Yeni evlilere kayınvalide kayınpeder hakkında tavsiyeler...deneyimlerinizi bekliyoruz

selenor

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2010
38
0
0
Aydın
2 hafta sonra evleniyorum ama daha once bı baslaık acmıstım bıraz korkuyorum esımden sogudum aılesı yuzunden. soguk aılesı ben gelınlerıyıyım daha anlayamadılar sanırım. babasıyla zaten bı olaydan kusmustulk ben daha sonra kandılde aradım ama soguk konustu gene.. ne yapıcam bılmıyorum aılesı yuzunden de esımden sogudum oysakı ne askla ne sevgıyleydım ben nasıl oldu anlaamdım. belkı evlenınce duzelırız. bız zaten hem bneım aılemden hem onlarınkınden uzagız. abısıyla zaten gorumeyelı 5 ay olmutsur hıc aramaz ben de aramam. aslında benım aıleme benzemeıyorlar ama napalım olan oldu

sımdı sızden tavsıyelerı beklıyorm ılk gunden berı k<ynanaya kayınpedere nasıl olmalı. dugunden sonra hem benım hem onların aılesınde kalıcaz yanı balayından sonra. daha sonra 1 ay sonra dalan kendı evımıze doncez. ama orda hıc kalasım yok.

tavsıyelerınız. deneyımlerınız hadı bakalım....

Bence balayından sonra ne kendi ailene ne onun ailesine git, gitsen bile bir iki gün kalıp kendi evine geç, arada küslük varsa zehir olur sana o günler. Evliliğe adapte olmak için ilk aylarınızı kendi evinizde geçirmeniz daha doğru kanımca.
Eğer gitmeniz şartsa ve gidecekseniz biraz mesafeli dur, görev gibi düşün dicem ama bir ömür böyle geçer mi zor bence, ben de eşimin ailesini sevmem pek, küslük falan olmadı ama şimdiki aklım olsaydı bunu gözönüne alır evlenmezdim.
Düğüne 1 ay kala bir arkadaşım evlenme, çekme bunları dedi ama dinlemedim. Yaşadığım o kadar çok şey var ki hepsini düşününce kabus gibi geliyor şimdi. Fazla iyi niyetli olmak iyi bir özellik değil, kendini ezdirme, mesafeli ol her zaman, fazla görüşme umarım gitmezsiniz.

Çoğu konu sahibi "nasılsa düzelir dedim,çok seviyordum görmedim bazı şeyleri evlendim.ama şimdi ağırıma gidiyor" diyor.
Ben bi fikir veremicem ama Allah korusun sen de onlardan olma.

neyseki evlendikten sonra 2 aileyede uzak oturacakmışsınız bu güzel işte.
neden gideceksin ki balayından sonra ne kadar kalacaksın.

gitmen şartsa eğer mısafır gibi git gel..
amann kötü olmıyım diye yaranmaya çalısma onlara eninde sonunda kötü olacaksın zaten..
saygıda kusur etme ama onlar nasıl davranıyosa sende oyle davran.
onlar soguksa sende mesafelı ol.
laf sokarlarsa sende görüşünü bildir altta kalma.

sonradan kocana ağlayıp anlatacagına böyle böyle dediler nie ben onlara naptımki falan diyecegıne, içinde biriktirceğine,
oturup düşüneceğine baştan tepkini koy derim ben tecrübeyle sabittir..

benimde nişanlılık döneminde sorunlarım oldu eşimin ailesiyle. ama ben evlendiğimizin ertesi sabahı kahvaltıda eşimle bir anlaşma yaptım. ikimizinde birbirimizin ailesiyle sorunu olursa saygı çevçevesinde kendimiz çözeceğiz diye.öyle de oldu çok şükür. ara sıra annesiyle anlaşamadığımız konular olur. annesi de çıtlatır eşime. ben de ''biz kadınların arasındaki meselelere karışma lütfen . biz bugün birbirimizi kırarız yarın barışırız, ama sen anneni bana karşı savunursan ben sana düşman olurum'' derim . konu kapanır.

