Yeni evliler ! evlilikte lisans yapmış bayanların tavsiyelerini dinleyelim mi?

farkındayım yanlışımın zaten,söylüyorumya kendıme engel olmak istiyorum..eşimde bende kavga anında kıyasıya kalp kırma çabası içindeyiz..ne yapsamda kendımı dizginlesem diye çözümler arıyorum..

geçmiş konularını inceledim
hepsinde başka bi alemdesin, spesifik şeyler yazmışsın
bir tane konu aç,
düzgünce sorunlarını genel hatlarıyla yaz
insanlar geniş açıdan bakarak sana yanlışlarını söylesin
böyle çözüm odaklı olmaz alacağın yorumlar

benım bide şöyle bir sorunum var,eşim çok küfür ediyor...iş çevresinde falanda çok insan var küfreden,erken yaşta iş hayatına atıldıgı için sanırım bu eşime böyle bir eksi yaratmış..ilk zamanlar çok rahatsız oluyordum herşeye küfretmesinden..alıştım galiba artık,arada ben bile ağzımdan kötü laflar çıkarıyorum..eşimin bu huyunu engelleyebilirmiyim.ne yapmam lazım sizce?

Onu da elmayra'nın dediği gibi "ben" diliyle uyarmaya çalışabilirsin.
Çok rahatsız oluyorum,küfürden hiç hoşlanmıyorum,yanımda küfür etmenden alınıyorum gibi...

Öncelikle sen küfürü lugatinden çıkar ki küfüre karşı olduğunu,hoş bulmadığını anlasın.
Eşin sana küfür etmese bile,yanında küfür etmesi saygısızlıktır.

Güzel anlarda her evlilik çok iyidir, önemli olan kavga anında fevri davranmamaktır.
Evliliği yavaş yavaş eriten tek şey olduğunu düşünüyorum.Kendimize olan saygımız için ağzımızdan çıkan sözlere dikkat etmeliyiz.
Kullandığımız herhangi bir kelime başka bir kavgada aynı şekilde bize döner.
Bu krizi yönetebilen herşeyi yönetir. Mutlu olur.Mutluluk verir.
Karşımdakinin bizimle kavga etmesine asla izin vermemeliyiz.. Karşımdakini sabırla dinlemeliyiz sonuna kadar haklıda olsak.

Suçlamadan konuşulmalı. Duygularımızı karşı tarafın hatasını anlatmak için kullanmamalıyız.
Şefkatli, tatlı dilli, güler yüzlü olunmalı. Kıskanç olunmamalı.Naif olmak bir çok şeyi çözer.

Kendimize değer vermeliyiz.Karşımızdakinin istemediği fedakarlıklarda bulunmamalıyız. Çünkü bu iki tarafıda yıpratıyor sonrasında.
Karşımızdaki yegane varlık olarak görünmemeli.
''Senin ailen-benim ailem'' mevzusu asla-asla çiftler arasında geçmemelidir.

Birde herşeye müdahale etmemeliyiz.. Bırakmak lazım biraz seyrine.
......
Karşındakinin saygısızlıktan dolayı yapmadığını biliyorsan, senin işine saygı duyduğunun farkındaysan biraz rahat bırakılmalı evin içinde.
Bazı bayanlar eşinin yere çorap atmasına bile izin vermez.
Bazen insan ruh halinden kaynaklı dağınık olmak ister.

Erkeğin üzerindeki sorumlulukları almamak lazım..Bu bir süre sonra kadını umutsuzluğa sürükler, erkeğin ise sizi unutmasına sebebiyet verir.

Hiç istemediğimiz istisnai durumlar yaşanıyorsa bu zaman diliminde sabırlı olmak gerekiyor.
Geçip gidecek konuları gündeme bile getirmek gereksiz.

Özenli olmak gerekiyor kısacası.Geri dönüşü olmayan bir sapaya girmek çok kolay, buna izin vermemek lazım.

bu ikisi benım en çok yaptıgım hatalardan..kavga anında illa eşimi yaralacayak bişey söylemem lazım kalbini kırmam lazım gibi hissediyorum ve geçmişi çıkarıyorum önüne..
ailesi hakkındada konuşuyorum ablasının sevmedımı,anne-babasının hatalarını hep söylüyorum :(

Yapmamak lazım işte. Konu ne ise onun üzerinden tartışılmalı. Herşey sıcağı sıcağına olmalı ki söylediklerinin anlamı olmalı. Her kötü sözle ilişki genişliyor gibi hissederim ben hep.

benım bide şöyle bir sorunum var,eşim çok küfür ediyor...iş çevresinde falanda çok insan var küfreden,erken yaşta iş hayatına atıldıgı için sanırım bu eşime böyle bir eksi yaratmış..ilk zamanlar çok rahatsız oluyordum herşeye küfretmesinden..alıştım galiba artık,arada ben bile ağzımdan kötü laflar çıkarıyorum..eşimin bu huyunu engelleyebilirmiyim.ne yapmam lazım sizce?

