Yeni Evlilik..

Merhabalar ,
evlenmeden önce 8 yıl boyunca calıstım ve iyi bi maaşım vardı..ailemle yaşadıgım olumsuzluk yuzunden
işten ayrılmam gerekti evlilik sürecimede rahat koşuşturmus olsada... bi anda iş ortamında istenmeyen kişi oldum
bu hayatımda yaşadıgım cok büyük bi yıkıntıydı.. ama eşim bu surecte hep yanımda oldugunu söyledi..
eşimin işi normal standartlarda ve ona karşı mahcup oldum.. evlendikten sonra çalısacgmı ve masraflarda ona yardımcı olucagmı soylerdim..
evlendim aılem ne annem ne babam bi ihtiyacın varmı gibi bi soru sormuyolar :KK43:benimle ilgilenmiyolar.. yanı soyle beni görmek istiyolar görüşüyolar ama oyle bi yakınlık göstermiyolar cok üzülüyorum... evleneli bir ay oldu ilk defa ev işleryle ilgileniyorum bu kadar yıl çalıştım ama malesef suan calışmıyorum.. aılem beni cok sevsede terkedilmiş gibi hissediyorum sadece telefnla iyimisn.. ve görüşüyolar.. cok zoruma gidiyo.. evlenirken aılemin bana daha sonra yardımcı olucgnı düşündüm umut ettim ama tam tersi oldu.. cok üzülyrm.. yeni yeni eşimde artık çalışmam gerektgini soylüyo.. ama ben içimde cok kırgınlıklar saklıyorum babama çok kızgınım beni boyle yalnız bıraktıgı için.. benim çoçugum olursa birgün ben çoçugumu evlensede yalnız bırakmıcam..

maddi yönden ailenizden beklenti içine girmeniz yanlış hemde çok yanlış, manevi yönden beklenti içine girmelisiniz, bence çalışın gerekli ihtiyaçları giderin, maddi yönden de küsmeyin ailenizle bence bu konuda haksızsınız

Halinizi hatrınızı soruyorlarmış. Siz maddi anlamda bana yardım etsinler istiyorsunuz ben bunu anladım.
Bu bana göre yanlış, aile kurmuşsunuz kendi geciminizden sizler sorumlusunuz.

Merhabalar ,
evlenmeden önce 8 yıl boyunca calıstım ve iyi bi maaşım vardı..ailemle yaşadıgım olumsuzluk yuzunden
işten ayrılmam gerekti evlilik sürecimede rahat koşuşturmus olsada... bi anda iş ortamında istenmeyen kişi oldum
bu hayatımda yaşadıgım cok büyük bi yıkıntıydı.. ama eşim bu surecte hep yanımda oldugunu söyledi..
eşimin işi normal standartlarda ve ona karşı mahcup oldum.. evlendikten sonra çalısacgmı ve masraflarda ona yardımcı olucagmı soylerdim..
evlendim aılem ne annem ne babam bi ihtiyacın varmı gibi bi soru sormuyolar :KK43:benimle ilgilenmiyolar.. yanı soyle beni görmek istiyolar görüşüyolar ama oyle bi yakınlık göstermiyolar cok üzülüyorum... evleneli bir ay oldu ilk defa ev işleryle ilgileniyorum bu kadar yıl çalıştım ama malesef suan calışmıyorum.. aılem beni cok sevsede terkedilmiş gibi hissediyorum sadece telefnla iyimisn.. ve görüşüyolar.. cok zoruma gidiyo.. evlenirken aılemin bana daha sonra yardımcı olucgnı düşündüm umut ettim ama tam tersi oldu.. cok üzülyrm.. yeni yeni eşimde artık çalışmam gerektgini soylüyo.. ama ben içimde cok kırgınlıklar saklıyorum babama çok kızgınım beni boyle yalnız bıraktıgı için.. benim çoçugum olursa birgün ben çoçugumu evlensede yalnız bırakmıcam..
aılenız sıze yapacagını yapmıs su saatten sonra sızın onları arayıp sormanız-gerekırse maddı anlamda da destek olmanız gerek.
siz çalışmıyorsanız su an, sızın secımınız ; tek maaşlada ev donmez çok zor cunku hayat cok pahalı, bır an once bır ıs bulun calısın , aılenızden de tek beklentınız sevgı olsun.
ayrıca yenı evlısınız aılenız sureklı sızı arayıp soramaz, evınıze gelemez bu cok normal artık sızde bır aıle kurdunuz herkesın evı duzenı var..