Sen daha şimdiden kalmayamı alıştırcaksın onları ne gerekk var evin varken git gel

1 Ay kalmak mı yeni evliyken mi ? Ya sonra o onu dedi bu bunu dedi oluyor. Arada kırgınlık varsa mesafeli olmak en iyisi diye her allahın günü buraya yorum yapılıyor neden kimse örnek almıyor her konu birbirin aynısı olmaya başladı. Noldu bu gelinlere gelin olacaklara...

saolun arkadaslar yorumlarınız ıcın.. balayından sonra 1 bucuk ay tatılımız var evımıze gıtmektense ıkı aılelerın yanında gecırırız demıstyık ben aılemle olmak ısterım sahsen yenı evlıyken gercı ramazana denk gelıyor..

Tatiliniz yapın , gidin ewinize oturun . İlk aylar , ewliliğe we eşinize alışma süresidir . Bu zaman zarfını birbirinizle ewinizde huzurla geçirin .

Son düzenleme:
evımıze gıdelım dıyorsunuz yanı dogru aslında ramazan olması nedenıyle de daha rahat ederız aslında ama tatıl cok uzun eve kapanmasak demıstık. evımızın oldugu yer kucuk bır ılce aılelerımız de buyuk sehırdeler hep..

daha nisanliyken bu sorunlari yasadin ve cicim ayi denen o kadarcik kisa süreyi de onlarin yaninda mi gecirmeyi düsünüyorsun canim??? kendi evin de var madem git gir evine, ister gezersin, ister yatarsin vs vs.... simdiden alistirirsan, benim kuzenimin basina geldigi gibi o evini kapatirlar, ayni evde oturmaya ikna ederler... yanlis anlama nolur... ben cok sorun yasadim taaa nisanliligimdan beri..hem de neler neler.. elinde böyle esinle olmak gibi, kendi evin gibi firsatlarin varken birak naparlarsa yapsinlar.. simdi sen düsünceli davraniyorsun, hani alisma sürecidir felan diye.. saniyor musunki, sen gidip orda kalinca bunlar sana minnet edecek??? öyle bir de tavir takinirlar ki, zaten yapilmasi gereken buymus gibi.. yani senin uzattigin gülü alip üstüne otururlar... o zaman da senin canin yanar ve gerisi de corap sökügü hikayesi iste... sakin ama sakin yapma.. bak bana inan nolur, benim yasadiklarimi yasama... madem zaten sorunlu baslamis bir seyler, en iyisi uzak durmak.. en iyi kaynana da ölü olani zaten bu isin sakasi ama uzak ol, aranizdaki saygi bitmesin

bir de sen, ailemle kalmayi tercih ederim demissin.. esin de ailesiyle kalmayi tercih eder tatlim.. hem de ''erkek tarafi'' olarak... siz senin ailenin yaninda kalsaniz karsi taraf karismayacak mi ??? bence derstsiz basina hiiiiic dert acmadan tatlim siyrilmaya bak.. ne kadar cok ic ice olursan o kadar cok bogulursun.. bak diyorsun benim ailemden farkli diye.. evlendikten sonra eski olaylar düzelmez kötüye gider.. en iyisimi yol yakinken uzak durmak..

sensin bu evlilikte kiymetli olan bunu hic unutma..

Senin durumunda,özellikle mesafeli olmak önerilir.
Ama sen onlarda kalmayı düşünüyorsun,bu da mesafeyi tamamen yokediyor.

Kalmanızı hiç ama hiç önermem.Kendi ailende kalmayı çok istiyorsun haklı olarak.Ama kendi ailende kalırsan eşin de kendi ailesini ziyaret etmek isteyecektir.
Ya bu ziyaretleri (iki tarafı da ) kısa tutun,ya da hiç gitmeyin,balayınızı başbaşa geçirin.

Hem ramazan,hem yeni gelin,kayınvalidede kalırsa neler olur tahmin edebiliyorum.
Üstelik fazla benimsenmemiş,tavır yapılan bir gelin...

Eşinin ailesiyle yaşadığın sorunu bilemiyorum.Şimdilik sadece konuşmamakla üstesinden geldiğini sanıyorsun.Ancak evlendikten sonra bu sorunlar acı bir biçimde günyüzüne çıkabilir.Dahası,eşin tavır değiştirip ailesinin tarafını tutabilir.Ki ailesi sonuçta,eninde sonunda bu noktaya gelinir.

