyin fazlası zarar. fazla fedakarlık yapmakta zarardır.

evlilik oturmadan hemen çocuk yapmayın. bir zamanlar flört, nişanlı olan kişiyi eş olarak tanımaya çalışın.

tartıştığınız zaman asla yatağı ayırmayın, asla seni boşarım, çeker giderim gibi sözlerle blöf yapmayın.

sizi kıracak, incitecek bir söz söylediğinde yutup sineye çekmek yerine uygun bir dille uyarın. yutarsanız sizi kırdığıın farkına varmaz ve devam eder.

ne hediye alırsa alsın, beğenin, teşekkür edin, gözünün önünde kullanın.

tatlı dil, cilve erkeği en kolay yola getiren şeydir. bunu unutmayın.

bu konular da açılıyor da bir derdim vara açılmıyor
yanlış yere açmışsın konunu
burada derdi olanlar içerik dahilinde konu açıyor

evet yanlış yere açmış olabilirim konuyu ama en çok buraya bakıyor insanlar,derdinin oldugunu sananlar...benım dert ettiğim bişey var mesela,gelip burayı didikliyorum..burda böyle bi konu görmek belki düşünceleri değiştirebilir diye açtım buraya..

evet yanlış yere açmış olabilirim konuyu ama en çok buraya bakıyor insanlar,derdinin oldugunu sananlar...benım dert ettiğim bişey var mesela,gelip burayı didikliyorum..burda böyle bi konu görmek belki düşünceleri değiştirebilir diye açtım buraya..

Bir derim var'ın reytingi yüksek diyorsun :1:

ama forum kuralları kişisel görüşlerimize göre olamaz ki?
genel geçer kuralları tek tiplik ve düzen için lazımdır
buraya derdi olanlar gelir
sizin açtığınız gibi konulara bakmak isteyenler aile, eş, çocuklar kısmına gider bakar

ama forum kuralları kişisel görüşlerimize göre olamaz ki?
genel geçer kuralları tek tiplik ve düzen için lazımdır
buraya derdi olanlar gelir
sizin açtığınız gibi konulara bakmak isteyenler aile, eş, çocuklar kısmına gider bakar

gerekli görülürse konu taşınabilir sıkıntı yok,ben buraya açmayı doğru buldum kendımce ama tabıkı konu hangi başlığa uygunsa oraya taşınır sorun değilki.

12 senelik evli bir bayan olarak benimde diyeceklerim olabilir.
eşine sevgini belli edeceksin.
ailesini kötülemek hiçbir işe yaramaz.olaylara bizzat tanıklık etmesini sağla ki kendisi görsün doğruyu.
evde dırdır vırvır yapmayacaksın.rahatsız olduğun şeyi yeri gelince öyle bir söyle ki gık diyemesin.
özel hayat çok önemli.eşini seviyorsan zaten her zaman istekli olman gerekir.eşine mükemmel bir özel hayatınız olduğunu hissettirmelisin.tabi gerçekten mükemmelse.sorun varsa da sakın numara yapma.sorunlarının üstüne git.eşinle konuş.
tutmlu olmaya çalış ki birşeye gerçekten ihtiyacın olduğunda eşin itiraz edemesin.daha da aklıma gelmedi bişey:51:

Ben yükseklisansımı bitirmek üzere olduğum icin tavsiye verebilirim :1:

Tartışma anında geçmişi açmak ilişkileri yaralar. Olaylar sıcağı sıcağına çözülmeli, biriktirip patlamak daha büyük yaralar acar. Geri dönmesi, yutulması zor olan cümlelerden kacınmak gerekir.

Eşlerin ailelerine de özen gösterilmek zorunda. Hep bana hep bana olmaz. Bizim anne babamız ne kadar kıymetli ise, eşimizin ailesi de o kadar kıymetli, biz ailelerimize ne kadar objektif olabiliyorsak eş de o kadar objektif olabilir.