Evlenmeden önce ailemle beraber çalışıyodum evlilik sürecnde yaşadgımz sorunlardan dolayı iş yernden ayrılmam gerekti yani benm gzümde iyi bi işim vardı ve işimi cok seviyodum hayatmdaki planım işten ayrılam değildi.. cünkü çalışıp eşime yardım edicğimi soylerdim.. ailemin benim onlarla tekrar çalışmama sormamaları yani insan evlenince pat diye bi iş bulamıyo..

Annen-baban çok değil haftada bir evine gelse bu sefer de eşiniz yahu yeni evlendik bi rahat bırakmıyorlar diyecekti.

Aile açısından iki ucu .oklu değnek.

maddi destek ektradan gelmesi demek istemedim.. çalıştıgım düzenimin ailem tarfmdan bana sorulmadan elimden alınması beni incitti evet hayat zor ve tek maaşla dönmüyo.. ailemin bu konuda beni anlamadıklarını düşünüyorum..

Merhabalar ,

nasıl bir olumsuzluk yaşadınız ailenizle ki işten ayrıldınız?işten kaynaklanmadıkça ayrılmak mantıklı değil.siz faturayı ailenize yıkmaya çalışıyorsunuz ama bu gerçekçi değil

Evlenmeden önce ailemle beraber çalışıyodum evlilik sürecnde yaşadgımz sorunlardan dolayı iş yernden ayrılmam gerekti yani benm gzümde iyi bi işim vardı ve işimi cok seviyodum hayatmdaki planım işten ayrılam değildi.. cünkü çalışıp eşime yardım edicğimi soylerdim.. ailemin benim onlarla tekrar çalışmama sormamaları yani insan evlenince pat diye bi iş bulamıyo..

aile şirketinde mi çalışıyordunuz? aileniz kocanızı istemedi siz de ayrıldınız mı? dogru bir çıkarım mı oldu bu?

Merhabalar ,

Maddi Beklentiye Girmen Normal...Neden 8 Sene Eşşek Gibi Çalışıp Tüm Paranı Ailene Verip Elinde 5 Kuruş Kalmadığı İçin Normal...

Yanlış Diyenler..Sizin Eşleriniz Vs Ailesinden Beş Kuruş Yardım Almadan Evlense Ne Düşünürsünüz???????????

Evladın Kızı Erkeği Yok... Destek Olacak.. Ki Sen Onlar İçin 8 Sene Çalışmışsın.

ailenin maddi deil manevi değeri çok önemlidir..ben ailemden ne para isterim nede bana bunu al derim..aramaları gelmeleri bana yetiyor..zaten aile demek manevi duygular demek..sen ara aileni küçüksün..anneni babanı aramak için önce onların aramalarını bekleme..sen davet evine..belki çekiniyorlardır..

ben okulu bitirdikten hemen sonra işe başladım, 4 5 ay sonrasında da nişan, 6 ay sonra da düğünüm oldu evlendim gittim. ailem bana bunca yıl emek verdiği halde benim onlara 5 kuruş faydam olmadı bundan dolayı çok pişmanlık yaşıyorum. ihtiyaçları da yoktu ama ben yine de bir şeyler yapmak isterdim, yapsaydım da bu beni mutlu ederdi. evlenirken ne eşimin ailesi ne kendi ailem hiçbir destekte bulunmadı her şeyi kendimiz yaptık dünya borcun altına girdik. ama kimseden de hiçbir beklentimiz olmadı kendimiz aldık kendimiz ödedik. evlendikten sonra bence kimse ailesinin eline bakmamalı herkes başının çaresine bakmalı, çünkü aileniz değil eşiniz size bakmakla ihtiyaçlarınızı karşılamakla yükümlü artık.

