yeni evliler, kedi köpek gibi tartışıyor musunuz, gayet huzurlu mu geçiyor evlilik?

valla yeni evliler bu zamanlarının kıymetini bilsin bence, yeni evlilik zamanındaki sorunlar hiç bişey, bebek gelince asıl kavgalar başlar, bebekle alakalı konularda hem fikir olamazsanız tabii:hulya:

birbirimizi severek evlendik ama aslında ben evlilik kurumundan çok şey beklemıyordum.o açıdan bi hayalkırıklığı yaşamadım. üstüme düşen sorumlulukları yerine getirmekten kokmadım. benim tek sıkıntım eşim bazen düşüncesizce davranıyor. bu başlığı dün sabahki gerginliğin üstüne açmıştım. sonra cok çabuk yumuşadı mesela.kalıcı olmuyor aramızdaki gerginlikler. ama benim moralim bozuluyor. acaba iyi anlaşamıyor muyuz diye düşünüyorum.
bebek konusunda da bu yüzden cesaret edemıyorum. istiyorum ama aramızdaki gıcıklıkları halledebilip halledemicemızi görmek istioyrum.

birbirimizi severek evlendik ama aslında ben evlilik kurumundan çok şey beklemıyordum.o açıdan bi hayalkırıklığı yaşamadım. üstüme düşen sorumlulukları yerine getirmekten kokmadım. benim tek sıkıntım eşim bazen düşüncesizce davranıyor. bu başlığı dün sabahki gerginliğin üstüne açmıştım. sonra cok çabuk yumuşadı mesela.kalıcı olmuyor aramızdaki gerginlikler. ama benim moralim bozuluyor. acaba iyi anlaşamıyor muyuz diye düşünüyorum.
bebek konusunda da bu yüzden cesaret edemıyorum. istiyorum ama aramızdaki gıcıklıkları halledebilip halledemicemızi görmek istioyrum.

aranızda gıcıklık yok aslında.. birbirinizden beklentileriniz neler? bunları bilmiyorsunuz sanırım..

flört ve evlilik çok ayrı.. çünkü flörtte aynı evde yaşamıyorsunuz.. sevgilinin ev hali, sabah kalktığı anda ruh hali, annesinin ona verdikleri vs vs..bunları ancak evlenine öğreniyorsunuz..

bu nedenle üzerine basarak söylüyorum.. diğer mesajımda olduğu gibi..

eşinizle sohbet havasında birbirinzden beklentilerinizi dile getirin.. birbirinizi ev hayatındada tanımaya çalışın..

ancak bunları rayına oturuttuktan sonra çocuk düşünün..

yoksa şimdi çamaşırdan stres olan çift eminim bebekte daha stres olur.. ve anlaşmazlıklar ciddi boyutlara ulaşır..

valla yeni evliler bu zamanlarının kıymetini bilsin bence, yeni evlilik zamanındaki sorunlar hiç bişey, bebek gelince asıl kavgalar başlar, bebekle alakalı konularda hem fikir olamazsanız tabii:hulya:

bebek yine iyi siz asıl çocuk ergenliğe girdiğinde görün neler, neler oluyor

ben bebeklik günlerini şahsen özlüyorum çok masum oluyorlar
:ecrin_bebek:

Yeni evli olupta kedi kopek gibi kavga ediyorsaniz isiniz zor vallahi..gidin birbirinize suprizler yapin, minik mesajlar, mektuplar yazin, ele ele gezin, film izleyin vs. inanin bu gunler hic geri gelmiyor,tecrubeyle sabittir!!Şeniz

Biz ilk baslarda cok kötü kavgalar ederdik. Ufak tefek kavgalarlada kalmazdi bunlar. Basta böyle olmasi cok normal. Önce birbirinizin huyunu ögreneceksiniz, sonra birbirinizin kötü huylariyla yasamayi ögreneceksiniz. Birinizden biri kavga aninda susmayi ögrenecek digeri daha anlayisli olmayi ögrenecek.

Yinede kavga etmemeye calisin sinirlendiginiz zaman biriniz baska odaya gidin sakinlestikden sonra dewam konusun yoksa eger kalbler cok kirildi mi unutmasi hicde kolay olmuyor.

bencede bak dunku kavgamıza ıstınaden boyle baslık actım demıssın. olabıldıgınce sakın olmaya calısın bır sure sonra o da alısacak cunku.