Ben de bir şey itiraf edeyim, eşim de cok küfreder ama maça trafiğe vs. Onların bütün sülalesi böyle, hepsinin ağzı bozuk, bazen onlar küfrederken kusacak gibi oluyorum.

Eşimi bu konuda defaeten uyardım, onunla maç izlemekten nefret ettiğimi, trafiğe cıkmak istemediğimi, utandığımı, midemin bulandığını vs vs. Böyle devam ederse bütün etkinliklerini tek başına yapmak zorunda kalacağını.... Biraz biraz azalttı ama "salak" kelimesini bile küfür gibi gören benim de ağzım bozuldu :1:

Güzel anlarda her evlilik çok iyidir, önemli olan kavga anında fevri davranmamaktır.
Evliliği yavaş yavaş eriten tek şey olduğunu düşünüyorum.
Kendimize olan saygımız için ağzımızdan çıkan sözlere dikkat etmeliyiz.
Kullandığımız herhangi bir kelime başka bir kavgada aynı şekilde bize döner.
Bu krizi yönetebilen herşeyi yönetir. Mutlu olur.Mutluluk verir.
Karşımdakinin bizimle kavga etmesine asla izin vermemeliyiz.. Karşımdakini sabırla dinlemeliyiz sonuna kadar haklıda olsak.

Suçlamadan konuşulmalı. Duygularımızı karşı tarafın hatasını anlatmak için kullanmamalıyız.
Şefkatli, tatlı dilli, güler yüzlü olunmalı. Kıskanç olunmamalı.Naif olmak bir çok şeyi çözer.

Kendimize değer vermeliyiz.Karşımızdakinin istemediği fedakarlıklarda bulunmamalıyız. Çünkü bu iki tarafıda yıpratıyor sonrasında.
Karşımızdaki yegane varlık olarak görünmemeli.
''Senin ailen-benim ailem'' mevzusu asla-asla çiftler arasında geçmemelidir.

Birde herşeye müdahale etmemeliyiz.. Bırakmak lazım biraz seyrine.
......
Karşındakinin saygısızlıktan dolayı yapmadığını biliyorsan, senin işine saygı duyduğunun farkındaysan biraz rahat bırakılmalı evin içinde.
Bazı bayanlar eşinin yere çorap atmasına bile izin vermez.
Bazen insan ruh halinden kaynaklı dağınık olmak ister.

Erkeğin üzerindeki sorumlulukları almamak lazım..Bu bir süre sonra kadını umutsuzluğa sürükler, erkeğin ise sizi unutmasına sebebiyet verir.

Hiç istemediğimiz istisnai durumlar yaşanıyorsa bu zaman diliminde sabırlı olmak gerekiyor.
Geçip gidecek konuları gündeme bile getirmek gereksiz.

Özenli olmak gerekiyor kısacası.Geri dönüşü olmayan bir sapaya girmek çok kolay, buna izin vermemek lazım.

çok haklısınız,bunu başarabilmek çok önemli..güzel anlarda iyiki evlenmişiz diyoruz,kavgadan sonra ben bu günler içinmi evlndim diyoruz...

bende bugun 2. yilini bitirmis biri olarak nacizane bir kac sey soyleyebilirmiyim :30::30:

benim icin evlilikte karsilikli yapilmasi gereken bazi kurallar vardir

1- Esimin ailesi hakkinda asla olumsuz elestiri yapmam.Annesi ile arasira anlasamadigimiz durumlar olsada bunu anne ile aramizda hallederiz ve asla uzatmayiz.Ne olursa olsun onlar sevdigim insanin ailesi diye dusunurum
2-Esim ailem hakkinda olumsuz elestiri yapamaz.Kendiside yapmaz zaten ama yapamayacaginida bilir.
3-Esimle olan sorunlarimi aileme anlatmam.Ailemle olan sorunlarimida esime anlatmam.Her iki sorunda benim icin gecer ve unuturum ama onlar unutmazlar.
4-Esimi ortam icinde asla rencide etmem.
5-Ben zor sinirlenen ama sinirlenincede ortaligi yikan bir yapiya sahibim.esim ise kolay sinirlenir ama saman alevi gibidir.Bu konuda puzzle gibiyiz.Birimiz susunca kavgada bitiyor hemencik.
6-Esim arkadaslari ile istegi zaman vakit gecirebilir.tabiki beni ihmal etmemek kosulu ile.Bende ayni sekilde.ayri takildigimizda arkadaslarimiz vardir.
7-bir sorun oldugunda icime atmam ve esime kirildigim uzuldugum durumu anlatirim.Oda aciklamasini yapar fikirlerimizi soyler konuyu uzatmayiz\
8- asla kus uyumayiz ve yatak ayrilmaz.