sanırım yalnış anlıyosnz 8 yıl boyu işimi severem çalıştım , eşim çalışmama tabki müsade etti beni taktir ediyodu.. ama iş yerinde ailemle olan fiki ayrılıklarım yüzünden beni istemediler.. ve bunun kararını onlar verdiler.. bana kimse gelip maddi destek yapmadı ben çalıştım ve her çalışan gibi emeğemin karsılıgını aldım.. evlenirken cok borca girdik aileme bana maddi destek yapın demiyorum.. bu kadar emek veriyosun çalışıyosn kendi işinde niye çalışıyosn faydan olsun diye hayat pahalı.. ve eşim bu kadar masrafa girdi ona karşı cok mahcubum.. ona yardımcı olamıyorum.. ailemi suclamıyorum yalnış buluyorum cunku kendi kararımla işten cıkmadım kırgın ayrıldım.. ve şimdi aılem benden onlara karşı eskisi gibi olmamı bekliyo.. bunu yapamıyorum.. istedigim beklentim suydu benim orda bü düzenim vardı bir gundede kurmadım.. evlendikten sonra bizimle çalışırmısın diye sormalarını bana anlayışlı davranmalarını beklerdim.. hicmi etrafnzda eilsyle çalışan yok olmadımı.. umarm bu cevbm daha acıklayıcıdır..

Merhabalar ,
Bir evladı yalnız bırakmamak maddi destekle mi oluyor.Evlenene kadar seni büyütmüşler evlendirmişler.Senin hayatın 8 yıldan ibaret değil.Daha şurda 30 günlük evlilikte ailen sana neden sorsun veya neden maddi yardım etsin.Bu kocanın zoruna gitmez mi?Ya da neden karışsın ailen.Evlenmiş yuvanı kurmuşsun.Ticari ortaklık mı yaptın ki,eşine karşı masraflar konusunda mahçupsun.Bugün çalışmazsın yaırn karşına bir iş imkanı çıkar çalışırsın.Yarın sen çalışırsın,eşin işten ayrılır...Yani daha 30 günlük evlilikte aileni değil,eşinle aile olmayı düşün.

sanırım yalnış anlıyosnz 8 yıl boyu işimi severem çalıştım , eşim çalışmama tabki müsade etti beni taktir ediyodu.. ama iş yerinde ailemle olan fiki ayrılıklarım yüzünden beni istemediler.. ve bunun kararını onlar verdiler.. bana kimse gelip maddi destek yapmadı ben çalıştım ve her çalışan gibi emeğemin karsılıgını aldım.. evlenirken cok borca girdik aileme bana maddi destek yapın demiyorum.. bu kadar emek veriyosun çalışıyosn kendi işinde niye çalışıyosn faydan olsun diye hayat pahalı.. ve eşim bu kadar masrafa girdi ona karşı cok mahcubum.. ona yardımcı olamıyorum.. ailemi suclamıyorum yalnış buluyorum cunku kendi kararımla işten cıkmadım kırgın ayrıldım.. ve şimdi aılem benden onlara karşı eskisi gibi olmamı bekliyo.. bunu yapamıyorum.. istedigim beklentim suydu benim orda bü düzenim vardı bir gundede kurmadım.. evlendikten sonra bizimle çalışırmısın diye sormalarını bana anlayışlı davranmalarını beklerdim.. hicmi etrafnzda eilsyle çalışan yok olmadımı.. umarm bu cevbm daha acıklayıcıdır..

arkadaşım kendini net ifade edememişsin
O yüzden anlayamadık.

Çalıştığın iş ailene mi aitti?

Maddi destekmi demişşsiniz ben eski işimde çalışmak istiyorum ailemden maddi destek beklemiyorum.. ticari ortaklım yapmadm ama iş yerinden ayrılmış olmam esimin borclarının hafifletememe üzlüyorum.. çünkü bu evi birlikte kurtduk cok zorlukla.. tabiki ailem beni büyüttü onların emeği cok fazla.. yetişkin bir insan olup kararlarımı onların vermelerine düzenimi bozmalarını haklı bulmuyorum.. insallah karsıma yeni güzel bi iş cıkar ve bende eşime yardımcı olurm..

evet eileme aitti ve kendimi bir anda işin dısında buldum ve işimi cok seven biriydim.. evlendim ve bi borcumuz var yetişşkin insanlar gibi kendi kararmla değil.. istenmedigmi gördüğmden dolayı işten ayrıldım.. bu devirde kim işinden ayrılam isterki.. ailemden ekstra maddi bi talebim olmadı olmadı her genc gibi işime gittim.. ama herşeyi onlar karar verdi işten ayrıldın evlendin ve artık bizimle çalışmassın moduna soktular.. yani bu adil gelmiyo.. evet bazı erkekler eşini çalıştırmayabilir saygı duyuyorum ama benim hayat yonumu babam çizdi ve bana sormadan.. bu kadar yıl çalıştım ve boşuna ama umüdimi kayb etmicem ınsallah karsıma yeni bi iş olanagı cıkar diye ümit ediyrm..

X