Bence evlenmeden önce sorunları çözmeye çalış.Müstakbel eşinin davranışlarını iyice incele.Köprüyü geçene kadar susuyor olabilir.Kimse eşi için ailesini silmez.Uzak da olsa mutlaka hayatınızda olacaklar,unutma.

bende anlamadım neden tatil dönüşü ailelerde kalıyorsunuz.siz daha yeni evlisiniz ve dönüştede kendi evinize geçin..ben kendimden örnek verim nişanlıyken çok fazla sıkıntı yaşadım. eşimin ailesi ve benim ailem aynı şehirdeler ben farklı bir şehirde çalışıyordum.2 yıl dışarıda bir şekilde nişanlı kaldım ve eşimin ailesi bir gün beni arayıp sormadılar inanılmaz derecede önyargıları vardı bana karşı ve herşeyi yanlış anlayan alıngan bir aileydi.nişanlılığımı burnumdan getirdiler sürekli ailemle o yüzden sıkıntılı günler yaşadım.onlar da bunlar ne biçim insanlar bu ne ilgisiz insanlar diye bana yakınıyorlardı.o kadar çok şey var ki burda şimdi anlatamıyorum çok uzun sürer hatta çevremdeki insanlar ve arkadaşlarım hepsi yol yakınken ayrıl hayatı sana zehir ederler gibisinden konuşuyorlardı.şimdi sonuç ne mi?9 aylık evliyim tayinim kendi şehrimize geldi.ve hiç bir problemimiz yok nedeni de yine benden kaynaklıydı tabi.saygıda hiçbir zaman kusur etmedim onlarda beni tanıdıkça sevdiler.zaten evim ayrı yolum ayrı anladımki onların bu ilgisizliği yapılarından kaynaklı şuanda ben çağırmadıkça gelmezler sırf rahatsızlık vermemek için..bende 1-2 haftada bir akşam gidiyorum 2-3 saat oturup geliyorum birbirimizi kesinlikle kırmıyoruz...burdan tavsiyem ne olursa olsun kesinlikle siz dolduruşlara gelip saygıda kusur etmeyin inanın siz kazanırsınız.....

canım bunda ne var, otur işte eşinle. Yazın o sıcaklarda büyük şehirde olup ne yapacaksın Allah aşkına. 1 hafta kal evine dön. 1 ay ben kendi annemde kalmaya tahammül edemem ya, hatta 1 hafta bile çok Evimiz, işimiz gücümüz var çok şükür

Sen nasıl ailenin yanında olmak istiyorsan oda kendi ailesinin yanında olmak isteyecektir. bence karı koca ilk aylarında ailelerin yanında olursa karı koca birbirlerine ısınmadan soğukluk başlar. ayrıca yeni evli olduğunuzdan mutlaka meraklı gözler üzerinizde olur. bence hemen evinize gidin. ramazanı rahat geçiririm falan diye düşünme kendi iftarını kendi savurunu kendi misafirini kendin ağırlamaya alış.
bu arada ayda 1-2 kez gideriz 1-2saat oturu geliriz mesafeyi koruruz diyen bayanlar kendi çocuğunuzu ayda oranlardA görmek size yetecekmi acaba? kendi ailelerinizle de ayda 1-2 kezmi görüşüyorsunuz.

sen aklını peynir ekmeklemi yedin kuzum eve tıkılmaktan söz ediyorsun ama sizin en tatlı zamanınız öpmek isticen koklamak isticek ama annelerde kalırsanız rahat hareket edemiceksiniz tatlı huzurunu bozma bence cekgit evine bol bol doyun yeni evlilige sonra ararsın o ğünlerine tavsiyem yaşadığım için biliyorum

ben sorunuzu cvplim ben ayda demedim haftada yada 2 haftada 1-2 kez dedim. ayrıca oğulları zaten hergün uğruyor.ben kendi aileme de aynı derecede giderim ama eşim çoğu kez ısrar eder annenlere gidelim diye yada seni bırakim sıkıldıysan der.inanın ne kadar içiçe olursanız okadar problem çıkar.şu durumdan iki tarafta memnun. sonuçta saygıda kusur etmiyoruz.

ben sizi eleştirdiğimden demiyorum yanlış anlamayın, genelleme yapmak istedim. çevremde gördüğüm ve başka topiclerde okuduklarım üzerine yorum yaptım.