yeni evliler, kedi köpek gibi tartışıyor musunuz, gayet huzurlu mu geçiyor evlilik?

flamingo2754

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2009
470
7
96
Muğla
kızlar merak ettim, ben yeni evliyim.bazen kedi köpek gibi birbirimize bağırıp çalığırıyoruz.en ufak şeylerden.. yok çamaşırlar nıye yıkanmamış.yok sabah nıye erken uyanmamışısz... yok elbisem kısaymış, ya düşersem millet popomu görürmüş.. :)
ilk günlerde daha sevecen olması gerekmez mı,cicim aylarımız cok cabuk bitti. çok kabalaşabiliyo bazen.genel olarak iyi ama.
sizlerin yaşadıklarınızı merak ediyorum.evliliklerinizin ilk ayları nasıldı, nasıl gidiyo

ilk aylarda her evlilikte alışma süreci olur zamana bırak herşeyi ve fazla da büyütme boşver konuşsun o , o da zamanla rayına girer böyle şeyleri bırakır zamanla ..

e evlilik ne arkadaşlığa nede nişana benzer birlikte yaşayınca biraz erkekler annesi gibi kadınların olmasını isterler düzeni acaip severlereyvahedigeldismile

e evlilik ne arkadaşlığa nede nişana benzer birlikte yaşayınca biraz erkekler annesi gibi kadınların olmasını isterler düzeni acaip severlereyvahedigeldismile

Annelerinden vaktiyle yedikleri dayaüı da özlemişlerse hatırlatmak lâzım esasında...
alsanaalsanasmile

Kuzum hepimizin durumu aynidir... bi araya geldikmi kedi kopek gibiyiz ama ayrida kalamayiz.....

kızlar merak ettim, ben yeni evliyim.bazen kedi köpek gibi birbirimize bağırıp çalığırıyoruz.en ufak şeylerden.. yok çamaşırlar nıye yıkanmamış.yok sabah nıye erken uyanmamışısz... yok elbisem kısaymış, ya düşersem millet popomu görürmüş.. :)
ilk günlerde daha sevecen olması gerekmez mı,cicim aylarımız cok cabuk bitti. çok kabalaşabiliyo bazen.genel olarak iyi ama.
sizlerin yaşadıklarınızı merak ediyorum.evliliklerinizin ilk ayları nasıldı, nasıl gidiyo

asla böyle şeyler için kedi köpek misali didişmedik..ben çamaşır makinesini kullanmayı bile eşimden öğrendim.. çünkü anne bana evinde asla iş yapmamıştım.. yardımcımız gelirdi ütümüzü dahi o yapardı..

eşimde bunu biliyordu. ve evlenirken üzerine basa basa" iş yapmayı bilmiyorum.. zamanla elbette öğrenirim " demiştim.. sağolsun eşimde hiçbir zaman bana baskı yapmadı..

kıyafet konusunda ben nerde ne giyeceğimi bilirim, eşiimde asla karşmaz.. sadece beyaz pantolon takıntısı vardır..

yani; bu saydıklarınız kedi köpek gibi didişmeyi gerektirmiyor.. zamanla buna alışırsınız ve saygınız biter..

bu sebeple, bir akşam eşinizle oturup konuşun.. sohbet havasında, onun nelerden hoşlandığını nelerden hoşlanmadığını sorun.. sonrasında siz anlatın.. birbirinizi anlayın.. istediklerinizi ve istemediklerinizi öğrendiğiniz takdirde iki tarafta birbirine daha özenli daha davranacaktır..

1 ay hatta ılk yıl zor gecıyor aynı evde kalmak bırlıkte yasamaya baslamak gercekten ıkı taraf ıcınde zor. ben esımle hıc ev ısı yada kıyafetlerım nedenıyle tartısmadım aslında acık gıyınırım ama o sadece boyle gıyınme der ben gıyerım o da susar :):):) ama kayınvalıdenız nasıl yemek yaparmıs. yanı guzel yemek, tıtızmıdır. eger tıtız, terıplı, hergun degısık yemek yapan, utulu gomleklerı devamlı hazırda bulunduran bırıyse esınız o duzenı arıyor olabılır. konusarak halledebılırsınız bu durumu gıı gelıyor. esınızın gercekten sıze yardımı yokmu evde yanı anı cıkıslar yapıp fevrılesıyor oylemı kavga baslıyor

ilk aylarda sadece annesine kızardık her ikimizde ama bağırışma olmazdı hiç aramızda ben hep neden böyle yapıyorlar derdim oda boşver derdi. 4 senelik evliliğimizde allaha şükürler olsun öyle kavgalarımız olmadı. bazen gamsızlığına kızıyorum ama nabayım benim kocamda böyle seviyorum.
yalnız tek tavsiyem eşiniz sinirli olduğunda biraz alttan almanız. siz sinirli olduğunuzdada o alttan almalı. birbirinizi anlamalı oturup sertleşmelisiniz.

bizim ilk aylarımız çok güzeldi, çok genç olduğumuz için çocuktukta zaten birazcık,
ama çamaşır neden yıkanmadı diyede kıyamet kopmamalı evde ya, ne ilk zamanlar ne son zamanlar
çok önemliyse, bi deterjan koyup düğmeye basıverseydin de sen ona, elleri ayakları sağlamdır tahmin ediyorum
:hulya:

ayy.. ilk günleri düşünmek bile istemiyorum nişanlılık ve flört zamanlarımızı çok özlemiştim...evlilik çok farklı ve zor gelmişti ...kendi kendime ben yapamıcam bari 6 ay dolsaada öyle pes etsem millet ne der diyodum ama çok şükür yavaş yavaş herşey oturmaya başladı...birbirimizi gerçek anlamda tanımaya başladık ve şimdi ikimizde ona göre hareket ediyoruz,Allah kimsenin huzurunu bozmasın...