benden de bu kadar\\:3:

Ben uc senelik evliyim. Uc senede ogrendigim en onemli sey esinle aillesi hakkinda konusmaman gerektigi. Artik bi dert icin ne kendimi yiyorum ne esimi. Muhatabi kimse ona yoneliyorum.

bende bugun 2. yilini bitirmis biri olarak nacizane bir kac sey soyleyebilirmiyim :30::30:

benim icin evlilikte karsilikli yapilmasi gereken bazi kurallar vardir

1- Esimin ailesi hakkinda asla olumsuz elestiri yapmam.Annesi ile arasira anlasamadigimiz durumlar olsada bunu anne ile aramizda hallederiz ve asla uzatmayiz.Ne olursa olsun onlar sevdigim insanin ailesi diye dusunurum
2-Esim ailem hakkinda olumsuz elestiri yapamaz.Kendiside yapmaz zaten ama yapamayacaginida bilir.
3-Esimle olan sorunlarimi aileme anlatmam.Ailemle olan sorunlarimida esime anlatmam.Her iki sorunda benim icin gecer ve unuturum ama onlar unutmazlar.
4-Esimi ortam icinde asla rencide etmem.
5-Ben zor sinirlenen ama sinirlenincede ortaligi yikan bir yapiya sahibim.esim ise kolay sinirlenir ama saman alevi gibidir.Bu konuda puzzle gibiyiz.Birimiz susunca kavgada bitiyor hemencik.
6-Esim arkadaslari ile istegi zaman vakit gecirebilir.tabiki beni ihmal etmemek kosulu ile.Bende ayni sekilde.ayri takildigimizda arkadaslarimiz vardir.
7-bir sorun oldugunda icime atmam ve esime kirildigim uzuldugum durumu anlatirim.Oda aciklamasini yapar fikirlerimizi soyler konuyu uzatmayiz\
8- asla kus uyumayiz ve yatak ayrilmaz.

benden de bu kadar\\:3:

her yazılan cevapta kendı hatalarımızı görüyorum...
4.şıkkı çok sinirlendıgım bı anda ailemın yanında yapmıştım..bu onu çok kırmıştı...
6.yeni evliyiz diye sanki hiç birbirimizden ayrı bi yere gidemeyecekmişiz gibi düşünüyorum heralde..c.tesi yarım gün çalışıyor eşim iş çıkışı patronu ile kardeşinin çalıştıgı mağazaya gittiler.bana söyledi gidecegini.gelince surat yaptım.gittin gelmedin kaç saat diye bagırdım.sanırım buda yanlış bir haraket oldu.

günaydınlarr,evet bende 3 haftalık evlı bırı olarak neye nezaman ne sekılde tepkı vermelıyım,ilerleyen zamanlarda aynı evde 2 yabancı seklıne dönüşmeyi istemıyorum,
bende tavsıye fıkır ve önerılere açığım:)

garden evlendınmıı?
hayırlı ugurlu olsun ınsallah Allah bır omur boyu mutlu etsın

evleneli 5 yıl bitecek.1 hafta sonra 2. kızım olacak Allahın izniyle ama lisansımı alamadım ben.eşim zor biri,yola gelmiyor.yarım gün çalışan öğretmenim ve ev işi de üzerimde.mesleğim icabı (sonunu tahmin etmeden,malesef...)herşeye hakim olayım derken kızın bakımı dahil her işi üstlendiğim için şu anda üzerimden nasıl atacağımı düşünüyor,zorlanıyorum.eşim kızımızla bile ilgilenmiyor,vakit ayırmıyor.kızımla arabamıza atlayıp yalnız geziyoruz,eşimle ortak paylaşımımız yok denecek kadar az.
işin sırrını öğrendiğim vakit her siteye,her yere yayacağım.mutsuzum,mutlu olduğum vakit sırrımı söyleyeceğim ki;herkes nasiplensin:) sevgiler...

Back
X