8 aylık evliyim ben de. ılk zamanlarda kedi-köpek gibi değil de arada sırada kavga ettiğimiz oldu eşimle.Ama ciddi kavgalardı bunlar. Arkadaşlarıyla akşamları sürekli dışarı çıkar alkol alır, geç saatte gelirdi. Haliyle de sigortalarım atardı benim. Çok tartıştık bu konuda. Yazın saat 5te hava kararmıyor sonuçta,o saatte geliyor, yemeğini yiyor,sonra ben çıkıyorum diyor. Ben de işi vardır diye bişey demiyordum. Aaa bi bakıyorum geç saatte ve alkollü geliyor.Evlilikte en sinir olduğum şeylerden biri sık sık alkol alan bir erkektir. Kimi zaman oturup konuştuk, bazen de kavga ettik ama şimdi bayağı düzeldi. Bu konuda sağolsun eşimin annesi ve babası bana çok destek oldular. Allah razı olsun. Kış mevsiminde geceler uzun olur, daha çok çıkar diye düşünüyordum ama şükür azalttı. Bakalım yazın ne olacak?Korkmuyorum desem yalan olur :(

şimdi böyle tartışıyorsanız ilerleyen zamanlarda ne olacak..
ikinizinde huyları değişmeyecek.. orta yolu bulmaya çalışın..
bu güzel günlerinizi tartışarak geçirmeyin..
giden günler geri gelmiyor malesef..

:nazar: ben 8 aylık evliyim ayda 1 falan tartişıyoruz oda hep benm yüzümden oluyor :kedi: ama hemen barışıyoruz :nazar: önemli olan kavgalarda kırıcı söz söylememek ve alttan almasını bilmek. evlilik çok güzel bişey bence, özellikle çok severek evlenmek çok güzel bişey. bizim cicim ayımız hala bitmedi işallahta hiçç bitmez :asigim:
yeni evlenecekler korkmasın bence kişiye göre saygıya ve sevgiye göre herşey değişir.

Tavsiye: çok sinirlenince çenenizi tutun susun sinirinizin geçmesini bekleyin aklınıza kötü şeyler getirmeyin.

benimde 6 yılım bitti.
ilk başlarda benim huysuzluğum yüzünden kavga ediyorduk.
çorabını neden yerde bıraktın. tabağını kaldırmadın. halıya reçel döktün vb. şeylerden kıyameti koparıyordum. eşim çok sakindi. ben bağırıp çağırıp sinirimden ağlardım.
sonra oturup konuştum. çorabını kıyafetini kaldırmazsan benim işim bitmez bende çalışıyorum dedim.
artık yere birşey döktüğünde gülüyorum. elime bez alıp siliyorum. pasaklı çocuk diyorum.
gömleğine birşey dökülse amaaaan makina yıkar diyorum.
eskisi gibi değilim artık. çünkü birbirimize alıştık.
huysuz olmam yetiştirilme tarzım. annem çok titizdir. hep onun etkisinde kalmışım.
çamaşır yıkanmadı diye kızacağına makineye kendi de atabilir çamaşırları. oturup birbirinizden neler bekliyorsunuz konuşun.

Son düzenleme:
valla didişme oluyor bende de eşim çok baskıcı bazen geriliyorum çok ta yeni değilim artık 10 ay oldu biz evleneli ama bir tartışmaya başladıkmı ikimizde susmak bilmiyoruz en son konu da ben evlenirken uyarmıştım eşimi ben aileme çok bağlıyım tek evladıyım kardeşim yok onların yanında ve senin yanıdayım bundan sonra diye hep uyardım fakat ben aileme gidip geldiğim zaman suratı hemen değişir artık üzerine düşmüyorum asılsın ne zaman düzelmek isterse düzelsin diyorum geçen ahfta annem ve babam yazlığa tatile gittiler eşiminde hiç izni yok bnm ise iznim hala duruyor olurda o izne çıkar diye kullanmıyorum ama çokta yorgunum 2 senedir bi hava değişimi olmadı bende izin istedim bende 4-5 gün gidip geleyim izin alabilirsen başka yere gidelim dedim ne onu kabul etti nede benim annem ve babamla gitmemi çok bunaldığımı ifade ettiğim halde çok katı davrandığını düşünüyorum ben arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum....

Evlilik zamanla oturuyor..
ılk başlarda evet alışma süreci huyu suyu vs.. tanıma derken bolca didişiyosu hatta evlendiğim sevdiğim adam bu olamaz bile dediğim olmuştu..
Ama tercihlerimde yanılmam iyiki var iyiki sevmişim..
Zamanla herşey yoluna giriyor biraz sen biraz o orta yol bir şekilde bulunuyor..
Hele çocukda varsa.. daha temkinli oluyorsun kararlarında..

Alışma sürecinde bunları yaşamak gayet doğal.
Zamanla alışacaksınız birbirinize.
Sabretmek gerek sadece.
Hepimiz benzer tatsızlıkları yaşadık farklı boyutlarda.
Yalnız değilsin yani.
Günlerinizde birbirinize dar edecek hale getirmemeye çalışın derim ben..

Back
X