yanlız erkeklerde nasılsa imzayı attı rahatlığıda oluyor ama senin eşinde bu rahatlık biraz fazla kaçmış olabilir, aynı yada yakın memleketli değilseniz, aileleriniz farklı kültürdense, adet gelenek görenek gerginlikleride olabilir, bunlarda zamanla atlatılıyor aslında herkes birbirini tanıdıkça:hulya:

ilk aylar cook zor....sürekli tartisma kavga küsme..offf hatirlamak bile istemiyorum ilk yilimizi cok zor atlattik cok düsündüm ayrilik falan ama iyiki olmamis sorun sadece birbirimize evimize ve evlilik sorumluluklarina alisamamakmis...3.ayilimin icindeyim cok mutluyum..sabredin derim

eşiniz çamaşırı,bulaşığı sadece kadının görevi görüyorsa
e siz de buna amenna demişseniz
birgün yapmasanız böyle laf söyler
ama baştan bu ortak görev,ben sana hizmetçi gelmedim der
böyle alıştırırsanız
çamaşır yıkayıp ütü yaptığınız gün gelir teşekkür eder,öper
kısacası sözüm bayanlara
evlilikte fazladan görevler üstlenmeyin
tamam eşiniz ama siz de onun eşisiniz

haziranda düğünüm oldu. nikahım daha önceydi sevgililer günnüde. yaklaşık 1 yıllık evliyim...

ilk aylar biraz zor oluyor. mesela eşim kalk kahvaltı hazırla dediğinde kırılırdım zamanla söyledim bana böyle deme diye artık daha kibarca söylüyo. karıcım kahvaltı yapalım sen hazırla bende giyiniym diyo:)) değişti. her yanlışı yavaş yavaş düzeltttik. ikimizde birbirimize ne istediğimizi anlattık. hadi lafından nefret ederim dışarı çıkarken hadi dememesi gerektiğini zamanla anladı. ama hiç bir zaman kedi köpek gibi olmadık. sen beni üzüyorsun derim kırıldığım an susarım o da bilir hemen gönlümü almaya çalışır. çok üzücü büyük sorunumuzvarsa beni alır kucağna küçük çocuk gibi konuşur anlatır. çabuk ağlarım üstüme titrer.
konuşarak sakince çözümler arayın. çamaşırları sorarsa yıkanmadı ama makineden alıp giy istersen derim:)) o da yok almıyım der. devamı yok. bulaşıkmış ortalık dağınıkmış takmaz. ben pis ev hanımı oldum derim o da benim karıcım her haliyle tatlı der:))
eleştiriye pek de açık olmadığımı uyarılmaktan hoşlanmadığımı birşeyi neden yapmadın diyeceğine kendisininde yapabiliceğini bir çok kez anlattım. artık yavaş yavaş rayına oturuyor bizimki:)
tek tavsiyem sabırlı olun aniden parlamayın.

ilk zamanlar bizde de olurdu ama şimdi alıştım onun huyuna o da bana şimdi daha genişim önceden çok kırılır kızardım şimdiiii bayanssulusmile

haziranda düğünüm oldu. nikahım daha önceydi sevgililer günnüde. yaklaşık 1 yıllık evliyim...

ilk aylar biraz zor oluyor. mesela eşim kalk kahvaltı hazırla dediğinde kırılırdım zamanla söyledim bana böyle deme diye artık daha kibarca söylüyo. karıcım kahvaltı yapalım sen hazırla bende giyiniym diyo:)) değişti. her yanlışı yavaş yavaş düzeltttik. ikimizde birbirimize ne istediğimizi anlattık. hadi lafından nefret ederim dışarı çıkarken hadi dememesi gerektiğini zamanla anladı. ama hiç bir zaman kedi köpek gibi olmadık. sen beni üzüyorsun derim kırıldığım an susarım o da bilir hemen gönlümü almaya çalışır. çok üzücü büyük sorunumuzvarsa beni alır kucağna küçük çocuk gibi konuşur anlatır. çabuk ağlarım üstüme titrer.
konuşarak sakince çözümler arayın. çamaşırları sorarsa yıkanmadı ama makineden alıp giy istersen derim:)) o da yok almıyım der. devamı yok. bulaşıkmış ortalık dağınıkmış takmaz. ben pis ev hanımı oldum derim o da benim karıcım her haliyle tatlı der:))
eleştiriye pek de açık olmadığımı uyarılmaktan hoşlanmadığımı birşeyi neden yapmadın diyeceğine kendisininde yapabiliceğini bir çok kez anlattım. artık yavaş yavaş rayına oturuyor bizimki:)
tek tavsiyem sabırlı olun aniden parlamayın.
aynen ya kalk kahvaltı hazırla lafı bana çok fena dokunuyodu ama ben hemen parlıyodum tabi böylemi söylemen gerekiyo diye şimdi oda alıştı ne dillerle kaldırıyo...boshayallersmilebayanssulusmile

Ben de 6 aylık evliyim. Zaman zaman sıkıntılar oluyor tabi, ilk günler daha fazlaydı, şimdi daha iyi. Ama şunu söyleyeyim bütün sorunları çıkaran benimdir genelde, eşimden Allah razı olsun çok idare eder beni, hep ben birşeylere alınır küserim , o benimle uğraşır durur. Zamanla oturuyor bazı şeyler, birbirimizi daha iyi anlıyoruz, sizde de öyle olacaktır inş.
Allah mesut etsin.

Back
X