Uzman Dr. Elmayra Ankaradan bildirdi :1:

bu ikisi benım en çok yaptıgım hatalardan..kavga anında illa eşimi yaralacayak bişey söylemem lazım kalbini kırmam lazım gibi hissediyorum ve geçmişi çıkarıyorum önüne..
ailesi hakkındada konuşuyorum ablasının sevmedımı,anne-babasının hatalarını hep söylüyorum :(

Eşinizin sevgilisi olduğunuzu unutmayın,unutturmayın.

Eşinize bakıcısı,hizmetçisi,annesi,öğretmeni gibi davranmayın.

Eşinizle flört edin,aşk dilini ihmal etmeyin.

Mutlaka birşeyler paylaşın ve bu şeyler evden,çocuktan,aynı sofrada yemek yemekten ibaret olmasın.
Örneğin spor,sinema,tiyatro,müzik...Bütün zevkler uymayabilir ama uyan zevki mutlaka paylaşın.

Saygı sınırını aşmayın,aştırmayın.
Herkes kızabilir bağırabilir ama kötü sözler ilişkiyi zedeler.

Eşinizin sevgilisi olduğunuzu unutmayın,unutturmayın.

Eşinize bakıcısı,hizmetçisi,annesi,öğretmeni gibi davranmayın.

Eşinizle flört edin,aşk dilini ihmal etmeyin.

Mutlaka birşeyler paylaşın ve bu şeyler evden,çocuktan,aynı sofrada yemek yemekten ibaret olmasın.
Örneğin spor,sinema,tiyatro,müzik...Bütün zevkler uymayabilir ama uyan zevki mutlaka paylaşın.

Saygı sınırını aşmayın,aştırmayın.
Herkes kızabilir bağırabilir ama kötü sözler ilişkiyi zedeler.

benım bide şöyle bir sorunum var,eşim çok küfür ediyor...iş çevresinde falanda çok insan var küfreden,erken yaşta iş hayatına atıldıgı için sanırım bu eşime böyle bir eksi yaratmış..ilk zamanlar çok rahatsız oluyordum herşeye küfretmesinden..alıştım galiba artık,arada ben bile ağzımdan kötü laflar çıkarıyorum..eşimin bu huyunu engelleyebilirmiyim.ne yapmam lazım sizce?

bu ikisi benım en çok yaptıgım hatalardan..kavga anında illa eşimi yaralacayak bişey söylemem lazım kalbini kırmam lazım gibi hissediyorum ve geçmişi çıkarıyorum önüne..
ailesi hakkındada konuşuyorum ablasının sevmedımı,anne-babasının hatalarını hep söylüyorum :(

matruşka bence sen çok sıkıntılı şeyler yapıyosun..
en tehlikeli sulardasın.. aile meselesi..
bir erkeği kendinden daha fazla soğutamazsın sanırım
bu zihniyetle devam edersen, uzun sürmez evliliğin

Son düzenleme:
bence en önemli onun birey olduğunu kendi istekleri ,kendi düşünceleri , kendi hobileri olabileceğini anlamak

bizler evlenince tapulu mal gibi davranıyoruz

onu yapamazsın,şunu giyemezsin,bu şekilde düşünemezsin,oraya gidemezsin

2.aileler istiyoruz ki evlendi ailesinden kopsun konuşmasın görüşmesin aramasın sormasın

kendi ailene nasıl davranılmasını istiyorsan o şekilde davranacaksın

matruşka bence sen çok sıkıntılı şeyler yapıyosun..
en tehlikeli sulardasın.. aile meselesi..
bir erkeği kendinden daha fazla soğutamazsın sanırım
bu zihniyetle devam edersen, uzun sürmez evliliğin

farkındayım yanlışımın zaten,söylüyorumya kendıme engel olmak istiyorum..eşimde bende kavga anında kıyasıya kalp kırma çabası içindeyiz..ne yapsamda kendımı dizginlesem diye çözümler arıyorum..

Back
X